Odpuścić sobie czy próbować? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-07-23, 21:16   #1
annmarie0102
Przyczajenie

Odpuścić sobie czy próbować?

Jakiś czas temu założyłam na forum wątek "różnica wieku to ogromny problem" tu link: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=45601711 i postanowiłam zrobić tak jak dziewczyny mi radziły tzn poczekać może mi przejdzie ale w tym właśnie rzecz ze nie przeszło wręcz przeciwnie, jak go nie widuje to czuje się bardzo dziwnie, a jak już wróci do domu to czuje coś jakby ulgę ale, że co... Że nic mu nie jest? że wrócił? Bez sensu ale wiem jedno - nie chce dłużej czekać tym bardziej że zauważyłam, że nie jestem mu obojętna. Tylko tak jakby on bał się zrobić tego ważnego kroku, sama nie wiem. Ale ja jestem nie raczej nieśmiałą osobą, wiec mi też nie jest łatwo. Dlatego chciałabym Was prosić może o jakieś rady czy coś w tym stylu... Jak dać mu do zrozumienia, że nie jest mi obojętny? 😱😋💕

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
annmarie0102 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-23, 22:15   #2
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4
Konto usunięte

Dot.: Odpuścić sobie czy próbować?

A jakie wykazuje oznaki tego, że nie jesteś mu obojętna? Jakoś nie chce mi się wierzyć, że starszy, dojrzały facet niecały rok temu stracił żonę i tak szybko zainteresował się nową, młodszą kobietą (w dodatku córką kolegi z którym pracuje??)

A jeśli okazałoby się, że jednak się interesuje, to dla mnie byłoby to na tyle negatywne zachowanie, że sama bym się nim nie zainteresowała.
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-23, 23:28   #3
annmarie0102
Przyczajenie

Nie tylko ja zauważyłam że nie jestem mu obojętna. Przechodząc obok niego często mnie zaczepia pod byle jakim pretekstem ale ja się wtedy pesze i ucinam rozmowę, często się na mnie patrzy uśmiechając się przy tym znacząco, pyta nawet mojego ojca co u mnie słychać, jak tam praca itd. Mimo że mieszkamy obok siebie to zazwyczaj kończyło się na przywitaniu, a od pewnego czasu to się zmieniło. Dla ciebie może to być negatywnym zachowaniem ale ja wiem jak było kiedyś jak jego żona żyła i wiem jak jest teraz więc to nie jest dla mnie dziwne zachowanie tzn takie którego bym się po nim nie spodziewała wręcz przeciwnie...

Stary 2014-07-24, 00:12   #4
tasik92
Raczkowanie

Jak dla mnie to pewnie trochę nadinterpretujesz jego zainteresowanie , a nawet jeśli nie, to myślę, że nie powinnaś nic robić. Przecież w ogóle go nie znasz. Spróbuj ochłonąć i zwyczajnie rozwijaj tą znajomość, jeśli tego chcesz.

Przypomina mi to trochę moje zauroczenie w sąsiedzie-nauczycielu (nie uczył w mojej szkole) sprzed paru lat ;D... Różnica wieku nie była aż tak drastyczna, ale właśnie pociągał mnie jako starszy nieznajomy. Szukałam z nim kontaktu. Nawet wydawało mi się, że on też, ale nic z tego . Później gdy dowiedziałam się więcej na jego temat - straciłam zainteresowanie tym panem . No i jak to zwykle bywa, wtedy role się odwróciły... A piszę to dlatego, bo co Ty właściwie wiesz o tym facecie? Nawet nie rozmawiacie, bo się wstydzisz... Póki co to zauroczyłaś się wyobrażeniem na jego temat.

Edytowane przez tasik92
Czas edycji: 2014-07-24 o 00:14
tasik92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-24, 00:15   #5
annmarie0102
Przyczajenie

Mieszka mnie odkąd pamiętam, znamy się dość dobrze więc raczej wiem więcej o nim niż ty o swoim nauczycielu. :-P i na pewno nie zauroczylam się wyobrażeniem na jego temat. 😋

Stary 2014-07-24, 00:20   #6
tasik92
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez annmarie0102 Pokaż wiadomość
Mieszka mnie odkąd pamiętam, znamy się dość dobrze więc raczej wiem więcej o nim niż ty o swoim nauczycielu. :-P i na pewno nie zauroczylam się wyobrażeniem na jego temat. 😋

Prawie ze sobą nie rozmawiacie i znacie się dość dobrze? Oj zejdź na ziemię dla własnego dobra. Dla mnie to żadna relacja w tym momencie.
Stary 2014-07-24, 00:25   #7
annmarie0102
Przyczajenie

Znamy sie pod tym kątem ze sporo o sobie wiemy, nie miałaś nigdy tak ze kogoś słabo znałas a jednak wiedzialas o tej osobie sporo rzeczy? Może i bujam trochę w obłokach ale meczy mnie ta sytuacja i chciałabym coś z tym zrobić i tyle. To jakaś zbrodnia?

