|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Olej jojoba
Witam, mam jedno pytanie, zainteresowana zachwytem nad olejkiem jojoba postanowiłam kupić i wypróbować, niestety olejek mi się nie wchłania w skórę twarzy, zbieram nadmiar wacikiem, ale skóra nadal pozostaje tłusta, po zebraniu nadmiaru nie widać tego bardzo, lecz gdy dotknę twarzy dłonią jest tłusta ( na dłoniach wchłania się bardzo dobrze). Przeczytałam żeby nakładać olejek na wilgotną skórę twarzy, niestety efekt jest taki sam.. moje pytanie brzmi, czy jest to normalne czy olejek powinien wchłonąć się całkowicie? Oraz czy znacie jakieś inne sposoby aplikowania go. Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Olej jojoba
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Pani Mizantrop
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Kropelka na czoło oraz po kropelce na policzki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Moim zdaniem nie jest to olej dostosowany do Twojej cery, moja cera też się z nim nie polubiła, za to genialnie sprawdził się do olejowania włosów. Osobiście długo szukałam oleju, który będzie dla mnie odpowiedni i jeśli też na tym Ci zależy, to mogę Ci polecić olej konopny, szybciutko się wchłania, nie jest tłusty i daje fajne efekty, szczególnie przy połączeniu z olejkami eterycznymi.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pani Mizantrop
|
Sprobuj nakladac ciut mniej i spryskaj przed nalozeniem buzie hydrolatem, zeby byla mocniej wilgotna. Mam dosc tlusta skore i przy takim uzywaniu kazdy olej wchlanial sie u mnie niemalze do matu.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:10.