|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Pierwsza randka- pomocy!
Już dostałam odpowiedź na pytanie, dziękuję
![]() Edytowane przez susanday Czas edycji: 2014-07-23 o 17:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Pierwsza randka- pomocy!
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Może masz rację... Większość moich bliskich znajomych pomimo młodego wieku ma 1 osobę od kilku lat, u mnie w klasie panowało przekonanie że umawianie się na randki "ot tak, bez zobowiązań" jest dość... dziwne, dziewczyny tak postępujące nie były szanowane... i że powinno się na randki chodzić jeśli naprawdę coś do tej osoby czujemy i chcielibyśmy się z nią związać. Mam zakodowane w głowie że powinnam mieć jednego mężczyznę lub dwóch na całe życie, dlatego tak trudno mi się wyluzować i po prostu pójść na tę randkę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Duża część dziewczyn już rozmyślała nad ślubem ze swoimi chłopakami, i nie były to takie dziecinne związki gdzie wyobraża się sobie nie wiadomo co, naprawdę to byli dojrzali mądrzy ludzie. A ja zostałam sama i z poglądem że spotykanie się z chłopakami to zło, trzeba mieć jednego który jakoś tam Ci z nieba spadnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
and cigarettes
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Troll.
Nawet u mnie w liceum dziewoja chcąca mieć 7 dzieci i być niemalże służącą męża, chadzała na normalne ranki. A była bardzo wierząca. Nie wierzę, że w XXI w. istnieją ludzie, dla których 19 lat to za wcześnie na randkowanie. No dobra, poza tatusiami, dla których to zawsze za wcześnie w przypadku córeczek :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Według mnie byli. Nie twierdzę że dorośli i nie wiadomo co, ale dla mnie osobę 19-letnia która nie pije, nie pali, dogaduje się z rodzicami, na seks czeka do ślubu a za główny cel stawia sobie dostanie się na dobre studia, przy czym jest wesoła i miła można nazwać mądrą i dojrzałą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
Szkoda, że w Polsce nie ma (jeszcze nie do końca się to przyjęło) właśnie czegoś takiego, jak randkowanie, instytucja randki, ale takiej która nie od razu musi być wstępem do związku. Pod tym względem podoba mi się USA. Właśnie to jest świetne, że można z kimś pójść, pobawić się, lepiej się poznać, ale jednak inaczej, niż jak ze zwykłym kolegą, jednak z lekkim kontekstem. Idź i się nie przejmuj.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nie wiem,po prostu mnie to przeraża. Mam sporo znajomych chłopaków, świetnie się z nimi dogaduję, lepiej niż z dziewczynami, ale myśl że jakiś mógłby chcieć czegoś więcej po prostu mnie paraliżuje. Jak na jakiejś imprezie czy gdziekolwiek jakiś chłopak do mnie zagaduje tak że wyraźnie widać że mu się podobam to mi serce po prostu staje ![]() Zawsze skupiałam się na nauce, zainteresowaniach, po prostu nie miałam czasu na myślenie o chłopakach. A teraz nie bardzo wiem co mam zrobić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
W ogóle pewnie zostanę zjechana, ale naprawdę uważam, że ludzie marnują życie tym wszystkim pt. "nie mogę zapalić, nie wolno mi wypić nawet kieliszka, na ranki nie chodzę, bo mam dopiero 19 lat, jeden związek i do ołtarza". Bardzo szanuję ludzi, którzy np. czekają z seksem do ślubu, czy szukają stałych związków, ale to co opisuje autorka to jest dla mnie ekstrema w drugą stronę od rozwiązłości i nieco mnie to przeraża, jeśli rzeczywiście istnieje. Marnowanie życia, zamiast korzystać z niego w granicach zdrowego rozsądku. Od pójścia na randkę cię nikt nie zaobrączkuje, w ciąże też magicznie nie zajdziesz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Ok, mój błąd, jednak sądzę że taka decyzja wymaga obok wiary również dojrzałości.
---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
W tym momencie chodzi mi o coś innego, o to że to ja teraz zrobię komuś coś podobnego. Jak mówiłam, chętnie bym poszła na tę randkę, podoba mi się ten chłopak ale na pewno nie chcę nic więcej, a boję się że on się zaangażuje. Czułabym się okropnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
- może Ty też się zaangażujesz? - może on się nie zaangażuje? - od jednej randki nikt nie podetnie sobie żył ![]() Jezusmaria, dziewczyno wyluzuj, masz 19 lat, a gadasz jakbyś miała 59 ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
nie chcesz nic więcej tzn że chcesz żeby był twoim kolegą? to mu to od razu na początku spotkania powiedz/zasugeruj.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- Ale na randkę się idzie po to, aby się przekonać, poznać. Po co od razu kogoś szufladkować jako "kolegę". Chciałabyś iść na randkę i usłyszeć, że "ale fajna koleżanka będzie z Ciebie". Nie ma co gdybać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() - Hej - Hej. Ładnie wyglądasz! - Dziękuję. Ale zostańmy jednak tylko kolegami. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Raczkowanie
|
no to może ja to bliżej wyjaśnię.
Z tego co wiem to jemu zaproszenie mnie na tę randkę nie przyszło łatwo, do tego od dłuższego czasu wypytywał o mnie znajomych, starał się jakoś zorganizować takie spotkania żebym i ja przyszła i zawsze bardzo na to naciskał ale jakoś nigdy nie wyszło. Ja go lubię, jest przystojny i całkiem zabawny, miły, ale jego poglądy i zainteresowania kompletnie mi nie odpowiadają, wręcz przeszkadzają. Do tego jak mówiłam, ja się wkrótce wyprowadzam na studia bardzo daleko. Więc z jednej strony chciałabym się z nim spotkać bo chciałabym zobaczyć jak to jest pójść z przystojnym facetem na randkę, z drugiej wydaje mi się że on do tego tak na luzie raczej nie podchodzi. No i jak mówiłam, wspominał już o następnych spotkaniach, a jestem pewna że ta pierwsza randka będzie w porządku bo znamy się i wcześniej już ze sobą rozmawialiśmy np. na imprezach i zawsze miło się gadało. Więc nie wiem czy miałabym godzić się na te następne biorąc pod uwagę że nie chce być z nim itd. ---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
To nie idź. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dostałam odpowiedź na pytanie, pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
kombinujesz jak koń pod górę. idź, spędź miło czas i później zadecyduj, co zrobić. myślę, że po pierwszym spotkaniu trochę Ci się rozjaśni. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:35.