|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Co polecacie do moich włosów?
Z góry przepraszam za to, że trochę się rozpiszę i dziękuję każdemu kto chociaż to przeczyta
![]() Więc tak mam włosy lekko za ramiona, od dłuższego czasu mam zrobione ombre. Moim problemem na pierwszym miejscu jest wypadanie włosów. Jest czas gdy wypadnie mi kilka włosów tygodniowo, a po jakimś okresie czasu zaczyna się znowu problem i nie wiem jak sobie z tym radzić. Kolejnym problemem jest rozczesywanie włosów, a właściwie to, że szybko się plączą. Kupiłam ostatnio szczotkę TT i jestem z niej strasznie zadowolona ale nawet po niecałej godzinie od rozczesania włosów już mam strasznie splątane (nie muszę nawet wyjść na wiatr, wystarczy, że siedzę w domu). Kolejną rzeczą jest słaby porost.. Kiedyś włosy rosły mi jak szalone a w tym momencie po prostu rosną jakby chciały, a nie mogły. No i na koniec zastanawiam się czy jest możliwość przywrócenia włosom ich dawnej gęstości? Nie wiem czy mnie teraz zrozumiecie ale aktualnie mój jeden warkocz ze wszystkich włosów nie jest nawet taki jak warkocz z połowy włosów kiedyś. No i teraz moje pytania ![]() 1. Jakie produkty polecacie mi do pielęgnacji moich włosów? Nie chcę czegoś profesjonalnego ponieważ w tym momencie nie mogę wydać na kosmetyki sporej sumy pieniędzy. Moje włosy są cienkie, plączą się, są farbowane, mają tendencję do wypadania oraz przetłuszczania (czasem). 2. Co zrobić aby włosy się nie plątały tak szybko? Jak je łatwo rozczesywać? Dodam, że niedawno ścinałam końcówki. Może powinnam ściąć więcej włosów i to coś da? 3. Odnośnie tego ombre, które mam już jakiś czas. Mam zamiar odstawić farbowanie przynajmniej do grudnia i potem znowu może pofarbowałabym włosy na święta. Chociaż zobaczę może wrócę do naturalnego koloru włosów (średni blond). Co radzicie mi zrobić aby pozbyć się ombre? Górę mam w ciemnym brązie, a dół stopniowo rozjaśniony (bez kontrastu, spokojnie). Zastanawiam się czy całość dać na ciemny brąz albo czy górę rozjaśnić trochę? Strasznie podobają mi się takie włosy, ale jak myślicie czy jest jakaś szansa na otrzymanie czegoś takiego i w jaki sposób byście to zrobiły? http://fryzuranadzis.pl/wp-content/u...alny-blond.jpg lub http://img.szafa.pl/forum/0/files_db...34b/2fa/925742 Chcę je ostatni raz pofarbować aby odrost nie był potem aż tak widoczny ![]() 4. Znacie jakieś sposoby na wrócenie do dawnej gęstości włosów oraz na szybki porost? Od razu uprzedzam, że proszę nie proponować wcierki Jantar ponieważ nie pomogła mi ani trochę, tabletki Biotebal i Vitapol (zakładam, że nie przekręciłam nazw) również się nie spisały. 5. Czy któraś z Was miała styczność z olejkiem arganowym z Mariona? Co sądzicie? Stosuję go od jakiegoś czasu i negatywnych skutków nie zauważyłam (daję go na końcówki). A może lepiej kupić sam olejek arganowy i aplikować go na całe włosy? Będę bardzo wdzięczna chociaż za jedną radę! ![]() Wiem, że od razu nie poprawi mi się stan moich włosów ale jestem gotowa poświęcić im maksimum mojego czasu aby chociaż w połowie były takie jak kiedyś. |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Co polecacie do moich włosów?
Pytaj w konkretnych wątkach:
grubsze i gęstsze włosy wypadanie i stres I zapuszczanie włosów. W tym wątku możesz opisać swoją pielęgnację i wstawić fotkę, dziewczyny na pewno doradzą. Olejek arganowy Marion to jest preparat głównie zabezpieczający, cudów bym się po nim nie spodziewała. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:55.