Pary, które się rozstały, a potem wróciły. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-04-13, 11:47   #1
AnniaKozi
BAN stały

Pary, które się rozstały, a potem wróciły.

Na pewno są na forum osoby, które były w takiej właśnie sytuacji. Może opowiecie swoje historie. Jak to było, po jakim czasie i z kogo inicjatywy. I najważniejsze czy Wam się udało i czy nie żałujecie.

Kochane mogłybyście pisać po jakim czasie nastąpił powrót, kto wyszedł z inicjatywą i jak to nastąpiło. Przyznam się, że zaczęłam na nowo myśleć o byłym, on chyba o mnie też i na prawdę nie wiem co począć dlatego Wasze historie na pewno mi pomogą chociaż uporządkować moje myśli.

Edytowane przez AnniaKozi
Czas edycji: 2013-04-13 o 12:52
AnniaKozi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-13, 11:58   #2
aza3994
Zakorzenienie

Dot.: Pary, które się rozstały, a potem wróciły.

poszłam do liceum, poznałam tam całkiem sympatycznego chłopaka, po 2 miesiącach zaczęliśmy być razem. było jednak to za szybko, okazało się,że chlopak ma wspaniały charakter, jest dobry, pomocny, ale tym samym.... aż nudny, nie miał swojego zdania itp. rozstaliśmy się po 3 miesiącach związku z mojej inicjatywy. Jednak zachowaliśmy "przyjaźń".Minął grubo ponad rok, zbliżyliśmy się do siebie jako przyjaciele, bo jako kumpel to jest świetny chłopak. Byłam sama, on był sam i kiedyś się spytał czy ma szanse u mnie... no i jakoś tak wyszło, ze spróbowaliśmy ponownie. Byliśmy ponad miesiąc razem, wszystko fajnie, akurat majówka była, zaprosiłam go na 3 dni na działkę. Okazało się, że brak mu obrotności i wcale się nie zmienił, przez cały czas najchętniej by tylko leżał i mnie przytulał... potem znowu się rozstaliśmy i już raczej unikam jego towarzystwa, "przyjaźń" też odstawiliśmy... zresztą teraz mam swojego ukochanego TŻ )
nie żałuję jakoś bardzo, bardzo, ale trochę tak. Mam wrażenie zmarnowanego czasu...

3/2017
aza3994 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-13, 12:36   #3
201607050913
Konto usunięte

Wróciliśmy na kolejne 2 lata. Nic się nie zmieniło, teraz ponownie się rozstajemy. Nie żałuję, bo kochałam go bardzo i miałam prawo próbować, ale wiem po prostu, że jeśli coś za długo nie działa to działać nie będzie a przepychanki są bardzo niszczące.
201607050913 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-13, 12:38   #4
201604181004
Konto usunięte

Dał ciała, ale stwierdziłam że po tylu latach bycia razem zasługuje na drugą szansę. Póki co tego nie skopał, ale jeśli tak się stanie urwę mu ręce i wsadzę w ... i dobrze o tym wie
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-13, 12:47   #5
Narrhien
Zakorzenienie

Nie potrafiliśmy się dogadać w wielu, wielu sprawach. Chyba zaczęliśmy się drażnić. I było też kilka innych spraw. Po rozstaniu i powrocie dużo bardziej uważamy na to, co powiedzieć i jak załatwić pewne sprawy, bo teraz i ja, i mój partner mamy świadomość, że ta druga strona nie bedzie z nami "mimo wszystko" i jeśli któreś z nas przegnie, to nastąpi rozstanie, tym razem na zawsze. Ja wiem, że on może odejść, on wie, że ja mogę odejść - wcześniej żadne z nas w to nie wierzyło, więc niekiedy przekraczaliśmy granice, bo "przecież i tak mnie nie zostawi".

Nie jestem w stanie na razie powiedzieć, czy to związek na całe życie i czy nam się udało, bo minęło dopiero kilka miechów od powrotu, a ja teraz jestem dużo ostrożniejsza w deklaracjach. Na pewno mogę powiedzieć, że oboje staramy się bardzo, dużo bardziej niż przed rozstaniem, rozmawiamy też dużo więcej ale to jest momentami ciężka praca. Chciałabym, żeby nam wyszło, ale nie mogę tego w 100% zagwarantować.

