![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Kolor przewodni
Hej.
Mam takie pytanie jaki macie kolor przewodni na Waszym ślubie i czy w ogóle zamierzacie go mieć? Jeśli juz ustaliłyście jaki to kolor to na jakiej podstawie go wybrałyście? Ja sie zastanawiam np. nad zielonym jabłuszkiem ale jakie dodatki do Panny Młodej? Przecież nie zielony bukiet ![]() Jakoś nie umiem sobie tego wyobrazić. Czekam na pomoc i propozycje ![]() Buźka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Kolor przewodni
Witaj
![]() Dla panny młodej mogą być zielone buty, zielona szarfa przy sukience, zielona biżuteria ( sensie z kamieniami w tym kolorze), zielone ozdoby do włosów (o ile takowe przewidujesz). Dla pana młodego może być i zielona muszka - bo i czemu nie? Ew.spinki do koszuli z zielonym elementem. U mnie za kolory przewodnie robią czarny i srebrny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
U mnie jest delikatny pomaranczowy ale nie łosoś
![]() A czemu nie zielony bukiet? Mozna go ladnie rozjadnic bialymi/kremowymi kwiatami ![]()
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
ja bym chciała turkusowy, kobaltowy, malinowy albo szmaragdowy
![]() nie wiem jak ten kolor przemycić na narzeczonego, ale poza tym myślę że w tym kolorze byłby moje buty, bukiet, może biżuteria. na stołach kwiaty i winietki, a wcześniej też zaproszenia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ja bede miała odcienie różu od pudrowego do fuksij
![]() ![]() ![]() przemycam na mojego K poprzez skarpetki (ja mam szpilki) i moze pokusi sie na krawat ![]()
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
U nas nie będzie, choć jak zaczynałam planować wesele to napalona byłam na kolory przewodnie, nie powiem
![]() ![]() Za to jakbym próbowała Tżtowi wcisnąć kolorową muchę/krawat/skarpetki/spinki to by mnie na miejscu ubił ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() czemu bukiet nie zielony zielone margaretki anturium orchidee sa pieknę w połączeniu z biela lub innym jasnym idealne wręcz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
U nas był fiolet, miałam fioletowe kwiaty w bukiecie i we włosach, mąż miał fioletową muszkę i butonierkę. Poza tym - kwiaty na stołach (wrzosy w doniczkach) , zaproszenia, winietki, kolorowe elementy w dekoracjach. Było pięknie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
U nas motywem przewodnim wesela będzie wiosna, a kolory to połączenie pudrowego różu z zielenią. Pierwszy wykorzystam w moich dodatkach (buty, paznokcie, bukiet) oraz w dekoracji sali, drugi będzie dopełnieniem w dekoracjach i moim bukiecie. Połączenie tych kolorów będzie w zaproszeniach, wynietkach, menu i całej papeterii ślubnej.
Wybierałam na podstawie konwencji wesela, w jakiej chciałabym je utrzymać, no i wizji moich dodatków. TŻta ulubiony kolor to zielony i to wypłynęło z jego strony, jemu i mi podoba się to połączenie. Brałam też pod uwagę, czy to pasuje do wystroju sali. ![]() Edytowane przez misiaa91 Czas edycji: 2014-06-25 o 20:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Ja myślę o jakimś delikatnym błękicie
![]() ![]() Jeszcze nie wiem jak to dokładnie będzie wyglądało-mam czas ![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Ja miałam zielony, w sumie coś jak zielone jabłuszko.
W tym kolorze były: - z elementów dekoracyjnych zaproszenia, tablice i bukiet w samochodzie i wystrój sali (serwetki i biało- zielone bukiety, przy każdym nakryciu zielone jabłko) - u mnie: kamienie w biżuterii i bukiet (biało-zielony) - u męża - krawat i kamienie w spinkach do mankietów oraz butonierka. Świadek miał taką butonierkę jak mąż a świadkowa - niezamierzenie - ubrała zieloną sukienkę ![]() Bardzo spójnie to wyglądało, ale też bez przesytu. Nie wyobrażam sobie np. mieć jeszcze do tego zielonych paznokci, zielonego kwiata we włosach czy zielonych butów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
u nas będzie na czerwono
![]() ja będę miała czerwone buty i bukiet. M natomiast założy (po wielkiej walce) czerwoną muszkę i ewentualnie pas. Zastanawiamy się również nad czerwonymi sznurówkami, ale nie chcemy też przesadzić, więc zdecydujemy się albo na nie, albo na pas ![]()
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
U nas był kobalt...miałam wstążkę w ślubnej w kolorze kobaltowym, takie same buty, kwiatów nie lubię niebieskich, więc wybrałam białe, ale jako akcent dałam kobaltową wstążkę
![]() Do dekoracji też użyliśmy tego koloru, łamanego białymi elementami...
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
ja miałam zielony jako kolor przewodni, zieleń bo to nasz ulubiony kolor, zieleń bo pobieraliśmy się w maju...miałam zielone buty i zielono-biały bukiet, mój Tż miał zielony krawat, bardzo ładnie to wyglądało
![]() sala tez była przystrojona w bieli i zieleni
![]() |
#15 |
Nawiedzona PeMa
|
Ja się zastanawiam nad fioletem ewentualnie którymś z odcieni niebieskiego ale nie z takich pastelowych a raczej mocnych, nasyconych
![]()
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
planuje chabrowy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
U Nas był fiolet z różnych odcieniach.
Ja miałam fioletowy buty, bukiet, kwiat we włosach i makijaż. TŻ miał krawat fioletowy i miał mieć butonierkę ale zapomnielismy przypiąć. Na sali fioletowe kwiaty, fioletowe wstążki na krzesłach. Wódka przewiązana fioletowymi wstążkami, tak samo koszyczek ratunkowy w łazience, do tego zaproszenia we fiolecie.
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
.
"Udało się" ![]() Edytowane przez sekretnik Czas edycji: 2019-01-27 o 04:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Nie mamy motywu przewodniego poza jednym słowem, które pojawi się na zaproszeniach, na torcie i na obrączkach
![]() Kolor wiodący wyszedł niejako sam z siebie - wybraliśmy złoty papier na zaproszenia, mucha narzeczonego jest granatowo-złocista, więc te dwa kolory się przewijają przez niektóre elementy (moje buty, wstążka w bukiecie, oczywiście obrączki). Dekoracji prawie nie robimy, bo ani miejsce ceremonii, ani restauracja się do dekorowania nie nadają, więc ten kolor jest bardzo dyskretny ![]() ![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
PeeeMaa!
|
na sali kolorem przewodnim będzie mocny pomarańcz, dla mnie i Pana Młodego fiolet - taka lila.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
u mnie będzie kobalt+biel jeśli się nic nie zmieni. Bardzo podoba mi się ten kolor. Chociaż ostatnio jeszcze do fioletu mnie ciągnie
Będę mieć takie dodatki chcę jeszcze okulary przeciwsłoneczne z kobaltowymi oprawkami i druhny będą mieć jakiś kobaltowy dodatek Edytowane przez pati0090 Czas edycji: 2014-06-26 o 11:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
Jesli miałabym brać kolor przewodni to byłby to beżowy oraz jasniutki róż
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
.
"Udało się" ![]() Edytowane przez sekretnik Czas edycji: 2019-01-27 o 04:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
pudrowy róż i mięta
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
U nas prawdopodobnie łososiowy/pomarańczowy i złoty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
fajne inspiracje ;D może byśmy tak wrzucały właśnie fotki inspiracji w tych kolorach? Ja dziś przejrzałam trochę i doszłam do wniosku, że jednak lepiej bym się czuła z dodatkami czerwieni niż niebieskiego czy różu ![]()
![]() |
![]() |
#29 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Wybór koloru przewodniego powinien być moim zdaniem wspólną decyzją ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas była wspólna decyzja ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:53.