Przerwy w związku a uczucia - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-06-30, 05:30   #1
Kasia_myszka
Przyczajenie

Przerwy w związku a uczucia

Witam.
Chciałam się was doradzić w sprawie faceta. Mam taki spory problem z moim. Otóż, zaczęłam z nim być w październiku.. Po miesiącu się rozstaliśmy ze względu na to że znaliśmy się za krótko aby stworzyć coś poważnego- ale oboje po tym miesiącu się strasznie zaangażowaliśmy. Próbowałam spotykać się z kimś innym żeby zapomnieć- on również. Ciągle pisaliśmy do siebie aby kontakt się nie urwał. Strasznie ściskało mnie gdy mówił że z kimś się spotyka no ale ja też się umawiałam i mu o tym mówiłam.
W grudniu napisał do mnie że chciałby jeszcze raz spróbować bo ciągle mu na mnie zależy. Miałam wahania ale się zgodziłam. Spędziliśmy razem sylwestra i kolejne pół roku. Teraz ostatnio znowu się trochę pokłóciliśmy, nie odzywaliśmy się do siebie jakieś 2 tyg. - nie padło oficjalne zakończenie związku. Po tych 2 tyg. znowu się spotykamy, ale nie wiem teraz czy to warte zachodu, czy dalej coś czuje- przez te pół roku się zakochałam, nie wiem czy walczyć- powiedział mi otwarcie że coś do mnie czuje ale nie wie co i chce walczyć. Ale boli mnie to że ciągle mnie zlewa, nie odpisuje na smsy- nawet jak są ważne, albo pisze "ok" . Odnoszę wrażenie że po prostu się bawi mną.
Doradźcie co zrobić i jak się uświadomić czy się kocha.
Kasia_myszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-30, 06:57   #2
niebieska anetka
Przyczajenie

Dot.: Przerwy w związku a uczucia

Cytat:
Napisane przez Kasia_myszka Pokaż wiadomość
Po miesiącu się rozstaliśmy ze względu na to że znaliśmy się za krótko aby stworzyć coś poważnego-
Tego nie rozumiem. To, że się znacie za krótko to powód do rozstania? Przecież jakby tak było, to żaden związek by nie powstał...
niebieska anetka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-30, 07:07   #3
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kasia_myszka Pokaż wiadomość
Witam.
Chciałam się was doradzić w sprawie faceta. Mam taki spory problem z moim. Otóż, zaczęłam z nim być w październiku.. Po miesiącu się rozstaliśmy ze względu na to że znaliśmy się za krótko aby stworzyć coś poważnego- ale oboje po tym miesiącu się strasznie zaangażowaliśmy. Próbowałam spotykać się z kimś innym żeby zapomnieć- on również. Ciągle pisaliśmy do siebie aby kontakt się nie urwał. Strasznie ściskało mnie gdy mówił że z kimś się spotyka no ale ja też się umawiałam i mu o tym mówiłam.
W grudniu napisał do mnie że chciałby jeszcze raz spróbować bo ciągle mu na mnie zależy. Miałam wahania ale się zgodziłam. Spędziliśmy razem sylwestra i kolejne pół roku. Teraz ostatnio znowu się trochę pokłóciliśmy, nie odzywaliśmy się do siebie jakieś 2 tyg. - nie padło oficjalne zakończenie związku. Po tych 2 tyg. znowu się spotykamy, ale nie wiem teraz czy to warte zachodu, czy dalej coś czuje- przez te pół roku się zakochałam, nie wiem czy walczyć- powiedział mi otwarcie że coś do mnie czuje ale nie wie co i chce walczyć. Ale boli mnie to że ciągle mnie zlewa, nie odpisuje na smsy- nawet jak są ważne, albo pisze "ok" . Odnoszę wrażenie że po prostu się bawi mną.
Doradźcie co zrobić i jak się uświadomić czy się kocha.
Że co? Bez sensu...
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-30, 07:19   #4
khloe
Strzelaj lub emigruj!

że co??

oboje jesteście mega dziecinni, wymyślacie powody z du.py, żeby ze sobą nie być, kiedy tego chcecie.
Oboje nie jesteście gotowi na związek.
Żaden.

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-30, 08:06   #5
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Ee? Rozstajecie sie, zeby potem wyglaszac ckliwe 'chce walczyc'. Coz za dramaturgia
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-30, 08:55   #6
nadijka
Rozeznanie

Strasznie bezpłciowo o tym wszystkim piszesz, jakby przez te pół roku to no nie wiem nic się nie wydarzyło, tylko tak sobie minęło, potem kłótnia o jakaś duperelę i 2 tyg nie odzywania się Nie mówię, że macie sobie wyznawać miłość na wieki, ale po drobnej sprzeczce nie odzywanie się do siebie 2 tyg normalne nie jest. I co dziwniejsze: nie jesteś w stanie sama pół roku ocenić tego faceta, czy jest warty bycia z nim?
nadijka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-30, 12:04   #7
kiciun
Rozeznanie

Nawet jeśli Ty się w końcu zaangażowałaś, to on nie. Ciągnięcie tego nie ma sensu. Poszukaj kogoś z kim będą fajerwerki, gdzie będzie obustronne zaangażowanie
kiciun jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-06-30, 12:51   #8
Shannon_16
Zakorzenienie

Oboje nie jesteście gotowi na poważny związek. Rozstajecie się po miesiącu (!), Ty próbujesz z umawiać się z innym ale ciągle piszesz z tamtym, godzicie się, kłócicie i nie odzywacie przez dwa tygodnie... Historia rodem z gimbazy
Shannon_16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-30, 13:12   #9
Wikttoria
Raczkowanie

GG do Wikttoria

Wrócić do siebie, walczyć tylko po to aby po pół roku znowu pokłócić się o pierdołę i się rozstać? Nie szkoda ci czasu?
Chyba że lubisz takie historie rodem z "mody na sukces"
Wikttoria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-30, 13:37   #10
I am Rock
lokalna gwiazda

Słowo daję, cytat miesiąca:
Rozstaliśmy się, bo znaliśmy się za krótko
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-30, 21:01   #11
cud nie kobieta
Ante Pante

Cytat:
Napisane przez I am Rock Pokaż wiadomość
Stary 2014-06-30, 21:15   #12
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Najtęższe umysły świata by tego nie wymyśliły, także szacun dla autorki wątku.

Czemu tu jeszcze nie ma Bananalamy z jakimś pięknym wierszem na ten temat?

Edytowane przez 201803290936
Czas edycji: 2014-06-30 o 21:16
Stary 2014-06-30, 22:16   #13
KrwawaMary86
Zadomowienie

Nie ogarniam Waszego "związku". Jak można się nie odzywać przez 2 tygodnie? Ja bym to potraktowała jak rozstanie. Nie powinniście być razem, bo najzwyczajniej w świecie nie potraficie się dogadać i jakieś szopki odstawiacie. Dajcie sobie spokój.
KrwawaMary86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-30, 23:38   #14
czarnakawaa
Raczkowanie

Hm a ja wypowiem się inaczej, jeśli wystarcza Wam to uczucie i seks to spotykajcie się dalej, bo chyba głębszych uczuć w tym nie prócz zazdrości. Może coś z tego wyniknie a może nie, może w tym czasie oboje poznacie kogoś innego. Myślę też, że oboje boicie się samotności, mam rację ?
czarnakawaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-01, 07:01   #15
Sherminka
Zadomowienie

Dla mnie to co robisz Autorko ze swoim chłopakiem to dziecinada

---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ----------

Cytat:
Sherminka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-01, 07:06   #16
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez czarnakawaa Pokaż wiadomość
Hm a ja wypowiem się inaczej, jeśli wystarcza Wam to uczucie i seks to spotykajcie się dalej, bo chyba głębszych uczuć w tym nie prócz zazdrości. Może coś z tego wyniknie a może nie, może w tym czasie oboje poznacie kogoś innego. Myślę też, że oboje boicie się samotności, mam rację ?
Autorka wątku nie może mówić w imieniu faceta, co najwyżej w swoim. Jeżeli by jej obecny układ odpowiadał, to ten wątek by nie powstał.
Stary 2014-07-01, 11:53   #17
czarnakawaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Autorka wątku nie może mówić w imieniu faceta, co najwyżej w swoim. Jeżeli by jej obecny układ odpowiadał, to ten wątek by nie powstał.
Związku nie tworzy jedna osoba tylko dwie, więc skoro oboje do siebie wracają to po prostu lubią tak żyć, a jak mają siebie dość to się rozstają i tworzą myśli, która ze stron ma jakieś intrygi, miłości w tym nie ma, bardziej poczucie, że muszę kogoś mieć.
czarnakawaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-01, 17:48   #18
I am Rock
lokalna gwiazda

Człowiek zakochany chce przebywać ze swoją "drugą połówką", nieba by jej przychylił, leci na spotkanie jak na skrzydłach, życie wydaje mu się piękne, ma poczucie szczęścia.
A u was co? Kłótnie i ciche dni.
Znajdź sobie innego chłopaka.
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości