|
Notka |
|
Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Koszta studiów.
Witam Was serdecznie. Nazywam się Klaudia, i w tym roku zamierzam studiować na WSTI (Grafika, studia niestacjonarne). Chciałabym się Was spytać, jak mam interpretować koszty w tabelce załączonej przeze mnie, nic z niej nie rozumie. Mógłby ktoś mi przybliżyć, ile kosztuje np. 1 rok studiów? Aha, i proszę bez tekstów typu"Aleś ty ciemna" itd ;D Zapomniałabym, obowiązuje mnie promocja (czyli te liczby, napisane kolorem czerwonym). Oto tabelka:
http://prntscr.com/3y4fpa Dodam jeszcze link do strony: http://www.wsti.pl/promocje/895-regu...0-czerwca-2014 |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Koszta studiów.
Z tabelki wynika, że jeśli będziesz studiowała grafikę niestacjonarnie to płacisz w zależności od opcji którą wybierzesz:
342zł miesięcznie przez cały rok (czyli masz 12 x 342zł) 411zł miesięcznie ale przez 10 miesięcy (nie płacisz w wakacje kiedy nie studiujesz) 1950zł za semester (czyli w ciągu roku płacisz 2x 1950zł) Czyli płacąc semestralnie wychodzi ci najtaniej. Na czym więcej rat to rozkładasz tym wychodzi drożej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Koszt semestru grafiki niestacjonarnej w promocji to 1950 zł.
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Podsumowując, użytkownika DontSaySorry:
-1. semestr kosztuje 1950 zł. -Jeden rok (2 semestry) to koszt 3900zł. |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
O.o
Proszę, powiedz, że to żart. |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
"Matematyka była trudniejsza jak rok wcześniej" czyli tyle w tym temacie chyba
![]()
#7 |
ReklaMO(D)żerca.
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Po co te złośliwości. Pewnie dziewczyna nie wiedziała o co chodzi z podziałem na 10 i 12 miesięcy w płaceniu za studia, lub chciała mieć pewność
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Każda z tych sum na czerwono to po prostu wysokość raty przy danym podziale i trybie studiów; pomnóż to sobie przez dwa, dziesięć, czy dwanaście.
|
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
"Trudność" tej tabelki jest na poziomie sprawdzianu 6-klasisty. Jeśli ktoś ma 19lat i nie rozumie o co w niej chodzi, to powodzenia przy podpisywaniu jakiejkolwiek umowy, choćby o kablówkę czy neta. To jest skala głupoty przeszkadzająca w codziennym życiu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:24.