Czasami żałuję, że nasz związek rozpadł się z takich "niejasnych" powodów. Jeśli w grę wchodzi zdrada, przemoc itd. to chociaż jest to bolesne, przynajmniej człowiek wie jasno, co zrobić - rozstać się i nigdy nie wracać. Powód jest jasny, działanie jest jasne, nie ma wahania. Ale kiedy dwoje ludzi po prostu się "nie dogaduje" (w szerokim tego słowa znaczeniu) piekielnie ciężko się rozstać i cały ten bolesny proces rozciąga się w czasie, totalnie tłamsząc twoją rozdygotaną psychikę, bo z jednej strony chcesz się rozstać, bo już jest tak strasznie beznadziejnie, a z drugiej strony przecież wciąż kochasz, przecież nie zrobił ci nic złego, po prostu się nie dogadujecie. I tak ciężko wyznaczyć konkretny moment, w którym już naprawdę trzeba zakończyć, bo granice się zacierają. Bardzo źle wspominam tamten okres i nikomu tego nie polecam.

Uważam, że powroty są trudne, ale jeśli kogoś kochasz to czasem warto dać szansę temu związkowi. Ale tylko jedną.

Narrhien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-13, 14:13   #6
Pola1974
BAN stały

"Nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki", a przysłowia są mądrością Narodu i zwykle się sprawdzają .

Edytowane przez Pola1974
Czas edycji: 2013-04-13 o 16:01
Pola1974 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-13, 14:20   #7
Anabello
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Pola1974 Pokaż wiadomość
"Nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki", a przysłowia są mądrością Narodu i zwykle się sprawdzają .
Może przed przytoczeniem warto sprawdzić, co faktycznie oznacza to przysłowie...
Anabello jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-13, 14:28   #8
90agnieszka90
Zakorzenienie

GG do 90agnieszka90

Poznałam TŻ ta jak byłam w 3 klasie LO, byliśmy ze sobą 8 miesięcy,ale się posypało, w sumie obydwoje chyba byliśmy niedojrzali i poszło o pierdoły. Po 9 miesiącach odnowiliśmy kontakt a po kolejnych 3 postanowiliśmy spróbować jeszcze raz. Jesteśmy ze sobą 2,5 roku

90agnieszka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-13, 14:46   #9
Verunka
Zadomowienie

moi rodzice się ze sobą schodzili i rozchodzili masę razy - po ślubie też. Ostatecznie i tak im nie wyszło. Wierzę, że jak się kogoś kocha to można dać drugą szansę. Ale drugą, nie piątą, pięćdziesiątą, ani pięćsetną.

Verunka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-13, 14:58   #10
malootka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Verunka Pokaż wiadomość
Wierzę, że jak się kogoś kocha to można dać drugą szansę. Ale drugą, nie piątą, pięćdziesiątą, ani pięćsetną.
zgadzam się Byłam kiedyś w takiej sytuacji, to był mój drugi w życiu związek i choć byłam gówniarą, gdy zaczęłam się spotykać z tamtym chłopakiem (miałam ledwo 16 lat), to brałam to wszystko bardzo poważnie. na początku było uroczo i słodko, potem mu się znudziło, traktował mnie jak zapychacz czasu a ja sobie wmawiałam, że mu zależy, bo byłam w niego zapatrzona. Po kilku miesiącach on z tym skończył, ja byłam załamana, myślę, że jemu ulżyło. Odezwał się znowu jakieś pół roku później - co słychać, czy się spotkamy, pogadamy... umówiliśmy się i tak jakoś wyszło, że niby znowu zaczęliśmy być razem (wyszło to z jego inicjatywy), ale po jakimś czasie widziałam, że to nie to, że znowu zaczął się nudzić. W końcu po paru spotkaniach zerwał ze mną.. przez smsa pisał, że bardzo mu głupio, ale nie może tak dalej itd. z perspektywy czasu żałuję mojego całego zaangażowania w ten "związek", uważam tego czlowieka za nudnego mimo kilku naprawdę wyróżniających zalet (po prostu był mądry w tematach, które go interesowały był znawcą jak mało kto) i nie wiążę z nim już żadnych emocji, gdybym go spotkała na ulicy to pewnie bym udawała, że go nie poznaję, nie wiedziałabym, o czym z nim rozmawiać. Szkoda czasu i nerwów, no ale byłam strasznie młoda.
malootka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-13, 16:03   #11
Pola1974
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Anabello Pokaż wiadomość
Może przed przytoczeniem warto sprawdzić, co faktycznie oznacza to przysłowie...
Oj warto, warto...
Miłej "lektury".