Stary 2014-07-24, 00:34   #8
tasik92
Raczkowanie

Cytat:
Znamy sie pod tym kątem ze sporo o sobie wiemy, nie miałaś nigdy tak ze kogoś słabo znałas a jednak wiedzialas o tej osobie sporo rzeczy? Może i bujam trochę w obłokach ale meczy mnie ta sytuacja i chciałabym coś z tym zrobić i tyle. To jakaś zbrodnia?

Nie. Po prostu doradzam Ci go najpierw lepiej poznać BEZPOŚREDNIO jako znajomego, a nie od razu liczyć na jego kroki, przekształcające waszą znajomość w romantycznym kierunku albo co gorsza dawać mu jakieś znaki .

Wydaje mi się, że mimo że założyłaś ten "pytający" wątek, to decyzję już podjęłaś.
Ja bym się w to nie mieszała, bo: raz że ledwo co pożegnał żonę, dwa - kolega ojca, trzy- a nawet jego szef. Zrobisz jak zechcesz. To tylko moja opinia.
Stary 2014-07-24, 00:53   #9
annmarie0102
Przyczajenie

Właśnie o to chodzi chce go lepiej poznać ale nw jak bo po pierwsze nie widzimy się często po drugie nie "zaczepia" mnie ciągle tylko sporadycznie a ja nie mam pojęcia co mam mowic/ robić. A to ze to jest kolega ojca utrudnia cała sprawę bo nie chce żadnych zgrzytów.

Stary 2014-07-24, 13:05   #10
I am Rock
lokalna gwiazda

Ale on coś robi oprócz słownego zaczepiania? Pytam, bo mój facet przez pewien czas myślał, że mam 16 lat i adorował mnie z daleka. I gdy pierwszy raz spotkałam się z nim oko w oko, to pogłaskał mnie po główce. W każdym razie zainteresowany mężczyzna stara się kobietę dotknąć. Tak niby przypadkiem.
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-24, 14:33   #11
annmarie0102
Przyczajenie

Raz był taki moment kiedy dotknął mojej twarzy mówiąc ze mam rzęse na policzku...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-24, 16:49   #12
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4
Konto usunięte

Cytat:
Przechodząc obok niego często mnie zaczepia pod byle jakim pretekstem ale ja się wtedy pesze i ucinam rozmowę, często się na mnie patrzy uśmiechając się przy tym znacząco, pyta nawet mojego ojca co u mnie słychać, jak tam praca itd.
Mnie to akurat nie przekonuje... Przyjaciele i znajomi moich rodziców też pytają o mnie, zagadują kiedy są w domu i ja też akurat jestem, uśmiechają się. Pewnie dlatego, że skoro sa bliskimi znajomymi, to się interesują losem dzieci swoich znajomych, oglądają zdjęcia itp, a po drugie: to wynika z kultury, żeby nie siedzieć cicho w gościach, tylko zagadać, zapytać co słychać. Moim zdaniem to niczego nie dowodzi. Ja sama też tak pytam o dzieci znajomych i zagaduję je, kiedy ich spotkam. I są to właśnie przelotne krótkie rozmowy, gdyby mu zależało na romantycznej relacji, to nawiązałby dłuższą rozmowę i chciał się spotkać na innym gruncie. Czyli dążył do pogłębienia znajomości. To przecież dorosły facet a nie licealista, który będzie się czaił i miesiącami bał zagadać do równolatki...
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-24, 16:51   #13
annmarie0102
Przyczajenie

Nie są nie wiadomo jak bliskimi przyjaciółmi porostu się znają i tyle. Mój ojciec ma z nim lepszy kontakt bo razem pracują ale żeby jakoś się po godzinach spotykać to nie bardzo.

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości