studia, nie wiem co zrobic! ;( - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-07-09, 16:48   #1
gagusia94229
Przyczajenie

studia, nie wiem co zrobic! ;(

nie dostałam sie na studia stacjonarne na AGH. nie wiem co teraz zrobic. jeszcze moge wziac udzial w rekrutacji na niestacjonarne ale szczerze nie usmiecha mi sie studiowac zaocznie. i nie wiem czy czekac do ogloszenia rekrutacji uzupelniajacej. jesli dostalabym sie na zaoczne, moglabym wziac w niej udzial i pojsc na dzienne?

mama nalega na chociaz te zaoczne ale nie chce znowu przepuscic pieniedzy.
gagusia94229 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-09, 17:18   #2
maacieek
Zakorzenienie

Dot.: studia, nie wiem co zrobic! ;(

Możesz iść na zaoczne i jak się dostaniesz w rekrutacji uzupełniającej zabrać papiery i zanieść tam.
Przemyśl co będzie dla ciebie lepsze - studia zaoczne rok wcześniej i może jakaś praca, i później starasz się przenieść na dzienn czy czekasz rok w domu poprawiasz maturę, zbierasz na następny rok.
And had a really, really, really good time
Take my hand, let's have a blast
And remember this moment for the rest of our lives
maacieek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-09, 17:51   #3
201611090905
Konto usunięte

Może przejrzyj oferty innych uczelni,na których trwa jeszcze rekrutacja na Twój kierunek,albo poczekaj na drugą turę przyjęć na studia dzienne na AGH (jeśli będzie- nie wiem).
I tak jak pisał maacieek - spróbować rok na zaocznych,a później poprawić maturę i spróbować przenieść się na dzienne.
201611090905 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-09, 18:09   #4
Mick
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gagusia94229 Pokaż wiadomość
nie dostałam sie na studia stacjonarne na AGH. nie wiem co teraz zrobic. jeszcze moge wziac udzial w rekrutacji na niestacjonarne ale szczerze nie usmiecha mi sie studiowac zaocznie. i nie wiem czy czekac do ogloszenia rekrutacji uzupelniajacej. jesli dostalabym sie na zaoczne, moglabym wziac w niej udzial i pojsc na dzienne?

mama nalega na chociaz te zaoczne ale nie chce znowu przepuscic pieniedzy.
Przede wszystkim - oddychaj głęboko. Wbrew pozorom nie stała się tragedia

Czy AGH to Twój jedyny wybór? Upatrzonego kierunku nie ma innych uczelniach? Zdałaś kiepsko maturę, czy po prostu progi były bardzo wysokie?

Osobiście jestem przeciwniczką studiowania tylko po to, żeby "nie stracić roku", jednak będzie nam łatwiej doradzić, gdy podasz więcej informacji.
Mick jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-09, 18:38   #5
coffee
and cigarettes

Napisz ile było miejsc i na którym byłaś Ty. Dużo Ci brakło?
Znam mnóstwo osób, które po pierwszej rekrutacji się nie dostały, ale wskoczyły na miejsca osób, które się ostatecznie nie zapisały na studia.
coffee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-09, 19:09   #6
Ekri
Raczkowanie

Ale to dopiero pierwsza lista, czy już ostateczna?
Bo jeśli pierwsza, to tak naprawdę nie ma się czym przejmować .
Ekri jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-09, 19:30   #7
Wreeednia
Zadomowienie

Doskonale Cię rozumiem, bo 3 lata temu byłam w takiej samej ciemnej dziurze jak Ty...
Nie załamuj się, tu trzeba działać a nie płakać
Nie rób tylko przerwy w nauce, bo pewno nie będzie Ci się chciało za rok zabierać za naukę, poza tym głowa się łatwo odzwyczaja i może być ciężko.
Są inne uczelnie, spróbuj tam.
Pomysł ze studiami zaocznymi nie jest zły, zawsze możesz próbować się przenieść przecież
A jeśli to nie jest jeszcze lista ostateczna to wszystko może się zmienić przecież
Stary 2014-07-09, 20:20   #8
gagusia94229
Przyczajenie

Dziękuje bardzooo !
-lista pierwsza
-matura nie poszla mi tak jak chcialam a progi pkt tez byly wysokie, nie wiem na ktorym jestem miejscu, jak zobaczylam wszedzie komunikat 'niezakwalifikowany' wpadlam w placz i tyle bylo.
-sama tez zawalilam sprawe bo kondydowalam na geodezje a brakowalo mi kilkudziesieciu pkt do progu. a chcialam kontynuowac to bo w tym zawodzie sie uczylam. na alternatywe mialam gornictwo i tez nie wyszlo. tez cos braklo.
- znalazlam jeszcze jedna uczelnie w Polsce gdzie bym w razie czego mogla pojsc ( mysle o gornictwie, ewentualnie geodezja gornicza).

a czy moglabym po zakwalifikowaniu sie na studia niestacjonarne ( zlozenie papierow, wpisy itp) , wziac udzial w rekrutacji dodatkowej na studia dzienne i tam probowac sie dostac ? czy jak juz zalatwie sprawe z zaocznymi to koniec.
jakies wyjscie chce miec, ale robic zamieszania, ze najpierw zajmuje miejsce na zaocznych a poem lece na dzienne , nie chce.

Edytowane przez gagusia94229
Czas edycji: 2014-07-09 o 22:08
gagusia94229 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-09, 21:04   #9
Mick
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gagusia94229 Pokaż wiadomość
Dziękuje bardzooo !
-lista pierwsza
-matura nie poszla mi tak jak chcialam a progi pkt tez byly wysokie, nie wiem na ktorym jestem miejscu, jak zobaczylam wszedzie komunikat 'niezakwalifikowany' wpadlam w placz i tyle bylo.
-sama tez zawalilam sprawe bo kondydowalam na geodezje a brakowalo mi pkt do progu. a chcialam kontynuowac to bo w tym zawodzie sie uczylam. na alternatywe mialam gornictwo i tez nie wyszlo. tez cos braklo.
- znalazlam jeszcze jedna uczelnie w Polsce gdzie bym w razie czego mogla pojsc ( mysle o gornictwie, ewentualnie geodezja gornicza).

a czy moglabym po zakwalifikowaniu sie na studia niestacjonarne ( zlozenie papierow, wpisy itp) , wziac udzial w rekrutacji dodatkowej na studia dzienne i tam probowac sie dostac ? czy jak juz zalatwie sprawe z zaocznymi to koniec.
jakies wyjscie chce miec, ale robic zamieszania, ze najpierw zajmuje miejsce na zaocznych a poem lece na dzienne , nie chce.
Jeżeli zabrakło Ci tylko jednego punktu wciąż masz duże szanse. Zadzwoń do dziekanatu i podpytaj, jakie masz opcje.

Na Twoim miejscu próbowałabym jeszcze w II naborze, a jeśli nie - rok przerwy, praca (może nawet za granicą) i poprawianie matury.
Mick jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-09, 21:26   #10
brygida227
Przyczajenie

Nie poddawaj się.
Mozesz wiąć udział w uzupełniającej rekrutacji, na pewno parę osób się wykruszy
Zawsze można też napisać odwołanie(zazwyczaj przyjmują) Zadzwoń o sekretariatu i się dowiedz
brygida227 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-09, 21:31   #11
Pantegram
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mick Pokaż wiadomość
Jeżeli zabrakło Ci tylko jednego punktu wciąż masz duże szanse. Zadzwoń do dziekanatu i podpytaj, jakie masz opcje.
Dokładnie
Kochana, mojemu koledze z roku też zabrakło punktu i co on zrobił?
Napisał podanie z prośbą o przyjęcie, umotywowane właśnie tym, że tak niewiele mu brakuje do wymaganego progu... i przyjęli go poza rekrutacją Właśnie dzięki temu podaniu, w normalnym trybie by się nie dostał. Więc próbuj, na pewno warto
Pantegram jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-09, 21:46   #12
karo1118
Przyczajenie

Koledze brakło wiecej niż 1 pkt ale sie nie poddał, napisał podanie i kończy 2 rok studiów prawniczych na prywatnej uczelni w KRK walcz o swoj cel jak pisze pentagram
karo1118 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-09, 23:30   #13
coccinelle303
Przyczajenie

Nie przejmuj się, tylko pisz odwołanie! Sama nie dostałam się na wymarzone studia, poszłam na zaoczne, a po roku rekrutowałam kolejny raz - nie poprawiając matury - ponownie zabrakło mi kilku punktów, ale po odwołaniu dostałam się (tak jak kilkanaście innych osób). Nie ma co się denerwować, tylko działać
coccinelle303 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-10, 00:03   #14
solll
Zakorzenienie

Z odwołaniem możesz próbować, ale na AGHu wiele tym raczej nie zdziałasz, choć to zależy też od wydziału. Jednak jeżeli brakowało Ci 1 punktu do progu, to jest bardzo duża szansa, że się dostaniesz we wrześniu, spokojnie progi spadają nawet o 30 punktów.

solll jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości