|
|
#1 |
|
Rozeznanie
|
zdrowy styl życia
Hej dziewczyny, zaczynałam odchudzanie wiele razy, trudno zliczyć ile dokładnie. Oczywiście nigdy nie dotrwałam do końca i z roku na rok byłam coraz grubsza. Tym razem coś się we mnie zmieniło bo nie tyle zależy mi na zrzuceniu paru kilogramów(wcześniej na diecie obsesyjnie sprawdzałam wagę każdego dnia) o ile na znalezieniu dobrej, zdrowej ścieżki w życiu. A ładne ciało będzie "efektem ubocznym".
Mam 25lat więc wszystko co robię w chwili obecnej zostawi duży ślad na przyszłej 40letniej mnie. Lubię imprezować, pić alkohol, od czasu do czasu palić papierosy, do tego fastfoody, słodycze, itp. Sądze że 40stoletnia ja nie będzie zadowolona z tego co robiła w wieku 25 lat, więc czas to zmienić. Zmianę rozpoczęłam kilka dni temu ale wiadomo początki są najprzyjemniejsze. Moje zasady to: - brak alkoholu - brak papierosów - odwyk od kawy - zdrowa żywność - joga - sport kardio (zaczynam od biegania, nie wiem czy polubię więc zostawiam tu opcje otwartą) Jeśli wy też chcecie zmienić styl życia na zdrowszy, zapraszam do wspólnego odchudzania
|
|
|
|
|
#2 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: zdrowy styl życia
Witaj karmiii pamiętasz mnie jeszcze???
![]() kiedyś razem dietkowałyśmy ![]() jestem po porodzie (2 miesiące temu urodziłam prześliczną córeczkę) Po porodzie ważyłam 80kg waga szybko spadała i teraz jestem na etapie 65kg waga niestety się podniosła o 2 kg. Od dziś biorę się za siebie ostro. A Tobie życzę wytrwałości w swoich założeniach
|
|
#3 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Startowałam z podobnej wagi ponad 2 miesiące temu Teraz mam 60,5 kg i chcę zejść poniżej 60 kg. Zmieniłam zupełnie styl żywienia - teraz jest zsrowy. Odrzuciłam słodycze, napoje gazowane, nie jem smażonego, białego chleba itd. Do tego kręcę hh ostatnio dość nieregularnie. Czasem pójdę na rower i tak Przez ograniczenie spożywanych kalorii udało mi się już parę kg zrzucić![]() Widzę, że mamy podobne cele a powiedz ile masz wzrostu?
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Rozeznanie
|
agulaaaa przy Twoim wzroście to jesteś laska ja mam 168cm
gratulacje za wytrwanie 2 miesięcy w zdrowym stylu życia, to możesz mnie trochę powspierać bo sądzę że będzie ciężko ![]() vanes oczywiście że pamiętam i widzę że dla Ciebie trzymanie się zasad to pestka jesteś bardzo konsekwentna, podziwiam tak w ogóle liczysz kalorie? bo widzę efekty są ogromne
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Hej!
Ja również od tygodnia staram się żyć zgodnie "ze sobą"! Podstawowe zmiany u mnie: -żadnych fast foodów -żadnebo białego pieczywa -zero napojów gazowanych -zero słodzonych soków sztucznych -żadnego smażenia na oleju -zero cukru -ograniczone słodycze -żadnych chipsów! i tym podobnych przekąsek za to: -woda niegazowana -poeczywo chrupkie wasa -koktajle domowej roboty -jedzenie z parowaru -zamiast oleju , oliwa z oliwek -produkty "light" ( nie wiem czy rzeczywiście są dietetyczne, ale kupuję" -dużo warzyw i owoców -dużo białka (ale bez przesady) -herbatki zielone i ziołowe To chyba największe zmiany do tej pory, czuje się dużo lepiej! ![]() ![]()
|
|
|
#6 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przestawienie się na inne jedzenie , ale teraz już nie mogę bez tego żyć i dobrze się czuję. Nie chodzę nigdy glodna. Jem co 3 godziny Muszę pracować nad moimi biodrami i udami, bo to katastrofa
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wszystkie przyszłe chudzinki!
))) Widzę, że motywacji nie brakuje - to dobrze, bo szanse na osiągnięcie celu sa jeszcze wieksze! )Moim zdaniem nie powinniście się skupiać na tym co jeść, a czego nie jeść - tylko trzeba pomyśleć o dobrze zbilansowanych posiłkach, bo wszystko w umiarze jest dozwolone
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#8 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Życzę powodzenia
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Wiecie tam dają takie fajne kaftaniki...Nie wiem tylko czemu są wiązane od tyłu...
|
Karmiii jesteśmy z Tobą!
