|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Kropki po depilacji - uciążliwy problem
Witam, mam problem, z którym walczę i walczę, wertuję całe forum wizażu, stosuję różne sposoby i nic nie pomaga - czuję się bezradna... Na nogach mam czerwone kropki - nie krostki, tylko plamki w miejscach cebulek włosów. Oczywiście po depilacji (jakiejkolwiek) są one bardziej widoczne, ale ogólnie mam je permanentnie, nawet wtedy, gdy włosków się nie pozbywam przez jakiś czas. Mam na nogach suchą skórę, więc dbam o to, by jej nie podrażnić, ale nawilżanie, stosowanie specjalnych pianek do golenia, dbanie o jakość i ostrze maszynki nie pomagają. Nie wiem już, co mam robić... Ktoś ma może jakieś rady? Dla większego przedstawienia problemu zamieszczam zdjęcie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Kropki po depilacji - uciążliwy problem
Mi pomogla zmiana maszynki - uzywalam zwyklych, meskich za 2 czy 3zl
![]() Tez mialam ten problem, ale o dziwo mi minal po zastosowaniu wyzej wymienionych rad. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Używam maszynki Gillette Fusion dla panów, bo jest naprawdę dobra oraz pianki do golenia nivea - też dla panów, przestawiłam się na to z myślą, że może coś pomoże, ale niestety problem ciągle ten sam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Postaraj się najpierw dobrze namoczyć włoski, potem nałożyć na nie żel/piankę do golenia. Warto też wspomnieć aby używać zawszę świeżej maszynki! Ponieważ te już używane naprawdę tak podrażniają jak to u Ciebie wygląda. Po takiej kuracji, odczekaj 4/5min i umyj to miejsce żelem to higieny intymnej.
Dobrze to wygładza skórę i przynosi pożądany efekt gładkiej i nie podrażnionej skóry po goleniu. Taki żel do higieny intymniej kosztuje w Biedronce około 4zł, jest go dużo i jest bardzo gęsty. Starczy na długo. Powodzenia! ![]()
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Po goleniu nakładaj na nogi wode po goleniu, będzie szczypało ale po jakimś czasie zobaczysz efekty.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:10.