|
Notka |
|
Prezenty Prezenty to coś co lubimy otrzymywać i dawać. Podpowiadamy jak wyszukać odpowiedni prezent. Gdzie kupić po okazyjnej cenie prezenty świąteczne i nie tylko. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
Prezent dla chrześnicy
W sobotę jadę do chrześnicy (dziewczynka ma 6 lat, ostatnio ją widziałam jak miała 1,5 roku).
Kupiłam jej lalkę w Smyku plus małą świecącą zabawkę plus książeczkę do nauki literek (w sumie wyszło nieco ponad 50 zł). Zamierzam dac pieniądze w kopercie (na jakiś ciuch albo inne potrzeby). Miałam kupić sukienkę ale nie wiem jakie wymiary. Zastanawiam się ile dać pieniędzy? Czy uwzględnić moje zarobki? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Prezent dla chrześnicy
Może napisz co to za okazja.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
BAN stały
|
Cytat:
A także zamożność rodziców dziewczynki i stopień zażyłości z nimi, pokrewieństwo lub nie. Dziecko jest w tym wieku, że dobrze, że nie kupiłaś sukienki bo może nie wszystko jej się podoba, ma coś wymarzonego innego. Nie znasz jej , sukienka na prezent mogłaby nigdy nie zostać założona. Zastanawia mnie też ta świecąca zabawka. Czy to jest odpowiednie dla dzieci w tym wieku, czy nie jest do niej zbyt dorosła. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Oczywiście, że uwzględnić zarobki, przecież nie wyprujesz sobie flaków. Bardziej zastanowiłabym się, czy mała przypadkiem już nie czyta - wtedy książeczka raczej się nie przyda, może lepiej wymienić ją na jakieś bajki
![]()
![]() |
#5 |
BAN stały
|
1. Bez okazji - nie ma urodzin czy imienin, mam akurat urlop
2. Dziewczynka nie jest moją siostrzenicą czy bratanica - wujek nie miał kogo dać za chrzestną to padło na mnie 3. Na świecocą zabawka to taki bajer można przyczepić do plecaka jak się porusza to miga ![]() 4. Nad książeczką też myślałam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
.
|
ja bym wymieniła książkę na jakąś normalną. jest baaaaaaaaaardzo duża szansa, że dziecko już czyta. z tego co się orientuję, to ja np. w tym wieku już biegle czytałam.
![]() |
#7 | |
ReklaMO(D)żerca.
|
Cytat:
![]() normalna książka, może być jakaś bajka, może być przyszła lektura szkolna- Dzieci z Bullerbyn, czy Anka z Zielonego ;-) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Torebka, lub plecak jest dobry na prezent bo dzieci mają już swoje rzeczy do noszenia. Postawiłabym raczej na zaprzyjaźnienie się z nią, poświęć jej trochę czasu, porozmawiaj z nią, babskie pogaduchy, możecie pójść na lody czy ciasto do cukierni. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:28.