TŻ mnie denerwuje.. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-06-24, 15:19   #1
giveneta
Przyczajenie

TŻ mnie denerwuje..

Hej Dziewczyny!

Mam problem, z nim zwracam się do was. Setny raz próbuje coś nabazgrać, mam taki bałagan w głowie, że na tej stronie niezły chaos pewnie wyjdzie. Nie mam pojęcia od czego zacząć, wiec w skrócie napiszę. Mój tż. O niego chodzi. Od pewnego czasu wszystko dosłownie prawie wszystko zaczęło mnie w nim denerwować, on mnie drażni, działa na nerwy.. Czy to może być spowodowane tym, że mało czasu ze sobą spędzamy i pewne rzeczy poprostu mi przeszkadzają ? (widzimy się raz w tyg. )
Zaczęłam czepiać się do niego o głupoty, jeszcze trochę i facet będzie miał mnie dość, durna baba ze mnie, nie wiem co sie ze mną dzieje, próbuję się opanować jednak to już mnie przerasta. Ostatnio powiedziałam mu ,czego oczekuje , że boli mnie to , że często ma czas na spotkania z kolegami, piwkowanie z nimi, a mi tylko jeden dzień poświęca w tygodniu, rozumiem ma mało czasu stara się pogodzić wszystko, ale chce być ważna i odczuć , że mu zależy . Co ja mam zrobić? Co zrobić jak sie zachowywać by przestał mi tak działać na nerwy, dajcie mi kopniaka w tyłek ,bo robię się dla niego okropna, o wszystko się czepiam , wczesniej tak nie było !!
giveneta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-24, 15:48   #2
justynkag10
Zadomowienie

Dot.: TŻ mnie denerwuje..

Ja Ci się nie dziwię. Raz w tygodniu to rzeczywiście mało.

Kocha się za nic. Nie istnieje żaden powód do miłości.
Książki 31/2016r.
Filmy 462/2016r.

2017r.:
Filmy - 305

justynkag10 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-24, 15:58   #3
ankua90
Raczkowanie

Zwalasz wszystko na samą siebie. A czy przypadkiem tym czepianiem się, nie masz racji?:confused : Czy może to nie jest tak, że jesteś zaślepiona. Chłopak Denerwuje Cię swoim zachowaniem, bo może na to zasłużył. Podświadomie nie dajesz rady, czujesz się nieszczęśliwa i zaczynasz dawać upust emocjom, a później wmawiasz sobie, że za dużo się czepiasz

Edytowane przez ankua90
Czas edycji: 2014-06-24 o 15:59
ankua90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-24, 16:02   #4
Neapoli
Raczkowanie

Czujesz się zaniedbywana?
Twój chłopak częściej się spotyka z kolegami niż z Tobą?
Może to kwestia odległości? Może niedojrzałości? Im bardziej będziesz mu suszyć głowę tym gorzej bo będzie miał Cie dosyć niestety... On sam musi dojrzeć do chęci spotkań.
Niech zateskni...
Neapoli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-24, 16:17   #5
giveneta
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Neapoli Pokaż wiadomość
Czujesz się zaniedbywana?
Twój chłopak częściej się spotyka z kolegami niż z Tobą?
Może to kwestia odległości? Może niedojrzałości? Im bardziej będziesz mu suszyć głowę tym gorzej bo będzie miał Cie dosyć niestety... On sam musi dojrzeć do chęci spotkań.
Niech zateskni...
raz na tydzień ciężko ale staram się go zrozumieć, i też bym chciała gdyby to on zrozumiał mnie , wydaje mi się , że z kolegami widzi się głównie w tygodniu, ale to wiąże się z tym, że wtedy nie ma pewnie ochoty na widzenie się ze mną bo kac, bo coś tam innego.. jakoś mam wrażenie , że ostatnio mniej mu zależy, chociaż mówi mi , że kocha mnie bardzo itp.. on twierdzi , że posądzam go o wszystko, że mu nie ufam itp. ale to nie o to wogóle chodzi ja chcę żeby w tym związku dostrzegał, że jestem potrzebuje czułego słowa, bezpieczeństwa, żeby był blisko. Tęsknie za nim cały czas, a on chyba za mną nie, i przez to jestem nerwowa , czepliwa, wcześniej mi to nie przeszkadzało a teraz... teraz to już nie wiem czy ze mną coś nie tak, codziennie sobie mówie, że bede dla niego milsza jednak zawsze znajdzie się powód , że mu dołożę słowem.. ja tak nie chcę, mam trudny charakter owszem ale tez nie chce sie obwiniać bo wszystko ma swoje powody.
Stary 2014-06-24, 16:23   #6
Minna
Zielona Driada