http://odkrywcy.pl/kat,111396,title,...sticaid=610679

Edytowane przez Pola1974
Czas edycji: 2013-04-13 o 16:09

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-13, 16:17   #12
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

Cytat:
Oj warto, warto...
Miłej "lektury".

Również życzę miłej lektury
http://obcyjezykpolski.strefa.pl/?md=archive&id=294

L'amore scalda il cuore.

Do. Or do not. There is no try.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Mojwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-13, 16:25   #13
loloona_79
Rozeznanie

Z moim poprzednim facetem rozstawaliśmy się 2 razy - za każdym razem na około miesiąca, po czym wracaliśmy do siebie, bo jednak "jakoś to idzie", "tyle lat razem" itp. nie było obiektywnego powodu by sie rozstać (bie bije, nie zdradza , takie tam). Ostatecznie powód się pojawił w postaci brunetki z którą obecnie jest. I bardzo dobrze się stało, powinniśmy się definitywnie rozstać za pierwszym razem, oszczędziła bym sobie dwa lata "niewiadomo czego" - ani wte ani wewte, już nam nie wychodziło ale jakoś trwaliśmy, zupełnie bez sensu.

Jednak mój znajomy rozstał sie na około rok ze swoją dziewczyną i ponownie sie zeszli. Dziś - około 2 lata po tej akcji - sa małżeństwem i zaraz będą mieli syna. Więc jak widać - da się

Ja jednak nie wierzę w takie zejścia i myślę, że pary którym się udało sa jednak wyjątkami.
Stary 2013-04-13, 16:41   #14
_Mia
Zakorzenienie

Paradoksalnie, to przysłowie oznacza zupełnie co innego, niż większość ludzi myśli i w tym przypadku wręcz potwierdza, że czasem warto wrócić, bo to już nie jest 'ta sama rzeka', bo inne wody do niej napłynęły

http://obcyjezykpolski.strefa.pl/?md=archive&id=294

Także popieram Anabello. Koniec offa.
_Mia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-13, 18:33   #15
Narrhien
Zakorzenienie

Cytat:
Oj warto, warto...
Miłej "lektury".

Serio? Zamiast sprawdzić znaczenie przysłowia w SŁOWNIKU, przytaczasz artykuł z WP?
Dziewczyno, NIE KOMPROMITUJ SIĘ.

Narrhien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-13, 20:11   #16
Pola1974
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Mojwa Pokaż wiadomość
Wolę być mniej papieska, niż sam papież ponieważ doskonale wszyscy wiemy, że powiedzenie to przyjmuje się potocznie jako odnośnik do nie wiązania się z tą samą osobą powtórnie, a temat dotyczy właśnie tego - stąd mój link do strony, który również to tylko potwierdza.
Nie ma nic bardziej męczącego, niż nadgorliwość.

Czy kobiety muszą być wobec siebie takie wredne? Hmmm... No, ale niektóre z Nas to królowe, a inne tylko damy.

Edytowane przez Pola1974
Czas edycji: 2013-04-13 o 20:47 Powód: literówki
Stary 2013-04-13, 20:12   #17
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

Cytat:
Jak widać korzystamy z różnych źródeł.

Wszyscy wiemy, że powiedzenie to przyjmuje się potocznie jako odnośnik do nie wiązania się z tą samą osobą powtórnie i takie udowadnianie sobie kto ma rację jest śmieszne i dziecinne.

