|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
O czym to świadczy?
W Niemczech mieszkam od 6-ciu lat a 5 lat temu,kiedy wychodzilam za maz, pierwszy i ostatni raz goscilam u siebie mame i brata.
W miedzy czasie odwiedzalam mame w Polsce a w zeszlym roku zaplanowalam,ze w tym roku pojade do brata.Z roznych przyczyn zmuszona zostalam do podjecia drugiej pracy i tam nie dostalam urlopu( jeszcze nie przyslugiwal) za to brat postanowil przyjechac z mama do mnie. ![]() Niestety tylko na sobote i niedziele ale dobre i to. W nowo podjetej pracy wyprosilam jeden dzien wolnego i w sumie mieli odjechac we wtorek ok.9 30 po moim przyjsciu z pierwszej pracy(pracuje od 7 do 9). Czas razem spedzony byl cudowny.Jak zwykle duzo smiechu i radosci. Rano we wtorek nagle przypomnialam sobie,ze mam zastepstwo i musze pracowac 4 godz.Napisalam im kartke,ze bede zaraz po 10 a najdalej o 10 30. W robocie podnioslam alarm,ze rodzina dzis wyjezdza ,ze musze sie z nimi pozegnac.Jedna mi pomagala druga napisala 1 godzine minus i bylam w domu moze 2-3 min po 10. Wchodze a dom pusty! Na odwrocie tejze kartki napisali,ze dziekuja za wspaniele przyjecie,ze sa juz po sniadaniu i zaznaczyli godz odjazdu 8 30. Mnie to tak cos scisnelo w gardle,tak mi sie przykro zrobilo,ze az sie poplakalam. Znam mame i brata i umiem przewidziec i zrozumiec ich tok rozumowania." A co tam bedziemy tyle czasu czekac,napiszemy jej,ze pieknie dziekujemy i jedziemy..." Mialam caly dzien bardzo smutny i czasem lzy mi same lecialy. Juz jestem z nimi po rozmowie.Wszyscy stwierdzili,ze jestem za bardzo wrazliwa a bratowa dodala,ze powinnam sie wogole cieszyc ze spotkania a nie wymyslac takie tam. Czy ja rzeczywiscie przesadzam ![]() Edytowane przez wiekanka Czas edycji: 2014-07-09 o 12:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: O czym to swiadczy?
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Chcieli pojechać to pojechali wcześniej, albo po prostu też mieli jakieś swoje obowiązki. Ty nie miej do siebie żalu, bo przecież musiałaś wyjść. Nic dziwnego, że jest Ci przykro, bo widzicie się naprawdę bardzo rzadko, a oni powinni to zrozumieć i wziąć pod uwagę jak się będziesz czuła, kiedy będziesz biegła na złamanie karku i zastaniesz pusty dom. Moim zdaniem nie przesadzasz, też byłoby mi bardzo przykro. W każdym bądź razie nie zostaje Ci nic innego jak zapomnieć o całej tej sytuacji i planować kolejne spotkanie z nimi, może dłuższe i bardziej udane. Nie ma co rozgrzebywać tej sytuacji.
You can't change what's already happened. I wish you could. But... You just can't. ♥ 09.11.2012 ♥ Edytowane przez weak Czas edycji: 2014-07-09 o 12:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
:niena 3-y
---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Cytat:
A ja mam inne zdanie i w koncu chce sie dowiedziec ,czy w tym przypadku mam powod do lez czy rodzina nie liczyla sie z moimi uczuciemi i nie zastanowili sie ,ze to nie wypada tak sobie poprostu pojechac.Nie byli u mnie 5 lat ,to chyba nic by sie nie stalo ,zeby 1-na godz. zaczekac a nawet 3.Ja bym tak nie smiala zrobic Edytowane przez wiekanka Czas edycji: 2014-07-09 o 13:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój facet jak coś zmaluje to też mi mówi, że jestem przewrażliwiona, że się tak wszystkim przejmuję. Skoro mam powód czuć się z czymś źle to po co mam udawać, że jest inaczej? Mówię jak jest i mówienie o swoich uczuciach to na pewno nie jest nic złego, ani bycie wrażliwym też nie, tak samo tęsknota za rodziną. Lepiej powiedzieć co leży na serduchu niż dusić to wiecznie w sobie. Niech wiedzą, że sprawili Ci przykrość. Zamiast przeprosić to Ci wmawiają, że histeryzujesz ![]() Z drugiej strony przyjechali do Ciebie, kiedy Ty nie mogłaś. Gdyby im nie zależało olaliby to i zostali u siebie, więc to ich trochę usprawiedliwia.
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj brat mial tego dnia tez wolne i mogli na mnie zaczekac. Sorry ale musze isc do pracy. Edytowane przez wiekanka Czas edycji: 2014-07-09 o 14:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
.
|
przesadzasz. mogłaś się pożegnać z nimi wieczorem albo rano i nie robić szopek.
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Mieli przyjechać na sobotę i niedzielę, jak rozumiem dodatkowo zostali na poniedziałek, Ty twierdzisz, że "mogli jeszcze na wtorek, bo brat miał wolne". A czemu nie zaprosisz mamy, żeby przyjechała do Ciebie np. na 2 tygodnie, posiedziała? Brat ją może przywieźć, a potem po nią przyjechać? No chyba, że mam również nadal pracuje? Nikt w tej rodzinie nie ma normalnych urlopów, czy co? Fajne, że przyjechali, ale generalnie trochę dziwnie się umówiliście, z przyjeżdżaniem (pewnie kawał drogi) na 2-3 dni. Chyba z obydwu stron brakuje chęci i jakieś iskry, aby spotkać się na dłużej, konkretniej. Może porozmawiajcie o tym i postarajcie się coś zmienić? Można się jakoś tak ugadać, aby np. razem gdzieś pojechać na wakacje, niekoniecznie na zasadzie odwiedzania się nawzajem. Możecie mieć plan na za rok lub dwa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
and cigarettes
|
Cytat:
![]() Ok. 45-letnia(?) kobieta, która się popłakała, bo zapomniała, że musi pracować i się nie pożegnała z mamą i bratem? Przesada. Wiedziałaś, o której wyjeżdżają, więc można powiedzieć, że Ty się nie pożegnałaś, skoro wyszłaś bez słowa do pracy, a zdawałaś sobie sprawę z tego, że jak wrócisz, to ich nie będzie. Jakoś oni nie zrobili cyrku. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
BAN stały
|
Tak, jesteś przewrażliwiona, a oni nie mieli się z czego usprawiedliwiać. Dziwię się twojej rodzinie, że się jeszcze tłumaczy, jak nie ma z czego. wyjechali o zaplanowanej wcześniej godzinie, no jak mogli, doprawdy!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Z tego co ja zrozumiałam to godzina wcale nie była zaplanowana, a godzina czy dwie nie zrobiłaby im różnicy
![]()
![]() |
#12 | |
BAN stały
|
Cytat:
Czas razem spedzony byl cudowny.Jak zwykle duzo smiechu i radosci. Rano we wtorek nagle przypomnialam sobie,ze mam zastepstwo i musze pracowac 4 godz.Napisalam im kartke,ze bede zaraz po 10 a najdalej o 10 30."" = cytuję. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie jest to powód do wielkich awantur i obraz, ale mogło jej się zrobić przykro z tego powodu, bez względu na to ile ma lat. Bo chyba kochasz swoją rodzinę i tęsknisz za nią tak samo mając 20 czy 45 ![]()
![]() |
![]() |
#14 | ||
.
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#15 |
BAN stały
|
Ano właśnie. Poza tym reakcja tak niewspółmierna do zdarzenia, że aż śmieszna.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#17 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
.
|
Cytat:
autorko, mogłaś ich obudzić przed wyjściem. chociaż zaczęłam się zastanawiać, co z kluczami/zamknięciem domu?
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---------- Sa samozatrzaskowe. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Autorko, Twoja mama i brat zaplanowali sobie, ze wyjada o 9:30. Ty uswiadomilas sobie, ze o tej godzinie nie bedzie Cie w domu i zostawilas karteczke mowiac, ze bedziesz o lub po 10. Tak naprawde, nie masz prawa wymagac, by ktos zmienil swoje plany dla Ciebie, szczegolnie jesli tej osoby nawet o to nie poprosisz.
Ja rozumiem, ze bylo Ci smutno, ze czulas sie rozczarowana. Naprawde to rozumiem. Ale zdrowa reakcja byloby, gdybys sobie powiedziala "Ech, kurcze, mialam nadzieje, ze zaczekaja, no trudno" i skoncentrowala sie na tym jak mile spedziliscie razem czas. Twoja reakcja byla rzeczywiscie przesadzona. A o czym to swiadczy? O niczym wlasciwie. Moze tylko o tym, ze Twoja mama i brat lubia podrozowac zgodnie z ustalonym wczesniej planem, i tyle. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mysle,ze to swiadczylo o bezmyslnosci albo o tym,ze nie traktuja mnie powaznie. Edytowane przez wiekanka Czas edycji: 2014-07-09 o 23:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Twoj problem Autorko polega na tym, ze odnosisz i bierzesz te sytuacje do siebie. Twoje spostrzeganie jest nieco skrzywione - ta sytuacja nie swiadczy o Tobie. Moze oni chcieli wyjechac wczesnie, zeby uniknac wysokich temperatur, moze chcieli spedzic wiecej czasu z kims w Polsce, nie wazne. Emocjonalnie dojrzala osoba jest w stanie zaakceptowac, ze inne osoby maja prawo do podejmowania decyzji, ktore so niezgodne z jej oczekiwaniami, i przejsc nad tym do porzadku dziennego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Konto usunięte
|
No, to ułóż(cie) plan i działaj. Umówicie się z mamą na jakiś termin (przecież dorabiając sobie również ma prawo powiedzieć, że np. nie będzie jej tydzień) i zrealizujcie. Na pewno się coś da wymyślić.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Dziekuje za rozmowe,.bo byla mi potrzebna.Bylam ciekawa waszych wypowiedzi i po niektorych doszlam do jeszcze innych wnioskow.
Moze dodam jeszcze to,ze z biegiem czasu ,gdy jestem starsza(i mama tez) chyba zaczyna mi bardziej zalezec... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:39.