|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Dziwny okres przy braniu tab.
Witajcie dziewczyny. Mam taki problem.
Tabletki anty biorę już w sumie 5 rok. Ostatni okres miałam słaby, a jeszcze wcześniejszego pozwoliłam sobie nie robić ze względu wyjazdu. Aktualnie jestem teraz na 15 tabletce i jakieś 2-3 dni temu dostałam okres.. Z tym, że bardzo dziwny. Nic mnie nie boli, a wydzielina jest bardzo ciemna, brązowo - czarna. Na wyjeździe byłam u mojego chłopaka, ale biorę tabletki regularnie. Dzień przed tymi plamieniami wsiadłam na rower (rok czasu nie jeździłam), więc zastanawiam się czy to może z wysiłku, albo z gorąca? Co o tym sądzicie? Zapomniałam nadmienić jeszcze, że kiedy już wróciłam od chłopaka, tydzień później miałam grypę żołądkową i drobne wymioty i biegunka mi się zdarzyły. Ale to już było po przyjeździe, więc chyba nie mam się czym martwić, jeśli chodzi o ciążę? Edytowane przez _Lena_ Czas edycji: 2014-07-17 o 07:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Dziwny okres przy braniu tab.
ryzyko ciąży jest zawsze.. ale nie sądzę,zebys musiala sie o nia martwic skoro regularnie bierzesz pigułki
![]() to sa jednak hormony... dzialaja na nasz organizm i moga powodować ,,dziwny okres".. a wysilek fizyczny tez mógł na to wplynac.. nie masz się czym martwić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Zrób test ciążowy do pewności.
Jeśli wyjdzie negatywnie, a za miesiąc takie plamienia się powtórzą to będziesz musiała zmienić tabletki na inne. Możliwe, że te nie trzymają już cyklu. Ochrona przed ciążą jest zachowana oczywiście. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Za 5 dni zacznę przerwę, czy powinnam w ciągu tej przerwy dostać "okres"? Czy może go teraz nie być?
W sumie racja, bo w ciągu mojego wyjazdu brałam regularnie wszystkie tabletki (w ogóle nigdy żadnej nie pominęłam) co najwyżej miałam max. 2h opóźnienia.. a to, że tydzień po przyjeździe miałam małe problemy z grypą żołądkową to chyba się nie liczy, bo to już "po"... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Ja uważam, że powinnaś dostać normalnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
A powiedzcie mi co może być przyczyną tego, że podczas brania tabletek ma się "okres"?
Poczekam jeszcze, bo w niedzielę, poniedziałek powinnam dostać "okres", ale nadal zastanawiam się nad zrobieniem testu. ![]() ![]() Jeśli dostanę normalnie "okres" to dam sobie spokój, a jeśli nie to wybiorę się do lekarza, może faktycznie przestały działać.. Edytowane przez _Lena_ Czas edycji: 2014-07-21 o 13:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Spokojnie, nie przejmuj się tak. Który masz dzień przerwy?
Takie plamienia w trakcie brania tabletek to właśnie sygnał tego, że tabletki są za słabe i nie trzymają cyklu. Nie ma to nic wspólnego z ochroną, bo jesteś bezpieczna w 100%. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Przerwę zaczynam w środę. A "okres" mam zawsze w 5, 6 dzień, to i tak późno, bo zawsze niedziela, poniedziałek... więc trochę czekania.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Ja bym poszła do ginekologa po krwawieniu i tyle. On Ci na pewno bardziej pomoże niż my na forum
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:55.