|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Kłopoty z miejscami intymnymi
Od dwóch dni na wargach sromowych mam białe, ropne plamki, bolą, pieką przy oddawaniu moczu. Byłam dziś u ginekologa i powiedział mi że to grzybek i nadżerka. Przepisał mi Macmiror, fluconazole i maść Clotrimazolum. Badenie trwało może ze 2 minuty. Pomacał po brzuchu, przepisał leki i tyle. Użeram się z tym od dwóch dni ale już odchodzę od zmysłów. Pierwszy raz mi się takie coś przydarzyło. Następną wizytę mam za tydzień, ale te plamki/krostki mnie niepokoją mimo wszystko.
![]() W nocy spać mi to nie pozwala, boli piecze na zmiane... ![]() Jak nie smaruje się Clotrimazolem to czasem mogę użyć mleczka nawilzającego z aloesem dla dzieci? Może i to trochę mi pomoże ;( |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kłopoty z miejscami intymnymi
Nie rozumiem? Bierz leki które przepisał Ci lekarz, przemywaj się tantum rosa.
A lekarz to widział te kropki? Jeśli tak to stosuj się do jego zaleceń. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
ojej to co opisujesz wyglada jak opryszczka ,ja to mialam masakra bolalo pieklo ropne ranki pekaly a jak robilam siku ooo rany co za bol.nie uzywaj zadnego mleczka tylko szare mydelko polecam,Tez mialam te leki nic nie pomoglo dopiero lek nazywal sie heviran czy cos takiego to mi pomoglo,ale sluchaj lekarza
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Cytat:
Mam nadzieję, że mi to przejdzie jak najszybciej. A tak poza tym kingula111 miałaś nawroty tej opryszczki? Ile trwało leczenie? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#6 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Twoje objawy wygladaja na opryszczke, moze warto udac sie do innego ginekologa ? W ogole lekarz zrobic Ci wymaz ? Czy tak na oko ocenil ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Na oko ocenił. Wypisał leki, kazał brać i jakby nic się nie zmieniało to w środę mam się wstawić. Trochę czuję ulgę po tych lekach i maści już tak uporczywie nie swędzi. Boleć boli mnie przy oddawaniu moczu a tak to czasem swędzi.. Mam nadzieję, że mi przejdzie i że to nie opryszczka..
Edytowane przez mala_mi02 Czas edycji: 2014-08-07 o 07:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
nawrotow odpokac nie mialam a bylo to ponad rok temu,leczenia zle trwalo okolo 10 dni zas dobre po dniu zazywania tabletek czulam ulge
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:56.