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
Dacie radę dziewczyny
Mi najgorzej było się przestawić, zmienić nawyki na zdrowsze, teraz już jakoś leci, a na koncie 10 kg mniej
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Rozeznanie
|
Dołączam się
![]() Moje zmiany: chleb razowy (lub każdy byle nie pszenny) ograniczam słodycze - jeden dzień w tygodniu kiedy troszkę mogę zjeść ![]() nie słodzę herbaty, jak już to domowe soki z owoców ![]() nie jem pieczonego mięsa, ziemniaków, makaronu, ryżu, no i regularnie jem
|
|
|
|
|
#13 |
|
Rozeznanie
|
konfitura_ duże zmiany, dla mnie szczególnie trudna zmiana z makaronem bo kocham makaron ponad wszystko więc na razie go zostawiam tylko będę sobie na niego pozwalać do godziny 13.
agulaaaa sądzę że długo nie będziesz czekać bo widzę że chudniesz w ekspresowym tempie ![]() f_ola cieszę się ![]() karoolciaq gratulację za trzymanie się swoich żelaznych postanowień ![]() ---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- Tak w ogóle dzisiaj dzień jak do tej pory jest na plusie. Śniadanie: razowa bułaczka z serkiem + kawa(ciężko rzucić z dnia na dzień) II Śniadanie: melon, brzoskwinia Obiad: makaron z ziołami +łyżka oliwy surówka z pomidorów i cebuli Na kolację mam zamiar zjeść sałatkę z kurczakiem, bez węglowodanów |
|
|
|
|
#14 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz może być ciężej, ale nie poddaję się Idę niedługo na rower |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewczynki
i dołączam do Was.Ostatnio bardzo źle się czuję ciągle senna,zmęczona,boli mnie głowa,nie mam siły...własnie wróciłam z przejażdżki rowerowej(postanowiłam codziennie jeżdzić dla zdrowia)10 km i zaraz płuca wypluję ze zmęczenia.Do tej pory jadłam bardzo nie zdrowo,do tego zimne piwko...;/Mam nadzieję,że bedziemy się wspierać nawzajem żadnej diety nie planuje,po prostu postanowienie-dużo ruchu i zdrowe odżywianie.
Edytowane przez agata456 Czas edycji: 2011-07-11 o 17:19 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#16 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też wyznaję podobne zasady ruch i zdrowe odżywianie ![]() Też zaraz na rower idę
|
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Rozeznanie
|
Duże zmiany ale ciągle się potykam.... Muszę się wziąć w garść, bo jak narazie to jest cienko...
|
|
|
|
|
#19 |
|
Rozeznanie
|
Witam
Ja "przeszłam" na zdrowy tryb życia już pewien czas temu i utrzymuje go cały czas nie tylko zdrowe jedzenie ale i aktywność fizyczna jak taniec, rower, basen i bieganie. Od tamtego czasu schudłam 10kg mam świetną kondycje, świetnie się czuje, efektywniej się uczę, nie choruje, znikł cellulit a cera mi się bardzo poprawiła.. Wyznaczam sobie jeden dzień kiedy mogę zjeść wszystko co tylko raz na dwa, trzy tygodnie.. i daje rade ![]() Moje zasady: - żadnego cukru, słodyczy, nie słodze nawet kawy, - żadnego niezdrowego jedzenia a jak mam ochotę na kebab robię sobie tortille z mąki pełnoziarnistej i sos z jogurtu, - zamieniam niezdrowe tuczące składniki na chude i zdrowe, - nie smażę nic, np kotleta mielonego piekę w piekarniku tak samo ryby i wszystko inne - śniadanie to podstawa, zdrowe i sycące,co drugie to owsianka, wymyślam różne zdrowe i pyszne kombinacje, żeby mi się nie znudziła, a stałym składnikiem są otręby (mnóstwo błonnika, noi cera po owsiance śliczna) - codziennie co najmniej 3 razy warzywa i owoce - wszystko pełnoziarniste: chleb, makaron, brązowy ryż - dużo chudego białka bo m.in zwiększa przemiane materii - woda 1l dziennie oraz zielona herbata i herbatki ziołowe ( w tym dużo z pokrzywy) - staram się jeść ryby często.. makrele, tuńczyka, śledzie.. - staram się jeść częściej orzechy, suszone owoce ( także zastępuje słodycze nimi np śliwki kalifornijskie uwielbiam poprostu Jak coś sobie przypomne więcej to bede pisać ![]() -
|
|
#20 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na śniadanie kanapki z ciemnym chlebem, chuda wędlina, pomidor II jakiś owoc (np. jabłko) lub jogurt z otrębami III. tu bywa różnie np pierś z kurczaka gotowana na parze + brązowy ryż + warzywa IV. czasem marchewki, owoce V. serek wiejski z pomidorem czy jogurtem lub jajecznica Miedzy czasie zdarza mi się też coś lekkiego jeść. Ważne, żeby co 3-4 godziny jeść. No i piję wodę i zieloną herbatę. Tylko to. Nie piję gazowanych napojów, ani żadnych soków. No i koniecznie jakiś ruch. Ja kręcę hh i zaczęłam na rowerze jeździć. Zwykle raz na parę dni lub częściej zależy, jak mam czas ![]() ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Cytat:
![]() A powiesz ile teraz ważysz i przy jakim wzroście?
|
||
|
|
|
|
#21 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po prostu czysty zbieg okoliczności! Do jakiej wagi chcesz zejsć?!
|
|
|
#22 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zobaczę, jak to będzie. Potem będzie zależało mi na modelowaniu sylwetki. W dalekich planach jest 55 kg, ale to marzenie |
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Modelowanie sylwetki - chcę kupić hh z wypustkami, podobno działa cuda.. Tylko nie wiem co zrobić z moimi udami!! ((Agula jest szansa żebym zobaczyła jak wyglądasz teraz? Bo ciekawi mnie jak wygląda inna osoba przy tym samym wzroście z praktycznie tą samą wagą
|
|
|
#24 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo miałam 2 tygodnie przerwy ![]() Wiesz co jadę w piątek nad morze to myślę, że przywiozę jakieś zdjęcia ze sobą Kurczę, ale ja to mam szeroki biodra Z góry już mi zleciało cm, a ten dół stoi, jak zaczarowany ![]() A Ty jakie masz wymiary ? |
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja właśnie znad morza wróciłam i zapewniłam sobie zdjęcia, żeby móc porównywać pod koniec miesiąca. Bo w sumie to był mój sposób - od początku robiłam zdjęcia i porównywałam. Wymiary z 4 lipca: Biust 93 Talia 73 Pupa 94 Na moje szczęście spadłam z rozmiaru D na C i jestem wniebowzięta!
|
|
|
#26 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jakbym ważyła 59 kg to było by takie prawdziwe porównanie..bo teraz każdy kg w dół jest widoczny. Ja teraz wążę 60,5 kg i jak będę ważyć te 59 kg to już inaczej będę wyglądać niż teraz ![]() Ja czekam właśnie na te moje biodra i jeszcze parę cm z brzucha
|
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zmniejszyłabym uda, bo pupa z boku wygląda jak przedłużenie pleców, a to mi się nie podoba! Majtek od stroju naszukałam się długo, bardzo długo, bo wszystko wisiało...
|
|
|
#28 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
biust 90 talia 65 biodra 96 i dążę, żeby z bioder mi spadło parę cm.. Myślę, że jak będę ważyć poniżej 60 to już coś spadnie.. |
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#30 |
|
Przyczajenie
|
Hej ja sama zrzuciłam 10 kg a teraz staram sie zrzucic ok 4. Wszystko poisuje na swoim blogu
dopiero niedawno go zalozylam i ciezko mi sie rozkrecic wiec mam nadzieje ze bedziecie na niego zagladac w tym blogu znajdzieicie porady jadłospisy pomysły na dania, dowiecie sie jak schudlam 10 kg w 1,5 miesiaca Odchudzalam sie dieta 1000 kcal wszystko wyliczałam sama ale opierałam sie na poradach dietetyka do ktoreggo chodzi moja mama mam nadzieje ze bedziecie mnie oddwiedzac bedziemy sie nawzajem wspierac i wymieniac przepisami pozdrawiam i zapraszam na foto-dieta.blog.onet.pl
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:55.

a powiedz ile masz wzrostu?
[B]56 [B]55,5-55-54,5-54-53,5-53-52,5-52-51,5-51-50,5-50
Piekarnik Laury
....... .

i dołączam do Was.Ostatnio bardzo źle się czuję ciągle senna,zmęczona,boli mnie głowa,nie mam siły...własnie wróciłam z przejażdżki rowerowej(postanowiłam codziennie jeżdzić dla zdrowia)10 km i zaraz płuca wypluję ze zmęczenia.Do tej pory jadłam bardzo nie zdrowo,do tego zimne piwko...;/Mam nadzieję,że bedziemy się wspierać nawzajem
((