Mnie się wydaje, że muszą być jakieś konkretne powody, dla których tak Cię denerwuje. Może czujesz się zaniedbana, olana, mało ważna... Twoja podświadomość zareagowała szybciej niż świadomość. Przemyśl to, może masz jakieś uzasadnione powody by się na niego denerwować, tylko nie chcesz tego do siebie dopuścić.

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

Cytat:
Napisane przez giveneta Pokaż wiadomość
raz na tydzień ciężko ale staram się go zrozumieć, i też bym chciała gdyby to on zrozumiał mnie , wydaje mi się , że z kolegami widzi się głównie w tygodniu, ale to wiąże się z tym, że wtedy nie ma pewnie ochoty na widzenie się ze mną bo kac, bo coś tam innego.. jakoś mam wrażenie , że ostatnio mniej mu zależy, chociaż mówi mi , że kocha mnie bardzo itp.. on twierdzi , że posądzam go o wszystko, że mu nie ufam itp. ale to nie o to wogóle chodzi ja chcę żeby w tym związku dostrzegał, że jestem potrzebuje czułego słowa, bezpieczeństwa, żeby był blisko. Tęsknie za nim cały czas, a on chyba za mną nie, i przez to jestem nerwowa , czepliwa, wcześniej mi to nie przeszkadzało a teraz... teraz to już nie wiem czy ze mną coś nie tak, codziennie sobie mówie, że bede dla niego milsza jednak zawsze znajdzie się powód , że mu dołożę słowem.. ja tak nie chcę, mam trudny charakter owszem ale tez nie chce sie obwiniać bo wszystko ma swoje powody.
Aaaa czyli jednak mam rację

"To fakt. A fakty to najbardziej uparta rzecz pod słońcem."
Minna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-24, 16:25   #7
giveneta
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Minna Pokaż wiadomość
Mnie się wydaje, że muszą być jakieś konkretne powody, dla których tak Cię denerwuje. Może czujesz się zaniedbana, olana, mało ważna... Twoja podświadomość zareagowała szybciej niż świadomość. Przemyśl to, może masz jakieś uzasadnione powody by się na niego denerwować, tylko nie chcesz tego do siebie dopuścić.
cały czas się nad tym zastanawiam, wiem jestem nerwowa to fakt, ale to musi być jakaś przyczyna.. albo poprostu jestem taką osoba, która potrzebuje więcej okazywania uczuć.. albo wyolbrzymiam wszystko. Wcześniej tego nie było, dlatego mnie to dziwi. Wcześniej mi to nie przeszkadzało. Nagle zaczęło. Wiadomo chciałabym mieć go częściej, narazie to nie możliwe, ale chce czuć , że jestem ważna.
co do kolegów nie jest tak , że spedza z nimi więcej czasu. wydaje mi się że po równo.

Edytowane przez giveneta
Czas edycji: 2014-06-24 o 16:27

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-06-24, 16:26   #8
Ameliaq
Raczkowanie

Cytat:
ale to wiąże się z tym, że wtedy nie ma pewnie ochoty na widzenie się ze mną bo kac, bo coś tam innego.
Kac w ciągu tygodnia

Mieszkacie w tej samej miejscowości ? On pracuje, że ma tak mało czasu?
Twoje zachowanie nie jest bez powodu. Może to nie jest ten facet....
Ameliaq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-24, 16:30   #9
giveneta
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Ameliaq Pokaż wiadomość
Kac w ciągu tygodnia

Mieszkacie w tej samej miejscowości ? On pracuje, że ma tak mało czasu?
Twoje zachowanie nie jest bez powodu. Może to nie jest ten facet....

pomyliłam się, zamiast tygodnia miało być ''weekendu'' przepraszam
dobra powiem boje się , że skoro są koledzy to nagle nie bedzie miał czasu na mnie, że będą tylko oni i nic więcej. Ze za kazdym razem oni go gdzieś wyciągną a ze mną sie nie spotka ze względu na kiepskie samopoczucie. Ja postanawiam coś zrobić by za mną zatesknił zająć sie sobą i swoimi pasjami.

Kocham mojego mężczyznę bardzo i to nie jest tak , że coś się we mnie wypala absolutnie nie..
Stary 2014-06-24, 17:28   #10
Owieecka
Raczkowanie

Długo ze sobą jesteście? I co znaczy, że wcześniej tak nie było? Wcześniej on był inny czy Ty liczyłaś na to, że się coś zmieni albo tego nie zauważałaś?

Moim zdaniem to dobrze, że porozmawiałaś z nim otwarcie o wszystkim (o ile to była normalna, spokojna, szczera rozmowa a nie jakaś kłótnia i robienie wyrzutów ) Na tym chyba polega związek, żeby mówić o swoich oczekiwaniach, odczuciach. A co on odpowiedział, jak to wszystko z siebie wyrzuciłaś?
Owieecka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-24, 17:39   #11
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
Napisane przez giveneta Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny!

Mam problem, z nim zwracam się do was. Setny raz próbuje coś nabazgrać, mam taki bałagan w głowie, że na tej stronie niezły chaos pewnie wyjdzie. Nie mam pojęcia od czego zacząć, wiec w skrócie napiszę. Mój tż. O niego chodzi. Od pewnego czasu wszystko dosłownie prawie wszystko zaczęło mnie w nim denerwować, on mnie drażni, działa na nerwy.. Czy to może być spowodowane tym, że mało czasu ze sobą spędzamy i pewne rzeczy poprostu mi przeszkadzają ? (widzimy się raz w tyg. )
Zaczęłam czepiać się do niego o głupoty, jeszcze trochę i facet będzie miał mnie dość, durna baba ze mnie, nie wiem co sie ze mną dzieje, próbuję się opanować jednak to już mnie przerasta. Ostatnio powiedziałam mu ,czego oczekuje , że boli mnie to , że często ma czas na spotkania z kolegami, piwkowanie z nimi, a mi tylko jeden dzień poświęca w tygodniu, rozumiem ma mało czasu stara się pogodzić wszystko, ale chce być ważna i odczuć , że mu zależy . Co ja mam zrobić? Co zrobić jak sie zachowywać by przestał mi tak działać na nerwy, dajcie mi kopniaka w tyłek ,bo robię się dla niego okropna, o wszystko się czepiam , wczesniej tak nie było !!
wydaje mi się, że trochę słusznie się czepiasz, że nie ma dla ciebie czasu, ale dla kolegów ma. tyle, że takie czepiactwo nic nie da, bo jemu nie zależy na częstszych spotkaniach. może trochę osłabły twoje uczucia i stąd tak się zachowujesz?

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-24, 17:53   #12
nadijka
Rozeznanie

Twoja nerwowość może być wynikiem ogólnej frustracji - widywanie się raz w tygodniu to mało, nawet nie da się sobą nacieszy, poopowiadać co się wydarzyło. Ciężko by mi było być z kimś wiedząc, że wydziela mi jeden dzień i ja ten dzień muszę odkładać wszystko - rozmowy, ustalenia i seks. Dlaczego on tak często widuje się z kolegami?
nadijka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-24, 18:19   #13
giveneta
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez skazana_na_bluesa Pokaż wiadomość
wydaje mi się, że trochę słusznie się czepiasz, że nie ma dla ciebie czasu, ale dla kolegów ma. tyle, że takie czepiactwo nic nie da, bo jemu nie zależy na częstszych spotkaniach. może trochę osłabły twoje uczucia i stąd tak się zachowujesz?
Nie jest dokładnie tak , że dla mnie nie ma a dla nich ma. Ostatnio była sytuacja, siedział u mnie , spędzaliśmy cały czas, a tu nagle koledzy dzwonią chcieli go gdzieś zabrać na piwo - była niedziela. mój się nie zgodził, dzwonili nadal , aż w końcu powiedział stanowczo nie , później śmiali sie z niego..

