Problem z łupieżem... - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-06-24, 12:39   #1
Michalewa
Rozeznanie

GG do Michalewa

Problem z łupieżem...

Włosy ogólnie mam zdrowe i ładne niestety - mam ogromny problem z łupieżem. Oprócz zwykłego łupieżu, włosy ogromnie mi sie przetłuszczaja u samej nasady, jakby spod spodu a swędzi to tak ogromnie że kiedys drapalam sie tak, ze mialam strupy.... Od ok. pół roku myje włosy szamponem z serii Vichy i nie mam żadncyh problemów. Szampon jest świetny niestety... bardzo drogi. Koncze wlasnie 3 buteleczke i mam zamiar zmienic produkt na jakis tanszy (pozatym wlosy chyba sie przezwyczajaja do szamponów). Znalalzam w KWC produkty ktore mnie zainteresowaly - Inter Fragrences Seboradin Niger Balsam i Joanna, Rzepa, tonik wzmacniający. Chodzi mi o jakies Wasze doswiadczenia, może używałyście tych produktów, albo innych, które dają dobre efekty. Mojemu tacie np. pomaga Head&Shoulders, a ja uzylam raz (bez mojego szamponu) i nastepnego dnia juz mialam ogromna "swędziawke".
Prosze Was bardzo wspomozcie mnie jakas dobrą radą. Dzieki z góry
Michalewa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-24, 15:24   #2
bro
Raczkowanie

Dot.: Problem z łupieżem...

ja mam dokładnie taki sam łupież jak opisujesz, używam Nizoralu, jest jak dla mnie niezastąpiony, umyje nim włoski 3 razy pod rząd i już jest widoczna poprawa, potem na codzień wystarcza mi zwykły H&S ale wystarczy, że dwa razy umyje włosy jakimś innym szamponem łupież wraca.. no i wtedy znowu sięgam po Nizoral.. no i błędne koło, Nizoral kupuję w saszetkach, jedna saszetka w aptece kosztuje ok 5zł, gybym miała myć nim włosy na codzień to bym zbankrutowała.. ehhh no ale jak mówię jak nim zaleczę łupież to potem zwykły szampon przeciwłupieżowy styka
Stary 2005-06-24, 16:06   #3
wena
Raczkowanie

Jak łupież u mnie to tylko Nizoral. I oczywiście jakiś sensowny szampon codzienny, dzięki któremu łupież nie często u mnie gości (czyt, szampon do włosów normalnych - nie przeciwłupieżowy).

Z moich obserwacji wyszło, że miałam duzo łupieżu jak często zmieniałam szampony. :/
wena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-24, 16:07   #4
Przezlosliwa
Zakorzenienie

GG do Przezlosliwa

Cytat:
Napisane przez Michalewa
Włosy ogólnie mam zdrowe i ładne niestety - mam ogromny problem z łupieżem. Oprócz zwykłego łupieżu, włosy ogromnie mi sie przetłuszczaja u samej nasady, jakby spod spodu a swędzi to tak ogromnie że kiedys drapalam sie tak, ze mialam strupy.... Od ok. pół roku myje włosy szamponem z serii Vichy i nie mam żadncyh problemów. Szampon jest świetny niestety... bardzo drogi. Koncze wlasnie 3 buteleczke i mam zamiar zmienic produkt na jakis tanszy (pozatym wlosy chyba sie przezwyczajaja do szamponów). Znalalzam w KWC produkty ktore mnie zainteresowaly - Inter Fragrences Seboradin Niger Balsam i Joanna, Rzepa, tonik wzmacniający. Chodzi mi o jakies Wasze doswiadczenia, może używałyście tych produktów, albo innych, które dają dobre efekty. Mojemu tacie np. pomaga Head&Shoulders, a ja uzylam raz (bez mojego szamponu) i nastepnego dnia juz mialam ogromna "swędziawke".
Prosze Was bardzo wspomozcie mnie jakas dobrą radą. Dzieki z góry
Może to być łojotok. Mój chłopak tak miał - tłuste włosy u nasady i łupież, taki większy niż normalnie. Poszedł do dermatologa - okazało się, że ma łojotok, więc przepisano mu specjalne mocno szampony i olejki. Zwlekał dość długo i dopiero teraz coś się poprawia. Nie chcę straszyć, ale chyba warto pójść do dermatologa i się dowiedzieć?

Aha, przypomniało mi się - na wyrwanym włosie - przed cebulką był taki jakby hmmm ... osad? Nie wiem, ale wiem, że m. in. tak się objawia łojotok.

