|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() trwałosc perfum
w najnowszym cosmo piszą:
Perfumy powinno się zuzyć w ciągu trzech do sześciu miesięcy , zeby przedluzyc zycie zapachu trzymaj je w chlodnym i ciemnym miejscu, jesli przez jakis czas nie bedziesz ich uzywala schowaj butelke do plastikowej torebki i wloz do lodowki - w ten sposob zachowaja swiezosc jeszcze kilka miesiecy , ale najlepiej znalezc zapach ktory tak polubisz ze zuzyjesz odrazu. No i co wy na to ? 3- 6 miesiecy troche krotko! tymbardzije jak ma sie ponad 20 flakonikow ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: trwałosc perfum
....albo ponad 100
![]() Moim zdaniem to bzdura, mam wiele flakonów, które mają po kilka lat i nic im nie jest.Nie wiem kto napisał tę światłą poradę, ale sam światły nie był:PTrzymanie w lodówce też tak do końca nie służy zapachowi:/ |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Tak! Jak ja uwielbiam te "super" porady z kolorowców.
Jako posiadaczka kilku "staroci" majacych po ponad 10 lat chyba kilkakrotnie zaprzeczyłam takim "mondrym" wywodom pań piszczych w dziale uroda. Tak samo jak uwielbiam co wiosenne artykuły ze na nadchodzacy okres powinno sie zaopatrzyć w letnie wersje swoich ulubionych zapachów. Az chce mi sie w tym momencie powiedziec ze powinno to sie dla zdrowia regularnie wyprózniac. No chyba ze takie "cudowne" wywody podciagniemy pod kategorię "gów..o prawda" to owszem wtedy sie zgodze bo to juz bedzie podchodzic pod kategorię regularnego wyprózniania.
#4 |
perfumowy zawrót głowy
|
Oczywiście to bzdura.
Cosmo i ich "superporady" nie są dla mnie żadnym autorytetem. Chyba perfumy pomyliły im się tym razem z kremami. Niech już lepiej piszą jak osiągnąć 5 orgazmów za jednym razem itp. ![]()
#5 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Myślę, że lodówka to za mało. Od dziś proponuję wszystko trzymać w zamrażalniku. Na pewno zachowa świeżość na dłużej ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#6 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() albo jak zrzucić 10 kg w dwa tygodnie ![]() ![]() Może mieli tekst z zeszłego roku i słowo "krem" zamienili na "perfumy"? No przecież kryzys mamy... (dobrze, że nie perfum ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
średnio co drugi numer widzę tytuły: 'rozpal go w 5 minut' 'najgorętsze sex-sztuczki' 'hot pozycje'
![]() trudno się spodziewać po takiej gazecie rzetelnych informacji na temat perfum... chyba że 'sex-perfum' ![]()
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Co ciekawe - gdzieś tu na forum czytałam że trwałość perfum po otwarciu to 2-3 lata
![]() Ale Cosmo wie oczywiście lepiej ![]() A swoją drogą - jak się przeczyta jeden numer tego pisma to jakby się przeczytało wydania minimum z całego roku - w kółko to samo aż do znudzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]() a co do watku przewodniego, to przypomniala mi sie ta sprzedajaca od Pink Suede, zdaje sie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sztuczek z swoim sexem to ja nie musze robic moje ciało jest OK i nie musze go sztuczkami poprawiać. A dobra "hot pozycja" to centralna. Centralne umieszczenie tealighta pod garnkiem z czekoladowym fundee. I zmierzajac do sedna sprawy to obawiam sie ze dziwnie lista sex-perfum pokrywała by sie idalnie z 10 najnowszych ew. 10 najpopularniejszych zapachów w Sephorze, Douglasie czy innym temu podobnym toptenem.
![]() |
#11 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Cosmo powinno się zuzyć w ciągu trzech do sześciu miesięcy , zeby przedluzyc zycie pisma trzymaj je w chlodnym i ciemnym miejscu (jak WC? ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
perfumowy zawrót głowy
|
Cytat:
![]() Cosmo było fajne raz w roku, z kalendarzykiem ![]()
![]() |
#13 |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Ten wątek chyba się prosi o zamknięcie
![]() Podaję link do wątku, w którym jest na temat perfum a nie prasy kobiecej KLIK
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:15.