![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
przyjaciółka i chłopak
Hej! Mam problem i mam nadzieję, że może tutaj znajdę jakieś wskazówki... Otóż, ostatnio poznałam moją przyjaciółkę z chłopakiem (jesteśmy razem od niedawna). Okazało się, że bardzo dobrze się dogadują. Oczywiście, powinnam się w sumie cieszyć, ale martwi mnie fakt, że On poprosił mnie już następnego dnia o numer telefonu do Niej... Wiem, że wysyłają sobie sms'y. Jestem pewna mojej przyjaciółki, ale nie wiem czy mogę zaufać chłopakowi. Jest on bardzo otwartym człowiekiem i uwielbia zawierać nowe znajomości ale czy to nie przesada...? Obawiam się, że coś się między nimi zacznie dziać.. A może przesadzam? To jest dla mnie nowa sytuacja i nie wiem jak się zachować. Rozmawiałam z przyjaciółką i ona zapewniła mnie, że jeśli chodzi o Nią to nie mam się o co martwić i jeśli On zacznie przekraczać pewne granice - od razu mi o tym powie. Z chłopakiem również rozmawiałam, powiedziałam mu, że moim zdaniem to jest troche dziwne i że mnie to martwi, na co on odpowiedział, że między nami nic nie zmieni się na gorsze a z nią po prostu złapał dobry kontakt i tyle. Co o tym sądzicie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zadomowienie
|
Dot.: przyjaciółka i chłopak
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
a po kiego grzyba mu ten numer?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
I właśnie tego boję się najbardziej. Bo dzięki tej sytuacji uświadomiłam sobie, że bardzo mi na nim zależy. Nie kocham go, ale wszystko zmierza w tym kierunku... Po prostu nie chcę się rozczarować, nie chcę tego tak szybko kończyć.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
To chyba w miarę normalne zjawisko
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Bo "fajna z niej dziewczyna, znaleźliśmy wspólny język"...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
no takie trochę mało fajne...
Moje kochanie jakoś nie ma potrzeby aby brać numery do moim koleżanek przyjaciółek bo ma po prostu swoich znajomych... a jeżeli już taki numer pojawia się w jego telefonie to przeważnie przeze mnie bo np muszę gdzieś zadzwonić albo coś... ale on z nich nie korzysta ogólnie ma dobry kontakt z kobietami z mojego otoczenia ale nie jakiś nadgorliwy mimo że wszyscy się lubią.... ale to może u mnie tak jest i to nie jest normalne więc nie mnie oceniać a mogę zapytać w jakim wieku jesteście ? i jak długo się znacie - bo napisałaś że razem jesteście krótko ?
Edytowane przez Angel_00 Czas edycji: 2010-04-11 o 18:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
ok,ale może z nią mieć kontakt za Twoim pośrednictwem,ewentualnie rozumiem jeszcze wymianę numerami gg.Nie wiem, może to rzeczywiście nie jest niepokojące zjawisko,ale mnie się wydaje ,że mimo,iż świetnie się polubili,to branie numeru telefonu to przesada.Powinnaś poczekać i zobaczyć w jaki sposób on ten numer będzie wykorzystywał.Może będzie to tylko sporadyczne kontaktowanie się np.w celu ustalenia ,co Ci kupić na urodziny.Byleby nie były to długie rozmowy zacieśniające więź
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Taa, może ja się nie znam, ale dla mnie wpadacie w paranoję.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
i czy przez te lata był z kimś ? po tym też mniej więcej możesz się dowiedzieć jaki ma stosunek do związków bo jak np był z kimś ale nie za wiele go to obchodziło bo zarywał dziewczyny to warto się zastanowić a jak był grzeczny to może nie ma od razu posądzać go o najgorsze
![]()
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Trochę opadły mi emocje... Poczekam, zobaczę, w najgorszym wypadku z bólem serca się z nim rozstanę...:P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Dla mnie to nienormalne.Jakoś nie wyobrażam sobie,żeby mój mąż miał koleżanki.Tymbardziej moje.Na szczęście nie mam takiego problemu.