Agencja Interaktywna Poznań

21.02.11 - start

"Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie"

Żadne jedzenie nie jest aż tak dobre, by było warte chociażby kilograma
Przezlosliwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-24, 16:36   #5
bro
Raczkowanie

ja tez się z tym problemem wybieram do dermatologa... i tak się wybieram już od kilku lat.. jakis kopniak by mi się przydał a jak narazie to nizoral..
Stary 2005-06-24, 16:37   #6
bro
Raczkowanie

aha i jeszcze w ogóle to usłyszałam kiedyś, że to może wcale nie łupiez mam tylko skazę białkową.. ??
Stary 2005-06-24, 17:00   #7
Przezlosliwa
Zakorzenienie

GG do Przezlosliwa

Przy łojotoku, to po prostu ... nie wiem, jak to ładnie i delikatnie napisać, więc napiszę tak, jak pisali w gazecie - łuszczenie się łuski, która jest zrobiona właśnie z tego łoju. Mojemu chłopakowi wtedy skóra głowy brzydko pachniała.

Agencja Interaktywna Poznań

21.02.11 - start

"Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie"

Żadne jedzenie nie jest aż tak dobre, by było warte chociażby kilograma
Przezlosliwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-06-24, 18:30   #8
Michalewa
Rozeznanie

GG do Michalewa

Dzieki za odpowiedzi Nizoralu uzywalam przez jakis czas (przed kuracja vichy) i szczerze mowiac malo mi pomogl... jakis wyjatek jestem. Narazie nie mam zadnych problemow, wydaje mi sie ze to moze byc łojotok a moze jakies skutki dojrzewania, nie wiem hormony te sprawy (15 wiosenek mam ). Narazie zakupie jakis srodek w aptece (znaczy sie... mama zakupi:P) i zobaczymy. Do dermatologa pojde jesli znowu mi to wroci... az sie boje bo calymi nocami nie spie tylko sie drapie brrr.... dzieki wielkie jeszcze raz
Michalewa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-24, 18:34   #9
seemore
Wtajemniczenie

Na łupież tylko Nizoral. Mnie wystarczy nim raz umyć ale musze bardzo dokładnie wymasować głowe
seemore jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-24, 19:15   #10
mellay
Przyczajenie

GG do mellay

ja tez jakis czas temu mialam problem z lupiezem,ale bardzo mi pomogl szampon przeciwlupiezowy dove, po ok 2 tyg stosowania zauwazylam poprawe a poza tym po kazdym myciu wlosy byly miekkie i odzywione nie wszystkie szampony przeciwlupiezowe maja takie wlasciwosci
mellay jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-06, 19:02   #11
litlle_star
Raczkowanie

ja mam takie średniej długości włosy.
myję je i dbam o nie. ale po myciu, szamponem, mam łupież. kiedyś nie miałam po nim, więc nie mam pojęcia, czemu tak nagle.
Niby ten łupież nie sypie mi się tak i nie jest widoczny, ale dla mnie jest to nie wygodna sytuacja. Do tego mam ciemne włosy. Dodam, że jestem w okresie dojrzewanie.
Znacie jakieś szampony, albo jakieś maści, tabletki nie wiem co? Bo naprawdę chciałabym się nawet na chwilę pozbyć tego problemu. ; (
litlle_star jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-28, 11:12   #12
kevadra
Raczkowanie

OOO, skąd ja to znam ... Ja osobiście miałam z tym dziadostwem problem po różnych środkach do stylizacji, żele, pianki, lakiery. W Ukrainie, jak tam mieszkałam, hitem była Sulsena, to taki krem, wsmarowujesz w skórę głowy, trzymasz 30 minut, potem zmywasz. Łupież zniknął po 2 zastosowaniach, i dalej go nie mam. Już półorku minęło... Tego kremiku teraz używam profilaktycznie raczej. Nizoralu nigdy nie miałam, bo przeraża mnie jego okropny skład. Sulsena ma króciutki skład, z siarką. Jakoś oszczędzam swoją głowę i włosy Nie wiem, czy tu się sprzedaje, ale myślę, że tak, bo widziałam eksportowe opakowania. Naprawdę polecam!!!!!! ja jestem bardzo bardzo zachwycona, jest lekka, łagodna i skuteczna. Miałam też Seboradin, nic nie pomógł, ZERO! Teraz głupi zrobiłam, że kupiłam też Seboravit na tłustą skórę głowy! To samo! Tandeta!!!
kevadra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-28, 11:51   #13
Maria221
Wtajemniczenie

A ta Sulsena to chyba w Polsce też jest dostępna:

http://www.sklep.grabieniec.pl/index...rodukt&id=1187

Myślę jednak, że mogą być problemy z dostępnością. Z selenm to jest u nas jeszcze szampon Selsun blue, ale chyba droższy i ma mniej tego selenu - 1% - 2%, Sulsena chyba zatem mocniejsza (czytałam, że ma 10% selenu), no i cenowo wychodzi mniej.
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219255
Maria221 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-28, 15:44   #14
kevadra
Raczkowanie

Faktycznie, Maria, jest To właśnie ona! Jeszcze na allegro widziałam też, tam dużo taniej jest. Ale skuteczna jak cholera A o tym szamponie selsun blue to nawet nie słyszałam...
kevadra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-28, 19:45   #15
Iverka
Raczkowanie

Ja również miałam ogromny problem z łupieżem, to bardzo nieprzyjemne kiedy nagle zauważasz, że ktoś wgapia się w twoją głowę jakby zobaczył ducha. Próbowałam kilku tańszych szamponów, ale ponieważ nie przynosiły skutku, poszperałam trochę w internecie i znalazłam coś takiego: http://www.realbeauty.pl/991-dixidox...ampon-2-1.html . Od czasu zastosowania kuracji tym szamponem problem nie wrócił, dlatego jego skuteczność oceniam na bardzo wysoką.
Iverka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-29, 17:09   #16
Dama_z_Toledo
Przyczajenie

Ja stosowałam Salsun Blue - tańszy od Nizoralu a naprawdę skuteczny. Zimą niestety problem powraca, jak suszę włosy, poza tym ja mam w ogóle b.suchą skórę i włosy, dlatego profilaktycznie od czasu do czasu kupuję szampon Clear.
Dama_z_Toledo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-29, 20:47   #17
xxxCoCoxxx
Raczkowanie

Macie jakąś sprawdzoną alternatywę do Nizoralu, bo myłam nim już 3 razy i zwykle po takim czasie łupież sie kończył, a teraz nie

Albo może słyszałyscie jeszcze o czymś, w miarę dostępnym w aptece?

maski i oleje na etapie testów zbyt dużo fajnych
maska: aloes naturvital, z efektem laminowania z mango
szampon: babydream, z pomarańczą i chilli,
Olej: ze słodkich migdałów, bdfm, łopianowy, lniany(także do picia)

www.pustamiska.pl
xxxCoCoxxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-23, 13:54   #18
magda910404
BAN stały

Witaj.
Ja do niedawna też miałam problem z łupieżem, żadne kosmetyki, pudry i odżywki nie działały. W końcu pomyślałam, że kupię jakiś naturalny kosmetyk- wybrałam mydło mikroorganiczne . Kupiłam go w sklepie internetowym i naprawdę działa. Mam ładne włosy, bez łupieżu. Co najważniejsze, jest w zupełności naturalny i nie zawiera żadnej chemii. Poza tym po tym mydle moje włosy są zdrowsze.
magda910404 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-24, 13:29   #19
Tola32
Przyczajenie

Osobiście stosuję Nizoral i faktycznie nie mam po nim łupieżu, ale mojemu mężowi już nie pomaga. Teraz używa mydła mikroorganicznego, o którym wspomina koleżanka powyżej i faktycznie już jest lepiej. No i oczywiście plus za naturalne składniki.
Tola32 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-26, 20:07   #20
aga_tka_2
Zakorzenienie

GG do aga_tka_2

Cytat:
Napisane przez xxxCoCoxxx Pokaż wiadomość
Macie jakąś sprawdzoną alternatywę do Nizoralu, bo myłam nim już 3 razy i zwykle po takim czasie łupież sie kończył, a teraz nie

Albo może słyszałyscie jeszcze o czymś, w miarę dostępnym w aptece?
na mnie Nizoral nie działał w ogóle spróbuj szamponu Zoxin/Zoxin-med, jest tańszy od Nizoralu i dostępny w jednorazowych saszetkach na spróbowanie. Mi pomagał aha... nie wiem jak teraz, ale ja używałam go już jakiś czas temu i wtedy była dostępna wersja do włosów suchych i tłustych

aga_tka_2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-27, 11:49   #21
Jik
Zadomowienie

Ja mam takie pytanie: czym myjecie włosy pomiędzy stosowaniem Nizoralu i innych aptecznych specyfików przeciwłupieżowych?

Jik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości