|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Sporo tunczyka z puszki
Kochane! Rano obudzila mnie moja slodka kicia i okazało się, ze jest bardzo glodna, a ja zapomniałam o amku dla niej i w przypływie porannego szaleństwa otworzyłam ponad polkilogramowa puszke z tuńczykiem w zalewie, bo tylko to w miare zjadliwego znalazłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Pani Mizantrop
|
Dot.: Sporo tunczyka z puszki
Cytat:
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Hi,
ja bym mial 4 idee: 1. to omlet z tunczykiem: 1 cebulka, 1 zabek czosnku, lyzka kaparow pokrojone, troche swiezej chili, oliwka, tunczyk i ubite jajka + parmezan, sol, pieprz 2. Sos pomidorowy z tunczykiem do makaronu: 2 cebulki pokrojone w kostke, 1 zabek czosnku pokrojony drobno, 2 puszeczki pomidorow pokrojonych bez skorki, oliwka, tunczyk, sol pieprz, cukier, na koncu mozna wbic 1 jajko mieszajac zeby zagescic lub ser parmezan 3. Salatka z tunczykiem: to co lubisz do salatki + tunczyk+ oliwki + feta + prazone nasiona slonecznika 4. Pizza z tunczykiem: ciasto do pizzy, sos pomidorowy, ser mozzarella cebulka, (drobno posiekany czosnek) oliwki, pare kaparow, tunczyk ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
pasta z tuńczykiem jest genialna!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
najprosciej chyba zrobic sos pomidorowy do makaronu lub salatke. Jak masz czas to upiec pizze lub tarte. Mozesz tez zjesc na kanapce z ketchupem lub majonezem albo jeszcze innym sosem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
polecam pastę do kanapek
tuńczyk, biały ser, czarnuszka, sól, pieprz ja ją bardzo lubię ale jak nie masz/ nie lubisz czarnuszki to możesz dodać jakieś świeże zioła np szczypiorek Edytowane przez AshtrayGirl86 Czas edycji: 2014-09-05 o 09:27 Powód: reklama bloga |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
jakby ktoś jeszcze szukał sposobu na tego tuńczyka to przede wszystkim polecam sos do makaronu (przepis bez trudu do znalezienia w internecie) albo sałatkę z tuńczyka:
dodajesz kukurydzę, starty żółty ser i majonez - powstaje coś w rodzaju pasty którą można jeść łyżeczką lub posmarować nią chleb, ma dosyć mocny smak i bardzo dużo białka (no niestety też sporo kalorii ale i tak jest dosyć zdrowa)
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:13.