|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() psychoterapeuta
Naczytałam się o psychoterapeucie. O certyfikatach, itp. (umieściłabym link, ale nie wiem czy mogę).
Jak znaleźć najlepszego w Polsce? Może macie kogoś takiego do polecenia? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: psychoterapeuta
Czego się naczytałaś? Nie istnieje ranking psychoterapeutów, chociażby dlatego, że istnieje co najmniej kilka nurtów terapeutycznych (sposobów prowadzenia terapii) - to, który będzie dla Ciebie odpowiedni zależy od tego, z czym się borykasz, co chcesz osiągnąć i tak dalej. Certyfikaty oczywiście potwierdzają kwalifikacje i doświadczenie terapeuty, ale może być też tak, że pomoże Ci ktoś, kto jeszcze ich nie zdobył
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
A skąd będę wiedziała, który jest dla mnie jak ja się na tym nie znam? Zgłosze się do nieodpowiedniego człowieka wydam pieniądze a nic z tego dobrego nie wyjdzie ---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- Jak ja mam sobie pomóc jak nawet nie umiem nikogo znaleźć kto by mi tej pomocy udzielił ;/ ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- A mogłabym spytać się psychologa (do którego trochę chodziłam, lecz mi nie pomógł) o to jakiego powinnam wybrać psychoterapeutę? Bądź psychiatra też potrafiłby polecić kogoś? A czy psychoterapeuta do którego udałabym się (patrząc na opinię w internecie – do których mam trochę jednak sceptyczne podejście) był by ze mną uczciwy i poleciłby mi kogoś innego jak sam nie potrafiłby się moim problemem zająć? ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- Bo ja mam rozumieć, że każdy psychoterapeuta zajmuje się trochę inaczej pacjentem. Innymi jego problemami? Ale jak znalazłam w internecie (z niby dobrymi opiniami psychoterapeutę) to skąd mam wiedzieć czy on akurat jest dla mnie odpowiedni. Nic o sobie tam nie podał tylko telefon i adres. ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Proszę o radę! Nikt mi nie odpisuje. Na pewno ktoś choć trochę na tym się zna. Jest psychoterapeutą, psychologiem tu bądź sam chodzi do takich ludzi. ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Właśnie znalazłam informacje na stronie jednego z psychoterapeutów (ten pan jest tez psychiatrą) ze udziela porad : psychoterapia (leczenie metodami psychologicznymi) co to znaczy? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
To jest bardzo dobry pomysł, jeśli ten psycholog zna Twoje problemy. Cytat:
Innymi problemami albo inaczej podchodzi do problemów. Na przykład terapeuta psychodynamiczny będzie dociekał przyczyn Twoich problemów i skupiał się na Twoim dzieciństwie, a poznawczo-behawioralny pomoże Ci zmienić przekonania, nawyki i zachowania. Wszystko zależy od tego, czego potrzebujesz. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:46.