Cytat:
Napisane przez Owieecka Pokaż wiadomość
Długo ze sobą jesteście? I co znaczy, że wcześniej tak nie było? Wcześniej on był inny czy Ty liczyłaś na to, że się coś zmieni albo tego nie zauważałaś?

Moim zdaniem to dobrze, że porozmawiałaś z nim otwarcie o wszystkim (o ile to była normalna, spokojna, szczera rozmowa a nie jakaś kłótnia i robienie wyrzutów ) Na tym chyba polega związek, żeby mówić o swoich oczekiwaniach, odczuciach. A co on odpowiedział, jak to wszystko z siebie wyrzuciłaś?

Jesteśmy razem około roku. Wcześniej było gorzej, sytuacja się poprawiła. Na początku znajomosci widywalismy się średnio raz na 3 tyg teraz jest lepiej .. ale chciałabym więcej.....Ja mu powiedziałam ostatnio podczas naszej rozmowy, powiedziałam co mnie boli, że chciałabym się z nim widywać i mieć pewnośc ze ten jeden dzien dla mnie przeznaczy, powiedział że tak będzie. w ten weekend nie mam zamiaru sie upominać o spotkanie, także nie mam zamiaru latać za nim i pokazywać ze mi zalezy ja się dystansuje może wtedy się obudzi . Wcześniej tak nie było ,bo mi to zupełnie nie przeszkadzało a teraz brakuje mi jego bliskości potrzebuję go więcej niż tylko raz na tydzień..

Cytat:
Napisane przez nadijka Pokaż wiadomość
Twoja nerwowość może być wynikiem ogólnej frustracji - widywanie się raz w tygodniu to mało, nawet nie da się sobą nacieszy, poopowiadać co się wydarzyło. Ciężko by mi było być z kimś wiedząc, że wydziela mi jeden dzień i ja ten dzień muszę odkładać wszystko - rozmowy, ustalenia i seks. Dlaczego on tak często widuje się z kolegami?
Racja. Jest mi smutno bo wiadomo chciałoby się z ukochanym spędzać wiecej czasu.. jestem nerwowa i on mnie drażni wiem że może być mu przykro ale chciałabym że jeśli on nie ma tego czasu to żebym to odczuła gdy się nie widzimy, odczuła że jestem ważna i coś znaczę, chciałabym wiedzieć że tęskni..
Stary 2014-06-24, 19:08   #14
9bfc43f248fa3dd370e3b645ec22fc32ebbe1d0f
Konto usunięte

po mojemu to Twoja intuicja tu działa i chce Cię chronić przed tym panem. ja się nie dziwię, że się wkurzasz. mnie też by wkurzało wszystko, gdyby facet mnie olewał, "bo koledzy" albo "bo ma kaca na tygodniu". może nie pic to kaca nie będzie, a skoro woli picie od Ciebie no to dziewczyno...
9bfc43f248fa3dd370e3b645ec22fc32ebbe1d0f jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-24, 22:14   #15
mojchlopakniechce
Zadomowienie

Myślę że masz problem taki że okres zakochania minął i wkońcu zaczynasz dostrzegać jego wady, może porozmawiaj z nim otwarcie, co jest w stanie w sobie zmienić itd,

2016:
mojchlopakniechce jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-24, 22:43   #16
giveneta
Przyczajenie

[1=9bfc43f248fa3dd370e3b64 5ec22fc32ebbe1d0f;4702318 8]po mojemu to Twoja intuicja tu działa i chce Cię chronić przed tym panem. ja się nie dziwię, że się wkurzasz. mnie też by wkurzało wszystko, gdyby facet mnie olewał, "bo koledzy" albo "bo ma kaca na tygodniu". może nie pic to kaca nie będzie, a skoro woli picie od Ciebie no to dziewczyno...[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez mojchlopakniechce Pokaż wiadomość
Myślę że masz problem taki że okres zakochania minął i wkońcu zaczynasz dostrzegać jego wady, może porozmawiaj z nim otwarcie, co jest w stanie w sobie zmienić itd,

No dałam sobie na luz. Spotkałam się z koleżankami. Od niego dostałam przez ten czas kilka wiadomości, że tęskni itp.. czyli jednak coś go rusza, gdy zajmuję się swoim życiem.. i tak powinno być. Zrozumiałam właśnie, że nie facet jest najważniejszy. Ważne jest też moje życie. powinnam spotykać się ze znajomymi, żyć własnym życiem, a dopiero on...
Stary 2014-06-24, 22:58   #17
Darkoz
Zakorzenienie

Moja przyjaciółka miała niedawno to samo - facet zaczął ją denerwować, też czuła, że źle się wobec niego zachowuje i sprawia mu przykrość, a widywali się nawet rzadziej niż Wy. Teraz jest w nowym, szczęśliwym związku. U niej to było spowodowane trudnym doświadczeniem, które wpłynęło na jej charakter (dlatego po prostu poprzedni facet już nie był do niej tak świetnie dopasowany) i nowym zauroczeniem. Może Tobie też uda się określić przyczynę i zdecydować, czy walczyć czy dać sobie spokój.

Darkoz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-24, 23:04   #18
giveneta
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Darkoz Pokaż wiadomość
Moja przyjaciółka miała niedawno to samo - facet zaczął ją denerwować, też czuła, że źle się wobec niego zachowuje i sprawia mu przykrość, a widywali się nawet rzadziej niż Wy. Teraz jest w nowym, szczęśliwym związku. U niej to było spowodowane trudnym doświadczeniem, które wpłynęło na jej charakter (dlatego po prostu poprzedni facet już nie był do niej tak świetnie dopasowany) i nowym zauroczeniem. Może Tobie też uda się określić przyczynę i zdecydować, czy walczyć czy dać sobie spokój.
W poprzednim związku byłam źle traktowana. Mieszkaliśmy razem, byliśmy krótko ze sobą. Facet nie miał do mnie szacunku, poniżał , znęcał się. Teraz ciężko mi komuś zaufać, ale wiem , że tamtego nie kochałam, było to zauroczenie. Poznałam obecnego, tymrazem wiem że to miłość (przede wszystkim z mojej strony) chcę jak najlepiej, ale boję sie ,że bede źle potraktowana,dlatego najdrobniejsze szczególy ja tak odbieram. Nie chcę kolejny raz przejsc przez to samo,chcę być szczęśliwa z kimś. Jego Kocham bardzo, jestem tego pewna..
Stary 2014-06-24, 23:05   #19
Darkoz
Zakorzenienie

[1=9bfc43f248fa3dd370e3b64 5ec22fc32ebbe1d0f;4702318 8]może nie pic to kaca nie będzie, a skoro woli picie od Ciebie no to dziewczyno...[/QUOTE]
Ja bym takiemu panu pokazała drzwi, fajnie, że facet nie jest najważniejszy, ale bez jaj.

Darkoz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-25, 08:38   #20
paula78
Zakorzenienie

Jak dla mnie to koles nie chce się z tobą spotykac i tyle.W ciągu roku było gorzej- poprawilo się- w ciągu roku i juz takie górki i doliny?

Nie widze tego bo jak komus zależy to się stara i mu sie chce.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-11, 17:21   #21
Fawn_93
Przyczajenie

Hmmmm....w moim ex wszystko mnie denerwowało, dlatego jest moim ex generalnie miałam taki problem, każdy chłopak z którym się spotykałam, mnie denerwował, mniej więcej tak po 2 tygodniach spotykania się. Nareszcie się naprawdę zakochałam, znamy się od października, razem jesteśmy już pół roku, wszystko jest piękne i idealne, szkoda tylko, ze będziemy musieli prawie rok spędzić osobno, bo muszę wrócić do siebie i skończyć licencjat....ale cóż, będziemy się odwiedzać, chociaz będzie ciężko, bo mieszkamy w innych państwach ale znam to uczucie jak ktoś Cię denerwuję....to co próbują napisać to to, że może nie jest to ta właściwa osoba
Fawn_93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości