|
Notka |
|
Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
świadek na ślubie
Pomocy!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: świadek na ślubie
Głównie będziesz pomagała pannie młodej także najlepiej z nią porozmawiaj i powiedz, że chętnie pomożesz, a wtedy ona pewnie Ci wyjaśni w czym by chciała twojej pomocy. Takie standardowe zajęcia, w które świadek się angażuje to pomoc w wyborze sukni, organizacji wieczoru panieńskiego czy jakieś porady. Na weselu pomoc w razie jakiś kłopotów z kreacją czy np. welonem itp. No i wiadomo dużo tańcowania na weselu.
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Najlepiej zapytać PM czego od Ciebie oczekują
![]() Ja spotykam się z osobami, dla których świadek w dniu wesela jest praktycznie... w pracy na cały etat. Jest od wszystkiego - od poprawiania welonu PMce, przez załatwianie wszelkich problemów, pomoc, zabawianie gości, podawanie wódki etc... Natomiast my od naszych świadków oczekujemy: - podpisu dla ślubie ![]() - pomocy podczas życzeń - świadkowa będzie trzymać pudełeczko na koperty, świadek kosz na wino/książki, bo o to prosiliśmy zamiast kwiatów - ew. pomocy w trakcie ślubu, typu mocniejsze zawiązanie sukienki itd. Ale tutaj mam też mamę itd., więc świadkowa nie będzie zbyt obciążona - żeby bawili się najlepiej, jak potrafią ![]() Ja jestem przeciwna fukcji świadków jako osób, które są OD WSZYSTKIEGO i są w pracy ' na cały etat'. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Betina80
Dziewczyny dobrze Ci tutaj już powiedziały ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Powiedzcie mi ile czasu przed ślubem świadkowa musi się zjawić w domu PMki?? Będę starszą u siostry ciotecznej, jej ślub jest o 15 i nie wiem o której jechać.... Nie chciałabym siedzieć od rana i przeszkadzać, ale też nie chcę, żeby potem ktoś mówił, że przyjechałam jak już wszystko było przygotowane i w niczym nie pomogłam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Dziękuję za odpowiedzi, spytam się na pewno. Chciałam jedynie się dowiedzieć jak Wam by pasowało. Co chciałybyście, aby należało do obowiązków Starszej poza podpisami i poprawianiem welonu, sukienki itp.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Moją świadkową jest siostra i oprócz podpisów, chcę aby pomagała mi się ubrać, zbierała kwiaty przy życzeniach, zarkała czy sie nie rozmazałam i wszystko jest na swoim miejscu. Ma też iśc do zabaw na oczepinach gdyby nie było chętnych, ale to dla niej nie problem bo zawsze bierze udział w takich zabawach ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Lux Mundi
|
Jestem świadkową i załatwiałam z PM praktycznie wszystko : od wyboru sukni, tortu, wódki, po obrączki, fryzurę, bukiet, wystrój sali, Kościoła, oprawę ślubu etc.
Biorąc pod uwagę standardy, które tutaj opisujecie powinnam chyba tylko teraz pojawić się na imprezie z bukietem kwiatów i tyle ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:06.