|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
VitalDerm - nowość w pielęgnacji włosów?
Hej. Chciałam zwrócić się do Was z pytaniem, czy któraś z was miała okazję używać szamponu lub innych produktów firmy, o której zaraz tu napiszę?
Dziś moja mama natknęła się w pobliskiej aptece na kosmetyki VitalDerm (szampony do włosów, odżywki, itd.), po krótkiej rozmowie z farmaceutką, która bardzo zachwalała szampon do włosów tej firmy, skusiła się i go kupiła. Jest to szampon odbudowujący do włosów suchych i zniszczonych, z olejem arganowym i masłem shea (tak pisze producent). Nigdzie nie umiem znaleźć żadnych informacji na temat tego szamponu, znalazłam tylko jeden zagraniczny, internetowy sklep gdzie go sprzedają, nic poza tym, żadnych opinii, żadnych recenzji na blogach, na wizażu w ogóle puściutko... Opis producenta brzmi zachęcająco, do tego skład w którym jest m.in. gliceryna, olej arganowy, olej rozmarynowy, olej jojoba, olej ze słodkich migdałów, olej z kiełków przenicy, pantenol, ekstrakt z kwiatu rumianku, witamina E, jest również bardzo ciekawy. SKŁAD SZAMPONU: Water (Aqua), Ammonium Laureth Sulfate, Glycerin, Disodium Cocoamphodiacetate, Cocamidopropylbetaine, Cocoamide Mea, Cetyl Alcohol, Argania Spinosa (Argan) Kernel Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Triticum Vulgare (Wheat) Germ Oil, Amodimethicone & Cetrimonium Chloride, Fragrance, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Panthenol, Anthemis Nobilis (Chamomile) Flower Extract, Tocopherol (wit.E), Methylchloroisothiazolino ne & Methylisothiazolinone, Lactic Acid. Ktoś może już używał, może się wypowiedzieć na temat tego produktu?
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: VitalDerm - nowość w pielęgnacji włosów?
Szczerze nigdy nie słyszałam o tej firmie, ale moim zdaniem szampon powinien być delikatny i to wystarczy. Szampon jest na głowie zbyt krótko, aby coś z włosami zdziałać. Już lepiej kupić dobrą odżywkę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Z tego co idzie wywnioskować ze składu - szampon jest dosyć łagodny, ma łagodniejszy detergent od Sodium Laureth/Lauryl Sulfate... No chyba, że się mylę? Na składach jakoś super się nie znam, ale potrafię już zwracać uwagę na pewne, istotne w tym temacie rzeczy ![]()
![]() |
![]() |
#4 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ALES to z całą pewnością nie jest delikatny detergent - część anionowa odpowiedzialna za mycie jest identyczna jak w SLES - sama używam mocnych detergentów ostatnio do mycia, bo inaczej się nie da (ultraniskoporowatość), więc gdyby tylko to mi nie pasowało to brałabym ![]() Mamy silikon i guar - sama uważam, że silikony i inne filmformery mogą być w odżywkach, ale nie w szamponie. Moje włosy miałyby pewnie przyklap ![]() Jednak jeśli komuś to nie przeszkadza, to faktycznie olei jest sporo i dość wysoko w składzie jak na szampon: arganowy, jojoba, słodki migdał. Za to masła shea nie widzę ![]() Konserwanty takie sobie, ale jak ktoś nie jest wrażliwcem to może szaleć. I ekstrakty ziołowe.
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
A jak rozpoznać że jest silikon??? Ja go używam i jestem bardzo zadowolona bo nie podrażnia mi skóry (pewnie oleje łagodzą) i cudownie pachnie. Łatwo się też rozczesują po nim włosy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Przetestowałam!
Zapraszam tutaj: http://proba-piekna.blogspot.com/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Myślicie że warto kupić to w ciemno dziewczynie? Narzeka że ma słabe włosy i lubi eksperymentować, a olejku chyba jeszcze nie próbowała...
Znalazłem tutaj: http://aptekadlabliskich.pl/do/producer?symbol=7040, myślicie że warto zrobić jej taką niespodziankę? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Jeśli ma włosy, które potrzebują nawilżenia, odżywienia, są suche, łamliwe, trudno się rozczesują, to jak najbardziej. Olejek jest do całego ciała (włosy, twarz, nogi, nawet rzęsy). Mi szkoda marnować go na włosy, skoro jest cała seria do pielęgnacji włosów, ale nałożyłam raz na próbę na wilgotne włosy wieczorem i spłukałam dopiero rano. Olejek obciążył mi włosy. Co innego maska czy serum. One są rewelacyjne!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Dzięki, zamówiłem w końcu. Nawet już zdążyła przyjść, jak coś to ta apteka z poprzedniego postu
![]() Stwierdzam, że warto odwiedzać sfeminizowane fora dyskusyjne. Głupio mi było się rejestrować - ale może lepiej zrozumiem moją dziewczynę i będę miał zawsze dobry pomysł na jakiś prezent :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Andrzej - cieszę się, że masz takie zdanie. To naprawdę fajnie, że mężczyźni zaczynają szukać alternatyw na przysłowiowe perfumy, które nie zawsze wpadają w gust kobiety. Badania wykazują, że pierwsze na co kobiety zwracają uwagę, gdy spotykają swoje rówieśniczki to po pierwsze - włosy, później buty i torebka. Każda z nas chciałaby mieć coś ekstra do pielęgnacji włosów, ale nie zawsze może sobie na to pozwolić. Dlatego panowie mają tu świetne pole do popisu, jeśli chodzi o prezenty
![]() Zastanawiam się czy nasza Alchemiczka mogłaby opowiedzieć coś o składzie odżywki? Ja testowałam, ale potrafię opowiedzieć tylko o doznaniach po użyciu ![]() SKŁAD ODŻYWKI: AQUA, C12-15 ALKYL BENZOATE, CETYL ALCOHOL, CETEARYL ALCOHOL,BUTYROSPERMUM PARKII (SHEA BUTTER), ARGANIA SPINOSA (ARGAN) NUT OIL, DIMETHICONE, AMODIMETHICONE & CETRIMONIUM CHLORIDE, FRAGRANCE, GUAR HYDROXYPROPYLTRIMONIUM CHLORIDE, HYDROLIZED SILK, BEHENTRIMONIUM CHLORIDE, PHANTHENOL (PRO-VITAMIN B5), ROSMARINUS OFFICINALIS (ROSEMARY) LEAF OIL, SIMMONDSIA CHINENSIS (JOJOBA) SEED OIL, TRITICUM VULGARE (WHEAT) GERM OIL, ANTHEMIS NOBILIS (CHAMOMILE) FLOWER EXTRACT, TOCOPHEROL (VITAMINE E), LACTIC ACID. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny,obecnie używam całej serii VitalDerm i jestem zachwycona
![]() ![]() Cena uważam, też bardzo przystępna a efekty przy tym mega. Zawsze miałam przesuszone- napuszone wręcz włosy..... ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:28.