Po raz kolejny mogłam się przekonać, że niektórzy na tym forum są "bardziej papiescy, niż sam papież".
To, że wielu ludzi mówi "poszłem" zamiast "poszedłem" to jeszcze nie znaczy, że tak jest poprawnie

L'amore scalda il cuore.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Stary 2013-04-13, 20:50   #18
Pola1974
BAN stały

Oczywiście masz rację, tylko dla mnie to powiedzenie jest tak oczywiste, co do tematu, że nawet nie przyszłoby mi do głowy podawać takie przykłady.
I nie jest to złośliwość z mojej strony wobec Ciebie. Taka już jestem - za bardzo spontaniczna, przepraszam .

Edytowane przez Pola1974
Czas edycji: 2013-04-13 o 20:51
Stary 2013-04-13, 20:52   #19
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

Ja też nie jestem złośliwa, warto dbać o nasz język. Podobnie zresztą jest z powiedzeniem "kończ waść wstydu oszczędź" które przez wielu rozumiane jest dokładnie odwrotnie
ale ok, kończę ten offtop.

Ja nigdy nie wróciłam do byłego, znam takie pary i raczej do bardzo szczęśliwych nie należą.

L'amore scalda il cuore.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-13, 20:58   #20
Pola1974
BAN stały

Skłaniam się do Twojego zdania .

A z tym powiedzeniem, to nie bardzo wiem, co w nim jest niezrozumiałego, by pojmować je odwrotnie?
Chyba, że miałaś na myśli mnie, ale nie jestem przewrażliwiona, tylko ciekawa.
Niestety nie lubię także dziwnych neologizmów i również cytowania czegoś, czego się nie rozumie.

Edytowane przez Pola1974
Czas edycji: 2013-04-13 o 21:25
Stary 2013-04-13, 21:59   #21
Trinette
Zakręcony Chochlik

Po dwóch latach związku miałam TŻ dość i rozstaliśmy się na ok. 2-3 miesiące. Głównym powodem była jego okropna, chora zazdrość.
Wróciliśmy do siebie z jego inicjatywy i zapewnień poprawy. Naprawdę mocno się starał panować nad sobą i pracować nad charakterem. Nie zawsze mu wychodziło, przez co się kłóciliśmy. Czasem robił rzeczy wbrew sobie.
Przetrzymaliśmy ten okres, wyjechaliśmy do innego miasta, zamieszkaliśmy razem i zazdrość minęła. Całkowita zmiana o 180 stopni. Nie żałuję niczego. Dojrzewaliśmy przy sobie i kształtowaliśmy charaktery. Przeszliśmy razem lepsze i gorsze chwile. Wspólnie planujemy przyszłość

„Jeśli możesz sobie coś wymarzyć, możesz to zrobić”
Walt Disney

Edytowane przez Trinette
Czas edycji: 2013-04-13 o 22:01
Trinette jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-13, 22:30   #22
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa
Odp: Dot.: Pary, które się rozstały, a potem wróciły.

Cytat:
Skłaniam się do Twojego zdania .

A z tym powiedzeniem, to nie bardzo wiem, co w nim jest niezrozumiałego, by pojmować je odwrotnie?
Chyba, że miałaś na myśli mnie, ale nie jestem przewrażliwiona, tylko ciekawa.
Niestety nie lubię także dziwnych neologizmów i również cytowania czegoś, czego się nie rozumie.
Wielu ludzi uzywa tego powiedzenia w stosunku do kogos majac na mysli, ze robi sobie wstyd. A oryginalny kontekst byl taki aby autora tych slow dalej nie upokarzac i odebrac mu zycie - dokladnie odwrotnie.

L'amore scalda il cuore.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Stary 2013-04-13, 23:02   #23
kotek81
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Pary, które się rozstały, a potem wróciły.

Szczerze nie mam pojęcia ile razy rozstawałam sie z tż-tem - chyba z milion ale jakoś zawsze do siebie wracaliśmy i tak nam leci już 16 rok razem...
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-13, 23:11   #24
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa
Odp: Pary, które się rozstały, a potem wróciły.

Kotek - czemu? Moim zdaniem (bez urazy) cholernie niedojrzale jest zrywanie przy kazdej klotni i powroty. To chore, tak samo jak straszenie rozstaniem.

Ja od siebie napisze ze bylam bliska powrotu do exa, bo tez obiecywal poprawe, ale wyszlo, ze mnie zdradzil w czasie zwiazku... i wszystkie te plany poszly w pyl. Dlatego rozumiem ludzi, ktorzy rozstaja sie raz i jednak stwierdzaja ze nie moga bez siebie zyc - szczegolnie gdy przyczyny rozstania sa rozmyte.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

L'amore scalda il cuore.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Stary 2013-04-13, 23:22   #25
kotek81
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Pary, które się rozstały, a potem wróciły.

Mojwa na początku byłam niedojrzała i owszem w końcu miałam niespełna 17 lat i jak mi cos nie pasowało to zrywałam i tyle...
później dorosłam więc jeśli dochodziło do rozstania to naprawdę musiałam mieć poważny powód - niestety tż dostarczał mi ich aż w nadmiarze (wybacz ale szczegóły jednak zostawię dla siebie)
Mogę stwierdzić tylko jedno, że akurat w naszym przypadku te rozstania były potrzebne bez nich byłby to mega toksyczny związek... (od 6 lat nie odeszłam od niego ani razu )

Edytowane przez kotek81
Czas edycji: 2013-04-13 o 23:23
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-13, 23:56   #26
0d75851a92bcdb93dfbf170261c847a0f1cef222
Konto usunięte

Byliśmy razem 3,5 roku. Rozstaliśmy się na około 9 miesięcy ( w tym półroczny wyjazd TŻ za granicę). Wróciliśmy do siebie, mija już ponad 2 lata i jest świetnie .
Naprawilismy kilka błędów i wiemy, że chcemy być razem

Jak widać czasami się udaje
0d75851a92bcdb93dfbf170261c847a0f1cef222 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-14, 08:33   #27
kalincia
BAN stały

Dawno, dawno temu rozstałam się z moim facetem na zawsze. Wróciliśmy do siebie po około półtora miesiąca i było fajnie. Przez jakiś czas.
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-14, 09:05   #28
201609062117
Konto usunięte

Rozstanie po 2 latach na 2 miesiące, potem 3 "cudowne" lata i rozstanie miesiąc temu. Historia prawie się powtórzyła, bo tym razem do miliona mało znaczących powodów, pojawił się powód najważniejszy czyli rozumiejąca wszystko koleżanka z pracy. Jako że unikam słowa "nigdy", to powiem, że mam nadzieję, że doświadczenie pokazało, że druga szansa to bardzo zły pomysł.
201609062117 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-14, 09:36   #29
karolina190891
Raczkowanie

GG do karolina190891

Na początku byliśmy tylko przyjaciółmi, ale potem poczuliśmy do siebie coś więcej. Niestety dla niego ważniejsze było imprezowanie i koledzy. Rozstaliśmy się na weselu jego kolegi. On zerwał. Po 2 miesiącach spotkaliśmy ( on zaproponował spotkanie). Powiedział, że da radę, ale gdy zobaczył mnie dzień wcześniej to doszło do niego, że mnie kocha i chce ze mną być. Jesteśmy ze sobą do dzisiaj właśnie minęły 4 lata
karolina190891 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-14, 09:41   #30
syklamen
Zakorzenienie

Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)

O u mnie to aż dwa razy się schodziliśmy.
Najpierw byliśmy ze sobą jakieś trzy miesiące. Rozstanie na trzy miesiące i powrót. Po powrocie byliśmy ze sobą jakiś rok mniej więcej. Po pół roku zeszliśmy się. Z jego inicjatywy. Na razie mogę powiedzieć, że warto było, bo bardzo się zmienił, dojrzał (aż trudno w to uwierzyć) i jestem bardzo szczęśliwa.

Edytowane przez syklamen
Czas edycji: 2013-04-14 o 09:43
syklamen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości