|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Specjalnie o brzuchu :)
Kochana Volunteer zainspirowała mnie do założenia tego wątku
![]() Rysunek przedstawia różne nachylenie „oparcia” podczas treningu brzucha, jak i związek między mięśniem prostym brzucha a konkretnym stawem kręgosłupa. Najwyższemu odcinkowi mięśnia, który u większości z nas ![]() Czyli jeśli „spięcie brzucha” będziemy wykonywać na różnych wysokościach, a nie na standardowej, to doprowadzimy do równomiernego rozwoju wszystkie odcinki mięśnia. Trzeba jednak pamiętać, że będą one „widoczne” dopiero wówczas, gdy leżąca na nich tkanka w dużym stopniu zostanie pozbawiona tłuszczu. Rysunek pochodzi z książki W.Miessnera, Sztanga, hantle i sztangielki. Wszystko na temat sprzętu, treningu i zdrowia,
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Specjalnie o brzuchu :)
OOOOO!!!! super!
![]() Myślę,że często tak skupiamy się nad tym,żeby ćwiczyć,że zapominamy o tym by robić to prawidłowo ![]() chętnie poczytam jak ćwiczyć aby osiągnąć jak najlepsze efekty ![]() Prosimy o więcej ![]() ![]() A dziękujemy za obecne wskazówki ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
W podrozdziale tej książki są jeszcze rysunki ćwiczeń na brzuch, ale wszystkie są z obciążeniem i niektóre dosłownie przerażają, np. trzymanie sztangielki między stopami przy wyprostowanych w górze nogach
![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
no tak...suzana jest kochana
![]() wydaje mi sie, ze to bardzo pomoze nparawde w wykonywaniu cwiczen...ja juz widze co zle robilam (za maly zasieg ruchu wlasnie i nie rownomiernie cwiczylam - inaczej mowiac az mi glupio bo poszlam na latwizne). jestem przekonana ze po jutrze (jutro brzuch cwicze) bede czula brzuszki ![]() bardzo sie ciesze ze wreszcie widze jak to dziala - super suz sie spisalas (przyznaje ze troche watpilam:P) no ale - zobacze jutro - az sie boje tego treningu bo chyba bedzie ciezko... pozwoilsz ze cwiczenie z sztangielka sobie odpuszcze ![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Pozwolę
![]() ![]() Znając moje szczęście i ekspresję podczas ćwiczeń, ta sztangielka wylądowałaby na mojej głowie ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
hmmm, super - ja ćwicząc brzuch spinam go na róznych wysokosciach, ale tylko dlatego, ze tak ćwiczyłam na zajeciach na uczelni kiedys - chodzilam na aerobik i step
![]() Lubiłam te ćwiczenia i dlatego teraz w domu tez je robie, ale nie wiedziałam, ze tak to działa ![]()
Can’t find the answers I’ve been crawling on my knees Looking for anything To keep me from drowning Promises have been turned to lies Can’t even be honest inside Now I’m running backward Watching my life wave me goodbye |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
no wiesz suz...gdy w gre wchodzi zycie to czlowiek bardziej sie przyklada do tego co robi - motywacja skuteczna nie powiem
![]()
![]() |
#8 |
żona
|
![]()
Ja tez teraz zauwazam moje błedy... musze je poprawic juz od dzisiaj... i moze dzieki temu bedą lepsze rezultaty
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tamilee(chyba ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Odświeże, bo przydatna informacja
![]()
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
zgadzam sie bardzo przydatna informacja
![]() i juz wiem dlaczego mam najbradziej umiesniona gorna czesc brzuszka ![]()
![]() |
#12 |
żona
|
a tak wogole gdzie jest nasza kochana volunteer?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Jakie jeszcze cwiczenia robicie na brzuch? Ja wlasnie postanowilam rozpoczac batalie o talie
![]() ![]() ![]()
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a ja mam pewien problem z brzuchem.
W moim przypadku w wyniku diety i ćwiczeń , pomimo iż na brzuchu mam jeszcze sporo tłuszczu, w górnej jego części zaraz pod biustem pojawiła się wypukłość, która mi przeszkadza np. gdy siedzę. ![]() Czy to znaczy, że za nisko się podnoszę wykonując spięcia brzucha ? Co o tym sądzicie? Dodam jeszcze , że zeszły mi boczki, zaś uwypuklił się przód brzucha... Nie wiem czy to prawidłowy objaw podczas odchudzania.
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Witam!!!
co sadzicie o ab king pro? bo moj znajomu=y wlasnie wyjechal z polski na jakis czas i mi to urzadzonko porzyczyl ![]() dziekuje za odp pozdrawiam ![]() pa |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Suzana super!! Juz wiem jak cwiczyc 3(od góry0 czesc brzucha
![]()
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
szano a jak "leżąca na nich tkankę w dużym stopniu z pozbawić tłuszczu"?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak często? ilu ludzi tyle odpowiedzi może paść na to pytanie moim zdaniem wystarczy 4 razy w tygodniu po 3 - 4 serie do 20 powtórzeń, a najlepiej jest wówczas, gdy zmieniasz układ ćwiczeń przy każdym podejściu przynajmniej u mnie się to sprawdza Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:53.