|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Problem z łupieżem...
Włosy ogólnie mam zdrowe i ładne niestety - mam ogromny problem z łupieżem. Oprócz zwykłego łupieżu, włosy ogromnie mi sie przetłuszczaja u samej nasady, jakby spod spodu a swędzi to tak ogromnie że kiedys drapalam sie tak, ze mialam strupy.... Od ok. pół roku myje włosy szamponem z serii Vichy i nie mam żadncyh problemów. Szampon jest świetny niestety... bardzo drogi. Koncze wlasnie 3 buteleczke i mam zamiar zmienic produkt na jakis tanszy (pozatym wlosy chyba sie przezwyczajaja do szamponów). Znalalzam w KWC produkty ktore mnie zainteresowaly - Inter Fragrences Seboradin Niger Balsam i Joanna, Rzepa, tonik wzmacniający. Chodzi mi o jakies Wasze doswiadczenia, może używałyście tych produktów, albo innych, które dają dobre efekty. Mojemu tacie np. pomaga Head&Shoulders, a ja uzylam raz (bez mojego szamponu) i nastepnego dnia juz mialam ogromna "swędziawke".
Prosze Was bardzo wspomozcie mnie jakas dobrą radą. Dzieki z góry ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Problem z łupieżem...
ja mam dokładnie taki sam łupież jak opisujesz, używam Nizoralu, jest jak dla mnie niezastąpiony, umyje nim włoski 3 razy pod rząd i już jest widoczna poprawa, potem na codzień wystarcza mi zwykły H&S ale wystarczy, że dwa razy umyje włosy jakimś innym szamponem łupież wraca.. no i wtedy znowu sięgam po Nizoral.. no i błędne koło, Nizoral kupuję w saszetkach, jedna saszetka w aptece kosztuje ok 5zł, gybym miała myć nim włosy na codzień to bym zbankrutowała.. ehhh no ale jak mówię jak nim zaleczę łupież to potem zwykły szampon przeciwłupieżowy styka
![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Jak łupież u mnie to tylko Nizoral. I oczywiście jakiś sensowny szampon codzienny, dzięki któremu łupież nie często u mnie gości (czyt, szampon do włosów normalnych - nie przeciwłupieżowy).
Z moich obserwacji wyszło, że miałam duzo łupieżu jak często zmieniałam szampony. :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Aha, przypomniało mi się - na wyrwanym włosie - przed cebulką był taki jakby hmmm ... osad? Nie wiem, ale wiem, że m. in. tak się objawia łojotok.
68- 66.5 - 63.9 - 62.2 - 60.9 - 58.5 -56.8 - 55.6 - 54.0 - 50 (164 cm) Agencja Interaktywna Poznań 21.02.11 - start "Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie" Żadne jedzenie nie jest aż tak dobre, by było warte chociażby kilograma ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
ja tez się z tym problemem wybieram do dermatologa... i tak się wybieram już od kilku lat.. jakis kopniak by mi się przydał
![]()
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
aha i jeszcze w ogóle to usłyszałam kiedyś, że to może wcale nie łupiez mam tylko skazę białkową.. ??
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Przy łojotoku, to po prostu ... nie wiem, jak to ładnie i delikatnie napisać, więc napiszę tak, jak pisali w gazecie - łuszczenie się łuski, która jest zrobiona właśnie z tego łoju.
![]() ![]()
68- 66.5 - 63.9 - 62.2 - 60.9 - 58.5 -56.8 - 55.6 - 54.0 - 50 (164 cm) Agencja Interaktywna Poznań 21.02.11 - start "Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie" Żadne jedzenie nie jest aż tak dobre, by było warte chociażby kilograma ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Dzieki za odpowiedzi
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Na łupież tylko Nizoral. Mnie wystarczy nim raz umyć ale musze bardzo dokładnie wymasować głowe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
ja tez jakis czas temu mialam problem z lupiezem,ale bardzo mi pomogl szampon przeciwlupiezowy dove, po ok 2 tyg stosowania zauwazylam poprawe
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
ja mam takie średniej długości włosy.
myję je i dbam o nie. ale po myciu, szamponem, mam łupież. kiedyś nie miałam po nim, więc nie mam pojęcia, czemu tak nagle. Niby ten łupież nie sypie mi się tak i nie jest widoczny, ale dla mnie jest to nie wygodna sytuacja. Do tego mam ciemne włosy. Dodam, że jestem w okresie dojrzewanie. Znacie jakieś szampony, albo jakieś maści, tabletki nie wiem co? Bo naprawdę chciałabym się nawet na chwilę pozbyć tego problemu. ; ( |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
OOO, skąd ja to znam ...
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
A ta Sulsena to chyba w Polsce też jest dostępna:
http://www.sklep.grabieniec.pl/index...rodukt&id=1187 ![]() ![]() Myślę jednak, że mogą być problemy z dostępnością. Z selenm to jest u nas jeszcze szampon Selsun blue, ale chyba droższy i ma mniej tego selenu - 1% - 2%, Sulsena chyba zatem mocniejsza (czytałam, że ma 10% selenu), no i cenowo wychodzi mniej ![]()
Wewnętrznie:Solgar Vm75, olej lniany/z pestek dyni, ![]() ![]() zewnętrznie: szampon/żel do mycia ciała glogg, Dermena men, Loxon 5% ![]() ![]() Wcierki na porost włosów https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219255 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Faktycznie, Maria, jest
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Ja również miałam ogromny problem z łupieżem, to bardzo nieprzyjemne kiedy nagle zauważasz, że ktoś wgapia się w twoją głowę jakby zobaczył ducha. Próbowałam kilku tańszych szamponów, ale ponieważ nie przynosiły skutku, poszperałam trochę w internecie i znalazłam coś takiego: http://www.realbeauty.pl/991-dixidox...ampon-2-1.html . Od czasu zastosowania kuracji tym szamponem problem nie wrócił, dlatego jego skuteczność oceniam na bardzo wysoką.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Ja stosowałam Salsun Blue - tańszy od Nizoralu a naprawdę skuteczny. Zimą niestety problem powraca, jak suszę włosy, poza tym ja mam w ogóle b.suchą skórę i włosy, dlatego profilaktycznie od czasu do czasu kupuję szampon Clear.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Macie jakąś sprawdzoną alternatywę do Nizoralu, bo myłam nim już 3 razy i zwykle po takim czasie łupież sie kończył, a teraz nie
![]() Albo może słyszałyscie jeszcze o czymś, w miarę dostępnym w aptece?
13.01.14 <--- pierwsze olejowanie maski i oleje na etapie testów ![]() ![]() ![]() szampon: babydream, z pomarańczą i chilli, Olej: ze słodkich migdałów, bdfm, łopianowy, lniany(także do picia) www.pustamiska.pl |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
BAN stały
|
Witaj.
Ja do niedawna też miałam problem z łupieżem, żadne kosmetyki, pudry i odżywki nie działały. W końcu pomyślałam, że kupię jakiś naturalny kosmetyk- wybrałam mydło mikroorganiczne . Kupiłam go w sklepie internetowym i naprawdę działa. Mam ładne włosy, bez łupieżu. Co najważniejsze, jest w zupełności naturalny i nie zawiera żadnej chemii. Poza tym po tym mydle moje włosy są zdrowsze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Osobiście stosuję Nizoral i faktycznie nie mam po nim łupieżu, ale mojemu mężowi już nie pomaga. Teraz używa mydła mikroorganicznego, o którym wspomina koleżanka powyżej i faktycznie już jest lepiej. No i oczywiście plus za naturalne składniki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
Ja mam takie pytanie: czym myjecie włosy pomiędzy stosowaniem Nizoralu i innych aptecznych specyfików przeciwłupieżowych?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:13.