Afera z podsłuchem i cyrk z Tuskiem - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-06-25, 21:45   #1
201605161006
Konto usunięte

Afera z podsłuchem i cyrk z Tuskiem

Co sądzicie o tym wszystkim?

W skrócie, podsłuchano kompromitujące PO rozmowy. Osoby chcące je ujawnić zostały zaatakowane. Potem Tusk przeprosił. Teraz zrobił głosowanie o wotum zaufania, które z góry było łatwe do przewidzenia bo wiadomo ze PO i PSL będą na siebie głosować...

Szczerze mówiąc mi to przypomina ten cyrk z Berlusconim we Włoszech co za państwowe pieniądze na nieletnie prostytutki chodził.

Dziwi mnie tylko że te najbardziej prospołeczne ruchy - nacjonaliści, obrońcy praw zwierząt, feministki, LGBT, Ci od praw pracowniczych itd. nie robią żadnych gigantycznych protestów i manifestacji.
201605161006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-25, 22:01   #2
adytruu
BAN stały

Dot.: Afera z podsłuchem i cyrk z Tuskiem

Co sądzę? Że bardzo bardzo dobrze że to wyszło, w końcu wyborcy PO może otworzą oczy i dobiorą się do ryżego.
adytruu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-25, 22:07   #3
dominikmeller25
Zakorzenienie

jak ja oglądałem te wystąpienia to aż płakać mi się chciało ze śmiechu jak ci kretyni z prawa i lewa sami sobie strzelają w stopę zamiast celować do Tuska.
pojechaliby trochę tekstami rodem z bulwarówek i zaatakowali premiera że podczas gdy dzieci w Polsce ciepłych obiadów nie jedzą to ministrowie na prywatnych spotkaniach płacą służbową kartą i wydają jednorazowo więcej niż wynosi przeciętna pensja, ale rozumiem boją się że ktoś im coś podobnego może wygarnąć.
samymi takimi docinkami z taśm możnaby zniszczyć Tuska.

co do samej afery to dobrze że została ujawniona, tylko najgorsze że za tym ruscy mogą stać i kto wie co jeszcze mogą mieć i na kogo.
SkładyWęgla.pl od dawna zalatywały olbrzymim przekrętem i jak widać był to wielki przekręt z ruskimi w tle.
dominikmeller25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-25, 22:16   #4
201604181004
Konto usunięte

ja nawet nie wiem o co chodzi bo załamałam ręce dawno temu.
jak będzie protest i rewolucja ala majdan to pierwsza stanę w rzędzie na polu bitwy xd
ale nikt nic nie organizuje a mi to wisi.
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-25, 22:28   #5
33aec33abe3406fa59f14efb4923aef579232ce7_67fd9379a02b7
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez takasobie93 Pokaż wiadomość

W skrócie, podsłuchano kompromitujące PO rozmowy. Osoby chcące je ujawnić zostały zaatakowane. Potem Tusk przeprosił. Teraz zrobił głosowanie o wotum zaufania, które z góry było łatwe do przewidzenia bo wiadomo ze PO i PSL będą na siebie głosować...

Szczerze mówiąc mi to przypomina ten cyrk z Berlusconim we Włoszech co za państwowe pieniądze na nieletnie prostytutki chodził.

Dziwi mnie tylko że te najbardziej prospołeczne ruchy - nacjonaliści, obrońcy praw zwierząt, feministki, LGBT, Ci od praw pracowniczych itd. nie robią żadnych gigantycznych protestów i manifestacji.
Mnie również przeraża brak reakcji ze strony społeczeństwa. Od razu przypomina mi się sprawa z wprowadzeniem ACTA parę lat temu i te tłumy wrzeszczących gnojków na ulicach. A jak eksplodowała sprawa z OFE (co było jawnym złodziejstwem, chamstwem i po prostu niewyobrażalną bezczelnością) to siedzą ludzie w domach i nic. Nie ogarniam tego. To samo teraz. Przecież oni w celach reprezentacyjnych
(tfu!) defraudują co roku grubą kasę. Kasę obywateli. I jeszcze w dodatku przyłapani w ogóle się nie wstydzą Ten wywiad Nowaka dla Newsweeka w ogóle mnie tak rozsierdził, że szok
33aec33abe3406fa59f14efb4923aef579232ce7_67fd9379a02b7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-25, 22:29   #6
201604181004
Konto usunięte

