|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
ZMIANA DLA KOBIETY DOJRZALEJ ;)
Prosze o porady dotyczace zmiany w moim wygladzie (makijaz ,fryzura).Mam cere mieszana ze sklonnoscia do zmarszczek wokol ust i pod oczami i opadajacymi powiekami.Prosilabym o podanie kosmetykow (aby ulatwic kupno i wykonanie zaproponowanego makijazu
![]() Z góry dziekuje Wam kochane kobitki i prosze o szybki odzew ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Re: ZMIANA DLA KOBIETY DOJRZALEJ ;)
Podciągam wątek z nadzieją.......
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Najpierw powiem, co odradzam: kolory perłowe, bardzo błyszczące, poniewaz podkreślają dramatycznie zmarszczki. Odradzam także ciemne cienie do powiek- postarzają, podobnie zreszta jest z ciemnymi szminkami. Jesli jeszcze doda się do tego błyszczyk, nieestetycznie może rozlać się w zmarszczki wokół ust. Brzmi okropnie, ale niestety wiele kobiet popełnia takie grzechy. Jeśli życzy Pani sobie szerszej porady, proszę o kontakt sniegowa@o2.pl. Pozdrawiam, Magdalena
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Pani Magdaleno!
![]() Serdecznie dziękuję za cenne wskazówki i za chęć udzielaia dalszych porad (z tymi zmarszczkami wokół ust to chyba trochę przesadziłam ![]() Dziękuje i czekam na inne propozycje miłych wizażanek... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
wyglądasz sympatycznie
![]() Uśmeichaj się często, bo to jest najwspanialsze lekarstwo jakie możemy sobie przepisać ![]() Nie doradzę nic, bo po prostu nie znam się na metamorfozie kobiety dojrzałej ![]() Powodzenia w zmianach! ![]()
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Chodzi Ci o artystyczny nieład we włosach? Wydaje mi się, że mogłabyś nieco wycieniować wloski, żeby ładnie się prezentowały przy buzi. Dobre cięcie działa cuda
![]() Kolor jest niezły ![]() ![]() cmoki ![]()
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
ja dodam tylko drobne uwagi
używaj cienia jasnego, matowego, żeby tylko wyrównać koloryt powieki do tego spokojnie możesz rysować kreskę i tuszować rzęsy a staraj się podkreślać usta pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Lee,myślałam o wycieniowaniu włosów bo całe niemal życie nosiłam długie,proste. Dwa razy próbowałam zrobić coś z fryzurą lecz miałam pecha...zrobione ze mnie potwora!!
![]() Dzięki za rady,papatki! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Dziękuje za Twoje "drobne uwagi" Tomku!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
..moze jakies zdjecia fryzur?....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Gość
|
Witam!
Pani Ursulo- sposobem na opadające powieki jest "podciągnięcie" ich do góry za pomocą linera czy kredki, trzeba taki dziubek zrobić ![]() ![]() Co do fryzki, ma Pani piękny kolor włosów, tylko ja bym je podstopniowała mocniej przy brodzie, żeby zachować balans ![]() A jak nieład to Stenka ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Spróbuję coś poradzić a pomysł mam taki: Przede wszystkim odradzam zarówno w stroju, jak i makijażu czerwieni i różu. Wydaje mi się, że pasowały by Ci kolory zdecydowane, mogą być też jasne, ale nie jakieś rozmemłane beże, jeśli się dobrze wyraziłam
![]() Proponuję zaopatrzyć się w dobry podkład matujący i puder, a także róż wpadający w brązowawy - tylko nie za ciemny! Przy pudrowaniu i nakładaniu podkładu szczególnie zwróć uwagę na te partie twarzy, które mają tendencję do błyszczenia. Na zdjęciu to dobrze widać. Poprzez błyszczenie, dodatkowo się uwypuklają. Jeśli chodzi o fryzurę, to uważam że akurat ta którą masz, całkiem dobrze Ci pasuje. Może rzeczywiście dodałabym jakieś pasemka o ton jaśniejsze, przez co fryzura będzie wydawała się bardziej "żywa" i zwiększy optycznie swoją objętość. Przesyłam propozycje cięcia - chodzi mi o to, aby włosy spadały bardziej na bok. Powinny być też nieco wycieniowane, to wyszczupla. Powodzenia i pozdrawiam. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Bardzo dziękuję za wszystkie propozycje zmian
![]() Cieszę się,ze mogłam liczyć na Waszą pomoc! ![]() Pozdrawiam....(-: |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:25.