|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Gdzie poznać samotną ciężarną?
W życiu nie zawsze chcieć znaczy móc dlatego gdzie mężczyzna w średnim wieku może poznać samotną kobietę w ciąży?
Dlaczego w ciąży a nie z dzieckiem?zwykle kiedy dziecko się już urodzi i otoczenie zna dotychczasową sytuację kobiety oraz brak ojca dziecka wtedy wiadomo że poznany nowy partner to obcy człowiek ew.wujek dla dziecka nie ojciec a w sytuacji kiedy dziecko poczęte można załapać się na tatę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Gdzie poznać samotną ciężarną?
A nie lepiej poznać kobietę i mieć z nią wspólne dziecko?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Jeśli była by taka możliwość to pewnie lepiej
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))
|
to czemu sobie nie poszukasz? To bedziesz miał...
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
zadajesz bardzo dziwne pytania. tak jakbyś szukał tylko kobiety w ciąży, by mieć dziecko, a nie jakbyś chciał znaleźć towarzyszkę życia, z którą mógłbyś mieć dziecko.
skąd pomysł, że takim sposobem można załapać się na tatusia?? istnieje jeszcze biologiczny ojciec dziecka, więc przy założeniu, że ojciec dziecka się na nie i na jego matkę nie wypnie raczej załapałbyś się na ojczyma co najwyżej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Jak na moje to wychodzi, ze nadawca postu nie moze po prostu miec dzieci.
Ciezarna samotna ciezko "dorwac" chyba, bo ciaza trwa tylko 9 miesiecy ![]()
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Słyszy się w mediach o takich sytuacjach kiedy kobieta sama .Są wpadki,krótkotrwałe związki z żonatymi facetami różnie to bywa.
A w realu bardzo trudno poznać taką kobietę.Jeśli facet jest bezpłodny to szansa poznając kobietę z brzuszkiem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Są kobiety, które również nie mogą mieć dzieci. A adopcja?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
to już będzie całkiem ,,obce"
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Tak samo "obce" będzie dziecko poczęte z innym męzczyzną.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
![]() Gdzie znaleźć samotną kobietę w ciąży? Jest ich wiele. Wiele jest tez takich, które zostają same z malenkimi Dziećmi. I nie zgodzę się, że mężczyzna wychowujący Dziecko jest „obcy”. Z biologicznego punktu widzenia owszem, jednak wazne jest kto wychowuje a nie kto zrobił. Nie mniej jednak wątku nie rozumiem, jest dla mnie dziwny.
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
to pewnie prowo ale wypowiem sie... znam malzenstwo poznali sie gdy Ona miala juz 2letnia corke, byla samotna. Powiem szczerze ze bylam w szoku patrzac na to ze on jest rownie mocno zakochany w tej malej jak i w matce...piekny obrazek. Do czasu az urodzil im sie juz jego syn... corka stala sie intruzem... on w ogole nie zwraca uwagi na nia.nie przytula.nie rozmawia. Tylko krzyczy za to syn jest rozpiezzczany na wszystkie mozliwe sposoby przez niego... ja patrzac na to nie raz mialam lzy w oczach... jak mozna miec serce z kamienia... mala dziewczynka biegnie z usmiechem od ucha do ucha krzyczac TATUS gdy ten nawet sie nie obejrzy... i tak mi sie nasunelo wlasnie ze moze facet zupelnie inaczej podchodzi do dziecka juz narodzonego niz do takiego ktore ma sie dopiero narodzic...?? jest wiele samotnych matek z malymi dziecmi a ten szuka samotnej w ciazy... hmmmm
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Witaj ale mój biologiczny syn ani córka nie urodzi się bo nie mogę mieć dzieci o czym już pisałem a poza tym nie można uogólniać gdyż każdy człowiek jest inny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
BAN stały
|
Może na jakiś serwisach dla samotnych matek, domach samotnej matki (tez sa ciężarne). Możesz dac nawet ogłoszenia do gazet.
Nie rozumiem negatywnych komentarzy.Co w tym dziwnego, ze facet chce mieć rodzinę i byc szczęśliwy, przezywać wszystko od początku, chodzić z kobieta na USG, byc przy narodzinach,odciąć pępowinę. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lepiej chyba się z kimś związać (oczywiście być od razu szczerym na temat swojej sytuacji, potem może być z tego powodu mega kwas) i skorzystać z dawcy nasienia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
Też myślę, że lepiej poznać odpowiednią kobietę, pokochać ją, zdecydować się na wspólną przyszłość, a potem na dawcę i sztuczne zapłodnienie.
