Przyjaźń czy związek - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-07-02, 10:35   #1
Lilly1234
Przyczajenie

Przyjaźń czy związek

Hej,

Mam niewiele ponad 30 lat i problem z chłopakiem/przyjacielem. Właśnie, nie wiem z kim. Zanim Go poznałam byłam po przejściach, nie chciałam się wiązać. Ustaliliśmy przyjaźń, na tamta chwile mi to odpowiadało. Z biegiem czasu zaczęliśmy się spotykać codziennie, zaangażowałam się. Po jakimś pół roku naszej znajomości doszło miedzy nami do czegoś więcej. To był mój pierwszy raz, wiem, że późno, ale zawsze priorytetem była dla mnie szkoła. Otóż, po tym wszystkim zakochałam się. On też wyglądał na zaangażowanego. łączyło nas sporo: rozmowy, wspólne gotowanie, wycieczki, wszelkie wyjścia, no i sprawy intymne też. W miedzy czasie zaczął mnie na początku lekko a potem bardziej dołować. To że ja czegos nie wiem, czegoś nie doczytałam (jestem po studiach i obecnie też studiuję). To, ze niezbyt ładnie się ubieram, ze przytyłam itp. Najgorsze jednak były dogadywanki w stylu: byłem na spacerze z inną koleżanka, w tym momencie postanowiłam rozluźnić kontakt. Napisałam maila, że chcę się zdystansować, odpocząć. W międzyczasie udałam się do psychologa, starsza pani powiedziała, ze to osobowość psychopatyczna, która kreci to, ze spotyka się z dziewczyną mądrą, ładną, dobrą, pracującą, a jednocześnie chce Jej pokazać miejsce w szeregu, czyli że nie jest dość ładna, mądra itp. żeby być z Nim. Spotkaliśmy się ostatnio i zrzucił całą winę na mnie, to, że się zakochałam to rzekomo moja wina. Ale jak Jemu się wydawało, że śpię to mówił moja kochana itp. Nie rozumiem Go. Twierdzi, że nie chce mieć dziewczyny, ze ma problemy finansowe i musi się skupić na zarabianiu pieniędzy. Ale czemu zawracał mi głowę? Nie jestem dziewczyną-latawcem, ale młodą, poukładaną kobieta, która myśli poważnie o życiu. Bardzo proszę o jakieś rady

Edytowane przez Lilly1234
Czas edycji: 2014-07-02 o 10:37
Lilly1234 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-02, 11:02   #2
coffee
and cigarettes

Dot.: Przyjaźń czy związek

Cytat:
Napisane przez Lilly1234 Pokaż wiadomość
Hej,

Mam niewiele ponad 30 lat i problem z chłopakiem/przyjacielem. Właśnie, nie wiem z kim. Zanim Go poznałam byłam po przejściach, nie chciałam się wiązać. Ustaliliśmy przyjaźń, na tamta chwile mi to odpowiadało. Z biegiem czasu zaczęliśmy się spotykać codziennie, zaangażowałam się. Po jakimś pół roku naszej znajomości doszło miedzy nami do czegoś więcej. To był mój pierwszy raz, wiem, że późno, ale zawsze priorytetem była dla mnie szkoła. Otóż, po tym wszystkim zakochałam się. On też wyglądał na zaangażowanego. łączyło nas sporo: rozmowy, wspólne gotowanie, wycieczki, wszelkie wyjścia, no i sprawy intymne też. W miedzy czasie zaczął mnie na początku lekko a potem bardziej dołować. To że ja czegos nie wiem, czegoś nie doczytałam (jestem po studiach i obecnie też studiuję). To, ze niezbyt ładnie się ubieram, ze przytyłam itp. Najgorsze jednak były dogadywanki w stylu: byłem na spacerze z inną koleżanka, w tym momencie postanowiłam rozluźnić kontakt. Napisałam maila, że chcę się zdystansować, odpocząć. W międzyczasie udałam się do psychologa, starsza pani powiedziała, ze to osobowość psychopatyczna, która kreci to, ze spotyka się z dziewczyną mądrą, ładną, dobrą, pracującą, a jednocześnie chce Jej pokazać miejsce w szeregu, czyli że nie jest dość ładna, mądra itp. żeby być z Nim. Spotkaliśmy się ostatnio i zrzucił całą winę na mnie, to, że się zakochałam to rzekomo moja wina. Ale jak Jemu się wydawało, że śpię to mówił moja kochana itp. Nie rozumiem Go. Twierdzi, że nie chce mieć dziewczyny, ze ma problemy finansowe i musi się skupić na zarabianiu pieniędzy. Ale czemu zawracał mi głowę? Nie jestem dziewczyną-latawcem, ale młodą, poukładaną kobieta, która myśli poważnie o życiu. Bardzo proszę o jakieś rady
Miała być przyjaźń, obustronnie, nie związek. Ty się zakochałaś. On nie.
No i to tyle. Bądź co bądź, to Ty "złamałaś" ustalenia i chciałaś nagle czegoś więcej niż na początku.

Właściwie nie wiem jakich rad potrzebujesz, na jaki temat.
Zastanawiasz się, czy spotykać się z nim nadal na niezobowiązujący seks? Jeśli chcesz - możesz się spotykać. Tylko bez wielkich oczekiwań i nadziei, że się zakocha.
Wydaje mi się, że nie będziesz umiała się z nim spotykać bez planów na przyszłość, więc lepiej sobie daruj znajomość z nim. Po prostu nic z tego nie będzie. Wygląda na to, że on się nie zaangażował tak jak Ty.
coffee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-02, 11:58   #3
Lilly1234
Przyczajenie

Ale Jemu nie chodzi moim zdaniem o seks...gdyby tak było nie czekałby pół roku...
Lilly1234 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-02, 12:22   #4
coffee
and cigarettes

Cytat:
Napisane przez Lilly1234 Pokaż wiadomość
Ale Jemu nie chodzi moim zdaniem o seks...gdyby tak było nie czekałby pół roku...
O związek najwyraźniej też nie.
Więc jeśli Ty chcesz związku, on nie - nie rób sobie dużych nadziei, że nagle zachce.
coffee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-02, 12:45   #5
easy_breezy
Przyczajenie

Myślę, jak dziewczyny wyżej. Miała być przyjaźń, Ty się zakochałaś-on nie. To, że tak Cię dołuje to już inna sprawa. Ale faktem jest, że on nie chce związku. Z resztą kto wie, czekał niby pół roku a i tak dostał bez bycia w związku.. więc hm... tak przyjaźń wygląda
easy_breezy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-02, 12:50   #6
AlaZala
Zadomowienie

Ta relacja nie ma cech przyjaźni. W przyjaźni nie występują sprawy intymne, a spacer przyjaciela z inną koleżanką nie jest żadnym problemem.
AlaZala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-02, 13:20   #7
szynka_w_toscie
Zadomowienie

Chyba najlepiej bedzie zerwać konrakt, chyba że bez tego się odkochasz. On nie chce związku, ale ty tak więc nic nie będzie z tej znajomości.
szynka_w_toscie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-02, 14:30   #8
Shannon_16
Zakorzenienie

Czyli byliście przyjaciółmi z korzyściami. Teraz Ty się zaangażowałaś ale on wyraźnie powiedział, że związku nie chce. Masz wybór: albo definitywnie kończysz z tym facetem albo odpowiada Ci rola dziewczyny, która sypia z nim bez zobowiązań.
Shannon_16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-02, 18:18   #9
AshaiSun
Raczkowanie

Dokładnie uwikłałaś się w przyjaźń z korzyściami... nic ci nigdy nie obiecywał więc.... poza tym pewnie siłą do łóżka za uszy nie ciągnął ani do seksu nie zmuszał. Co z tego, że "czekał" na seks pół roku, może wcale się tego nie spodziewał i była to dla niego okazja, a że bardzo się lubicie świetnie dogadujecie to czemu nie działać?
Niestety ale takie bywają realia, że kobiety często szybko się angażują i zakotwiczają uczuciowo gdzie nie powinny. Widać spodziewał się, że układ sex friends może tu zadziałać i nie chce się faktycznie wikłać w związek... przykro mi.
AshaiSun jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości