|
Notka |
|
Szafa - komentarze Tutaj komentujemy wieszaki powieszone w naszej Szafie. |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() dodatki do sukienki - pomóżcie!
W sierpniu idę na wesele i wpadła mi w oko sukienka, o kroju dość prostym, ale za to piękny, limonkowy kolor urzekł mnie od pierwszego wejrzenia no i musiałam ją kupić.
Znalazłam również buty, które stwierdziłam, że będą pasować i które w sumie są bardzo wygodne i ogólnie też mi się podobają. I teraz wielka prośba do was: co sądzicie o takim zestawieniu, (bo jeszcze mam czas żeby znaleźć inne buty w razie wypadku) jaka torebka do tego i jaki makijaż, bo na paznokciach jednak stawiam klasycznie na french, żeby nie przesadzić z kolorami już. Od razu też mówie, że kolory typu nude, beż odpadają bo nie chce wyglądać zbyt nudnie, blado i zwyczajnie. Liczę na waszą pomoc! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
mOLDerator
|
Dot.: dodatki do sukienki - pomóżcie!
Mi się te buty kompletnie do tej sukienki nie podobają. Ja bym dała kontrastowe czarne dodatki. I wcale nie byłoby to nudne zestawienie. A z tymi butami będzie cyrkowe, jak dla mnie nieeleganckie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Nie, w czarnych bym się źle czuła taka "meeh". Zdjęcie nie oddaje koloru sukienki, w rzeczywistości jest bardziej neonowa a buty z kolei nie są aż tak rażące. Ale dziękuje za opinie i radę
![]() ---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- Dodam jeszcze może, że na ślub do kościoła ubieram inną sukienkę, w tę przebieram się wieczorem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Sukienka fajna. Jeśli chodzi o kolor dodatków to postawiłabym na czerń i złotą biżuterię. Postawiłabym na czarne szpilki lub sandały, w sklepach jest ogromny wybór, więc na pewno znajdziesz coś fajnego, co Ci się spodoba. Do tego jakaś ciekawa kopertówka (niekoniecznie czarna, coś fajnego co ożywi stylizację), bransoletka i dłuższe kolczyki (jeśli będziesz miała upięte włosy). Na szyję już bym nic nie zakładała.
Znalazłam też fajną inspirację jeśli wolisz bardziej odważniejszą wersję: www.strefastylu.com.pl/upload/wesele/1/3.jpg
#5 |
ex Moderator
|
Zgadzam się z emily1990, jeżeli wolisz odważniejszą stylizację to może buty w żywym kolorze- ale w jednym. Nie wiem, jaki to dokładnie odcień sukienki ale kiedyś widziałam limonkę+ fuksję i było super
![]() Poza tym sukienka ma tak przykuwający uwagę kolor, że jak założysz buty ze zdjęcia (plus jeszcze torebkę i biżuterię) to może wyjść za dużo ![]() Teraz sobie powiększyłam zdjęcie butów,i nie obraź się, ale one są bardzo mało eleganckie, za to strasznie krzykliwe ![]()
Edytowane przez magda20003 Czas edycji: 2014-07-14 o 19:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Nie widze zdjec ale z opisu doradze.
Jak chcesz odwaznie znajdz buty w kolorze akwamaryna (taki ciemny granat z domieszka fioletu?) jakies proste pantofelki na szpilce. Do tego bizuteria z kamyczkami w podobnym kolorze (jakis lancuszek z przywieszka,delikatne kolczyki, bransoletka z charmsami w kolorystyce butow). Torebka matowa na lancuszku. Gdy sukienka ma mocny kolor wszystkie dodatki lacznie z butami miej w tej samej kolorystyce. Inaczej bedziesz wygladac jak choinka |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
dla mnie takie zestawienie "pod kolor" jest na nie.
ciotka-klotka. buty kolorowe - owszem, ale w innym odcieniu niż kiecka i torebka.
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- Teraz widzę zdjęcie sukienki, więc z mojej propozycji odrzucam łańcuszek z przywieszką. Brak dekolotu= brak biżu na szyji. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Jak już zakładasz te buty i sukienkę to dodatki MUSZĄ być nude - w innym wypadku będziesz wyglądać tandetnie
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Nie muszą być nude, ale ja bym założyła czarne. Ewentualnie właśnie jakieś w kolorze fuksji jak piszą inne dziewczyny, co za dużo to niezdrowo.
![]()
#13 |
Zakorzenienie
|
Buty ładne i sukienka też, ale oddzielnie. Myślałaś o kolorze malinowym? Moim zdaniem świetnie by pasował. Pasuje też chabrowy/srebrny/biały.
|
![]() ![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:16.