|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() 3 wózki do wyboru
Witajcie kochane
![]() na wstępie chcę zaznaczyć dlaczego zaczynam nowy wątek a nie piszę w wątku o wózkach - dlatego, że potrzebuję konkretnych opinii doświadczonych mam oraz mam 3 konkretne wózki do wyboru. Wszystkie wózki to albo 3 w 1 albo 2 w 1 z adapterem do nosidełka. moje wózki to : 1. taco city move 2. x - lander x - move 3. baby design lupo comfort byłam w różnych sklepach, słuchałam tych sprzedawców i doszłam do wniosku, że i tak nie wiem co chcę ![]() mam nadzieję, że mi pomożecie. oto jakie opinie od sprzedawców uzyskałam 1. porównanie taco, baby design do x landera. okazuje się że oprócz różnicy cenowej ok. 500zł, te 2 pierwsze są na nasze polskie drogi a x lander nie. 2. x lander ma lepsze materiały - poszycie wózka 3. x - lander to mercedes w śród wózków 4. po co kupować x landera (jest drogi) lepiej kupić polski produkt bo jest tańszy a i tak po ok. 1,5 roku będzie się korzystało z "parasolki" 5. x ladner jest najcięższy 6. w wózku taco aby obniżyć oparcie wystarczy przekręcić pokrętło a nie trzeba "grzebać" za pleckami dziecka 7. baby design jest bardzo lekki teraz moje oczekiwania odnośnie wózka: - pompowane koła - muszę go sama zanieść na 4 piętro ![]() - skrętne przednie koła - musi łatwo się wpinać i wypinać - dość duża gondola (dziecko urodzi się zimą to wiadomo, że dziecko + kombinezon+ jakiś koc) - fajnie by było żeby koła nie zapychały się w śniegu - łatwy dostęp do kosza - żeby koła nie piszczały po 2 tyg albo wcześniej ![]() może któraś z Was miała taki wózek, jak się sprawdzał? czy to prawda co mówią sprzedawcy, że lepiej nie przepłacać i kupić polski produkt?
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: 3 wózki do wyboru
A to w wątku wózkach nasze opinie by były mniej konkretne
![]() ---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- X lander jest polskim wózkiem. Ja nie pomogę, bo nie kupiłam bym żadnego z tych wózków. ---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- tak polski jak Baby design, bo oba produkowane w Chinach ![]()
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam pół piętra do zniesienia i baaaardzo szybko przerzuciłam się na dużo lżejszą spacerówką - choć 7 czy 8 kg z wciąż przybierającym na wadze dzieckiem to też nie jest mało. Zresztą waga wózka to jedno, a inna sprawa poręczność do znoszenia. Ze zwykłym wózkiem nie dawałam rady. Są jakieś opcje zjeżdżania z dzieckiem w środku, ale ja tej sztuki nie opanowałam. Teraz jakbym miała kupować gondolę to wybrałabym taką gdzie jest uchwyt od góry żeby można było ją chwycić w rękę, żeby szybko się wypinało i znosiłabym w 2 częściach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ale tak - nie ma szans, żadnego wózka sama na 4 piętro z dzieckiem nie wniesiesz ![]() ![]() Coraz więcej widzę (a sama taki kupowałam w 2010 roku) wózków Bexa, teraźniejsze są śliczne ![]() ![]() ![]() ![]() Z tako - BARDZO wiele na ulicy widzę Tako Laret... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Ja mam Jedo, z gondolą (dłuugą ale city move ma dłuższą chyba)waży niecałe 15kg, wnoszę na parter sama, wyżej też dam radę z przystankami o ile nie mam pełnego kosza na zakupy ale bardzo łatwo gondolę się wypina i można przenieść ją za "uszy"
![]() Jednak innego sposobu nie widzę jeśli chodzi o 4. piętro, teraz wszystkie te wózki są ciężkie a te pół kg w jedną czy drugą stronę nie robią wielkiej różnicy ![]() Trochę żałuję, że nie zdecydowałam się na city move ale jak stanęłam przy nim w sklepie to się czułam jak mała dziewczynka, jestem niska a ten wózek wieeelki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Naprawdę x lander to Mercedes wśród wózków? Myślałam, ze to dość przeciętny wózek.
Polecam forum wozkomania, kopalnia wiedzy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
mnie osobiście x-lander się ni epodoba, zwłaszcza spacerówka..mam Tako Cruze (teraz widzę, że już go chyba nie produkują), fakt ciężkie to cholerstwo ale w gondoli dziecko dość spore przejeździło 8msc (od września do kwietnia), obecnie młoda ma 2 lata i 2 msc a dalej ją wożę w spacerówce, bo to mały leniuszek czasem jest, na zakupy idealny bo duzy koszyk łatwo dostępny, nigdy nie wypinałam gondoli pokonując schody a spokojnie "od tyłu" wjeżdżałam po schodach, no i największy plus - amortyzatory - dzisiejsze modele jak dla mnie są za twarde a tako mój bajka...podbija super
![]()
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
Gdybym miala na 4 pietro od tylu wciagac wozek, czasem kilka razy dziennie to bym oszalala a i wozek by nie wytrzymal zaden tego raczej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43537950]Gdybym miala na 4 pietro od tylu wciagac wozek, czasem kilka razy dziennie to bym oszalala a i wozek by nie wytrzymal zaden tego raczej.[/QUOTE]
Ja tak właśnie robiłam (na 3 piętro) i było to dla mnie dużo wygodniejsze niż wnoszenie gondoli z dzieckiem. I wózek wytrzymał ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
House, a jaki czas? Bo wiesz, ja wózkowa juz 3,5 roku w sumie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43538512]House, a jaki czas? Bo wiesz, ja wózkowa juz 3,5 roku w sumie
![]() 8 miesięcy gondola, potem do 1,5 roku spacerówka i następne pół roku parasolka, teraz wózek stoi w piwnicy. Miałam gondole z tych cięższych i na porządnych amortyzatorach i powiem ci, że zjeżdżałam tym wózkiem i wciągałam go po schodach bez większego wysiłku i to nawet po cesarce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
dziękuję kochane za wszystkie rady
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Ja też jestem przeciwniczką zostawiania wózków (i czegokolwiek...) na klatce schodowej, to chyba nawet wbrew przepisom przeciwpożarowym.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
Vix, czasem są miejsca specjalne na to.
Princess, to polecam chustę, nie będziesz uzależniona od męża ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale praktyka czyni mistrza także Tobie moze uda się wcześniej ![]() Inne opcje przy schodach to nosidło na czas zejścia z nich. Choć dla maluszków to lepsza chusta. Inna opcja stelaż czy cały wózek w aucie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43537950]Gdybym miala na 4 pietro od tylu wciagac wozek, czasem kilka razy dziennie to bym oszalala a i wozek by nie wytrzymal zaden tego raczej.[/QUOTE]
wciagalam i zjezdzalam od pazdziernika do kwietnia ![]() ![]() mieszkam na 4bez windy mam xlandera nie ukrywam że bardzo sobie go chwalę |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
hmm ja bym chyba tak rady fizycznie nie dała zrobić To może pomyśl w zainwestowaniu w jak najlżejszy wózek sie da.
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43539350]
Princess, to polecam chustę, nie będziesz uzależniona od męża ![]() o tak ![]() ja bym nie ryzykowała z trzymaniem noworodka jedną ręką i zjeżdżaniem ciężkim wózkiem drugą ![]() ![]() wolałabym zostawić dziecko na te 2 minutki w łóżeczku i szybko znieść wózek na dół Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2013-11-03 o 13:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
też bym tak robiła, to by było najwygodniejsze rozwiązanie
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
a z tą chustą to jak? bo nie mogę sobie tego wyobrazić, kurtka zimowa, chusta na to i dziecko w kombinezonie? czy ta chusta pod kurtką? nawet nie wiem czy znajdę taką wielką kurtkę, żebym się ja zmieściła i maleństwo
![]()
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
zielony stworek
|
Z lekkich wózków to jest ważący 6kg Micralite Fastfold
![]() http://dino.sklep.pl/nowy/wozek-2w1-...s-p-16287.html Dla mnie te wszystkie Tako, Baby Design czy Bebetto to niemal identyczne i jakby na jednym stelazu w chinskiej fabryce robione. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
ja kiedyś próbowałam wciągnąć wózek po szynach, trzymając w drugiej ręce dziecko- nie dałam rady. Wózek mamy jedo, solidny itp ale ciężki (14kg) i nie wyobrażam sobie wciągać go na 4piętro. Ja swój trzymałam w samochodzie, dziecko wpinałam w fotelik na czas składania/rozkładania wózka
Poza tym wyobraź to sobie zimą- w kurtce, czapce itp, z maluchem na ręce i wciągasz lub zjeżdżasz z tym wózkiem- to się można ugrzać przy tym nieźle... Jak nie masz gdzie wózka zostawiać to może tak jak dziewczyny pisały- najpierw zniesiesz wózek, dziecko te 2 minuty zostanie w łóżeczku a sąsiedzi jak się będą rzucać o te kilka minut to chyba jacyś nienormalni... Albo nie kupować 3w1 tylko rozejrzeć się za lekką gondolą, albo jakąś używką i potem kupić lekką spacerówkę (nie typową parasolkę tylko coś lepszego). 3w1 niestety są ciężkie, chyba wszystkie Edytowane przez meta_morfoza Czas edycji: 2013-11-10 o 11:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
a nie lepiej pop
---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- a nie lepiej ogarnąc fajną spacerówkę z wkładaną gondolą jak np jest w Maxi Cosi? ja własnie sie nad tym zastanawiam bo mieszkam na 3 piętrze i ciągnąc się z cięzkim wózkiem to masakra jakas. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
kupiliśmy tako, używam od mc, jakoś daję radę
![]() ![]()
![]() |
#27 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:50.