facet-zagadka - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-07-17, 13:02   #1
martaaa33
Przyczajenie

facet-zagadka

Cześć dziewczyny chciałabym się poradzić w sprawie faceta bo trochę mnie ta sytuacja męczy i zadręcza. Jakieś 2 miesiące temu go poznałam przez znajomych. Wszystko było ładnie i pięknie, prawił mi komplementy. Codziennie pisał na fb i codziennie rozmawialiśmy. Gdy rozmawiałam z jego kolegą mówił, że jest o mnie zazdrosny. W towarzystwie uśmiechał się do mnie często i ogólnie czułam na sobie jego wzrok. Spotkaliśmy się jakieś 4 razy sam na sam, było bardzo miło, rozmowa się kleiła. On więcej mówił bo ja już tak mam, że gdy mi na kimś zależy to coś mnie paraliżuje i nie jestem taką gadułą jak zwykle. Ale w sumie nie było jakiś momentów ciszy. Mieliśmy nawet sobie gdzieś razem wyjechać na 2, 3 dni (on zaproponował), tylko akurat nie miałam kasy i do tego nie doszło.

Nagle coś się zmieniło diametralnie. Nie pisze już codziennie (tak co 4 czy 5 dni). Nie proponuje spotkań (mimo, że po tamtych pisał, że dziękuje i było bardzo fajnie). Poza tym te rozmowy nie są takie jak wcześniej- jest jakiś chłodny, obojętny, szybko je urywa, a kiedyś pisaliśmy nawet ponad 2 godziny. Nie rozumiem po co się w ogóle odzywa skoro kończy rozmowę bez słowa i pożegnania. Raz nie wytrzymałam i napisałam mu, że to nie ma sensu, widzę, że ostatnio nie chce mu się jakoś ze mną rozmawiać i nie będę się narzucać. Po tym tylko mnie zbył, że to nie ważne i temat się zakończył. Potem nie odzywał się jakiś tydzień i ja pierwsza wyciągnęłam rękę.
W tej sytuacji nie wiem czy mu zależy na tej znajomości, czy też nie. Przecież gdyby mu nie zależało to by się przestał kompletnie odzywać, a tak jak pisałam robi to co 4 dni. Miałyście taką sytuację? Zastanawiałam się o co może mu chodzić, ale nie doszłam do żadnego sensownego wniosku. Może on myśli, że mi nie zależy na tej znajomości? W sumie to przeważnie on pierwszy pisał, ja też, ale rzadziej... Trochę zgrywałam niedostępną. Myślałam żeby zaproponować mu spotkanie, może bym się czegoś wreszcie dowiedziała. Ale coś czuję, ze będzie miał jakąś wymówkę...

Trochę chaotycznie to napisałam po prostu bardzo mi zależy na tej znajomości bo bardzo go polubiłam (a może i nawet zauroczyłam chociaż nie jest w moim typie do końca). Po tym jak mnie olał przepłakałam pół dnia więc to o czymś świadczy.

Edytowane przez martaaa33
Czas edycji: 2014-07-17 o 13:04
martaaa33 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-17, 13:08   #2
1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c
Konto usunięte

Dot.: facet-zagadka

Cytat:
Napisane przez martaaa33 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny chciałabym się poradzić w sprawie faceta bo trochę mnie ta sytuacja męczy i zadręcza. Jakieś 2 miesiące temu go poznałam przez znajomych. Wszystko było ładnie i pięknie, prawił mi komplementy. Codziennie pisał na fb i codziennie rozmawialiśmy. Gdy rozmawiałam z jego kolegą mówił, że jest o mnie zazdrosny. W towarzystwie uśmiechał się do mnie często i ogólnie czułam na sobie jego wzrok. Spotkaliśmy się jakieś 4 razy sam na sam, było bardzo miło, rozmowa się kleiła. On więcej mówił bo ja już tak mam, że gdy mi na kimś zależy to coś mnie paraliżuje i nie jestem taką gadułą jak zwykle. Ale w sumie nie było jakiś momentów ciszy. Mieliśmy nawet sobie gdzieś razem wyjechać na 2, 3 dni (on zaproponował), tylko akurat nie miałam kasy i do tego nie doszło.

Nagle coś się zmieniło diametralnie. Nie pisze już codziennie (tak co 4 czy 5 dni). Nie proponuje spotkań (mimo, że po tamtych pisał, że dziękuje i było bardzo fajnie). Poza tym te rozmowy nie są takie jak wcześniej- jest jakiś chłodny, obojętny, szybko je urywa, a kiedyś pisaliśmy nawet ponad 2 godziny. Nie rozumiem po co się w ogóle odzywa skoro kończy rozmowę bez słowa i pożegnania. Raz nie wytrzymałam i napisałam mu, że to nie ma sensu, widzę, że ostatnio nie chce mu się jakoś ze mną rozmawiać i nie będę się narzucać. Po tym tylko mnie zbył, że to nie ważne i temat się zakończył. Potem nie odzywał się jakiś tydzień i ja pierwsza wyciągnęłam rękę.
W tej sytuacji nie wiem czy mu zależy na tej znajomości, czy też nie. Przecież gdyby mu nie zależało to by się przestał kompletnie odzywać, a tak jak pisałam robi to co 4 dni. Miałyście taką sytuację? Zastanawiałam się o co może mu chodzić, ale nie doszłam do żadnego sensownego wniosku. Może on myśli, że mi nie zależy na tej znajomości? W sumie to przeważnie on pierwszy pisał, ja też, ale rzadziej... Trochę zgrywałam niedostępną. Myślałam żeby zaproponować mu spotkanie, może bym się czegoś wreszcie dowiedziała. Ale coś czuję, ze będzie miał jakąś wymówkę...

Trochę chaotycznie to napisałam po prostu bardzo mi zależy na tej znajomości bo bardzo go polubiłam (a może i nawet zauroczyłam chociaż nie jest w moim typie do końca). Po tym jak mnie olał przepłakałam pół dnia więc to o czymś świadczy.
Rozwiążę Twoją zagadkę - nie zależy mu.
1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-17, 13:19   #3
Mija62
uparta chmura

Z tego co przeczytałam, wnioskuję, że okazałaś mu, że Ci zależy. On jak widać wycofuje się. Musisz sie zdystansować. Nie wyszło wam-trudno.
Now our rainbow is gone
Mija62 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-17, 13:26   #4
szynka_w_toscie
Zadomowienie

On chyba stwierdził, że to nie to i stara się ograniczyć wasz kontakt. Możesz też zaproponować spotkanie, ale nie sadzę żeby to coś dało.
szynka_w_toscie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-17, 13:27   #5
mpt
Zakorzenienie

Najbardziej prawdopodobna opcja jest taka, że poznał kogoś. Druga - jeśli zgrywałaś niedostępną, to mu się odechciało.
Z moich obserwacji wynika, że jednak niewiele kobiet ma w sobie AŻ tyle czaru i trafia na AŻ takich jeleni, żeby wygrać sprawę księżniczkowaniem
Stary 2014-07-17, 13:31   #6
martaaa33
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Mija62 Pokaż wiadomość
Z tego co przeczytałam, wnioskuję, że okazałaś mu, że Ci zależy. On jak widać wycofuje się. Musisz sie zdystansować. Nie wyszło wam-trudno.
ale w jaki sposób mu okazałam, że mi zależy? Zgadzając się na spotkania? Tak jak pisałam to on prawie zawsze inicjował rozmowę na fb, ja się pierwsza odezwałam może z 2 razy. Raz nawet napisał czemu się nie odzywam.
Na spotkaniach też go jakoś szczególnie nie podrywałam, w sumie traktowałam go jak fajnego kumpla.
Stary 2014-07-17, 13:40   #7
Beata_Batumi
Zadomowienie

Daj sobie spokój.

Lilianka już z nami!
http://www.suwaczki.com/tickers/ijpbjw4zsby4rlk8.png
Beata_Batumi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-17, 13:58   #8
201803290936
Konto usunięte

Jaka tam z niego zagadka? Zalatuje banałem i klasycznym: wisi mu Wasza znajomość (znudziło go pisanie i może aż tak fajne te spotkania wg niego nie były, aby chciało mu się odbywać następne) / ktoś pojawił się na jego horyzoncie i przestało mu zależeć.

