trwałosc perfum - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-29, 21:19   #1
RedLipstik
Raczkowanie

Question

trwałosc perfum

w najnowszym cosmo piszą:

Perfumy powinno się zuzyć w ciągu trzech do sześciu miesięcy , zeby przedluzyc zycie zapachu trzymaj je w chlodnym i ciemnym miejscu, jesli przez jakis czas nie bedziesz ich uzywala schowaj butelke do plastikowej torebki i wloz do lodowki - w ten sposob zachowaja swiezosc jeszcze kilka miesiecy , ale najlepiej znalezc zapach ktory tak polubisz ze zuzyjesz odrazu. No i co wy na to ? 3- 6 miesiecy troche krotko! tymbardzije jak ma sie ponad 20 flakonikow
RedLipstik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-29, 22:07   #2
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie
Dot.: trwałosc perfum

....albo ponad 100
Moim zdaniem to bzdura, mam wiele flakonów, które mają po kilka lat i nic im nie jest.Nie wiem kto napisał tę światłą poradę, ale sam światły nie był:PTrzymanie w lodówce też tak do końca nie służy zapachowi:/

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-30, 02:51   #3
Eenax
Zakorzenienie

GG do Eenax

Tak! Jak ja uwielbiam te "super" porady z kolorowców.

Jako posiadaczka kilku "staroci" majacych po ponad 10 lat chyba kilkakrotnie zaprzeczyłam takim "mondrym" wywodom pań piszczych w dziale uroda.

Tak samo jak uwielbiam co wiosenne artykuły ze na nadchodzacy okres powinno sie zaopatrzyć w letnie wersje swoich ulubionych zapachów.
Az chce mi sie w tym momencie powiedziec ze powinno to sie dla zdrowia regularnie wyprózniac. No chyba ze takie "cudowne" wywody podciagniemy pod kategorię "gów..o prawda" to owszem wtedy sie zgodze bo to juz bedzie podchodzic pod kategorię regularnego wyprózniania.
Dym kadzidlany. ...

czarne kredki
Eenax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-30, 08:00   #4
agnes_bdg
perfumowy zawrót głowy

Oczywiście to bzdura.
Cosmo i ich "superporady" nie są dla mnie żadnym autorytetem. Chyba perfumy pomyliły im się tym razem z kremami.
Niech już lepiej piszą jak osiągnąć 5 orgazmów za jednym razem itp.
może na tym się lepiej znają.

Rozpaczliwie poszukuję choć kropli Byzantine Rochas i AA Winter Delice

agnes_bdg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-30, 09:25   #5
just green
Rozeznanie

GG do just green

Cytat:
Napisane przez agnes_bdg Pokaż wiadomość
Oczywiście to bzdura.
Cosmo i ich "superporady" nie są dla mnie żadnym autorytetem. Chyba perfumy pomyliły im się tym razem z kremami.
Raczej nie, o kremach kiedyś pisali, że max. miesiąc mogą poleżeć. I to oczywiście w lodówce! No bo kto normalny przechowuje kosmetyki w takich szalonych miejscach jak łazienka albo pokój?! Przecież poza obszarem lodówki od razu wszystko gnije!
Myślę, że lodówka to za mało. Od dziś proponuję wszystko trzymać w zamrażalniku. Na pewno zachowa świeżość na dłużej
Cytat:
zapewne masz rację!

just green jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-30, 10:56   #6
zuzqie
Rozeznanie

Cytat:
Oczywiście to bzdura.

albo jak zrzucić 10 kg w dwa tygodnie "bądź piękna na wiosnę - 10 kg mniej bez diety i ćwiczeń!"
Może mieli tekst z zeszłego roku i słowo "krem" zamienili na "perfumy"? No przecież kryzys mamy... (dobrze, że nie perfum )
zuzqie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-30, 11:46   #7
just green
Rozeznanie

GG do just green

średnio co drugi numer widzę tytuły: 'rozpal go w 5 minut' 'najgorętsze sex-sztuczki' 'hot pozycje'
trudno się spodziewać po takiej gazecie rzetelnych informacji na temat perfum... chyba że 'sex-perfum'

just green jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-05-30, 15:25   #8
tennyo4
Zadomowienie

Co ciekawe - gdzieś tu na forum czytałam że trwałość perfum po otwarciu to 2-3 lata (oczywiście gdy nie trzyma się ich na słonecznym parapecie) a potem to już różnie bywa (jak same wiecie i po x lat flaszki stoją bez zmian)

Ale Cosmo wie oczywiście lepiej

A swoją drogą - jak się przeczyta jeden numer tego pisma to jakby się przeczytało wydania minimum z całego roku - w kółko to samo aż do znudzenia
tennyo4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-30, 15:37   #9
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Oczywiście to bzdura.
hmm, porady z dziedziny seksu tez maja rozwalajace... kiedys mi wpadl w rece taki dodatek do "Cosmopolitan" - w formie broszury - gdzie zebrano wszelakie pozycje seksualne. znakomita ich czesc nie nadawala sie do codziennego uzytku, wymagala albo bycia akrobatami, albo czterorecznymi stworzeniami. i smiem twierdzic, ze z finalna przyjemnoscia wiele to wspolnego nie mialo

a co do watku przewodniego, to przypomniala mi sie ta sprzedajaca od Pink Suede, zdaje sie
siarka40 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-30, 15:43   #10
Eenax
Zakorzenienie

GG do Eenax

Cytat:
Napisane przez just green Pokaż wiadomość
średnio co drugi numer widzę tytuły: 'rozpal go w 5 minut' 'najgorętsze sex-sztuczki' 'hot pozycje'
trudno się spodziewać po takiej gazecie rzetelnych informacji na temat perfum... chyba że 'sex-perfum'
No w 5 minut to każdego faceta można rozpalić, a nawet doprowadzić do gorączki wystarczy mieć w reku gwoźdź i energicznie gestykulowac rękoma w pobliżu jego samochodu, ew. wyciagnać lakier do paznokci i odkrecony połozyc na tapicerce.

Sztuczek z swoim sexem to ja nie musze robic moje ciało jest OK i nie musze go sztuczkami poprawiać.

A dobra "hot pozycja" to centralna. Centralne umieszczenie tealighta pod garnkiem z czekoladowym fundee.

I zmierzajac do sedna sprawy to obawiam sie ze dziwnie lista sex-perfum pokrywała by sie idalnie z 10 najnowszych ew. 10 najpopularniejszych zapachów w Sephorze, Douglasie czy innym temu podobnym toptenem.
Dym kadzidlany. ...

czarne kredki
Eenax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-30, 15:48   #11
tennyo4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez RedLipstik Pokaż wiadomość
w najnowszym cosmo piszą:

Perfumy powinno się zuzyć w ciągu trzech do sześciu miesięcy , zeby przedluzyc zycie zapachu trzymaj je w chlodnym i ciemnym miejscu, jesli przez jakis czas nie bedziesz ich uzywala schowaj butelke do plastikowej torebki i wloz do lodowki - w ten sposob zachowaja swiezosc jeszcze kilka miesiecy , ale najlepiej znalezc zapach ktory tak polubisz ze zuzyjesz odrazu. No i co wy na to ? 3- 6 miesiecy troche krotko! tymbardzije jak ma sie ponad 20 flakonikow

Cosmo powinno się zuzyć w ciągu trzech do sześciu miesięcy , zeby przedluzyc zycie pisma trzymaj je w chlodnym i ciemnym miejscu (jak WC? ), jesli przez jakis czas nie bedziesz go uzywala schowaj pismo do plastikowej torebki i wloz do lodowki - w ten sposob artykuły zachowaja swiezosc jeszcze kilka miesiecy , ale najlepiej znalezc artykuł ktory tak polubisz ze zuzyjesz odrazu.
tennyo4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-30, 16:14   #12
agnes_bdg
perfumowy zawrót głowy

Cytat:
Napisane przez tennyo4 Pokaż wiadomość
Cosmo powinno się zuzyć w ciągu trzech do sześciu miesięcy , zeby przedluzyc zycie pisma trzymaj je w chlodnym i ciemnym miejscu (jak WC? ), jesli przez jakis czas nie bedziesz go uzywala schowaj pismo do plastikowej torebki i wloz do lodowki - w ten sposob artykuły zachowaja swiezosc jeszcze kilka miesiecy , ale najlepiej znalezc artykuł ktory tak polubisz ze zuzyjesz odrazu.

Cosmo było fajne raz w roku, z kalendarzykiem

Rozpaczliwie poszukuję choć kropli Byzantine Rochas i AA Winter Delice

agnes_bdg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-30, 17:02   #13
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Ten wątek chyba się prosi o zamknięcie

Podaję link do wątku, w którym jest na temat perfum a nie prasy kobiecej KLIK

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości