brak. szans a znajomosc - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-07-14, 08:18   #1
didier1et
Przyczajenie

brak. szans a znajomosc

Pisze na forum ponieważ mam problem, nie wiem już jak postąpić...otóż zakochałem się w kumpeli, już raz zrywalismy kontakt..., po prostu sttasznie mi na niej zależało, lecz ona po dlugim związku była i nie chciala się wiązać z nikim... Ostatnio znowu zaczęliśmy się spotykać. Myślałem że już nic nie czuje tylko ze tak się nie da... Dalej ja kocham a z biegem Czasu coraz bardziej...ostatnio była szczera Rozmowa, powiedziała wtedy ze nie umie pocZUC NIC DO nikogo, że jest sucha itd... Powiedziała żebym znalaL dziewcYne bo wtedy może inaczej na nią popatrE, Leć boje się ze to nie Przeminie... Teraz nie będziemy się spotykać Prze 2 miesiące bo wyjezdZa... Powiedziała mi ze chciała by być moja koleżanka, kumplem tylko chyba nie dam radyy... Nie wiem Cy nie zerwać juz kontaktu na zawsze.bo naprawdę wiem ze Jest dużo dziewcyn na świecie, boli to ze nie sprobowaliamy i to mnie ciągnie.do niej....
didier1et jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-14, 08:39   #2
mary_poppins
sissy that walk

Dot.: brak. szans a znajomosc

Cytat:
Napisane przez didier1et Pokaż wiadomość
Pisze na forum ponieważ mam problem, nie wiem już jak postąpić...otóż zakochałem się w kumpeli, już raz zrywalismy kontakt..., po prostu sttasznie mi na niej zależało, lecz ona po dlugim związku była i nie chciala się wiązać z nikim... Ostatnio znowu zaczęliśmy się spotykać. Myślałem że już nic nie czuje tylko ze tak się nie da... Dalej ja kocham a z biegem Czasu coraz bardziej...ostatnio była szczera Rozmowa, powiedziała wtedy ze nie umie pocZUC NIC DO nikogo, że jest sucha itd... Powiedziała żebym znalaL dziewcYne bo wtedy może inaczej na nią popatrE, Leć boje się ze to nie Przeminie... Teraz nie będziemy się spotykać Prze 2 miesiące bo wyjezdZa... Powiedziała mi ze chciała by być moja koleżanka, kumplem tylko chyba nie dam radyy... Nie wiem Cy nie zerwać juz kontaktu na zawsze.bo naprawdę wiem ze Jest dużo dziewcyn na świecie, boli to ze nie sprobowaliamy i to mnie ciągnie.do niej....
Wiesz, nie chcę być okrutna czy generalizować, ale pewnie w 99% przypadków "nie umiem poczuć nic do nikogo" + "chcę się z tobą przyjaźnić" = "nie podobasz mi się". Zobacz jak to wygląda: raz była po długim związku, potem po zerwaniu kontaktu mówi że "jest sucha"... Ona Ci po prostu nie daje żadnego znaku, że w ogóle podobasz jej się jako chłopak. Myślę, że gdyby miała do Ciebie poczuć miętę, to poczułaby ją gdy zerwaliscie kontakt - zorientowałaby się, że nie jesteś jej obojętny i pewnie szybko zapomniałaby o eks. Według mnie ona po prostu mydli Ci oczy, a fakty są takie, że nie postrzega Cię jako kandydata na partnera. To boli, ale tak czasami jest, że chemia występuje tylko z jednej strony. Dobrze że dziewczyna nie decyduje się na związek "z rozsądku" (bo pewnie byłoby jej z Tobą dobrze, skoro tak Ci na niej zależy i dogadujecie się jako kumple), ale powinna powiedzieć to Tobie wprost. Moja rada jest taka, żebyś jednak spróbował o niej zapomnieć - przyjaźniąc się z kimś, do kogo Cię ciągnie i kto nie odwzajemnia Twoich uczuć, możesz przegapić wiele szans na prawdziwe, odwzajemnione uczucie. I przy okazji długo, długo cierpieć, a to kompletnie bez sensu. Szkoda zrywać znajomość, ale to dla Ciebie jedyna szansa na w miarę bezbolesny przebieg tego wszystkiego, i szybkie "ozdrowienie".
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-14, 10:03   #3
didier1et
Przyczajenie

Tak naprawdę to ona zaczęła ta znajomość... Zaproponowała spacer, później były zakupy, wspólne wyjazdy, kilka razy byłem u niej a tam wiadomo czUle przYtulanie.... Powiedziała mi ze rozum ja ciągnął do mnie, że chciała coś więcej ale nie umie nic poczuć, rozumiem miłość nie wybiera.... Szkoda naprawdę szkoda mi tej znajomości, po tym czasie jak zacząłem ja spotykać to tak samo serce.mocniej zaczęło bić i chyba najlepiej urwać kontakt, wiem będę żałował tego, ona Powiedziała tak samo ale chcę żyć normalnie a ja Przy niej zawsze miałbym nadzieje na coś więcej jak kumpel przyjaciel... Żałuję i będę żałował ze nie sprobowalismy....

Edytowane przez didier1et
Czas edycji: 2014-07-14 o 12:14
didier1et jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-14, 22:53   #4
mary_poppins
sissy that walk

Cytat:
Napisane przez didier1et Pokaż wiadomość
Tak naprawdę to ona zaczęła ta znajomość... Zaproponowała spacer, później były zakupy, wspólne wyjazdy, kilka razy byłem u niej a tam wiadomo czUle przYtulanie.... Powiedziała mi ze rozum ja ciągnął do mnie, że chciała coś więcej ale nie umie nic poczuć, rozumiem miłość nie wybiera.... Szkoda naprawdę szkoda mi tej znajomości, po tym czasie jak zacząłem ja spotykać to tak samo serce.mocniej zaczęło bić i chyba najlepiej urwać kontakt, wiem będę żałował tego, ona Powiedziała tak samo ale chcę żyć normalnie a ja Przy niej zawsze miałbym nadzieje na coś więcej jak kumpel przyjaciel... Żałuję i będę żałował ze nie sprobowalismy....
Czasami nie da się "spróbować", żeby po jakimś czasie nie przyszło baaardzo gorzkie rozczarowanie. Lepiej jeśli teraz zostaniesz ze świadomością, że nic między Wami nie będzie, niż gdybyś był z nią np. miesiąc, snuł plany i miał nadzieję, a po tym ona by Ci powiedziała że jednak nie. Dasz radę, odetnij się od niej i otwórz na nowe znajomości, to pójdzie o wiele wiele szybciej.
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-15, 07:09   #5
201803290936
Konto usunięte

Poprzytulała się z Tobą z braku laku. Skoro nie poszły za tym kolejne chęci, to w sumie nic nie znaczyło. Spójrz wprawdzie w oczy. Mary_Poppins ma 100% racji: gadki o braku uczuć, niemożności zaangażowania się = to z Tobą, facecie, nie chcę być i wykrzesać wobec Ciebie uczuć, ale powiem to ogólnie, żebyś się nie obraził i nadal był w razie czego "pod ręką".

Jeżeli nie chcesz zostać skrzywdzony, to daj sobie siana z tą znajomością. Ani to Twoja potencjalna kochanka, ani w sumie koleżanka.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości