nowa klasa - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2014-07-08, 12:34   #1
volume16
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 8
Exclamation

nowa klasa

Cze¶æ, idê w tym roku do liceum i bojê siê, ¿e nie znajdê tam dla siebie kogo¶ z kim mog³abym spêdzaæ czas. Co prawda idzie tam jeszcze jedna dziewczyna z mojej by³ej szko³y, ale nigdy za specjalnie siê nie lubi³y¶my, ona jest otwarta, a¿ czasem denerwuj±ca tym, ¿e z ka¿dym chcia³a by mieæ najlepszy kontakt, ja natomiast jestem sob± nie¶mia³± i zamkniêt± w sobie, nie umiem nawi±zywaæ nowych kontaktów. wiem, ¿e mo¿e ten w±tek tutaj nie pasowaæ, ale nie wiedzia³am gdzie go umie¶ciæ
volume16 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-07-08, 12:43   #2
maacieek
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 016
Dot.: nowa klasa

B±d¼ sob±, u¶miechaj siê, zagaduj, wypytuj, podpytuj. Mo¿e jaki¶ wypad zapoznawczy na grilla?
Innych rad, raczej nie uzyskasz, prócz tych standardowych.
And had a really, really, really good time
Take my hand, let's have a blast
And remember this moment for the rest of our lives
maacieek jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-07-08, 12:44   #3
Rysia16
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 10 264

Ja te¿ do liceum idê we wrze¶niu
Z tym, ¿e z mojej klasy 2 osoby - bliska kole¿anka i najlepszy kolega. Oprócz tego dziewczyna z innej klasy, ale z mojej szko³y, która jest te¿ ok. Z tym ¿e w mojej klasie bêdzie: 24 dziewczyny i 6 ch³opaków, znam ju¿ listê osób, które tam id±, i jedna dziewczyna do mnie napisa³a, dowiedzia³a siê, ¿e jestem mi³a (podobno :P) i tak sobie piszemy na fb :P
W sumie, mog³aby¶ napisaæ do kogo¶ Je¶li masz z tym kim¶ wspólnych znajomych, to mo¿esz wypytaæ o konkretn± osobê, jaka jest, i napisaæ - wiesz, na pewne rzeczy trzeba siê odwa¿yæ, bo je¶li siê co¶ zrobi za pó¼no, to ju¿ potem mo¿e nie byæ czasu.
Problem te¿ w tym, ¿e tam gdzie ja idê, to tam bêdzie wiêkszo¶æ osób z tej samej klasy, szko³y, wiêkszo¶æ siê zna, chocia¿ pewnie niekoniecznie.
Równie dobrze w Twojej klasie te¿ mo¿e siê znale¼æ kilka(na¶cie) osób, które te¿ siê boj± tego co my ¯e sobie kogo¶ nie znajd± itd
W sumie na pocz±tku mo¿esz siê trzymaæ z t± dziewczyn± której nie lubisz, rozmawiaæ z lud¼mi w grupach, ¿eby wiedzieæ kto jaki jest Powodzenia
Rysia16 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-07-08, 13:31   #4
koala_92
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 20

Wiesz co, parê lat temu by³a, Autorko, w Twojej sytuacji i nauczy³o mnie to paru rzeczy. Po pierwsze z du¿ym prawdopodobieñstwem nie bêdziesz w klasie jedyn± osob± nie¶mia³± i tak±, która na pocz±tku nikogo nie zna. Poza tym w mo¿na siê spodziewaæ, ¿e ludzie bêd± otwarci i chêtni nawi±zywaæ nowe znajomo¶ci, choæby dlatego, ¿e nowa szko³a to zawsze nowa sytuacja i jaki¶ stres w zwi±zku z tym i po prostu ³atwiej poradziæ sobie z t± nowo¶ci±, gdy nie jest siê osamotnionym. Dlatego zwykle na pocz±tku roku szkolnego w 1 klasie w nowej szkole znajomo¶ci nawi±zuj± siê naprawdê szybko. Wiêc nie stresuj siê, b±d¼ otwarta i nastawiona pozytywnie, u¶miechaj siê do ludzi, a wszystko samo powinno siê potoczyæ w dobrym kierunku.
Nie martw siê i ciesz wakacjami
koala_92 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-07-08, 13:34   #5
Tatty Teddy
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 571

Ka¿dy cz³owiek ma takie obawy w nowym otoczeniu, z czasem to mija, nie staraj siê szukaæ kogo¶ na si³ê, zobaczysz, ¿e po kilku tygodniach ca³a klasa bêdzie dobrze zgranym teamem powodzenia!
Tatty Teddy jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-07-08, 13:41   #6
wizaz9503
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 29

Liceum ju¿ ma to do siebie, ¿e w nowej klasie nie znamy nikogo, albo zaledwie 2,3 osoby, a mimo to klasa potrafi siê fajnie zgraæ. Minie pierwszy miesi±c i bêdziesz znaæ siê ze wszystkimi, tak zawsze jest
wizaz9503 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-07-08, 14:09   #7
_ema_
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 8 980

To, ¿e nikogo nie znasz to zaleta, jeszcze wspomnisz moje s³owa
Id±c do nowej grupy ludzi z kim¶ znajomym automatycznie trzyma siê znanego towarzystwa i zamyka na innych. A to niedobre zjawisko.
Id¼, i mów szczerze 'Jestem Kunegunda, nie umiem zawieraæ przyja¼ni i nie znam siê na kulturalnych pogawêdkach o niczym, wiêc pogadajmy o muzyce, czego s³uchasz?' I jazda.
_ema_ jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-07-08, 14:56   #8
mansi
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 240

Przede wszystkim : b±d¼ sob±.

To mo¿e banalna, ale naprawdê istotna rada. Wiele osób, z powodu czy to obawy przed odrzuceniem, brakiem akceptacji, by zyskaæ sympatiê innych i byæ lubianym udaje kogo¶, kim tak naprawdê nie jest i robi rzeczy, sprzeczne z nimi samymi. Próbuje wpasowaæ siê na si³ê do grupy. Nie warto tak robiæ.

Lepiej poczekaæ cierpliwie, a¿ znajomo¶ci nawi±¿± siê same. W przypadku osób nie¶mia³ych zazwyczaj trwa to trochê d³u¿ej, ale warto poczekaæ. Obserwuj ludzi wokó³ Ciebie, u¶miechaj siê, zagaduj, b±d¼ ¿yczliwa, nie bój siê wypowiadaæ swojego zdania na dane tematy.

I pamiêtaj, ¿e w relacjach zawsze stawiaj na jako¶æ, a nie na ilo¶æ
mansi jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-07-08, 15:03   #9
Pantegram
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 019

Cytat:
Napisane przez volume16 Poka¿ wiadomo¶æ
Cze¶æ, idê w tym roku do liceum i bojê siê, ¿e nie znajdê tam dla siebie kogo¶ z kim mog³abym spêdzaæ czas. Co prawda idzie tam jeszcze jedna dziewczyna z mojej by³ej szko³y, ale nigdy za specjalnie siê nie lubi³y¶my, ona jest otwarta, a¿ czasem denerwuj±ca tym, ¿e z ka¿dym chcia³a by mieæ najlepszy kontakt, ja natomiast jestem sob± nie¶mia³± i zamkniêt± w sobie, nie umiem nawi±zywaæ nowych kontaktów. wiem, ¿e mo¿e ten w±tek tutaj nie pasowaæ, ale nie wiedzia³am gdzie go umie¶ciæ
Bardzo istotne wg mnie: przywitaj siê ze wszystkimi lud¼mi z klasy. Pierwsza podchod¼, wyci±gaj rêkê, przedstaw siê. Rozmowa pewnie potoczy siê sama
Dziêki temu szybko nawi±¿esz kontakt ze wszystkimi. Pierwsze wra¿enie jest szalenie istotne.
Pantegram jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-07-09, 17:21   #10
volume16
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 8

Dziêkujê za rady, mam nadziejê ¿e siê do nich "dostosujê" wiem, ¿e pewnie nie tylko ja mam te obawy mam nadziejê ¿e klasa oka¿e siê mi³a i zgrana a ja znajdê chocia¿ jedn± osobê z któr± mog³abym "trzymaæ"
volume16 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-07-09 18:21:22

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:03.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.