|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Czy to pokrzywka ciążowa? 38 tydzień ciąży - pomocy!
Witam
Jestem w 38 tygodniu ciąży i 9 dzień zmagam się z potwornie swędzącą wysypką na dłoniach. Nie jestem alergikiem, to moja druga ciąża. Chrosty wyszły w małej ilości, ale każdego dnia przybywa ich coraz wiecej- mam wrażenie, że czym więcej drapie to bardziej je rozsiewam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Czy to pokrzywka ciążowa? 38 tydzień ciąży - pomocy!
Dermatolodzy też bywają różni - ja poszłam z czymś podobnym w 40 tyg ciąży - odpowiedź brzmiała -"przejdzie po porodzie". Więcej pomógł mi mój ginekolog. Wiem że to swędzi ale im bardziej to drapiesz tym bardziej infekujesz krosty i efekt jest jeszcze gorszy. Ja nie dowiedziałam się co to jest - przeszło po porodzie. Ilość hormonów w tej fazie ciąży jest tak duża że mogło uczulić cię wszystko - nawet proszek którego używasz od lat. Mi pomógła mąść na swędzenie dla dzieci w czasie ospy (nie pamiętam nazwy), balneum optiderm oraz maść z hydro kortyzonem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
tak to od ciazy.. Mi sie przytrafilo odrazu po porodzie i trwalo tydzien, moze poltora, na calym ciele i okropnie swedzialo. Dermatolog mi powiedzial tak: kupic w aptece cos...nie pamietam nazwy, ale byl to plyn rowniez u mnie za granica zwany mydlem na litere D. Mala butelka jakies 200 ml. Jest to plyn antybakteryjny i mialam sie nim umyc rano i wieczoremuzywac jak mydla rozprowadzac w dloni, po wysuszeniu recznikiem popudrowac sie posypka dla dzieci , wiec cale cialo. Czulam ulge i juz po 4 dniach prawie cale zniklo. Pudrowalam sie rowniez bez mycia w ciagu dnia. Chodzilam biala ale pomoglo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Byłam u lekarza rodzinnego, który ze względu na mój stan zalecił tylko żel Fenistil i zlecił wykonanie badań z krwi. Jutro odbieram wyniki. Niestety ten fenistil nic, a nic mi nie daje - ustępuje na 5 minut i swędzenie wraca. Jakby tego było mało zaczyna mnie swędzieć teraz srom... Jutro mam dermatologa, w piątek ginekologa, a termin porodu za 11 dni. Chyba zwariuję
![]() Wyniki już znam i są bardzo dobre Edytowane przez Monika8508 Czas edycji: 2014-07-15 o 09:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:24.