Wydaje mi się mało prawdopodobne byś poznał partnerkę życia na zasadzie ,,jakaś byle w ciąży'' i w ciągu kilku miesięcy ciąży zdecydował się na życie z nią, biorąc odpowiedzialność za te maleńkie życie. Ojcem jest się na całe życie. A co gdy okaże się, że to jednak nie było to ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
ja.
|
mozesz szukac samotnej ciezarnej, ale watpie, by byly one chetne na kolejny zwiazek zaraz po rozstaniu z facetem, z ktorym sa w ciazy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Co innego jak taka sprawa wychodzi jak juz jest w związku. ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Cytat:
Łatwo na pewno nie jest znaleźć taka kobietę i w ciągu kilku miesięcy poznać sie na tyle by wiedzieć, ze sie chce razem byc. Ale sa rozni ludzie. Jak nawet jest para i wpadną po 2 miesiącach znajomości to jest taka wielka roznica ?To tak dużo więcej czasu? ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- I chyba lepiej zawrzeć znajomość z ciężarna, bo nawet jak cos nie wyjdzie, nie pokochają sie, nie przypadną sobie do gustu to dziecko tego nie odczuje. A jak by dziecko juz bylo i sie przywiąże to faceta a jednak nie wyjdzie to może byc dla niego bardzo bolesne, |
||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zadomowienie
Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))
|
Właśnie okres 9 miesięcy to zbyt krótki okres czasu by się związać na stale tak sadze. Samotna matka w ciąży ma pewnie inne problemy niż szukanie nowego związku ale spróbować można....
![]() |
#21 | ||
ja.
|
Cytat:
Cytat:
wysłano z szajsunga [-: |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
BAN stały
|
Niekoniecznie, może akurat szukac "tatusia".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
Zanim kobieta sie skapnie, ze jest w ciazy to prawie jest w drugim miesiacu
![]() I skad bedziesz wiedzial, czy taka jest w ciazy, jak brzuszek widac dopiero okolo 5 miesiaca, no ok zalezy w jaki sposob szukac. I zalezy od pory roku, kiedy widac brzuszek. Moze sa portale jakies dla samotnych ciezarnych...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
moze sie jakaś forumowiczka zgłosi sama na priv, podbijaj gregor wątek do skutku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
Mieszkam w Krakowie to duże miasto ale przez kilka lat nie udało mi się poznać takiej kobiety
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Dodatkowo dziś to dziecko może nie mieć biologicznego ojca, ale kiedyś może się pokazać i chcieć widywać/opiekować się dzieckiem. I co wtedy? Zostawisz je bo będzie obce, bo ludzie zaczną gadać, bo już nie z Tobą będzie spędzać wakacje? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
[1=bb410bd1fbb42d2edea92b1 ada01ce79bf3cfb02_603add0 278cd5;47663695]Mi się zawsze wydawało, że ojciec to nie osoba, która spłodzi, ale osoba która wychowa dziecko i będzie dla niego przyjacielem. Poza tym Twój opis brzmi instrumentalnie - chcesz kobiety by "zdobyć" dziecko, a nie po to by z nią być i budować rodzinę....
Dodatkowo dziś to dziecko może nie mieć biologicznego ojca, ale kiedyś może się pokazać i chcieć widywać/opiekować się dzieckiem. I co wtedy? Zostawisz je bo będzie obce, bo ludzie zaczną gadać, bo już nie z Tobą będzie spędzać wakacje?[/QUOTE] Takie samo wrażenie odnoszę... Autor wątku szuka niby kobiety ale intensywniej wspomina o dziecku. Dla mnie to jest dziwne. Tym samym aby nie być czarną owcą odpuszczam...
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
A ja myślę, ze autor ma biologiczną potrzebę bycia ojcem. Chce uczestniczyć w życiu dziecka od samego poczęcia i nie widzę w tym nic złego. Nie może mieć swoich dzieci wiec szuka ciężarnej kobiety.
Tak jak jedna z dziewczyn pisala- podbijaj wątek a może jakaś dziewczyna zgłosi się do Ciebie na priv. ![]() poza tym może są jakieś portale dla samotnych rodzicow- tam tez może jest jakąś ciezarna. Szkoda, ze wcześniej nie napisales bo mam koleżankę, która facet zostawił w 6 tygodniu ciąży. Poszedl do innej kobiety. W ogole nie interesowal sie ciaza. Teraz jej synek ma juz 10 miesięcy ![]()
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
jeśli adoptowane dziecko jest obce, to dziecko innego faceta też jest obce. tak czy siak. nie rozumiem co za różnica. może i masz potrzebę bycia ojcem, autorze, ale przedstawiasz to w taki sposób, jakby kobieta była tylko instrumentem, a Tobie chodziło głównie o dziecko.
czemu akurat w ciąży, a nie samotna matka, z dzieckiem już urodzonym?? albo adopcja maleństwa z kobietą, którą byś pokochał niezależnie od posiadania dziecka?? trudno wtedy sobie wmówić, że to Twoje dziecko?? żeby nie było - to nie jest atak. po prostu masz bardzo dziwny sposób rozumowania. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:24.