|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Przesunięcie miesiączki
Dziewczyny sprawa wygląda tak. Od ponad 2 lat (bez przerw) zażywam tabletki antykoncepcyjne YAZ (nie było zalecenia ginekologa aby robić przerwy). Pod koniec każdego miesiąca wypada mi miesiączka i tak się złożyło, że za miesiąc i za 2 mam zaplanowane wyjazdy wakacyjne (upał, basen itp) i nie chciałabym się męczyć z tym, że zamiast się dobrze bawić, będę przeżywała bóle i ciągle myślała o tym czy nic nie widać, czy tampony/podpaski w torbie itp (zawsze mam, ale wiecie o co chodzi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Przesunięcie miesiączki
Czemu teraz się chcesz wstrzymywać? Jeśli przedłużysz przerwę to nie będziesz dalej chroniona i będziesz musiała się zabezpieczać dodatkowo i narobisz sobie bałaganu w organiźmie. Wg mnie jak nie chcesz mieć krwawienia z odstawienia to po prostu po tym opakowaniu nie bierz tabletek placebo i przejdź do następnego opakowania. Z tym, że mogą się w nast. opakowaniu pojawić plamienia.
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Ja bym połączyła opakowania.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() Moja sprawa również dotyczy przesunięcia miesiączki tabletkami. W wielu wątkach czytałam o tym,żeby, w razie potrzeby, nie robić tej przerwy (która mi niestety wypada w połowie wyjazdu nad morze) i wziąć od razu drugie opakowanie. Ja natomiast posiadam takie "opakowanie zapasowe" yasminelle, z którego biorę tabletkę np jeżeli jakąś (z "normalnego" opakowania) zgubię, lub mam wymioty czy biegunkę i wolę się zabezpieczyć drugą tabletką (a nie brać jej z "normalnego" opakowania) Moje pytanie- czy-jeżeli skończy mi się "normalne" opakowanie na urlopie-mogę sobie wziąć dodatkowo trzy (bo tyle potrzebuję) tabletki z tego "zapasowego" opakowania, po powrocie do domu zrobić 7 dni przerwy a następnie normalnie rozpocząć nowe opakowanie? Czy ktoś coś takiego stosował? Bardzo proszę o pomoc ![]() ![]()
enter the ninja- dietkuję, fitnessuję...walczę Edytowane przez bessens Czas edycji: 2014-07-21 o 21:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Można jak najbardziej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:19.