4letnie FATUM - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2014-06-26, 14:10   #1
xanyax
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 276

4letnie FATUM

Temat mo¿e trochê z przymru¿eniem oka, ale czy kto¶ te¿ zauwa¿y³, ¿e wieszkosc pisz±cych o poradê osób jest po 4 latach zwi±zku? Pewnie 80% w±tków to ludzi podczas kryzysu po 4 latach..mo¿e to jest ten czas kiedy faktycznie ró¿owe okulary spadaj± nam z g³ów?!?
Mój poprzedni zwi±zek te¿ zakoñczy³ siê po 4 latach

Co my¶licie?
Stary 2014-06-26, 14:18   #2
201607040940
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 6 562
Dot.: 4letnie FATUM

Cytat:
Napisane przez xanyax Poka¿ wiadomo¶æ
Temat mo¿e trochê z przymru¿eniem oka, ale czy kto¶ te¿ zauwa¿y³, ¿e wieszkosc pisz±cych o poradê osób jest po 4 latach zwi±zku? Pewnie 80% w±tków to ludzi podczas kryzysu po 4 latach..mo¿e to jest ten czas kiedy faktycznie ró¿owe okulary spadaj± nam z g³ów?!?
Mój poprzedni zwi±zek te¿ zakoñczy³ siê po 4 latach

Co my¶licie?
ja mam za sob± 2 lata zwi±zku, wszystko przede mn±.

Mo¿e po tych 4 latach motylków w brzuchu ju¿ nie ma. I to dla niektórych jest problem.
201607040940 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-06-26, 14:20   #3
skara
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 566

Hehe, z moich obserwacji kryzys przychodzi po 2 lub 3 latach i do 4 lat sta¿u zwi±zek nie doci±ga
skara jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-06-26, 14:21   #4
Minna
Zielona Driada

Wiadomo¶ci: 3 514

Co¶ w tym jest. Mo¿e mija w tym okresie stan zakochania. Zaczyna siê trze¼wiej patrzeæ na partnera i dostrzegaæ wady, które wcze¶niej siê lekcewa¿y³o... mo¿e nastêpuje to trochê wcze¶niej, a do 4 roku zwi±zek trwa si³± rozbiegu?

"To fakt. A fakty to najbardziej uparta rzecz pod s³oñcem."

Edytowane przez Minna
Czas edycji: 2014-06-26 o 14:23
Minna jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-06-26, 14:24   #5
MissChievousTess
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 12 916

To normalny element statystyki zwi±zków. Wystarczy poczytaæ dowolne statystyki rozwodów czy ksi±¿ki z zakresu demografii.
To normalne, ¿e sporo zwi±zków rozpada siê po 1,5 roku, potem po 4 latach, po 7 latach itd. Nie ma w tym niczego dziwnego. £adnie takie tendencje widaæ na statystykach rozwodów.

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

Dok³adnych danych ju¿ nie pamiêtam, ale po 4- 5 latach rozpada siê chyba tak oko³o 60% zwi±zków.
Stary 2014-06-26, 14:36   #6
Fleur_D
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 265

Z moich obserwacji wynika, ¿e po tym czasie rozpadaj± siê g³ównie zwi±zki, które od pocz±tku by³y ci±gniête "na si³ê". Po tym czasie ludziom ju¿ siê po prostu nie chce. I s³usznie
Obserwacje te dotycz±, oczywi¶cie, mojego otoczenia, ciê¿ko w ten sposób wypowiadaæ siê o zwi±zkach, które "znam" z paru postów.
Fleur_D jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-06-26, 14:42   #7
xanyax
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Fleur_D Poka¿ wiadomo¶æ
Z moich obserwacji wynika, ¿e po tym czasie rozpadaj± siê g³ównie zwi±zki, które od pocz±tku by³y ci±gniête "na si³ê". Po tym czasie ludziom ju¿ siê po prostu nie chce. I s³usznie
Obserwacje te dotycz±, oczywi¶cie, mojego otoczenia, ciê¿ko w ten sposób wypowiadaæ siê o zwi±zkach, które "znam" z paru postów.
O! I to potwierdzam swoim przygladem, poprzedni zwi±zek rozpad³ siê po 4 katach, ale chyba dluugo gdzie¶ tam g³êboko wiedzia³am ¿e to nie to. Z kolei z obecnym (mê¿em ju¿) w³a¶nie stuknie nam 4 lata zwi±zku i kryzysu na horyzoncie nie widaæ

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2014-06-26, 14:44   #8
201701300922
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 9 327

Moja siostra z ex facetem rozsta³a siê po 4 latach, to mo¿e co¶ w tym jest.
201701300922 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-06-26, 14:49   #9
Olvnia
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 982

Nigdy siê nad tym nie zastanawia³am,ale mo¿e rzeczywi¶cie co¶ w tym jest,bo sporo znam takich przypadków,w tym jeden mój zwi±zek
Ksi±¿ki przeczytane od 07.2014: 40
Olvnia jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-06-26, 15:04   #10
zakonna
Naczelna Nastolatka

Wiadomo¶ci: 25 807

nam minê³o 4 lata w maju. Nie ma ¿adnej opcji rozstania, wrêcz przeciwnie jest bardzo fajnie.
Stary 2014-06-26, 15:05   #11
Minna
Zielona Driada

Cytat:
Napisane przez zakonna Poka¿ wiadomo¶æ
nam minê³o 4 lata w maju. Nie ma ¿adnej opcji rozstania, wrêcz przeciwnie jest bardzo fajnie.
Na szczê¶cie to nie dotyczy wszystkich zwi±zków wydaje mi siê, ¿e chodzi o ludzi ¼le lub niezbyt dobrze dobranych, jak ma siê rozpa¶æ to w³a¶nie czêsto po takim czasie.

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-26, 15:09   #12
mogg
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 084

mi siê wydaje ¿e to te¿ wynika z tego ¿e po ok. 3/4 latach kobiety oczekuj± od partnera ( mówimy o zwiazkach doros³ych nie o nastolatkach) kroku do przodu ( oczywi¶cie s± takie które nie oczekuj±) tj. o¶wiadczyn , planów na ¿ycie a z tym bywa ró¿nie... jak wiemy po w±tkach na wiza¿u.

Dziewczyny czekaj± bo wiza¿ krzyczy : Nie naciskaj na Niego nie wolno, czekaj, a jak ju¿ zak³adaj± w±tki ¿e maj± do¶æ to wiza¿ wtedy mówi : Nie umiecie rozmawiaæ skoro do tej pory nie rozmawiali¶cie o swoich oczekiwaniach :P Nie mówiê tutaj o wszystkich wiza¿ankach ale o czê¶ci :P

W ka¿dym zwi±zku przychodzi moment kiedy potrzebny jest krok do przodu u jednych po 2 latach u innych po 4 a jeszcze inni maj± ten etap po 7 grunt by oczekiwania i wizja ¿ycia by³a jedna
mogg jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-06-26, 15:17   #13
Minna
Zielona Driada

Cytat:
Napisane przez mogg Poka¿ wiadomo¶æ
mi siê wydaje ¿e to te¿ wynika z tego ¿e po ok. 3/4 latach kobiety oczekuj± od partnera ( mówimy o zwiazkach doros³ych nie o nastolatkach) kroku do przodu ( oczywi¶cie s± takie które nie oczekuj±) tj. o¶wiadczyn , planów na ¿ycie a z tym bywa ró¿nie... jak wiemy po w±tkach na wiza¿u.

Dziewczyny czekaj± bo wiza¿ krzyczy : Nie naciskaj na Niego nie wolno, czekaj, a jak ju¿ zak³adaj± w±tki ¿e maj± do¶æ to wiza¿ wtedy mówi : Nie umiecie rozmawiaæ skoro do tej pory nie rozmawiali¶cie o swoich oczekiwaniach :P Nie mówiê tutaj o wszystkich wiza¿ankach ale o czê¶ci :P

W ka¿dym zwi±zku przychodzi moment kiedy potrzebny jest krok do przodu u jednych po 2 latach u innych po 4 a jeszcze inni maj± ten etap po 7 grunt by oczekiwania i wizja ¿ycia by³a jedna
Bo zwi±zek jest jak ryba p³ynie do przodu albo zdycha

Stary 2014-06-26, 15:19   #14
annic
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 089

Cytat:
Napisane przez Minna Poka¿ wiadomo¶æ

My dobijamy do 8 roku, kryzysu brak. W¶ród znajomych jak siê rozwala to najczê¶ciej po 2 latach.
annic jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-06-26, 15:45   #15
zakonna
Naczelna Nastolatka

Wiadomo¶ci: 25 807

u nas raczej dosz³o do prze³omu ze strony T¯ w sprawach formalnych, którymi ja siê interesujê ¶rednio. Wiêc mo¿e faktycznie te 4 lata to jaki¶ kamieñ milowy w zwi±zkach jest.
Stary 2014-06-26, 15:51   #16
Sherminka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 164

Cytat:
Napisane przez Minna Poka¿ wiadomo¶æ
Nie¼le ujête
Sherminka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-06-26, 16:18   #17
Minna
Zielona Driada

Cytat:
Napisane przez sherminka Poka¿ wiadomo¶æ
nie¼le ujête

Edytowane przez Minna
Czas edycji: 2014-06-26 o 16:19
Stary 2014-06-26, 16:50   #18
Neapoli
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 61

Racja
Po ok 2-3 latach motyle odlatuj±,
ró¿owe okulary opadaj± ,
a trupy z szafy wypadaj±
Neapoli jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-06-26, 16:59   #19
Shebeauty
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 225

Jestem w zwi±zku 4,5 roku-kryzysu nie ma

Razem od 13.01.2010r
Prawo jazdy 26.06.2012r.

ma³e wielkie nieszczê¶cia potrzebne do szczê¶cia
Shebeauty jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-26, 18:38   #20
SekretnyWachlarz
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 13 378

Cytat:
Napisane przez MissChievousTess Poka¿ wiadomo¶æ
To normalny element statystyki zwi±zków. Wystarczy poczytaæ dowolne statystyki rozwodów czy ksi±¿ki z zakresu demografii.
To normalne, ¿e sporo zwi±zków rozpada siê po 1,5 roku, potem po 4 latach, po 7 latach itd. Nie ma w tym niczego dziwnego. £adnie takie tendencje widaæ na statystykach rozwodów.

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

Dok³adnych danych ju¿ nie pamiêtam, ale po 4- 5 latach rozpada siê chyba tak oko³o 60% zwi±zków.
Otó¿ to.

Treningi
2016: 117/100
2017: 71/100

SekretnyWachlarz jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-06-26, 20:17   #21
201703061208
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 2 690

trochê kiepsko s³uchaæ ¿e du¿o zwi±zków rozpada siê po 3, 4 latach-no có¿, ja znam takie w których sam stan pocz±tkowego zauroczenia czy nawet zakochania trwa ju¿ co najmniej trzy lata i uczucia nie os³ab³y
dzisiaj w parku widzia³am parê staruszków, takich dobrze po 70 ale spacerowali pod rêkê, mówili do siebie z czu³o¶ci±, zdrobnieniami, wspominali dawne czasy i swoje dzieci jak by³y ma³e, pó¼niej poszli do herbaciarni-a¿ mi³o by³o pos³uchaæ i popatrzeæ na tych ludzi. Nie sztuk± jest czuæ zakochanie na pocz±tku zwi±zku, wa¿ne aby przez wiele utrzymaæ stan jak w momencie w którym pierwszy raz siê spotkali¶my i takim pamiêtaæ partnera kiedy po wielu wspólnych latach jest u kresu ¿ycia, choruje, potrzebuje naszej opieki-to nie jest ³atwe ale ogólnie nic co dobre w ¿yciu nie przychodzi ³atwo i samo z siebie.
201703061208 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-06-26, 20:35   #22
Neapoli
Raczkowanie

Zreszt± widaæ ró¿nicê, duuza ró¿nicê w ilo¶ci rozwodów w naszych czasach i czasach naszych dziadków czy rodziców. Tendencja zwy¿kowa.
Mam wra¿enie,¿e dzisiaj zamiast siê staraæ, rozwi±zywaæ problemy ludzie 'wymieniaj± siê' na lepsze modele - ' aaaa te buty ju¿ nie modne, znudzi³y mi siê, jakie¶ zu¿yte; ju¿ dbaæ o nie nie muszê bo tam ju¿ mam na oku nowiutkie'
Stary 2014-06-26, 20:41   #23
renczi
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 56

Z tego co zauwa¿y³am na przyk³adzie znajomych, bardzo du¿o osób ci±gnie zwi±zki na si³ê... s± ponad 2 lata, co¶ siê nie uk³ada, ale jest strach przed rozstaniem w zwi±zku z tym na si³ê tkwi± w tym kolejne miesi±ce... kiedy¶ bañka mydlana pêka... du¿o osób te¿ oczekuje, ¿e w zwi±zku ca³y czas bêd± fajerwerki, motyle w brzuchu... a kiedy¶ przychodzi codzienno¶æ.
Plus oczywiscie statystyki dotyczace rozwodów jak kto¶ wy¿ej napisa³....
renczi jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-06-26, 20:51   #24
Neapoli
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez renczi Poka¿ wiadomo¶æ
du¿o osób te¿ oczekuje, ¿e w zwi±zku ca³y czas bêd± fajerwerki, motyle w brzuchu... a kiedy¶ przychodzi codzienno¶æ
Tak i po tym mo¿na poznaæ dojrza³o¶æ cz³owieka do zwi±zku. Ewakuacja albo normalne ¿ycie
Stary 2014-06-26, 21:21   #25
chwast
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 24 367

W sumie nie zauwa¿y³am, z tego co widzê to takie akcje po 2 latach albo po 6 i wiêcej.
chwast jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-06-27, 02:42   #26
xanyax
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Neapoli Poka¿ wiadomo¶æ
Zreszt± widaæ ró¿nicê, duuza ró¿nicê w ilo¶ci rozwodów w naszych czasach i czasach naszych dziadków czy rodziców. Tendencja zwy¿kowa.
Mam wra¿enie,¿e dzisiaj zamiast siê staraæ, rozwi±zywaæ problemy ludzie 'wymieniaj± siê' na lepsze modele - ' aaaa te buty ju¿ nie modne, znudzi³y mi siê, jakie¶ zu¿yte; ju¿ dbaæ o nie nie muszê bo tam ju¿ mam na oku nowiutkie'
Trochê siê z tym zgadzam a trochê nie.
Tendencje zwyzkowa rozwodów t³umacze tym, ¿e ludzie na pierwszym miejscu stawiaj± siebie i swoje szczê¶cie.
Mo¿e to fajnie brzmi, ¿e kiedy¶ nie by³o tyle rozwodów, ale jaki procent z tych par bylo szczê¶liwych? Ile z tych kobiet (b±d¼ mê¿czyzn) ¿y³o w cierpieniu, po cichu, zdradzanych, bitych, spedzajac ¿ycie z mê¿em alkoholikiem bo skoro siê podjê³o decyzjê ma³¿eñstwa (czêsto w bardzo m³odym wieku) to trzeba w tym wytrwaæ.
Je¶li co¶ siê psuje to trzeba naprawiaæ, ale niektórych rzeczy nie da siê naprawiæ i czasami trzeba umieæ siê wycofaæ z czego¶ co nas niszczy.
Stary 2014-06-27, 08:04   #27
rochelle_
Mów mi Rosia :)

Wiadomo¶ci: 1 364

Hm, z moich obserwacji wynika, ¿e ró¿owe okulary spadaj± po oko³o 2- 2,5 latach. U mnie i znajomych tak by³o. Po 4 latach u mnie i T¯ta by³o wszystko okej, nie by³o ¿adnego kryzysu. Ale faktem jest, ¿e ci, co po dwóch stwierdz±, ¿e chc± siê mêczyæ (nie byæ, ale mêczyæ, bo mo¿e on/ona magicznie siê zmieni) doci±gaj± do 4 rocznicy i znów maj± problem
U nas jest tak, ¿e w³a¶ciwie po 4 latach zaczêli¶my siê czuæ ze sob± fajniej ni¿ na pocz±tku znajomo¶ci. Tak jakby¶my siê na nowo zakochali - mieszkamy razem, a ja cieszê siê jak g³upia, kiedy wracam do domu po pracy i wiem, ¿e on za chwilkê wróci. Jeste¶my ju¿ razem ponad 6 lat.

Z³ap Ro¶kê w sieci!
nowy wpis! ---> www.rzeklam.pl
Instagram
Stream, czyli giereczki

Edytowane przez rochelle_
Czas edycji: 2014-06-27 o 08:07
rochelle_ jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-06-27, 08:37   #28
_ema_
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 8 980

Ja zauwa¿y³am raczej 3 letnie fatum i w¶ród moich znajomych w³a¶nie po 3 latach najwiêcej zwi±zków pada.
_ema_ jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-06-27, 08:47   #29
Neapoli
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez xanyax Poka¿ wiadomo¶æ
Trochê siê z tym zgadzam a trochê nie.
Tendencje zwyzkowa rozwodów t³umacze tym, ¿e ludzie na pierwszym miejscu stawiaj± siebie i swoje szczê¶cie.
Mo¿e to fajnie brzmi, ¿e kiedy¶ nie by³o tyle rozwodów, ale jaki procent z tych par bylo szczê¶liwych? Ile z tych kobiet (b±d¼ mê¿czyzn) ¿y³o w cierpieniu, po cichu, zdradzanych, bitych, spedzajac ¿ycie z mê¿em alkoholikiem bo skoro siê podjê³o decyzjê ma³¿eñstwa (czêsto w bardzo m³odym wieku) to trzeba w tym wytrwaæ.
Je¶li co¶ siê psuje to trzeba naprawiaæ, ale niektórych rzeczy nie da siê naprawiæ i czasami trzeba umieæ siê wycofaæ z czego¶ co nas niszczy.
Oczywi¶cie mia³am na my¶li normalne zwi±zki,a nie patologiczne gdzie rozpad jest jedynym rozwi±zaniem. Niestety masa w±tków na forach int.wskazuje,i¿ du¿a czê¶æ takich osob 'NIE wie co robiæ?czy odej¶æ?' -a to powinno byæ oczywiste,wiêc one nie a¿ tak wp³ywaj± na statystyki. Ale nie o tym mowa.

Ludzie,którzy stawiaj± siebie i swoje szczê¶cie na pierwszym miejscu - i to jest problem, to egoizm,na który nie ma miejsca w zdrowym zwi±zku,który tworz± 2 os, a nie 1.
Oczywi¶cie,zdr. egoizm,w ma³ej czê¶ci jest wskazany aby cz³owiek nie zatraci³ siebie ale trzeba uwa¿aæ by nie przekroczyæ cienkiej granicy o my¶leniu tylko o swoim ty³ku.
Stary 2014-06-27, 09:37   #30
felix13
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 9

To naprawdê fatum zapraszam do moje postu - caly tabo³ek problemów dorad¼cie co¶ - zakoñczy siê raczej rozstaniem w nienawi¶ci

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post47063875
felix13 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-07-01 20:10:22

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:37.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.