to zacznij coś robić pierwsza xd
ja mówię uczciwie, rewolucjonista ze mnie żadny, ale mam w sobie ogromne pokłady agresji dla tego kraju i rządzących.
a tak z praktycznej strony to po prostu na nic nie liczę i zyję tak by zapewnić sobie i bliskim jak najlepiej.
Stary 2014-06-25, 22:29   #7
marianna144
Wtajemniczenie

nie ogladam codziennie tv widziałam tylko poczatek afery i czasem cos mi tam do uszu doleci ale powiem tak: dziwie sie ze analizuja tropią kto i kiedy podłozył podsłuch a nikt sie nie skupia na tym co i jak zostało powiedziane.I po raz kolejny okazuje sie ze jak sie juz ktos dorwie do koryta to trzyma sie go pazurami i obojetnie co zrobi to od koryta nie odejdzie.a gdzie honor?
marianna144 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-06-25, 22:57   #8
_Marta_M_
Zadomowienie

a kaska do Wprost wpływa

_Marta_M_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-25, 22:58   #9
201605301111
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez marianna144 Pokaż wiadomość
nie ogladam codziennie tv widziałam tylko poczatek afery i czasem cos mi tam do uszu doleci ale powiem tak: dziwie sie ze analizuja tropią kto i kiedy podłozył podsłuch a nikt sie nie skupia na tym co i jak zostało powiedziane.I po raz kolejny okazuje sie ze jak sie juz ktos dorwie do koryta to trzyma sie go pazurami i obojetnie co zrobi to od koryta nie odejdzie.a gdzie honor?
ich to trzeba by było odspawać od tego koryta.

ja nie mam pojęcia jak by sie zabrac za organizowanie czegokolwiek, ale chyba jakby rzeczywiscie cos bylo to bym poszła. Zawsze chcialam poprotestować
podobno były jakies demonstracje, ale przeszło to raczej bez echa i mysle ze tak bedzie z całą tą "aferą" - rozejdzie sie po kosciach, a PO i tak wygra wybory, bo o tego czasu ludzie zapomną. Pewnie nawet sami nagrani nie pójdą do dymisji, bo kto wie kogo by mogli za sobą pociągnać, jakby ich odwołali.
generalnie mam nadzieje, ze na tasmach jest jeszcze jakas mega bomba, po której Tusk juz nie bedzie mógł nikomu wmawiac, ze jego rząd jest niezbędny do stabilności kraju w tym momencie
201605301111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-25, 23:04   #10
michal100
Zadomowienie

Nic nie powiedzieli nadzwyczajnego. Tak się robi politykę nie tylko w Polsce. W Hiszpanii rok temu była podobna afera tylko,że wybitnie finansowa. I co się zmieniło? Nic się nie zmieniło. Ktoś wyżej pisze o wyjściu ludzi na ulicę (a raczej jego braku) - ja się nie dziwię. Ludziom w RP jest już chyba wszystko jedno co się tu wyprawia. Mamy nieudolne służby, tępych i chamskich polityków, którzy dopiero po winku mówią prawdę i Rząd, który już chyba nad niczym nie panuje. Jeśli ktokolwiek myśli,że inne władze będą robić inną politykę to gratuluję dobrego samopoczucia. W tym kraju chyba nigdy nie będzie normalnie. Najlepsze wyjście - wyjazd za granicę póki jeszcze UE istnieje w tej formie, bo po ostatnich wyborach Unia w tym kształcie też chyba nie potrwa długo...
Stary 2014-06-26, 02:34   #11
Friese
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez takasobie93 Pokaż wiadomość

świetny wątek chętnie zobaczę co inni myślą o tym całym burdelu
przede wszystkim dla mnie to jest szok że Tusk odwraca kota ogonem i NIE WYCIĄGA KONSEKWENCJI dla tych polityków, czemu oni jeszcze nie zostali wywaleni?

mnie ogólnie fascynuje że politycy nie znają angielskiego, albo historii, nie mówiąc już o historii gospodarczej kraju czy ekonomii instytucjonalnej
kolega opowiadal mi ze jak byly wyboru do europarlamentu to sprawdzano ich znajomosc angielskiego i wypadlo kiepsko... fascynuja mnie te zjawiska, jak ktos kto nie ma angielkiego reprezentuje nasz kraj, albo ktos kto nie ma pojecia o gospodarce.

BTW w kwestii petycji:
Do Sejmu Rzeczypospolitej Polskiej: o dymisję Premiera Donalda Tuska i wyłonienie nowego rządu.https://secure.avaaz.org/pl/petition...rzadu/?mtgOLhb
pytałam swoją koleżankę, dziennikarkę poliyczną o to wszystko, i ona mówi, że boi się stania się Polski drugą Ukrainą (z całym szacunkiem dla tego kraju), poneiważ na PO już nikt nie zagłosuje, więc nie pójdzie wogóle na wybory, więc pójdą tylko Ci co na PiS chcą głosować węc znów się wymienią.. i PiS będzie rządził... a ta koleżanka mówi że wtedy będize problem bo Kaczyńśki nie dogada się ani z Putinem, ani z Merkel ani z Obamą - co myślicie o tym?
ja niestety nie znam się aż tak na polityce, ale to Kaczyński ma takie problemy poglądowe i komunikacyjne? o co chodzi?

moj nauczyciel z LO od historii i wosu odpisal mi , gdy pytalam go o to czy to prawda ze kaczynski slabo sie dogaduje w kontekscie wspolpracy z innymi krajami i co on o tym sądzi, o wyborach:

,,Widzisz Friese jest to wybór między dżumą a cholerą, ale nie można stać z boku i się przyglądać, kiedy upada nasze Państwo. Jak uczy historia upadek Państwa zaczyna się od upadku moralnego elit. Żadna niestety z obecnych partii politycznych na poważnie, na maksa nie myśli o Państwie, o służbie Państwu i Jego umacnianiu. Poza tym zależy co kto rozumie przez dogadywanie się z tym, czy innym przywódcą. Myślę, że najważniejsza jest obrona suwerenności i walka o interesy własnego Państwa, niż za przeproszeniem robienie komuś "laski"."

jeszcze pisząc że kazdy kraj skrywa jakies sekrety, jasne, nie mam nic do tego, ale jesli nasz ma takie, to tez chcialabym aby zylo nam sie na poziomie niemcow, anglikow, norwegow, szwedow, itp itd.... a w polsce, zarabiajac najnizsza krajowa nie jestes w stanie np wynajac mieszkania w warszawie, a zarabiajac najnizsza krajowa w angli / niemczech / holandii / itp... wynajmiesz pokoj / mieszkanie, masz na zycie i imprezy, to jest dla mnie zadziwiajace. mam znajomych w wielu krajach, i jako ze sa emigrantami, nie oszukujmy sie nie zarabiaja nie wiadomo ile, zazwyczaj najnizsze pensje, ale zarabiajac oboje najnizsze pensje, maja super wynajety dom / mieszkanie, samochod, i jezdza sobie 2 x w roku na wakacje. W polsce za 2 pensje podstawowe : powodzenia
Friese jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-26, 07:22   #12
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adytruu Pokaż wiadomość
Co sądzę? Że bardzo bardzo dobrze że to wyszło, w końcu wyborcy PO może otworzą oczy i dobiorą się do ryżego.
Wybrali ich nawet po dowaleniu emerytury prawie do siedemdziesiątki Bo tutaj ludzie już głosują "byle nie rządził PiS" przeciwko "byle nie rządziło PO". I szczerze mówiąc im jestem starsza tym bardziej mówię jak starsi że wszyscy są po jednych pieniądzach i nikt mi nie odpowiada

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-26, 07:42   #13
lucciola
Zakorzenienie

Jedyne co na tych taśmach było sensacyjnego to prośba b. ministra transportu o zablokowanie kontroli skarbówki u jego żony. Reszta to normalne polityczne deale i nie ma się czym grzać. Chociaż dla ludzi, którzy nie mają pojęcia o polityce i się nią nie interesują to może wyglądać sensacyjnie. Ogólnie: Majdanu z tego nie będzie. Nie te proporcje.
lucciola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-26, 07:44   #14
201604200942
Konto usunięte

Jeśli chodzi o Sikorskiego, to powiedział całą prawdę - sojusz polsko amerykański jest niewarty.
a co do tej poprzedniej rozmowy, to z tego co zrozumiałam nic nie wynikło, bo nie przeszła ta nowelizacja ustawy.
Z tego co zauważyłam media skupiły się na tym, że jak to poseł Sienkiewicz mógł w prywatnej rozmowie powiedzieć k**wa.

Dla mnie to jest cyrk. Jeden drugiemu podkłada pluskwę, później wpada ABW a i tak nic z tego nie wynika.
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-26, 07:46   #15
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez lucciola Pokaż wiadomość
Jedyne co na tych taśmach było sensacyjnego to prośba b. ministra transportu o zablokowanie kontroli skarbówki u jego żony. Reszta to normalne polityczne deale i nie ma się czym grzać. Chociaż dla ludzi, którzy nie mają pojęcia o polityce i się nią nie interesują to może wyglądać sensacyjnie. Ogólnie: Majdanu z tego nie będzie. Nie te proporcje.
hahahahah normalne deale? a my jesteśmy maluczkimi wieśniaczkami z małego świata którzy po prostu nie rozumiejo

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-06-26, 07:47   #16
Missandei
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Wybrali ich nawet po dowaleniu emerytury prawie do siedemdziesiątki Bo tutaj ludzie już głosują "byle nie rządził PiS" przeciwko "byle nie rządziło PO". I szczerze mówiąc im jestem starsza tym bardziej mówię jak starsi że wszyscy są po jednych pieniądzach i nikt mi nie odpowiada
Nie ma realnej alternatywy niestety a młodych do rządzenia nie dopuszczają, te same gęby od 20 lat ;/
Missandei jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-26, 07:53   #17
6610e975c85461a73511d7b83bf3e01cd5d91d24_6487a38504e0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Ja też uważam, że rozejdzie się po kościach i ludzie znowu zagłosują na Tuska, "byle nie pis".
6610e975c85461a73511d7b83bf3e01cd5d91d24_6487a38504e0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-26, 07:55   #18
201604200942
Konto usunięte

[1=6610e975c85461a73511d7b 83bf3e01cd5d91d24_6487a38 504e0b;47045633]Ja też uważam, że rozejdzie się po kościach i ludzie znowu zagłosują na Tuska, "byle nie pis".[/QUOTE]

aż w końcu nie będą pamiętali dlaczego nie chcą, by pis rządził. Nie będą głosować dla zasady
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-26, 08:02   #19
lucciola
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
hahahahah normalne deale? a my jesteśmy maluczkimi wieśniaczkami z małego świata którzy po prostu nie rozumiejo
No a skąd to podniecanie się tym, że na taśmach ktoś komuś oferuje poparcie w zamian za poparcie w innej sprawie? No chyba tylko z niewiedzy, bo w zwykłym życiu to przecież wygląda tak samo tylko skala i poziom inne.
Serio, śmieszą mnie te rewolucjonistyczne zapędy niektórych tutaj.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-26, 08:03   #20
Missandei
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
aż w końcu nie będą pamiętali dlaczego nie chcą, by pis rządził. Nie będą głosować dla zasady
ja tam doskonale pamiętam co się działo za pisu i ich poronione pomysły, w tym grzebanie w maturach mojego rocznika
Missandei jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-26, 08:13   #21
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez lucciola Pokaż wiadomość
No a skąd to podniecanie się tym, że na taśmach ktoś komuś oferuje poparcie w zamian za poparcie w innej sprawie? No chyba tylko z niewiedzy, bo w zwykłym życiu to przecież wygląda tak samo tylko skala i poziom inne.
Serio, śmieszą mnie te rewolucjonistyczne zapędy niektórych tutaj.
no.
tak to wygląda.
a nie powinno.
Stary 2014-06-26, 08:51   #22
paula78
Zakorzenienie

Widać w PL nie jest tak żle obywatelom skoro nie ma reakcji. A może zwyczajnie nie mamy siły bo trzeba ostro zapierdz... codziennie do roboty?
Pis/Po- co za różnica? jaki mamy wybór?

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-26, 08:57   #23
lucciola
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
no.
tak to wygląda.
a nie powinno.
Wiele rzeczy powinno wyglądać inaczej niż wygląda. Ale świat idei i ideałów nijak się zwykle ma do rzeczywistego. Sad but true.
Stary 2014-06-26, 09:06   #24
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość
Widać w PL nie jest tak żle obywatelom skoro nie ma reakcji. A może zwyczajnie nie mamy siły bo trzeba ostro zapierdz... codziennie do roboty?
No raczej. Polacy szybko sie przyzwyczajaja. Gdyby zakazali kapieli w domach to marudziliby do smierci, ale grzecznie ustawiali sie do kolejki do kapieli w wannie xd

Wysyłane z mojego SK17i za pomocą Tapatalk 2
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-26, 09:18   #25
201705250955
Konto usunięte

I na tym wszystkim będzie można studentów uczyć, jak zażegnać kryzys polityczny... a przynajmniej odwrócić kota ogonem w ten sposób, by ludzie nie skupiali się na treści nagrań, a na tym, co jest mniej ważne. Wczorajsze zagranie premiera z wotum zaufania - które przecież było skazane na sukces -mistrzostwo. Szkoda, że za umiejętnościami robienia polityki nie idzie nic więcej - choć w sumie widać, jak wiele osób się nabiera na dobrego tatusia Donalda.

Pisanie, że tak się robi politykę jest trochę śmieszne, bo w aferę zamieszani są nie tylko politycy, ale także biznesmeni - a nie wiemy, co jest jeszcze na kolejnych 'taśmach'. To co ma nas szokować, jeśli nie stenogramy z rozmów na linii politycy - szefowie firm obracających wielką kasą? Zwykły człowiek ma do tego przywyknąć? Owszem, obserwuję politykę i sytuację także za granicą i wiem, że nie tylko my mamy takie afery, ale jestem zdania, że za takie afery powinni być rozliczeni i to przez premiera w trybie natychmiastowym. Jeśli wszyscy politycy na pierwszych miejscach najczęściej używanych słów mają przekleństwa i epitety na poziomie 'murzyńskości' to jest to fatalne świadectwo 'politycznych elit'. I co jest w tym wszystkim najgorsze? Że opozycja, w sumie słusznie, podkreśla treść i poziom wypowiedzi, a w sumie sama robi to samo (tylko się nie dali podsłuchać). Wyjście PiSu wczoraj, gdy przemawiał Palikot uważam za żenujące (jak i tłumaczenie posła jakiegoś na S, dlaczego wyszli). Jak ma dojść do jakiejkolwiek zmiany? Oglądałam wczoraj jakieś komentarze polityczne i ktoś zastanawiał się, czy może teraz dojść do rozłamu na poziomie rozpadu AWS - jak lata temu... To chyba najlepsze, co może się nam teraz przydarzyć.

A co mogę napisać od siebie? Zbliżają się wybory samorządowe (16 listopada), jesteście młodymi ludźmi, głosujcie na młodych - budowanie partii zaczyna się na poziomie samorządów lokalnych, tak się zaczynają kariery polityczne. Nie głosujcie na starych, zasiedziałych na swoich posadach polityków, którzy nic nie robią dla swoich samorządów lokalnych.
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-26, 09:24   #26
pankasztan
Rozeznanie

Dla mnie oburzające jest to, że te taśmy zostały w ogóle opublikowane. Więcej wynika z tego problemów niż korzyści.

Szczególnie bulwersująca jest dla mnie publikacja prywatnych rozmów Radka Sikorskiego, która może zaszkodzić nie tylko jemu ale też polskiej polityce zagranicznej. Co ważne dzieje się to w okresie dyskusji nt. unii energetycznej.

Nie rozumiem, jak można publikować prywatną opinię polityka na temat innej osoby (Rostowski o Huebner). To jest skandal. Latkowski odleciał.

Jedyny przekręt, o którym mogliśmy się dowiedzieć z taśm, to wybryk Nowaka, który próbował urobić skarbówkę.
pankasztan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-26, 09:42   #27
dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość
A może zwyczajnie nie mamy siły bo trzeba ostro zapierdz... codziennie do roboty?
No a nie ? A po co niby np. dewelopersko - bankierska banda wpieprzyła ludzi w kredyty na 30 lat ? Dlaczego nikomu na zależy na tym, żeby to zmienić np. budując mieszkania stricte pod wynajem ? A dlaczego regulacje prawne dot. zatrudnienia (np. obciążenia finansowe dla pracodawców - ZUS, podatki, kwota wolna) są takie jakie są?
No właśnie. Mamy nie mieć czasu za dużo myśleć, mamy trząść porami o jutro i żeby chociaż na ratę kredytu było. No i żeby wystarczyło pomysłów na 31 dań z ziemniaka coby dociągnąć od 1. do 1.

Prawda jest taka, że nie ma w kim wybierać. Po prostu nie ma.

Edytowane przez dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552
Czas edycji: 2014-06-26 o 12:59
dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-26, 10:24   #28
kennedy
Zakorzenienie

[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;4704722 0]No a nie ? A po co niby np. deweloperska - bankierska banda wpieprzyła ludzi w kredyty na 30 lat ? Dlaczego nikomu na zależy na tym, żeby to zmienić np. budując mieszkania stricte pod wynajem ? A dlaczego regulacje prawne dot. zatrudnienia (np. obciążenia finansowe dla pracodawców - ZUS, podatki, kwota wolna) są takie jakie są?
No właśnie. Mamy nie mieć czasu za dużo myśleć, mamy trzęść porami o jutro i żeby chociaż na ratę kredytu było. No i żeby wystarczyło pomysłów na 31 dań z ziemniaka coby dociągnąć od 1. do 1.

Prawda jest taka, że nie ma w kim wybierać. Po prostu nie ma.[/QUOTE]

no wlasnie, najwiekszym problemem jest brak silnej alternatywy.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-26, 11:56   #29
_Matilde_
Biała Dama

Cytat:
Napisane przez Missandei Pokaż wiadomość
ja tam doskonale pamiętam co się działo za pisu i ich poronione pomysły, w tym grzebanie w maturach mojego rocznika
Po pierwsze to się kłócili wszyscy ze sobą i nawet rządu nie potrafili zorganizować, aż trzeba było wyborów wcześniejszych. Też to pamiętam, bo pierwszy raz mogłam głosować w 2005 i nie głosowałam na pis ani na żadnego z ich koalicjantów, ale byłam strasznie rozczarowana tym jak się zachowują ludzie na poważnych stanowiskach. Wtedy jeszcze tak młodzieńczo - idealistycznym spojrzeniem na to wszystko patrzyłam, teraz wiem że po prostu ogromna większość polityków, samorządowców i wpływowych ludzi bez względu na przynależność do partii ma po prostu gdzieś dobro ogółu, każdy myśli jak się dorobić i wykiwać innych. Więc mnie wcale ta ostatnia afera nie zszokowała, nawet nie zdziwiła.
I nie mam złudzeń, że inny rząd będzie lepszy, że się nagle coś magicznie zmieni.

Webook
Filmweb
Last.fm
_Matilde_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-26, 11:59   #30
dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez _Matilde_ Pokaż wiadomość
teraz wiem że po prostu ogromna większość polityków, samorządowców i wpływowych ludzi bez względu na przynależność do partii ma po prostu gdzieś dobro ogółu, każdy myśli jak się dorobić i wykiwać innych. Więc mnie wcale ta ostatnia afera nie zszokowała, nawet nie zdziwiła.
I nie mam złudzeń, że inny rząd będzie lepszy, że się nagle coś magicznie zmieni.
Prawda.
dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości