|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Wizażystko! Pomóż dobrać wdzianka, please!
Bardzo proszę o pomoć! Mam nietypową figurę, przy wzroście 160 cm, krótkimkim stanie (od połączenia szyi z ramieniem, przez biust, do pasa) 47 cm. Mam cholerne wymiary 110 - biust, 87 - pas i 110 (niestety nie biodra, tylko) brzuch, bo on jest najbardziej wystający. Wiem, że powinnam schudnąć, ale mam z tym wielki problem, a przez ten czas jakoś trzeba się ubierać. Tylko jak, żeby nie wyglądać jak bałwanek
![]() Serdeczne pozdrowionka i dla Wszystkich Czytających życzenia wszystkiego "the best" w tym roku!!! ![]() Krysia Edytowane przez kaszubia1 Czas edycji: 2007-01-02 o 13:05 Powód: dzika rozpacz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wizażystko! Pomóż dobrać wdzianka, please!
Krysiu, moja mama ma podobny problem z brzuszkiem
![]() ![]() Co do dołu to może lekko rozszerzane materiałowe spodnie? A jeżeli nie lubisz spodni to spódniczki ze skosu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
dzięki serdeczne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
No tak, dobrze by było załączyć zdjęcie, ale
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
zaawansowane opcje/załącz pliki (zarządzaj załącznikami)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
wizażanko
![]()
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Dzięki serdeczne Iwciuniu! Bluzeczki są śliczne, ale (jak z wymiarów wynika) pewnie się w nie nie zmieszczę
![]() ![]() ![]() Krysia
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Nie jestem fachowcem, więc w razie czego poprawcie, ale mam takie pomysły:
1. kopertowe bluzeczki i tuniki (jak już ktoś wyżej wspomniał) - ładnie eksponują dekolt i pozwalają na małe manipulacje z talią ;-) 2. bluzki i sukienki z "kimonopodobną" górą, jak na zdjęciach poniżej 3. sukienki odcinane pod biustem (ale nie bardzo marszczone, bo takie robią efekt kuleczki) 4. tuniki i dłuższe rozpinane swetry - o pionowych liniach, wydłużające sylwetkę Wklejam kilka zdjęć ciuszków, które wydają mi się właściwe. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Takie pytanie to bardziej do stylistki no ale jak juz pytasz to polecam ksiazke "Jak sie nie ubierać" Trinny Woodall, Susannah Constantine (różowa okładka). Ja zakupiłam ja na Allegro za 17zł. Naprawde warto. Możesz ja zabrac do sklepu i jak bedziesz miec watpliwosci co do fasonu etc to zawsze mozesz do niej zajrzec. Ja w ten sposób pomogłam wielu osoba, które nie potrafiły dobrac odpowiedniego fasonu ubran do swojej sylwetki. Tu tez cos wyszukasz:
http://kobieta.gazeta.pl/kobieta/0,75023.html Kopertowe bluzeczki a tak że z dekoltem w serek stworzone są dla kobiet z duzym biustem. Powinna być obcisła w talii i luźna na piersiach, albo gorsetowa z rękawami. żakiet dobrze dopasowany z głębokim dekoltem w kształcie litery V...to są suche teksty ale w ksiazce Trinny i Susannah znajdziesz dokładny opis i zdjecia ubran. Polecam naprawde bo warto!
Edytowane przez Tapcia Czas edycji: 2007-01-05 o 12:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:20.