Inna opcja: wyjazd proponował po to, aby zaliczyć i gdy nie wyszło, stracił zainteresowanie.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-17, 16:57   #9
sistermorphine
Rozeznanie

przykro mi, ale chyba mu się znudziło. zagadką moglibyśmy to nazwać, gdyby fajne rozmowy/spotkania przeplatane były obojętnością z jego strony. tu widać, że ewidentnie się wycofuje.

sistermorphine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-17, 17:17   #10
normalnyFacet
Zakorzenienie

Jakby on nie chciał autorki to na 1 spotkaniu zakończyłoby się... a było 4?

Moim zdaniem niedostępność autorki + jednoczesny brak zaangażowania = facet ewidentnie olewa. Ja zrobiłbym to samo.

ps. to, że nie miałaś kasy to wie o tym, że chodziło o kasę czy tak po prostu "bo nie"?
normalnyFacet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-17, 17:22   #11
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez normalnyFacet Pokaż wiadomość

Moim zdaniem niedostępność autorki + jednoczesny brak zaangażowania = facet ewidentnie olewa. Ja zrobiłbym to samo.

ps. to, że nie miałaś kasy to wie o tym, że chodziło o kasę czy tak po prostu "bo nie"?
OK, też prawdopodobne (bo w sumie nie zająknęła się, czy sama też proponowała cokolwiek), albo chodzi o tej wyjazd - że nie chciała.
Stary 2014-07-17, 17:26   #12
I am Rock
lokalna gwiazda

Cytat:
ale w jaki sposób mu okazałam, że mi zależy? Zgadzając się na spotkania? Tak jak pisałam to on prawie zawsze inicjował rozmowę na fb, ja się pierwsza odezwałam może z 2 razy. Raz nawet napisał czemu się nie odzywam.
Na spotkaniach też go jakoś szczególnie nie podrywałam, w sumie traktowałam go jak fajnego kumpla.
No to może zniechęcił się tym traktowaniem jak kumpla.
Zaproponuj mu jakieś piwo czy coś. Jak odmówi, będziesz wiedziała na czym stoisz, zamiast się zastanawiać.
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-17, 17:29   #13
normalnyFacet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
OK, też prawdopodobne (bo w sumie nie zająknęła się, czy sama też proponowała cokolwiek), albo chodzi o tej wyjazd - że nie chciała.
Myślę, że bardzo prawdopodobne. Facet zaproponował, autorka nie chciała/nie mogła. Ale za to mogła coś w zamian zaproponować jakieś wyjście czy do domu zaprosić. Wyglądałoby to o wiele lepiej i kulturalniej i jak facet byłby ogarnięty to przystałby na to z uśmiechem. Coś czuje, że autorka z tych co dawać złote góry to nie to, że srebrne zechce.... tylko w ogóle nic nie powie albo całkiem oleje sprawę... bo w końcu księżniczkowanie jest nieskończenie dalekosiężne
Stary 2014-07-17, 17:31   #14
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Myślę, że bardzo prawdopodobne. Facet zaproponował, autorka nie chciała/nie mogła. Ale za to mogła coś w zamian zaproponować jakieś wyjście czy do domu zaprosić. Wyglądałoby to o wiele lepiej i kulturalniej i jak facet byłby ogarnięty to przystałby na to z uśmiechem. Coś czuje, że autorka z tych co dawać złote góry to nie to, że srebrne zechce.... tylko w ogóle nic nie powie albo całkiem oleje sprawę... bo w końcu księżniczkowanie jest nieskończenie dalekosiężne
No to czekamy jak autorka odniesie się do Twoich spostrzeżeń.
Stary 2014-07-17, 17:35   #15
antyrecenzentka
Przyczajenie

ale to żadna zagadka, facet nie jest najwidoczniej Tobą zainteresowany, proste. Ale kobiety muszą zawsze szukać dziury w całym.
antyrecenzentka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-17, 17:43   #16
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez antyrecenzentka Pokaż wiadomość
ale to żadna zagadka, facet nie jest najwidoczniej Tobą zainteresowany, proste. Ale kobiety muszą zawsze szukać dziury w całym.
Innymi słowy: "pewnie ma depresję / jest DDA i ktoś go skrzywdził w przeszłości"?
Stary 2014-07-17, 17:48   #17
Minna
Zielona Driada

Ja widzę kilka możliwości:

-facet nie jest zainteresowany z bliżej niewyjaśnionych przyczyn;
-poznał kogoś i stosunki ochłodził;
-traktowany, jak kumpel, po kilku randkach, stwierdził, że to do niczego nie prowadzi;
-odmowa wyjazdu, była dla niego potwierdzeniem, że jest tylko kumplem;
-czeka na jakiś konkretny ruch ze strony Autorki.

