|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie zaśmiecajcie lasów!
Uwielbiam uprawiac sport. Bardzo czesto biegam w lesie i po parku.
Jedno mnie denerwuje. Bardzo czesto spotykam smieci, ktore leza doslownie wszedzie. A to pusta butelka od napoju na trawie. A to papierek po cukierku kolo ławki. A gdzie indziej uzyty papier toaletowy. Nieprzyjemnie mi sie robi na widok owych smieci. W lesie w jednym miejscu moge zobaczyc cale kupy smieci, a w innym miejscu reklamowke z lekami!. Ludziom odbila glowa. To natura, przyroda, a nie smietnisko. Ciezko jest odniesc papierek do kosza?? Przeciez to tak łatwa i prosta czynność! Apeluje do tych, ktorzy bezczelnie zasmiecaja naszą Ziemię. Zrobcie dobry uczynek dla pięknej jakże natury i odnoście śmieci do koszów!
Nie mam żadnych rasowych, kastowych czy religijnych uprzedzeń. Jedyne co mnie obchodzi, to czy dana jednostka jest istotą ludzką i to mi wystarczy. Gorsza już być nie może. Po co mi suwaczki? Miłość nie jest na pokaz. Do miłości trzeba dwojga, a nie Internetu. |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nie zaśmiecajcie lasów!
przyłączam sie do apelu. Jest to wkurzające! cholera, jak ktos przywozi ze sobą smieci to niech je potem zabierze ze sobą
![]() mieszkam dosc blisko lasu i to co tu sie czasem wyprawia woła o pomste do nieba. Obrzeże powoli zamienia sie w wysypisko śmieci! |
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
zgadzam sie to obrzydliwe jak wydawaloby sie kulturalni,wyksztalceni ludzie potrafia zostawic po sobie burdel w lesie, polu namiotowym,kampingu czy nawet pokoju hotelowym ale w domku majtki w kosteczke :-/ okropnosc,wiadomo ze ze smietnikami u nas kiepsko,trzeba sporo metrów przejsc aby wyrzucic papierek ale czy to takie trudne?
ja wrzucam smieci do torby,kieszeni i przy okazji oprózniam lub w domu ,moje dziecko tez jest uczone porzadku nie tylko w domu. |
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Zawsze zabieram ze sobą śmieci..Nie wqiem jak można nie dbać o lasy i inne miejsca publiczne..Przeciez one są dla nas i we własnych chociażby interesie powinniśmy o nie dbać !
|
|
#5 |
|
Konto usunięte
|
Przyłączam się
To jest strasznie wkurzające to szło sie przewrócić i no i teraz też idzie Dlatego Wizażanki nie zaśmiecamy w lasach i parkach !
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja tego nie rozumiem. Na szczęście gdy pojawiłam się nad jeziorem drugi raz śmieci nie było,
|
|
|
#7 |
|
Wtajemniczenie
|
Też mogę się podpisać pod apelem.
Nie zaśmiecajmy lasów, trawników, chodników, plaż, łąk, campingów itd ......... Nie śmiećmy! I uczymy - jeśli nas nie nauczono - porządku, czystości i sprzątania nasze dzieci. To oburzające, jak ludzie potrafią śmiecić - młodzi, starzy, w każdym wieku. Brak elementarnej kultury. Torebki po chipsach ( ) na palcach zabaw, kupy na trawnikach ( ), buteki i zużyte gumy na campinagach, słonecznik na chodnikach, wszelkie możliwe śmieci w lesie ...... Tragedia.Wszędzie syf - i nie ma tu co zwalać na rządzących, ustrój itd - to my sami tak śmiecimy - a wytłumaczenia na to nie ma. Że trzeba śmieci zabrać ze sobą i wrzucić do kosza oddalonego o 100 m czy 10 km? I co z tego - wrzuć je do kosza!!! |
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Podpisuje sie pod tym!
Po to sa kosze i kontenery zeby ich uzywac!
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Ludzie nie zdają sobie z tego sprawy jak bardzo szkodzą takim niby "niczym" . Niestety moi rówieśnicy albo nie potrafią trafić do kosza, bo mają zeza, albo po prostu nie chce im się wysilać , bo to "takie męczące". Wiele razy prosiłam koleżanki, aby podniosły rzucone przez nie na chodnik lub trawę papierki, ale powiedziały "A po co? Niech sobie leży" .
|
|
|
#10 |
|
Wtajemniczenie
|
sportsmenka86 dobrze, że pomyślałaś o takim wątku
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
Popieram apel.
Jak mam przy sobie jakieś smiotki to zawsze do kieszeni pakuje.Nie wiem jak można rzucić coś na ziemie.Mi by było po prostu wstyd. Ale mieszkam przy lesie i zastanawia mnie jedna rzecz-ludzie tam najnormalniej w świecie zostawiaja worki ze smieciami no jak tak można?Nie ma kubłow na śmieci?To trzeba specjalnie do lasu je wozić?
|
|
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
Podpisuję się wszystkimi kończynami
Nie zaśmiecajmy świata, w którym żyjemy!
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem jak najbardziej za apaelam, jednak mam wrażnie, że nie wiele on zdziała. Jeżeli ktoś "lubi" śmiecić, to żadne wizażowe apele go nie zmienią. Niestety.
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie mam żadnych rasowych, kastowych czy religijnych uprzedzeń. Jedyne co mnie obchodzi, to czy dana jednostka jest istotą ludzką i to mi wystarczy. Gorsza już być nie może. Po co mi suwaczki? Miłość nie jest na pokaz. Do miłości trzeba dwojga, a nie Internetu. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Konto usunięte
|
Wszystko zależy od mentalności. W liceum sporo osób z mojej klasy wyrzucało śmieci na chodnik, na trawnik, w krzaki itd., teraz się z tym już raczej nie spotykam.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:28.

To jest strasznie wkurzające
to szło sie przewrócić i no i teraz też idzie
ja tego nie rozumiem.
) na palcach zabaw, kupy na trawnikach (

. Ludzie nie zdają sobie z tego sprawy jak bardzo szkodzą takim niby "niczym"