|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
studia, nowe miasto, samotność, zmiany (na lepsze?)
Hej dziewczyny
![]() pomimo że przeglądam często to forum, jakoś nie miałam specjalnie odwagi za dużo się tu udzielać. Jednak mam problem, który mnie bardzo trapi, a wiem, że pewnie dużo z was przez coś takiego przechodziło. Otóż od października mam zamiar iść na studia(mam nadzieje, że się dostanę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: studia, nowe miasto, samotność, zmiany (na lepsze?)
Coś wiem na ten temat, ale jak widać przeżyłem rok i nadal żyję
![]() Tutaj mogłem być sobą i nie musiałem się obawiać że ktoś zacznie rozpowiadać plotki na mój temat, zresztą nawet gdyby to nie moja sprawa. Także głowa do góry jeśli tylko tego sama chcesz to będzie dobrze. Możesz pomyśleć o akademiku gdzie zawsze łatwiej o poznanie kogoś nowego i tak samo zagubionego jak ty w nowym obcym mieście.
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
właśnie tak się składa, że myślę tylko o akademiku, przynajmniej na pierwszy rok, właśnie z tego względu że uważam, że wtedy łatwiej będzie mi kogoś poznać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
BAN stały
|
Cytat:
Są takie wątki gdzie wizażanki szukają koleżanek, zaprzyjaźniają się wirtualnie. I potem łatwiej jest zacząć egzystencję w nowym miejscu mając choćby jedną przyjazną duszę w pobliżu. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Myślę, że jak będziesz mieszkać w akademiku to na pewno kogoś poznasz... ja też przyjechałam na studia do innego miasta, a nikogo nie znałam. Poznałam dwie dziewczyny na inauguracji, zaczęłyśmy się razem trzymać... potem poznałam więcej osób, obecnego TŻ. Strach ma wielkie oczy. Nie stresuj się i nie zamykaj na innych, jest mnóstwo osób, które też przyjeżdżają na studia i prawie nikogo nie znają. Na pewno znajdziesz bratnią duszę.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Byłam w takiej samej sytuacji jak Ty gdy szłam na studia. Jestem już po 3 roku i nie żałuję tej decyzji zupełnie. Mimo, że strasznie się bałam, bo jestem osobą nieśmiałą to była jedna z lepszych decyzji w moim życiu. Poznałam mnóstwo ludzi, w tym też mojego faceta, pokonałam też w pewnym stopniu moją nieśmiałość. I również zaczynałam od akademika i uważam, że to genialny pomysł na start w obcym mieście gdzie nie zna się nikogo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Wyjechałam na studia do innego miasta nie znając nikogo. Współlokatorka trafiła mi się losowo (na szczęście kierownik administracji 'połączył' nas ze względu na kierunek, więc było już łatwiej). Wówczas panowała moda nk i w ten sposób poznałam też pierwsze pierwsze osoby z którymi miałam studiować, jednak rzeczywistość nie pokrywała się z tym co pisały, ale to inna bajka. W akademiku już właściwie przy wprowadzaniu się poznałam nowe osoby i z każdym dniem lista znajomych się wydłużała. Po 5 latach cieszę się, że zdecydowałam się na studia w innym mieści, że mieszkałam w akademiku i bardzo żałuję, że ten czas już się skończył.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Warto też pojechać na tzw. obóz zerowy Twojego wydziału/ kierunku. Poznasz wtedy ludzi, z którymi będziesz studiowała i ludzi z samorządu studenckiego, co też jest ważne i pomocne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Ja po maturze odrazu wyjechalam 1500km od domu za granicę i to do szkoły, sama w wieelkim mieście, 2 nln mieszkańcow, sama jak palec i to była najlepsza decyzja jaką podjęłam dotychczas. Wróciłam po 8 miesiącach do domu na tydzień ale i tak.nie mogłam doczekać sie jak znów opuszcze Polskę
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
dzięki wszystkim
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:42.