|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Fryzura na ślub, po wypadku!!!
Hej dziewczyny,
z góry uprzedzam, że pisałam w odpowiednim wątku i przypominałam się tam, ale zostałam kompletnie olana a mam spory problem. Za dwa miesiące biorę ślub, jestem niska (156cm), szczupła, ale nie chuda. Mam ciemne włosy, bardzo krótko ścięte (w najdłuższym miejscu mają kilka cm). Kiedy zastanawiałam się wcześniej nad fryzurą, to myślałam o zaczesaniu włosów do tyłu, co często się spotykało na galach i takich tam, u krótko obciętych kobiet. Niestety półtora miesiąca temu mieliśmy z narzeczonym wypadek, po którym została mi blizna (po szyciu i od ran). Zaczyna się na czole, w miejscu męskiego zakola (chyba że kobiety też zakola miewają, nie wiem ![]() I teraz już nie wiem co zrobić na ślub z włosami, bo gdybym zaczesała je do tyłu, to odsłonię całkiem bliznę (normalnie na co dzień widać jej jakieś 3cm na czole i mi to nie przeszkadza). Włosy, które mi wygolili do szycia też nie zdążą odrosnąć i zakryć tego kawałka. Proszę pomóżcie mi coś wymyślić, bp już sama nie wiem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Fryzura na ślub, po wypadku!!!
Może zamiast zaczesywać je do tyłu, zaczesz na bok w stronę tej blizny? Poszukaj różnych fryzur z krótkimi włosami i może coś znajdziesz odpowiedniego
![]() Innym rozwiązaniem mogłoby być doczepienie kilku dłuższych pasemek. Najlepiej pójdź do fryzjera i się doradź ![]() Edytowane przez anuulaa Czas edycji: 2009-06-16 o 13:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Ja również doradzam albo doczepienie włosów, albo nawet moze jakas peruke? Wiem ze to moze niepopularne, ale w koncu to twoj dzien i mozesz sobie zrobic z wlosami co ci sie podoba a przynajmniej nie bedziesz sie stresowala ze goscie sie patrza na twoja blizne zamiast na calosc
Oświadczył się 1.1.2009 o godz 0:00 Nasz ślub 22.05.2010 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiem ze to zajmie czas zebys sie przyzwyczaila do tej blizny, ale moze nie warto przykrywac? Inna opcja to biala szeroka opaska z materialy (np jedwab), albo grzebyk z ozdoba wsuniety na boku |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny, coś pewnie fryzjerka doradzi
![]() ![]() Bardzo krótka grzywka, bez "baczków" prawie, bo okulary noszę i trochę dłuższa na środku ![]() ![]() Ale czekam na dalsze propozycje ![]() Dzięi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Według mnie toczek byłby dobrym rozwiązaniem
![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
tak toczek, kwiat, fryzura na boczek albo lekko "stercząca", jak na jeżyka, zapytaj fryzjerkę, może coś jeszcze wymyśli
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Ja bym doczepiła parę pasemek, zwłaszcza, że ze sztucznymi włosami fryzjerka może poszaleć i zrobić Ci super twarzową fryzurkę. Ewentualnie prozmawiaj z jakąś makijazystką, powinna miec jakis preparat, który zakryje bliznę, zdaje się, że coś tam mają takiego, co wypełnia nierówności.
Aha, tylko te włosy Ci wygolili, zapomniałam. To obstawiam doczepianie albo cos tam wepnij tak jak dziewczyny radzą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny...
Ja bym poszła do fryzjera i to jeszcze na próbne czesanie,żebyś mniej więcej wiedzała jak to będzie wygłądało i czy niebędzie aż tak widać Twojej blizny.Jeżeli fryzura Ci się nie spodoba to wtedy bym spróbowała z tymi pasemkami.Najgorsze jest to że nie wiemy ile mniej więcej mają długość Twoje włosy ![]() ![]() Pójdź do fryzjera a napewno ci pomogą(albo idź na czesanie próbne wtedy będziesz miała czarno na białym i będziesz mogła się zastanowić czy tak czy inaczej).
16.04.08 jesteśmy razem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 24.08.08 nasze zaręczyny ![]() ![]() ![]() 17.10.2009 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
moze pokaz zdjęcie fryzurki jaką masz teraz? będzie łatwiej doradzić
![]() ja na Twoim miejscu najpierw zrobilabym probną fryzurę teraz, a jesli nie spełniłaby moich oczekiwań dodalabym kilka sztucznych pasemek na prawdę fajnie to wygląda - moze Ci te pasemka zrobi symetrycznie po obu stronach głowy moglabys tez poeksperymentować z wpięciem kwiatu we włoski - wtedy mogłabys tak zaczesać te sztuczne pasemka, żeby tez je podpiąć razem z kwiatem możliwości jest wiele a przez 2 miesiace włoski jeszcze troche urosną ![]()
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Ja jestem za toczkiem (po stronie tej blizny) + doczepione pasemka. Nie bedzie widać że są doczepione i bedzie fajnie mlodziezowo wygladac z pazurem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez marhalczar Czas edycji: 2009-06-19 o 08:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a propozycje super, sama mam krotsze wlosy, klasycznego boba i kilka przedstawionych tu opcji spodobalo mi sie ilonka daj znac na co sie zdecydujesz
![]() Edytowane przez judith8 Czas edycji: 2009-06-19 o 09:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny dzięki za wszystkie pomysły, przyjemne to jest, kiedy ktoś Ci pomaga
![]() Co do pytań, to sukienki jeszcze nie mam, ale będzie to coś w stylu wieczorowej, bo nie chcę takiej typowo ślubnej (nie pasują do mnie ![]() mam jakieś zdjęcie, ale niestety na tym kompie nie zainstalowałam jeszcze żadnych programów, więc jest obrabiane w paintcie ![]() ![]() I jeszcze jedno, czy taki toczek będzie pasował do sukni skromnej? Ps.: jak widać, mam zaczesane włosy i normalnie tak tego nie widać (chociaż w tym momencie grzywkę mam już lekko krótszą) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tu znalazlam dwa zdjatka z fruzura (mozesz cos takiego uszyc) I zdjecia sukienek malo weselnych - tez mozna uszyc, ale by tofajnie wygladalo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
nie moglam znalezc samego bukietu ale wprowadz e wyszukiwarce google "boda fonsi nieto" i poszukaj fotek z ich slubu, jest sporo... zalaczam fotke wiazanki podobnej Na tej stronie jest mnóstwo pieknych bukietów ...http://images.google.com/imgres?imgu...JsSBjAfqo4T-Dw w menu z lewj: Ramo....itd sa posegregowane w zaleznosci od typu kwiatów jak np: ramos de rosas (z rózy), ramos de ...
![]() Edytowane przez marhalczar Czas edycji: 2009-06-21 o 13:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() Edytowane przez marhalczar Czas edycji: 2009-06-20 o 10:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
marhalczar dziekuje
![]()
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
suknie piękne i eleganckie, a ja szukam czegoś z zapięciem na szyję, albo po prostu zakładane na szyję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:20.