|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Czuję się osaczona w związku
Z moim narzeczonym ogólnie dogaduję i dogadywałam się zawsze dobrze.Nigdy nie mieliśmy żadnych konfliktów spowodowanych różnicą zdań itp.Jednakże mamy problemy dotyczące zupełnie innego rodzaju spraw.Mój narzeczony jest o mnie bardzo zazdrosny i ukazuje to na każdym kroku.Podobało mi się to z początku,ale jednak teraz dopiero zaczynam zauważać,że ta zazdrość jest zbyt wysoka.Bardzo często sprawdza mi On telefon,doszukuje się jakichś moich kłamstw,oszustw,których nie ma.Poza tym pilnuje mnie On na każdym kroku...kiedy pokłócimy się o chociażby głupią drobnostkę to od razu przyjeżdża do mnie,by porozmawiać,stąd nie ma cichych dni,a ja czuję,że potrzebuje oderwać się czasem od tego wszystkiego,odetchnąć,pou kładać sobie wszystko w głowie.Czasem mówię mu,żebyśmy zrobili sobie od siebie chociaż chwile przerwy,żeby oczyścić trochę nasz związek,jednak On się nie zgadza i za chwilę stoi tuż pod drzwiami mojego domu.
Spotykamy się jedynie w weekendy,zostaję wtedy u niego.Jest to spowodowane tym,że dzieli nas trochę km (dokładnie 50).Wcześniej lubiłam spędzać czas u niego,z jego rodziną,ale teraz mój przyjazd do niego przyprawia mnie o złość,poczucie obowiązku...przede wszystkim dlatego,że zaczynam żyć wtedy problemami jego rodziny,przejmować się ich sprawami,mimo,że to są ich sprawy.Po prostu żyję wtedy jakby życiem jego rodziny i niepotrzebnie wszystko przeżywam,bo w końcu to i tak nie jest jeszcze moja rodzina,ale dosłownie obcy dla mnie ludzie,nic z nimi mnie nie łączy. Zaczęło mnie martwić też to,że kiedy mam dość już podejrzeń mojego chłopaka o to,że niby go zdradzam to wtedy czasem już wybucham,nie wytrzymuje i błagam,aby odwiózł mnie do domu..i w tym momencie On wielkokrotnie groził mi,że coś sobie zrobi i rzeczywiście zdarzyło się,że może dwa razy przy mnie specjalnie uciął się dobrowolnie w dłoń.Na początku panikowałam,kiedy tak robił,ale teraz już starałam się nie zwracać na to uwagi,żeby nie mógł i tak sprawić,abym była w porządku z litości dla niego.Tylko,że wtedy było jeszcze gorzej. Nigdy mnie nie uderzył,ale potrafił mnie szarpać.Czasem się go boję i kiedy w tej całej złości zaczynam płakać to nie wzbudzam w nim głębszych uczuć-wręcz przeciwnie,mówi mi wtedy,że mam za swoje. Co raz bardziej zastanawiam się,że nie szukałam kogoś takiego.Miałam wcześniej dwóch chłopaków,z którymi nie miałam żadnych takich problemów.Przytłacza mnie już wszystko i nie wiem kompletnie co robić.Zależy mi na nim,mimo tego,ponieważ na codzień jest On bardzo porządnym facetem-uczuciowym,opiekuńczym,za bawnym.Poza tym to przy nim otworzyłam się w pełni,to On potrafił sprawić,żebym w końcu mogła czuć się swobodnie,po prostu sobą.
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czuję się osaczona w związku
Cytat:
Na razie jesteś narzeczoną psychola, jak będziesz głupia- zostaniesz żoną psychola i znajdziesz się w czarnej dupie. A JAK bardzo chore jest zachowanie faceta, zobacz, poczytaj, porównaj: http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...me_sie.html#MT http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...ksycznych.html http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...styga_.html#MT Współczuję, bo opisałaś dla mnie faceta-przemocowca: na razie tylko szarpie, ale ty jesteś z przemocowcem psychicznym- sprawdza, nie wierzy, szantażuje samobójstwem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Jego zachowanie nie jest normalne, ale twoje też nie. Mówisz, ze jego rodzina to obcy ci ludzie. Oddalasz się od nich i on to czuje.
Co nie zmieni faktu, że on nie ma prawa podnieść na Ciebie ręki! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Skąd wiesz, że na co dzień jest porządnym facetem, skoro spotykacie się tylko w weekendy? ![]() ![]() Naprawdę uważasz, że pozwala Ci czuć się swobodnie i być sobą? Podobno Cię osacza i stosuje wobec Ciebie szantaż emocjonalny? Czy taką masz definicję swobody? ![]() Oszukujesz samą siebie. Ten facet zniszczy Ci życie, jeśli z nim zostaniesz, a nie daj Boże, zamieszkasz. Im szybciej zerwiesz z nim kontakt, tym lepiej! Nie ma nic gorszego niż tkwić w toksycznym związku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- I nie wątpię, że przy nim się otworzyłaś - ja też miałam kiedyś takiego chłopaka, gdyby nie Twoja lokalizacja pomyślałabym, że to ten sam. Skończyło się... naprawdę źle.
![]() |
![]() |
#6 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to psychopata - typowe zachowania na czerwono. a to co na niebiesko przeraza mnie najbardziej (!!!) - Twoj facet nie ma empatii, wyzszych uczuc - Autorko, on jest psychopata, i na dodatek Twoim narzeczonym - wlasnie marnujesz/zmarnowalas sobie zycie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
kręcą cię związki z psychopatami? .......
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
.
|
jeśli 94 to twój rocznik to nie bądź głupia i nie marnuj sobie życia przy nim. facet jest psychopatą i manipulatorem, a do tego kompletnie ci nie ufa. facet do odstrzału.
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Autorko, z innych Twoich postów wyczytałam, że jeszcze pod koniec listopada 2012 byłaś sama, więc tym bardziej z tym "narzeczonym" powinnaś się rozejść. Oczywiście w każdym związku mogą pojawić się zgrzyty i czasem trzeba mocno pracować nad tym by było lepiej, ALE jego charakter jest nie do naprawienia, a szarpanie Cię powinno zapalić w Tobie lampę ostrzegawczą!!!
Jesteś bardzo młoda i już chciałabyś się wpędzić z życie-pułapkę? Przecież po ślubie pan i władca dopiero pokazałby swoje sadystyczne oblicze. Współczuję Tobie i życzę szybkiego uwolnienia się. Nota bene, nie minęło 6 miesięcy, a Ty kogoś poznałaś i zaręczyłaś..? Niech zgadnę, że to pan i władca naciskał na pierścionek.
Edytowane przez werty Czas edycji: 2013-05-23 o 16:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Z dedykacją dla autorki:
http://demotywatory.pl/385523/Naiwnosc http://demotywatory.pl/3900454/Ale-o...wno-sie-zmieni |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
autorko: uciekaj. Szkoda życia na drania!
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Serio planujesz z nim ślub? Czy pierścionek, bo już 19 lat na karku i nie chcesz być starą panną?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
urodz mu dziecko i czekaj az jemu cos zrobi
![]()
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Okazało się,że On powrócił do swojego nałogu jakim jest palenie papierosów.Wiedział doskonale,że ja tego nie akceptuje i próbował się z tym nieco kryć,a wiadomo,że przebywał praktycznie cały czas ze mną i nie mógł zapalić,stąd to wszystko... Teraz znowu wszystko powróciło do normy i wszystko jest w porządku jak dawniej
![]() A dlaczego jestem zaręczona z nim? bo po prostu doskonale się rozumiemy i wiemy,że to jest właśnie to...
![]() |
#15 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#17 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Czegoś to się nie robi dla ładnych fotek na fejsie. Nawet młode lata warto sobie zmarnować. Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2013-05-27 o 19:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() - ta, nie ma to jak żyć w różowej pianie złudzeń ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
powinni opisać to zjawisko "papierosy zamieniają facetów w psychopatów"
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Tak na niego działają papierosy? Hmmm. A po kawie lub herbacie nie ciąga Cię za włosy po podłodze?
Najważniejsze, to Twoje odczucie, że znalazłaś właściwego człowieka. Jak jesteś szczęśliwa, to przecież nikt Cię na siłę od Twego szczęścia nie odciągnie ![]()
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
no niby nie, ale później to się marudzi...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:32.