Co jest najbardziej prawdopodobne ciężko powiedzieć

"To fakt. A fakty to najbardziej uparta rzecz pod słońcem."
Minna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-17, 17:48   #18
martaaa33
Przyczajenie

Cytat:

wiedział, że chodzi o kasę. Po prostu miałam wtedy dużo wydatków i miałam mu dać znać czy wystarczy mi na wyjazd. Gdy się okazało, ze nie to napisał, że w takim razie wybierzemy się kiedy indziej. Ale to było jakiś miesiąc temu.
Stary 2014-07-17, 17:50   #19
Minna
Zielona Driada

I jeśli faktycznie księżniczkowałaś Autorko, to też może być powód stanu zaistniałego

Stary 2014-07-17, 19:21   #20
martaaa33
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Minna Pokaż wiadomość
I jeśli faktycznie księżniczkowałaś Autorko, to też może być powód stanu zaistniałego
okej, może trochę księżniczkowałam. Ale wychodzę z założenia, że jeśli facetowi zależy to będzie za wszelką cenę chciał zdobyć tą dziewczynę. Oczywiście to też zależy od jego charakteru. To przypuszczenie opieram też na tym, że znam innego faceta, który stara się już o mnie jakieś 10 miesięcy...
Ja go olewam totalnie (spotkaliśmy się daawno z 2 razy, a potem miałam już same wymówki). Ewidentnie widać, że mi na nim nie zależy i pewnie doskonale zdaje sobie z tego sprawę bo głupi nie jest. Mimo to walczy o mnie już prawie rok. Niestety nic z tego nie będzie bo nie czuję do niego nic, żadnej chemii nie ma z mojej strony.

Ale nie o tym jest ten temat. Najlepiej chyba będzie jak zaproponuję mu spotkanie- jeśli odmówi będę miała jasną sytuację.
Stary 2014-07-17, 20:23   #21
Minna
Zielona Driada

Cytat:
okej, może trochę księżniczkowałam. Ale wychodzę z założenia, że jeśli facetowi zależy to będzie za wszelką cenę chciał zdobyć tą dziewczynę. Oczywiście to też zależy od jego charakteru. To przypuszczenie opieram też na tym, że znam innego faceta, który stara się już o mnie jakieś 10 miesięcy...
Ja go olewam totalnie (spotkaliśmy się daawno z 2 razy, a potem miałam już same wymówki). Ewidentnie widać, że mi na nim nie zależy i pewnie doskonale zdaje sobie z tego sprawę bo głupi nie jest. Mimo to walczy o mnie już prawie rok. Niestety nic z tego nie będzie bo nie czuję do niego nic, żadnej chemii nie ma z mojej strony.

Ale nie o tym jest ten temat. Najlepiej chyba będzie jak zaproponuję mu spotkanie- jeśli odmówi będę miała jasną sytuację.
Czytałam już tu parę wątków co się dziewczyny przejechały na takim właśnie założeniu. Zdobyć to jedno, ale Wy już chodziliście na randki (?), więc wypadałoby się już trochę jak człowiek zachowywać i jak Ci zależało, to można było okazać zainteresowanie, a nie zgrywać koleżanki są faceci, co im się nie chce w takie rzeczy bawić, to że masz znajomego, co będzie łaził za Tobą do upadłego, nie znaczy jeszcze, że ten też taki jest.

Stary 2014-07-17, 22:10   #22
nadijka
Rozeznanie

Cytat:

Jeśli chcesz się spotykać z chłopcami, to się zgodzę z pogrubionym. Natomiast według mnie mężczyzna wie, kiedy odpuścić i nie pchać się na siłę do cudzego życia, szczególnie jeśli kobieta jest zajęta lub nie daje żadnych sygnałów. Jeśli Ci zależy, spróbuj go gdzieś zaprosić. Mam wrażenie, że Ty się "rozpuściłaś" tą adoracją przez tego drugiego chłopaka i przyzwyczaiłaś do tego, że to o Ciebie zabiegają, a nie Ty o nich.
nadijka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-17, 22:29   #23
normalnyFacet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Minna Pokaż wiadomość
Czytałam już tu parę wątków co się dziewczyny przejechały na takim właśnie założeniu. Zdobyć to jedno, ale Wy już chodziliście na randki (?), więc wypadałoby się już trochę jak człowiek zachowywać i jak Ci zależało, to można było okazać zainteresowanie, a nie zgrywać koleżanki są faceci, co im się nie chce w takie rzeczy bawić, to że masz znajomego, co będzie łaził za Tobą do upadłego, nie znaczy jeszcze, że ten też taki jest.
łażą za kobietami BARDZO ŹLE..... olewają ŹLE....

Idę o zakład, że jakby w/w pan zaczął za nią latać to straciłaby zainteresowanie dlaczego? Na początku zabiegał to autorka ble... nagle milczy i jest szaleństwo.

Autorko czas dorosnąć, bo kreowanie związku (partnerskiego) inaczej wygląda niż puste slogany od waleniu głową w mur aby zdobyć kobietę...
Stary 2014-07-17, 22:57   #24
topdong
BAN stały

Cytat:
Autorko, ciesz się, że na to forum czasem zaglądają faceci NormalnyFacet napisał to, co moim zdaniem na 90-95% było przyczyną. Krótko mówiąc wina leży po Twojej stronie. Ja sam także nienawidzę "ciągnąć kogoś za język", jak ktoś nie okazuje mi zainteresowania, to nie ma co utrzymywać dalszego kontaktu. Dlatego też uważam, że koncept "walczenia o osobę, na której nam zależy" jest głupi. Ludzie albo sobie odpowiadają albo nie i nawet stanięcie na rzęsach tego nie zmieni -> patrz kolega, który coś do Ciebie próbuje od 10-ciu miesięcy.

Tobie najwyraźniej zależy na posiadaniu adoratora.

Cytat:
Idę o zakład, że jakby w/w pan zaczął za nią latać to straciłaby zainteresowanie dlaczego? Na początku zabiegał to autorka ble... nagle milczy i jest szaleństwo.
No oczywiście, że straciłaby. To jest bardzo znany temat w literaturze, której dziewczyny na tym forum nie cierpią
topdong jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-17, 23:06   #25
raita
Zakorzenienie

Ja bym chłopa olała.
Wiadomo, obie strony muszą się starać, ale facet też nie musi być takim delikatnym kwiatuszkiem co to się poddaję
Moim zdaniem to sie mu odwidziało i nie ma w tym drugiego dna. Pospotykał się i stwierdził, że to jednak nie to. Zdarza sie

raita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-17, 23:08   #26
martaaa33
Przyczajenie

macie rację na pewno wina też leży po mojej stronie. Za dużo się nasłuchałam i naczytałam jak to trzeba zgrywać niedostępną żeby zdobyć faceta, że to on ma inicjować kontakt. A się okazuje, że to nie do końca tak działa.

w każdym razie zaproponowałam mu spotkanie w przyszłym tygodniu i wstępnie się zgodził. Ma się odezwać potem kiedy mu pasuje. Czy to zrobi? Zobaczymy.
Stary 2014-07-17, 23:08   #27
Minna
Zielona Driada

Często się na wizażu spotykam z tym. Dziewczyna zgrywa niedostępną, trzyma na dystans, bawi się w kumpelę, a potem płacz i zgrzytanie zębów, jak facet stwierdza, że nie będzie z tej mąki chleba. I co się stało, czemu się nie odzywa, co się zmieniło. A jak jej się powie co, to zawsze pada to samo: jakby mu zależało to by walczył
Nie ważne, że facet zapraszał, dzwonił, rozmawiał, okazywał zainteresowanie słowem i czynem. Za mało i trzeba gierki odstawiać. I faktycznie, potem jak się zniechęci, to nagle szok, przecież mi na nim zależy. Ale by to wcześniej okazać, wyjść na przeciw, to gdzie tam, ona nie z takich

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości