![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Blokada psychiczna,problemy ze sobą samym utrudniające zajście w ciążę-DAMY RADE !
Witam!
Postanowiłam otworzyć wątek dla osób które tak jak ja wewnętrznie się blokują i tym samym wpędzają siebie w okropne doły ![]() W skrócie o mnie-od 2 lat mężatka,po 2 miesiącach od ślubu zaszłam w upragnioną ciążę niestety okazała się pozamaciczna i teraz bezskutecznie próbujemy -czyli jakieś półtora roku-dla jednych krótko dla innych długo. Dodatkowo wspomniałam o problemach psychicznych bo w tym kierunku się leczyłam przez ponad rok. Właśnie dziś zaczynam kolejny cykl ale obyło się dziś bez płaczu i nerwów więc jestem dobrej myśli ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Blokada psychiczna,problemy ze sobą samym utrudniające zajście w ciążę-DAMY RAD
Cytat:
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Dot.: Blokada psychiczna,problemy ze sobą samym utrudniające zajście w ciążę-DAMY RAD
BieniekI dzięki za te słowa otuchy
![]() No właśnie ja czuję,że to spinanie i ciągle wyszukiwanie u siebie objawów ciążowych co miesiąc mnie dobija i nawet kiedyś moja psycholog powiedziała,że to na prawdę zakrawa na obsesję... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Emi - powodzenia! Jezeli wierzysz w mniejkonwencjonalne metody to przestaw lozko na ktorym spisz w inna strone
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
o tak główka robi swoje,Ja mam 27 lat mam 4 letniego synka,z nim zaszlam w ciaze po okolo 4 miesiacach-ale to nie bylo staranie poprostu przestałam brac tabletki anty,i zaszlam strasznie sie cieszylismy poniewaz mielismy juz ustalona date ślubu-musieliśmy przyśpieszyc hehehe
O druga dzidzie staram sie od luty-marzec i narazie nic ![]() Edytowane przez kingula111 Czas edycji: 2013-10-18 o 10:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
karolson co do przestawienia łóżka to ja w ogóle sypialnie przeniosłam do innego pokoju ale póki co bezowocnie
![]() kingula111 wiesz Ty w porównaniu ze mną to krótko się starasz i masz już dziecko to inaczej trochę pewnie do tego podchodzisz ale wierzę,że w końcu się uda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
tak troszke inaczej wiem ze moge miec dziecko wraz z mezem,ale cos jest nie tak moze hormony,glowa-czyli blokada hmmm albo to i to ehhh
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo wiele osób niepotrenowanie traci czas, myśląc, że ma blokadę psychiczną, a w rzeczywistości ma problem całkowicie fizyczny. Ja do lekarza od niepłodności trafiłam po kilku miesiącach starań: najpierw kazał zbadać nasienie męża, potem skierował mnie na monitoring cyklu - i okazało się, że brak ciąży nie wynika z żadnej blokady psychicznej, tylko z moich problemów z płodnością ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Lea_ny według lekarzy wszystko jest w porządku bo owulacja jest a do tego już raz w ciąży byłam więc teoretycznie powinno być w porządku.
Mój psycholog określił mój stan jako przewlekły zespół stresu pourazowego i stąd podejrzewam moja blokada bo oprócz lęków i innych stanów z tym związanych mam okropne lęki przed seksem bo ciągle mnie boli,nie potrafię się rozluźnić więc coś w tym jest... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez Lea_ny Czas edycji: 2013-10-19 o 16:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Miałam monitoring i też na podstawie bóli owulacyjnych i testów wiem,że jest a drożność to ja mam tylko jeden jajowód bo drugi mi usunęli.Cykle mam bardzo regularne i lekarze nie zalecali hormonów bo nie widzieli takiej potrzeby. Endometrium mam też bardzo dobre.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Twój mąż robił badanie nasienia? Aha, jeszcze z badań, które ty mogłabyś mieć, to czy badali Cię pod katem wrogiego śluzu? To jest taka przypadłość, że ciało kobiety wytwarza przeciwciała przeciwko nasieniu - może dotyczyć samego śluzu (łagodniejsza postać), a może też się okazać, że te przeciwciała są też w surowicy krwi. Wiem, że Ty już byłaś w ciąży, ale czasami tak jest, że raz się uda, bo ani słabe nasienie, ani wrogi śluz nie wyklucza w 100 procentach naturalnego zapłodnienia, ale jest to bardzo trudne w takich warunkach, dlatego później może się już nie udawać.
![]() Edytowane przez Lea_ny Czas edycji: 2013-10-19 o 17:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Ale mnie teraz nastraszyłaś z tym śluzem i w ogóle..Mąż nie robił badania nasienia a ja hormonów ale chyba nas to nie ominie...a jak sie bada taki śluz czy jest w porządku??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie miałam jeszcze takiego badania, ale z tego co wiem, to lekarz sprawdza co dzieje się z plemnikami po zetknięciu ze śluzem. A co do samego badania nasienia, to robi się je na własną rękę (jak to brzmi w kontekście tego badania ![]() ![]() A co do tej blokady: próbujesz coś z tym zrobić? Chodzisz teraz na psychoterapię (bo zauważyłam tylko wzmiankę o tym, że kiedyś się leczyłaś)?
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Dzięki dużo mi to dało do myslenia i na pewno męża wyślę na takie badanie i siebie przy okazji na inne żeby mieć pewnośc
![]() Chodziłam ponad półtora roku na psychoterapię i teraz próbuje sobie sama poradzić bo to co było do przepracowania ze specjalistą to przepracowałam a teraz pora wykazać się samej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
emi 84-ojej ja tez cierpie na leki a dokladnie nerwica lekowa-boje sie ze mi sie cos stanie ze umre itp.........teraz cicho bo nerwica jest uspiona
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
Lęki są najgorsze i niestety wiem o czym mówisz,sama to wielokrotnie przeżywałam i czasem teraz mimo terapii mnie dopadają
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
Podjęłam decyzję i dziś pierwszy raz w życiu poszłam zbadać główne hormony żeby mieć pewność i mimo,że się długo zastanawiałam to jednak muszę wiedzieć czy też przypadkiem z hormonami po ciąży pozamacicznej wszystko jest ok.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
wyszła mi podwyższona prolaktyna a reszta hormonów ok
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
to dobrze ze ci wyszly oki a prolaktyne sie zbije heheh
ja zas musze sie wybrac do gina bo mi ten cholerny okres zas zanika masakra zas na wywolanie bede cos musiala brac,nie wytrzymam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
Czyli i ja i Ty musimy się udać do ginekologa a mam nadzieje,ze przepisze coś lagodnego na zbicie prolaktyny bo nie mam jej z wysoki poziom
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
a ty emi masz regularne miesiaczki?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Rozeznanie
|
tak w miarę ale ostatnio dostałam @ 31 dc a miałam zawsze między 26-28dc ale mam okropne bóle i pms bolesny
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
mi od lutego strasznie sie popieprzyl okres prawie od wtedy co zaczelismy sie starac,miesiac temu okres w 38dc wczesniej w 40dc teraz dzis jest 41dc i brak okresu nadal
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
kingula może się za bardzo stresujesz a może faktycznie coś tam z hormonami i warto jednak nie zadręczać się samej i iść do lekarza.
Może jeszcze nic straconego bo jak powtarzają dziewczyny z forum póki @ nie ma szansa jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, które są zdrowe a blokują się psychicznie!!!
Opowiem Wam swoją historię... Mam 23 lata, poltorej roku temu wzielam slub i od razu z mężem zapragneliśmy mieć dziecko, co okazało się nie łatwe... Pierwsze dwa miesiące, gdy dostałam @ - no trudno, dopiero zaczelismy sie starac, moze cos nie wyszło, nie ma co panikowac. Przy kolejnych razach zaczęłam płakać jak dostałam miesiączki i wtedy zdecydowałam na wizytę u gina. zlecił badanie nasienia. Okazało się ze zarówno ze mną, jak i z mężem jest wszystko ok. mija pol roku.. potem rok, potem jeszcze wiecej i pomimo staran nie wychodziło. Lekarz stwierdził, że problem lezy w mojej głowie i żebym odpuściła "robienie dziecka" tylko zeby robic to dla przyjemnosci. Doszło do tego stopnia, że złapałam depresję ![]() Minęło trochę czasu ale zrozumiałam, że nie mogę do tego tak podchodzić, MUSZĘ wyluzować.. I rzeczywiście odpuściłam (moze nie tak na 100 %, ale dużo mniej o tym myslalam) i zgadniijcie co się stało??? ![]() ![]() ![]() Takze dziewczyny! głowki do góry i nie zamartwiać się! TO NAPRAWDĘ JEST WAŻNE!!! |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
Fame cieszę się,że Tobie się udało ale ja musze przyznać,że ja mogłam się na badania wcześniej zdecydować ale w sumie ginekolog mi mówiła,że skoro raz nam się udalo to teraz też się uda i trzeba wyluzować i w sumie póki co teraz okazało się,że mam podwyższoną prolaktynę i męża też chce wysłać na badania bo nigdy nic nie wiadomo a chcemy mieć pewność,ze tylko wina jest z powodu tej prolaktyny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
badań oczywiscie nie zaszkodzi zrobic, ale czasami trzeba wyluzować troszkę i nie martwić sie na zapas. mówię z własnego doświadczenia
![]() zycze Ci wszystkiego najlepszego i zobaczysz, niedługo będziesz plotkować na forum z innymi przyszłymi mamusiami ![]() Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Rozeznanie
|
Oczywiście zgodzę się,ze odpuszczenie i wyluzowanie to jest podstawa i ja sama łapie się na tym,ze sobie wmawiam,że czekam na luzie a podświadomie wyszukuje sobie objawów,że może tym razem się udało ale muszę powiedzieć,że dużo mi daje wypisanie się na forum.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:17.