Uważam,że to z Tobą powinien rozmawiac i Tobie się zwierzać,a nie szukać Bóg wie czego u Twoich koleżanek. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Dla mnie mimo wszystko jest to nienormalne. Może poprostu jestem przewrażliwiona po ostatnim związku, więc mogę być nieobiektywna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
W sumie zasada jest taka, że koleżanki dziewczyny są tylko jej przyjaciółkami. Tak jest chyba najzdrowiej. Owszem można sie kolegować na stopie wspólnej paczki ale takich indywidualnych pokrewienstw dusz chyba bym sie obawiała. W sumie dla dziewczyn takie pokrewienstwo jest najatrakcyjniejszą rzeczą do budowania związku.
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
No to teraz już mam naprawdę mieszane uczucia... Kompletnie nie wiem, z której strony się za to zabrać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fakt mnie też chłopak Autorki zaskoczył chęcią posiadania numeru telefonu następnego dnia po spotkaniu ale może warto poczekać zanim będzie się wszystkich wrzucało do jednego worka że a pewno ma złe zamiary.....
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
A prosilas moze ta swoja 'przyajaciolke' by ci pokazala o czym tak namietnie pisza? Moim zdaniem skoro ona jest taka naj naj to nie powinna z nim pisac, nawet glupie milego dnia czy cos, a juz na pewno nie na drugi dzien jak sie poznali, jak sie dowiedziala ze on chce jej numer powinna ci powiedziec cos w stylu- a po co mu, czy po prostu ze nie wypada zeby oni z soba sms-owali i ze ona nie chce mu podawac swojego numeru- np ja jako przyjaciolka bym tak odpowiedziala, ale najwidoczniej ona tez lubi sie bardzo 'zaprzyjaznac'...
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Nie, nie pytałam, ale może to dobry pomysł, żeby zobaczyć... Mówiłam jej, że nie jest to dla mnie komfortowa sytuacja i, że jako moja przyjaciółka mogłaby przystopowac trochę tą znajomość. w odpowiedzi usłyszałam, że to już się samo stopuje i z biegiem czasu całkiem zaniknie.<?>
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
hmm trochę dziwna ta odpowiedź przyjaciółki.... :/ co to znaczy że już się samo stopuje ? że pierwszego dnia wymienili 50 smsów drugiego 30 a dzisiaj tylko 10 ? :/
Edytowane przez Angel_00 Czas edycji: 2010-04-11 o 21:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Tak, ogólnie o to chodziło. Ale właśnie się dowiedziałam, że jednym z temtów jestem ja...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
Dla mnie to nie jest w porządku, że Twój tż pisze kilka smsów dziennie! do innej dziewczyny niż Ty, bez względu czy to Twoja przyjaciółka czy nie. Samo to, że chciał do niej nr to nic strasznego, ale jak dla mnie za często z niego korzysta. Ja bym obstawiała, że przyjaciółka mu się spodobała, a że się do tego nie chce przyznać to oczywiste. Poczekaj kilka tygodni żeby zobaczyć jak się sytuacja rozwinie i jeśli on nadal będzie szukał z nią tak częstego kontaktu to na Twoim miejscu zakończyłabym z nim znajomość. Inaczej za kilka miesięcy/lat może się okazać, że straciłaś i chłopaka i przyjaciółkę, czego Ci nie życzę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
to dobrze czy źle ?
bo jeśli sobie piszą że super że jesteś w ich życiu to ok.... gorzej jeśli chłopak robi jakieś wywiady na Twój temat...
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Długo nad tym myślałam i doszłam wstępnie do podobnych wniosków. Problem w tym, że jestem dość nieccierpliwa:P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
skoro to przyjaciółka to dowiedz się co dokładnie piszą
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:52.