|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Czy jeżeli będę stosowała taką dietę to uda mi się schudnąć? :)
Hej wszystkim!
![]() No więc...Ile uda mi się schudnąć na takiej diecie w miesiąc? tak w przybliżeniu jak wam się wydaje ![]() Słyszałam, że sok z cytryny przyspiesza metabolizm...Nie wiem to prawda? próbował ktoś z was go pić? Ile dziennie tych cytryn? Pół? Jedną? dwie? a może więcej? orientuje się ktoś? ![]() I jeszcze jedno pytanie...stosował ktoś błonnik z ananasem plus chrom firmy bio garden? Chrom ma przyspieszyć przemianę materii, a błonnik zmniejszyć apetyt i powstrzymać uczucie głodu.. ![]() ![]() Edytowane przez hallo69 Czas edycji: 2014-08-18 o 10:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
.
|
Dot.: Czy jeżeli będę stosowała taką dietę to uda mi się schudnąć? :)
Cytat:
po drugie - przy tylu ćwiczeniach dieta 1500kcal to może być mało i zwyczajnie rozwalisz sobie metabolizm. po trzecie - posiłek o 19 tylko w przypadku, gdy kładziesz się spać najpóźniej o 22.
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
- 1500 kcal przy codziennych, godzinnych ćwiczeniach, to za mało
- po chromie dostałam uczulenia - posiłek o 19, jak wspomniano - o ile kładziesz się ok. 22 Poza tym nie wiem czy dasz radę CODZIENNIE ćwiczyć 60 minut, ja obiecałam sobie zrbić shreda - codziennie 25-30 minut, a już mi parę dni wypadło, bo zwyczajnie logistycznie czasem nie ogarniam. - ile schudniesz, to kwestia indywidualna. Zależy ile masz do zrzucenia. - ja polecam zmienić myślenie i schudnąć NA ZAWSZE, a nie 'jak najszybciej'. - ja chudnę 2kg miesięcznie - dla kogoś to jest NIC, ale sumarycznie spadło 15kg, więc jestem zadowolona, a dzięki zmianie nawyków na tak długi okres czasu, zmniejszam ryzyko powrotu do nawyków sprzed 'diety' i uzyskania efektu jojo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Wszystko zależy od tego jakie jest Twoje zapotrzebowanie energetyczne. Bo jeśli Twoja podstawowa przemiana materii jest większa niż 1500 kcal, które chcesz spożywać to możesz się zawieść, bo osłabisz metabolizm i nic z tego nie wyjdzie. Tym bardziej, że zamierzasz tyle ćwiczyć, więc Twoje zapotrzebowanie będzie o wiele wyższe, a żeby zdrowo schudnąć - trzeba jeść, ale pełnowartościowe posiłki.
Musiałabyś wyliczyć swoje całodobowe zapotrzebowanie energetyczne, uzględniając aktywność fizyczną i dopiero wtedy obniżyć ilość kalorii o 500 - 700, co da Ci ubytek masy ciała w okolicy 0,5 kg tygodniowo. Mogę pomóc jeśli chcesz. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
No mogłabyś pomóc jeśli chcesz..
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Miałaś wpisać swój wiek, wzrost, wagę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
.
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Taak, suplementy sobie odpuść, postaw na zdrowe odżywianie i ruch. Ale nie codzienny bo jeśli do tej pory tylko leżałaś na kanapie to możesz się przetrenować i szybko zniechęcić. No i jak już dziewczyny pisały, zwiększ ilość kalorii bo to trochę za mało.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:41.