Gdzie poznać samotną ciężarną? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-08-10, 12:51   #1
Gregor74
Przyczajenie

Gdzie poznać samotną ciężarną?

W życiu nie zawsze chcieć znaczy móc dlatego gdzie mężczyzna w średnim wieku może poznać samotną kobietę w ciąży?
Dlaczego w ciąży a nie z dzieckiem?zwykle kiedy dziecko się już urodzi i otoczenie zna dotychczasową sytuację kobiety oraz brak ojca dziecka wtedy wiadomo że poznany nowy partner to obcy człowiek ew.wujek dla dziecka nie ojciec a w sytuacji kiedy dziecko poczęte można załapać się na tatę.
Gregor74 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-10, 18:03   #2
Jeannee
Zakorzenienie

Dot.: Gdzie poznać samotną ciężarną?

A nie lepiej poznać kobietę i mieć z nią wspólne dziecko?
Jeannee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-10, 18:23   #3
Gregor74
Przyczajenie

Jeśli była by taka możliwość to pewnie lepiej
Stary 2014-08-10, 18:42   #4
malgosia1051
Zadomowienie

Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))

Cytat:
Napisane przez Gregor74 Pokaż wiadomość
Jeśli była by taka możliwość to pewnie lepiej
to czemu sobie nie poszukasz? To bedziesz miał...
60cm
Monika moja coreczka
malgosia1051 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-10, 18:50   #5
Michiru
Zakorzenienie

zadajesz bardzo dziwne pytania. tak jakbyś szukał tylko kobiety w ciąży, by mieć dziecko, a nie jakbyś chciał znaleźć towarzyszkę życia, z którą mógłbyś mieć dziecko.

skąd pomysł, że takim sposobem można załapać się na tatusia?? istnieje jeszcze biologiczny ojciec dziecka, więc przy założeniu, że ojciec dziecka się na nie i na jego matkę nie wypnie raczej załapałbyś się na ojczyma co najwyżej.
Michiru jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-10, 18:56   #6
ever_92
Zadomowienie

Jak na moje to wychodzi, ze nadawca postu nie moze po prostu miec dzieci.
Ciezarna samotna ciezko "dorwac" chyba, bo ciaza trwa tylko 9 miesiecy
Stary 2014-08-10, 20:54   #7
Gregor74
Przyczajenie

Słyszy się w mediach o takich sytuacjach kiedy kobieta sama .Są wpadki,krótkotrwałe związki z żonatymi facetami różnie to bywa.
A w realu bardzo trudno poznać taką kobietę.Jeśli facet jest bezpłodny to szansa poznając kobietę z brzuszkiem.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-08-10, 21:26   #8
anuszka21
Zakorzenienie

Są kobiety, które również nie mogą mieć dzieci. A adopcja?
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-10, 21:28   #9
Gregor74
Przyczajenie

to już będzie całkiem ,,obce"
Stary 2014-08-10, 21:37   #10
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
Mhm.
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-10, 22:24   #11
paulina119a
Zadomowienie

Cytat:
Tak samo "obce" będzie dziecko poczęte z innym męzczyzną.
Stary 2014-08-10, 22:35   #12
mamaya
Zakorzenienie

Szczerze mówiąc jestem zaskoczona tym wątkiem.
Gdzie znaleźć samotną kobietę w ciąży? Jest ich wiele. Wiele jest tez takich, które zostają same z malenkimi Dziećmi.
I nie zgodzę się, że mężczyzna wychowujący Dziecko jest „obcy”. Z biologicznego punktu widzenia owszem, jednak wazne jest kto wychowuje a nie kto zrobił.

Nie mniej jednak wątku nie rozumiem, jest dla mnie dziwny.
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-11, 01:35   #13
Franka321
Zadomowienie

to pewnie prowo ale wypowiem sie... znam malzenstwo poznali sie gdy Ona miala juz 2letnia corke, byla samotna. Powiem szczerze ze bylam w szoku patrzac na to ze on jest rownie mocno zakochany w tej malej jak i w matce...piekny obrazek. Do czasu az urodzil im sie juz jego syn... corka stala sie intruzem... on w ogole nie zwraca uwagi na nia.nie przytula.nie rozmawia. Tylko krzyczy za to syn jest rozpiezzczany na wszystkie mozliwe sposoby przez niego... ja patrzac na to nie raz mialam lzy w oczach... jak mozna miec serce z kamienia... mala dziewczynka biegnie z usmiechem od ucha do ucha krzyczac TATUS gdy ten nawet sie nie obejrzy... i tak mi sie nasunelo wlasnie ze moze facet zupelnie inaczej podchodzi do dziecka juz narodzonego niz do takiego ktore ma sie dopiero narodzic...?? jest wiele samotnych matek z malymi dziecmi a ten szuka samotnej w ciazy... hmmmm

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Franka321 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-11, 08:49   #14
Gregor74
Przyczajenie

Witaj ale mój biologiczny syn ani córka nie urodzi się bo nie mogę mieć dzieci o czym już pisałem a poza tym nie można uogólniać gdyż każdy człowiek jest inny.
Stary 2014-08-11, 09:57   #15
kordelka85
BAN stały

Może na jakiś serwisach dla samotnych matek, domach samotnej matki (tez sa ciężarne). Możesz dac nawet ogłoszenia do gazet.
Nie rozumiem negatywnych komentarzy.Co w tym dziwnego, ze facet chce mieć rodzinę i byc szczęśliwy, przezywać wszystko od początku, chodzić z kobieta na USG, byc przy narodzinach,odciąć pępowinę.
kordelka85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-08-11, 10:30   #16
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kordelka85 Pokaż wiadomość
Może na jakiś serwisach dla samotnych matek, domach samotnej matki (tez sa ciężarne). Możesz dac nawet ogłoszenia do gazet.
Nie rozumiem negatywnych komentarzy.Co w tym dziwnego, ze facet chce mieć rodzinę i byc szczęśliwy, przezywać wszystko od początku, chodzić z kobieta na USG, byc przy narodzinach,odciąć pępowinę.
Ja to też rozumiem, bo to normalne. Ale kobieta nie zostaje sama "z brzuchem" bez powodu - zapewne w tle zawsze będą istnieć jakieś dramaty (baaaaaardzo świeże), z którymi trudno będzie zawalczyć bez jakichś toksycznych sytuacji.

Lepiej chyba się z kimś związać (oczywiście być od razu szczerym na temat swojej sytuacji, potem może być z tego powodu mega kwas) i skorzystać z dawcy nasienia.
Stary 2014-08-11, 11:40   #17
kobietkaaaaa
Rozeznanie

Też myślę, że lepiej poznać odpowiednią kobietę, pokochać ją, zdecydować się na wspólną przyszłość, a potem na dawcę i sztuczne zapłodnienie.

Wydaje mi się mało prawdopodobne byś poznał partnerkę życia na zasadzie ,,jakaś byle w ciąży'' i w ciągu kilku miesięcy ciąży zdecydował się na życie z nią, biorąc odpowiedzialność za te maleńkie życie. Ojcem jest się na całe życie. A co gdy okaże się, że to jednak nie było to ?

kobietkaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-11, 12:14   #18
_Beata _
ja.

mozesz szukac samotnej ciezarnej, ale watpie, by byly one chetne na kolejny zwiazek zaraz po rozstaniu z facetem, z ktorym sa w ciazy.
_Beata _ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-11, 12:52   #19
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kobietkaaaaa Pokaż wiadomość
Też myślę, że lepiej poznać odpowiednią kobietę, pokochać ją, zdecydować się na wspólną przyszłość, a potem na dawcę i sztuczne zapłodnienie.
Tutaj autor wątku tez ma pod górkę. Kobieta raczej wolałaby mieć dziecko z partnerem.Wiec jak jej powie na początku to ucieknie, jak powie po kilku latach to wyjdzie na to, ze kłamał, no chyba, ze uda, ze o tym wcześniej nie wiedział.
Co innego jak taka sprawa wychodzi jak juz jest w związku.

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Cytat:
Napisane przez _Beata _ Pokaż wiadomość
mozesz szukac samotnej ciezarnej, ale watpie, by byly one chetne na kolejny zwiazek zaraz po rozstaniu z facetem, z ktorym sa w ciazy.
No wiesz, nie wszystkie ciężarne były w związkach, mógł sie jakiś przygodny seks trafić, albo niezobowiązujący. Sa różne sytuacje w życiu.
Łatwo na pewno nie jest znaleźć taka kobietę i w ciągu kilku miesięcy poznać sie na tyle by wiedzieć, ze sie chce razem byc. Ale sa rozni ludzie. Jak nawet jest para i wpadną po 2 miesiącach znajomości to jest taka wielka roznica ?To tak dużo więcej czasu?

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

I chyba lepiej zawrzeć znajomość z ciężarna, bo nawet jak cos nie wyjdzie, nie pokochają sie, nie przypadną sobie do gustu to dziecko tego nie odczuje. A jak by dziecko juz bylo i sie przywiąże to faceta a jednak nie wyjdzie to może byc dla niego bardzo bolesne,
Stary 2014-08-11, 13:06   #20
malgosia1051
Zadomowienie

Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))

Właśnie okres 9 miesięcy to zbyt krótki okres czasu by się związać na stale tak sadze. Samotna matka w ciąży ma pewnie inne problemy niż szukanie nowego związku ale spróbować można....
60cm
Monika moja coreczka
malgosia1051 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-11, 13:13   #21
_Beata _
ja.

Cytat:
Napisane przez kordelka85 Pokaż wiadomość
Tutaj autor wątku tez ma pod górkę. Kobieta raczej wolałaby mieć dziecko z partnerem.Wiec jak jej powie na początku to ucieknie, jak powie po kilku latach to wyjdzie na to, ze kłamał, no chyba, ze uda, ze o tym wcześniej nie wiedział.
Co innego jak taka sprawa wychodzi jak juz jest w związku.

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

No wiesz, nie wszystkie ciężarne były w związkach, mógł sie jakiś przygodny seks trafić, albo niezobowiązujący. Sa różne sytuacje w życiu.
Łatwo na pewno nie jest znaleźć taka kobietę i w ciągu kilku miesięcy poznać sie na tyle by wiedzieć, ze sie chce razem byc. Ale sa rozni ludzie. Jak nawet jest para i wpadną po 2 miesiącach znajomości to jest taka wielka roznica ?To tak dużo więcej czasu?

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

I chyba lepiej zawrzeć znajomość z ciężarna, bo nawet jak cos nie wyjdzie, nie pokochają sie, nie przypadną sobie do gustu to dziecko tego nie odczuje. A jak by dziecko juz bylo i sie przywiąże to faceta a jednak nie wyjdzie to może byc dla niego bardzo bolesne,
o to mi chodziło, że samotnej ciężarnej nie kolejni faceci w głowie, niezależnie czy ciąża jest ze związku, czy z jednorazowej przygody.

Cytat:
Napisane przez malgosia1051 Pokaż wiadomość
Właśnie okres 9 miesięcy to zbyt krótki okres czasu by się związać na stale tak sadze. Samotna matka w ciąży ma pewnie inne problemy niż szukanie nowego związku ale spróbować można....

wysłano z szajsunga [-:
_Beata _ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-11, 14:15   #22
kordelka85
BAN stały

Niekoniecznie, może akurat szukac "tatusia".
Stary 2014-08-11, 14:52   #23
ever_92
Zadomowienie

Zanim kobieta sie skapnie, ze jest w ciazy to prawie jest w drugim miesiacu
I skad bedziesz wiedzial, czy taka jest w ciazy, jak brzuszek widac dopiero okolo 5 miesiaca, no ok zalezy w jaki sposob szukac. I zalezy od pory roku, kiedy widac brzuszek.
Moze sa portale jakies dla samotnych ciezarnych...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-08-11, 19:33   #24
bimbunia_
Raczkowanie

moze sie jakaś forumowiczka zgłosi sama na priv, podbijaj gregor wątek do skutku
bimbunia_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-11, 21:15   #25
Gregor74
Przyczajenie

Mieszkam w Krakowie to duże miasto ale przez kilka lat nie udało mi się poznać takiej kobiety
Stary 2014-08-11, 21:25   #26
bb410bd1fbb42d2edea92b1ada01ce79bf3cfb02_603add0278cd5
Konto usunięte

Cytat:
zwykle kiedy dziecko się już urodzi i otoczenie zna dotychczasową sytuację kobiety oraz brak ojca dziecka wtedy wiadomo że poznany nowy partner to obcy człowiek ew.wujek dla dziecka nie ojciec a w sytuacji kiedy dziecko poczęte można załapać się na tatę.
Mi się zawsze wydawało, że ojciec to nie osoba, która spłodzi, ale osoba która wychowa dziecko i będzie dla niego przyjacielem. Poza tym Twój opis brzmi instrumentalnie - chcesz kobiety by "zdobyć" dziecko, a nie po to by z nią być i budować rodzinę....
Dodatkowo dziś to dziecko może nie mieć biologicznego ojca, ale kiedyś może się pokazać i chcieć widywać/opiekować się dzieckiem. I co wtedy? Zostawisz je bo będzie obce, bo ludzie zaczną gadać, bo już nie z Tobą będzie spędzać wakacje?
bb410bd1fbb42d2edea92b1ada01ce79bf3cfb02_603add0278cd5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-12, 08:58   #27
paulina119a
Zadomowienie

[1=bb410bd1fbb42d2edea92b1 ada01ce79bf3cfb02_603add0 278cd5;47663695]Mi się zawsze wydawało, że ojciec to nie osoba, która spłodzi, ale osoba która wychowa dziecko i będzie dla niego przyjacielem. Poza tym Twój opis brzmi instrumentalnie - chcesz kobiety by "zdobyć" dziecko, a nie po to by z nią być i budować rodzinę....
Dodatkowo dziś to dziecko może nie mieć biologicznego ojca, ale kiedyś może się pokazać i chcieć widywać/opiekować się dzieckiem. I co wtedy? Zostawisz je bo będzie obce, bo ludzie zaczną gadać, bo już nie z Tobą będzie spędzać wakacje?[/QUOTE]

Takie samo wrażenie odnoszę... Autor wątku szuka niby kobiety ale intensywniej wspomina o dziecku.
Dla mnie to jest dziwne. Tym samym aby nie być czarną owcą odpuszczam...
Stary 2014-08-14, 20:46   #28
fiorella22
Zadomowienie

A ja myślę, ze autor ma biologiczną potrzebę bycia ojcem. Chce uczestniczyć w życiu dziecka od samego poczęcia i nie widzę w tym nic złego. Nie może mieć swoich dzieci wiec szuka ciężarnej kobiety.

Tak jak jedna z dziewczyn pisala- podbijaj wątek a może jakaś dziewczyna zgłosi się do Ciebie na priv.

poza tym może są jakieś portale dla samotnych rodzicow- tam tez może jest jakąś ciezarna.
Szkoda, ze wcześniej nie napisales bo mam koleżankę, która facet zostawił w 6 tygodniu ciąży. Poszedl do innej kobiety. W ogole nie interesowal sie ciaza. Teraz jej synek ma juz 10 miesięcy

You are not alone
I am here with you...
MJ
fiorella22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-15, 08:40   #29
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:
jeśli adoptowane dziecko jest obce, to dziecko innego faceta też jest obce. tak czy siak. nie rozumiem co za różnica. może i masz potrzebę bycia ojcem, autorze, ale przedstawiasz to w taki sposób, jakby kobieta była tylko instrumentem, a Tobie chodziło głównie o dziecko.

czemu akurat w ciąży, a nie samotna matka, z dzieckiem już urodzonym?? albo adopcja maleństwa z kobietą, którą byś pokochał niezależnie od posiadania dziecka?? trudno wtedy sobie wmówić, że to Twoje dziecko??

żeby nie było - to nie jest atak. po prostu masz bardzo dziwny sposób rozumowania.
Michiru jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości