|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
profesjonalne leczenie keloidów
Witam. Zmagam się z keloidami na uchu, łopatce i ramieniu. Wycinanie i smarowanie maściami nic nie pomogło. W okolicy chirurdzy nic innego nie potrafią zaproponować. Dużo czytałam po różnych forach i dowiedziałam się, że jedynie leczenie kilkoma sposobami na raz może przynieść jakieś efekty. Myślałam o nastrzykiwaniu sterdydami, następnie o wycięciu bliznowców jeśli sterydy nie pomogą. Po wycięciu chciałabym zastosować kilka zabiegów krioterapii, podobno takie oddziaływanie na bliznowce pomaga. Czy ktoś może polecić chirurga, który zaprpponuje coś innego niż usunięcie i cepan albo contratubex , który tylko podrażnia blizny? Jakaś placówka, klinika specjalizująca sie w usuwaniu keloidów?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: profesjonalne leczenie keloidów
Wycinka keloidów często nic nie daje, bo lubią się one odnawiać i to większe. Proponuję Clobederm, zmiękczy skórę i ją rozjaśni.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Tak, zgadza się,często nic nie daje. Chodzi o to, że w połączeniu z innymi metodami ,tj. sterydy, krioterapia i laser są efekty. Sprawdzę co to ten Clobederm
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
To maść. Stosowałam ją kilka miesięcy, a miałam naprawdę spory bliznowiec. Teraz jest dużo jaśniejszy, a skóra w tym miejscu już nie jest taka twarda jak wcześniej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:28.