|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Co zabrać na wakacje nad morze?
Wiem, że pytanie może trywialne, ale nigdy nie byłam na wakacjach... a juz na pewno nie na dłużej i nie nad morzem.
Dlatego nie chciałabym nie wziąć czegoś niezbędnego. Co powinnam zabrać? Jak z ubraniami? Czy robić jakiś "zapas" w razie wpadki ( ubrudzenie itp) ? Jadę na tydzień... Jeśli pogoda będzie ładna to pewnie ciągle będzie spędzanie czasu na plaży. Myślałam, żeby zabrać z ubrań: ( arabskimi będę pisać liczbę ubrań) : 1 spodnie długie, 2 spodnie krótkie, 1( może)sukienkę, 3-4 bluzki, kurtkę jeansową, sweterek, z butów to w 1 tenisówkach pojadę i zabiorę 1 japonki na plażę, 2-3 stroje kąpielowe i bieliznę. Nie chcę zabierać za dużo rzeczy i tego wszystkiego taszczyć dlatego chce się ograniczyć do minimum. Jeśli ktoś jeździł na wakacje to zapewne z własnego doświadczenia wie co jest potrzebne a czego np. zabrało się za dużo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Co zabrać na wakacje nad morze?
3 stroje kąpielowe na tydzień?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Po co Ci 2-3 stroje kąpielowe? Ja mam 1 główny i 1 zapasowy już starszy, ale i tak tego drugiego nigdy nie potrzebowałam. Z ubraniami to bedziesz lepiej wiedziała bo Ty wiesz czego się spodziewać na wakacjach (czy będziesz też zwiedzać czy tylko leżeć na plaży).
Z innych rzeczy to weź: - coś na komary - apteczka - stoperan
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Ręcznik plażowy, matę lub koc, wiatrołap, namiot plażowy lub parasol plażowy, chustkę na głowę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
rozwalają mnie takie wątki dorosłych ludzi...
nie wiem popatrz w domu co masz i zobacz co byś chciała wziąć bo się może przydac.. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
trzy kostiumy nad Bałtyk to raczej za dużo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
ReklaMO(D)żerca.
|
Weź jedne dodatkowe długie spodnie. Jeśli nie będzie pogody, a jedne Ci się pomoczą, to drugie będą bardzo przydatne.
W zależności od swoich potrzeb wyposaż apteczkę. Nie zapomnij o kremach z filtrem, okularach słonecznych i czymś na głowę, może się przydać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
3-4 bluzki na tydzień to trochę mało
![]()
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
wzięłabym więcej sukienek (jednak wygodniejsze są na plażę), coś "bardziej" eleganckiego, gdyby naszło was gdzieś wyjść wieczorem plus jeszcze jakieś buty. W samych tenisówkach chcesz śmigać w upale? sandałki weź jakieś
![]() p. s. tak patrząc na listę twoich rzeczy, to tyle ja zabieram na weekend jak jadę do znajomych (no, może z wyjątkiem tych strojów...) Na tydzień to mam zawsze mnóstwo rzeczy, bo a nuż coś mi się przyda na różną okazję. Zresztą zawsze wychodzę z założenia, że lepiej zabrać z domu i obwieźć niż żałować, że nie mam w co się ubrać ![]() aha, i zawsze mam mega wielką apteczkę ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
ReklaMO(D)żerca.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Zawsze biorę 1 koszulkę na dzień, nawet jeżeli zabieram sukienki. Zdarzało się, że rano sukienka była ok, ale pod wieczór wolałam już się przebrać. Poza tym, różne wypadki chodzą po ubraniach
![]() ![]() Na pewno nie będziesz siedzieć od rana do wieczora przez cały tydzień na plaży, więc zabierz sobie jeszcze jakieś wygodne obuwie: sandałki albo ażurowe baletki. Wychodzę z założenia, że lepiej zabrać więcej niż potem marudzić. i torbę plażową/plecak, może pareo |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
1. krem z panthenloem
2. filtr 30-50 na twarz 3. filtr 20 na nogi 4. polecam maseczki i żel chłodzacy rossmannowy ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- kremy z filtrem to mus, dodatkowo panthenol i żel chłodzacy :P |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
Pomijając, że zadziwia mnie to, że dorosła osoba ma problem z policzeniem, ile par majtek ma zabrać ze sobą, to na wakacje nad morzem zabrałabym:
-coś przed opalaniem -balsam chłodzący po opalaniu -mata/kocyk -okulary przeciwsłoneczne -nakrycie głowy -coś na komary -jeśli masz uczulenie, ew.gryzą cię dotkliwie - coś na ugryzienia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Co masz zabrać? Dobry humor!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Ja w ciągu ostatnich 10 lat byłam z 7 razy nad polskim morzem i zawsze miałam 1 strój
![]() ![]() Jeśli jedziesz nad Bałtyk to weź bluzę, sweter (coś cieplejszego na pochmurną pogodę, bo nad wodą nieźle gwiździ ![]() BTW obalę mit, że nad polskim morzem nie ma pogody ![]() ![]()
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
krem do opalania to podstawa dla zdrowia... A co do ciuchow -dziwna rozkmina. potrafisz przeciec wyobrazic sobie sroj na kazdy dzien, to po prostu Taki stroj wez.
A strojow kapielowych ja na Cale wakacje... mam ... zawrotna liczbe- 1 ! ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
Jak Baltyk, to wzielabym kalosze.. .
Mi sie przydaly :p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
Bałtyk? Sweter, bluzę, skarpety!
Mi się to przydalo ale ja od wieczora do rana siedziałąm na plaży
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
ja biorę 2 stroje kąpielowe, 2pary spodenek, 2 pary baletek, tenisówki, 3 koszulki, 2 koszule, katanę, leginsy- pewnie ze 3 pary :P, 2 sukienki, 2 spodniczki, okulary, kosmetyczke, kremy do opalania , prostownicę,lokówkę, szampon plus odżywka, ręczniki, ręczniki z przeznaczeniem na plażę, kalendarz:P, telefon, ładowarka, piżamka, dobra lektura, krzyżówki, TŻta. Jadę na 3-4 dni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Nad Bałtyk jeżdżę co roku, dwa dni temu wróciłam z 2 tygodniowego wyjazdu do Kołobrzegu i pogoda była piękna, padało tylko przez dwa dni, podobno cały lipiec ma być bardzo ładny,więc może aż kaloszy nie trzeba brać, ale na pewno jakieś dwie grubsze bluzy z kapturem bym wzięła na Twoim miejscu, bo wieczorami jednak jest wietrznie, a kiedy wcześniej się opalałaś przez kilka godzin na plazy i ciało masz rozgrzane to szybciej jednak marzniesz. Poza tym na pewno dwie pary długich spodni i choć z 7 bluzek, może nie wszystkie topy, tylko też jakieś z krótkim rękawem , bo jeśli sobie spalisz ramiona, to żebyś sobie mogła nałożyć coś przewiewnego co jednocześnie zakryje oparzenie, czego Ci oczywiście nie zyczę
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez bleuclair Czas edycji: 2014-07-18 o 10:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mały ot ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#25 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
dzieci załatwiające się na plaży, niedopałki papierosów, puste puszki, butelki i inne papierki po jedzeniu zakopane w piasku, zapach kebabów/zapiekanek itp
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
Nad Bałtyk jeżdżę niemal co roku, przeważnie na kilka dni. Zależy mi na tym, by jak najmniej dźwigać.
Moja wersja niezbędnego zestawu na tydzień: jeden strój kąpielowy, tyle koszulek/bluzek z krótkim rękawem, ile dni trwa wyjazd (bielizna to chyba oczywiste ![]() ![]() Apteczki nie wożę, ewentualnie coś przeciwbólowego i środek na komary. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Zapotrzebowanie zależy w dużej mierze od formy pobytu: domki?hotel?namiot?z własnym wyżywieniem, z możliwością gotowania? a także od sposobu spędzania czasu; jak masz zamiar leżeć cały dzień na plaży to faktycznie wiele rzeczy CI nie potrzeba. Ja bym się w każdym razie zanudziła. O!, ja zawsze biorę za dużo kosmetyków kolorowych (a potem się w ogóle nie maluje), tu można ograniczyć się do zupełnej podstawy. Jeżeli chcesz zaoszczędzić na miejscu to przelej sobie szampon/balsam/żel do mycia do mniejszych buteleczek albo skorzystaj z saszetek/próbek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Btw zawsze się dziwiłam czemu mój bagaż jest zawsze o połowę mniejszy niż bagaż przeciętnej osoby, po przeczytaniu waszych wyliczanek już przestałam ^^ No ale ja wolę nawet wziąć mniej bielizny i założyć z góry, że będę robić pranie w trakcie wyjazdu, byle tylko wozić za sobą jak najmniej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:26.