|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Kiedy prezent?
Witam, za tydzień wybieram się z narzeczonym na ślub cywilny i po nim na wesele do młodej pary. Mam pytanie, które dla wielu pewnie wyda się śmieszne ale proszę o poważne jego potraktowanie..
![]() CZY PREZENT NALEŻY DAĆ PO CEREMONII W URZĘDZIE STANU CYWILNEGO? Czy w miejscu imprezy? Dziękuję za odpowiedz.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kiedy prezent?
to zależy od Młodych.
coraz częściej daje się na sali, bo to zdecydowanie wygodniejsze. no chyba, że ktoś tylko do kościoła przychodzi. najlepiej spytac Młodych jak sobie to wyobrażają ![]() Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Jeśli do USC pojedziecie samochodem, to prezent możecie w nim zostawić.
A potem zobaczycie jak wyjdzie, jeśli goście zaczną składać życzenia i dawać prezenty zaraz po ceremonii ślubnej to wtedy też dajcie a jeśli nie to dacie potem na przyjęciu. A jeśli macie taką możliwość to zapytajcie się młodych wcześniej jak oni to widzą i wtedy kwestia kiedy dać prezent będzie rozwiązana ![]() Udanej imprezy życze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
chyba nie ma na to reguly kiedy powinno sie dawac prezent, wszystko zalezy, tak jak pisaly wczesniej moje poprzedniczki od tego jak to sobie mlodzi wymyslili, zazwyczaj ktos "zaprasza" zebranych do skladania zyczen (czyli do dawania prezentow
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Nie ma żadnych reguł, możecie nawet pojechac dzień wcześniej do domu państwa młaodych i wtedy wręczyć im prezent lub w dniu ślubu przed południem, ja również tak miałam i jest to bardzo dobry pomysł, oczywiście oglądanie dopiero po zaślubinach i przyjęciu.
pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:38.