Fryzura na ślub, po wypadku!!! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-06-16, 12:52   #1
ilonkaczapela
Zakorzenienie

Unhappy

Fryzura na ślub, po wypadku!!!

Hej dziewczyny,

z góry uprzedzam, że pisałam w odpowiednim wątku i przypominałam się tam, ale zostałam kompletnie olana a mam spory problem.

Za dwa miesiące biorę ślub, jestem niska (156cm), szczupła, ale nie chuda. Mam ciemne włosy, bardzo krótko ścięte (w najdłuższym miejscu mają kilka cm). Kiedy zastanawiałam się wcześniej nad fryzurą, to myślałam o zaczesaniu włosów do tyłu, co często się spotykało na galach i takich tam, u krótko obciętych kobiet. Niestety półtora miesiąca temu mieliśmy z narzeczonym wypadek, po którym została mi blizna (po szyciu i od ran). Zaczyna się na czole, w miejscu męskiego zakola (chyba że kobiety też zakola miewają, nie wiem), z prawej strony i zagłębia się we włosy. Długości ma ok 12 cm i kształt litery c.

I teraz już nie wiem co zrobić na ślub z włosami, bo gdybym zaczesała je do tyłu, to odsłonię całkiem bliznę (normalnie na co dzień widać jej jakieś 3cm na czole i mi to nie przeszkadza). Włosy, które mi wygolili do szycia też nie zdążą odrosnąć i zakryć tego kawałka.

Proszę pomóżcie mi coś wymyślić, bp już sama nie wiem.
ilonkaczapela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-16, 13:05   #2
anuulaa
Wtajemniczenie

Dot.: Fryzura na ślub, po wypadku!!!

Może zamiast zaczesywać je do tyłu, zaczesz na bok w stronę tej blizny? Poszukaj różnych fryzur z krótkimi włosami i może coś znajdziesz odpowiedniego Trudno mi tak doradzić, bo nie wiem jak krótkie masz włosy.

Innym rozwiązaniem mogłoby być doczepienie kilku dłuższych pasemek. Najlepiej pójdź do fryzjera i się doradź

Edytowane przez anuulaa
Czas edycji: 2009-06-16 o 13:08
anuulaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-16, 14:50   #3
Alice the Bride
Raczkowanie

Ja również doradzam albo doczepienie włosów, albo nawet moze jakas peruke? Wiem ze to moze niepopularne, ale w koncu to twoj dzien i mozesz sobie zrobic z wlosami co ci sie podoba a przynajmniej nie bedziesz sie stresowala ze goscie sie patrza na twoja blizne zamiast na calosc
Oświadczył się 1.1.2009 o godz 0:00
Nasz ślub 22.05.2010

Alice the Bride jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-16, 16:52   #4
anuulaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Alice the Bride Pokaż wiadomość
Ja również doradzam albo doczepienie włosów, albo nawet moze jakas peruke? Wiem ze to moze niepopularne, ale w koncu to twoj dzien i mozesz sobie zrobic z wlosami co ci sie podoba a przynajmniej nie bedziesz sie stresowala ze goscie sie patrza na twoja blizne zamiast na calosc
Peruka to też jakieś wyjście, ale nie wiadomo jakby się trzymała z welonem, raczej to ryzykowne.
Stary 2009-06-16, 17:06   #5
Bakteryika
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ilonkaczapela Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,

z góry uprzedzam, że pisałam w odpowiednim wątku i przypominałam się tam, ale zostałam kompletnie olana a mam spory problem.

Za dwa miesiące biorę ślub, jestem niska (156cm), szczupła, ale nie chuda. Mam ciemne włosy, bardzo krótko ścięte (w najdłuższym miejscu mają kilka cm). Kiedy zastanawiałam się wcześniej nad fryzurą, to myślałam o zaczesaniu włosów do tyłu, co często się spotykało na galach i takich tam, u krótko obciętych kobiet. Niestety półtora miesiąca temu mieliśmy z narzeczonym wypadek, po którym została mi blizna (po szyciu i od ran). Zaczyna się na czole, w miejscu męskiego zakola (chyba że kobiety też zakola miewają, nie wiem), z prawej strony i zagłębia się we włosy. Długości ma ok 12 cm i kształt litery c.

I teraz już nie wiem co zrobić na ślub z włosami, bo gdybym zaczesała je do tyłu, to odsłonię całkiem bliznę (normalnie na co dzień widać jej jakieś 3cm na czole i mi to nie przeszkadza). Włosy, które mi wygolili do szycia też nie zdążą odrosnąć i zakryć tego kawałka.

Proszę pomóżcie mi coś wymyślić, bp już sama nie wiem.
Nie zaczesuj ich do tylu, popros fryzjerke zeby ci to ladnie zaslonila fryzurka, i moze taki krociotki welon z ozdoba, czy to swiezym czy sztucznym kwiatkiem na stronie blizny co by ja przyslonic.
Wiem ze to zajmie czas zebys sie przyzwyczaila do tej blizny, ale moze nie warto przykrywac?
Inna opcja to biala szeroka opaska z materialy (np jedwab), albo grzebyk z ozdoba wsuniety na boku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 061008_hair6_sp08_400x400.jpg (38,6 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: gif hair03.gif (72,2 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg il_430xN_53013958.jpg (16,8 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg veil.jpg (38,3 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 75910.jpg (17,3 KB, 16 załadowań)
Bakteryika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-16, 17:41   #6
ilonkaczapela
Zakorzenienie

dzięki dziewczyny, coś pewnie fryzjerka doradzi peruki nie chcę na pewno, bo mi mało do twarzy w takich rzeczach. 20 lat mi zajęło znalezienie twarzowej fryzury, więc postaram się coś wykombinować z tymi włosami jakie mam

Bardzo krótka grzywka, bez "baczków" prawie, bo okulary noszę i trochę dłuższa na środku Może zaczeszę na bok rzeczywiście i wepnę jakąś różyczkę, jak do bukietu

Ale czekam na dalsze propozycje

Dzięi.
Stary 2009-06-16, 18:04   #7
azakowana
Zakorzenienie

Według mnie toczek byłby dobrym rozwiązaniem

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-06-16, 18:47   #8
chilanes
Zakorzenienie

tak toczek, kwiat, fryzura na boczek albo lekko "stercząca", jak na jeżyka, zapytaj fryzjerkę, może coś jeszcze wymyśli
Stary 2009-06-17, 16:30   #9
Samoa
Zakorzenienie

Ja bym doczepiła parę pasemek, zwłaszcza, że ze sztucznymi włosami fryzjerka może poszaleć i zrobić Ci super twarzową fryzurkę. Ewentualnie prozmawiaj z jakąś makijazystką, powinna miec jakis preparat, który zakryje bliznę, zdaje się, że coś tam mają takiego, co wypełnia nierówności.
Aha, tylko te włosy Ci wygolili, zapomniałam. To obstawiam doczepianie albo cos tam wepnij tak jak dziewczyny radzą
Samoa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-18, 09:15   #10
gabryna
Raczkowanie

GG do gabryna

Hej dziewczyny...

Ja bym poszła do fryzjera i to jeszcze na próbne czesanie,żebyś mniej więcej wiedzała jak to będzie wygłądało i czy niebędzie aż tak widać Twojej blizny.Jeżeli fryzura Ci się nie spodoba to wtedy bym spróbowała z tymi pasemkami.Najgorsze jest to że nie wiemy ile mniej więcej mają długość Twoje włosy (pomogła bym ci bo jestem "fryzjerką bez papierów").Jeżeli chodzi o perukę jakoś będzie ci się trzymała na krótkich włosach ale jeżeli będziesz miała koka to automatycznie cała peruka będzie ci zjezdżała z głowy bo jest obciążenie.

Pójdź do fryzjera a napewno ci pomogą(albo idź na czesanie próbne wtedy będziesz miała czarno na białym i będziesz mogła się zastanowić czy tak czy inaczej).

24.08.08 nasze zaręczyny

17.10.2009 nasz ślub
gabryna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-18, 13:05   #11
SollAngelica
Raczkowanie

moze pokaz zdjęcie fryzurki jaką masz teraz? będzie łatwiej doradzić

ja na Twoim miejscu najpierw zrobilabym probną fryzurę teraz, a jesli nie spełniłaby moich oczekiwań dodalabym kilka sztucznych pasemek
na prawdę fajnie to wygląda - moze Ci te pasemka zrobi symetrycznie po obu stronach głowy
moglabys tez poeksperymentować z wpięciem kwiatu we włoski - wtedy mogłabys tak zaczesać te sztuczne pasemka, żeby tez je podpiąć razem z kwiatem
możliwości jest wiele a przez 2 miesiace włoski jeszcze troche urosną )
SollAngelica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-18, 13:24   #12
kasienkakg
Zadomowienie

Ja jestem za toczkiem (po stronie tej blizny) + doczepione pasemka. Nie bedzie widać że są doczepione i bedzie fajnie mlodziezowo wygladac z pazurem
kasienkakg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-19, 08:37   #13
marhalczar
Zadomowienie

Cytat:
dzięki dziewczyny, coś pewnie fryzjerka doradzi peruki nie chcę na pewno, bo mi mało do twarzy w takich rzeczach. 20 lat mi zajęło znalezienie twarzowej fryzury, więc postaram się coś wykombinować z tymi włosami jakie mam

Bardzo krótka grzywka, bez "baczków" prawie, bo okulary noszę i trochę dłuższa na środku Może zaczeszę na bok rzeczywiście i wepnę jakąś różyczkę, jak do bukietu

Ale czekam na dalsze propozycje

Dzięi.
Polecam jakis kwiat a do niego doczepiony krótki prosty welon dos namarszczony, który mozesz odczepic po ocapinach i z kwiatem pozostac (np. na 4 zdjeciu) lub welon typu zdjecie nr 1.... wszystko tez zalezy od twojwj sukni , mozesz ja pokazac?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 5.jpg (119,1 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (9,6 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 9.jpg (15,8 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 12.jpg (17,4 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 11.jpg (19,3 KB, 6 załadowań)

Edytowane przez marhalczar
Czas edycji: 2009-06-19 o 08:38
marhalczar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-19, 09:18   #14
judith8
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marhalczar Pokaż wiadomość
Polecam jakis kwiat a do niego doczepiony krótki prosty welon dos namarszczony, który mozesz odczepic po ocapinach i z kwiatem pozostac (np. na 4 zdjeciu) lub welon typu zdjecie nr 1.... wszystko tez zalezy od twojwj sukni , mozesz ja pokazac?
marhalczar ja tak nie w temacie ale masz moze zdjecie pierwsze w lepszej rozdzielczosci? bardzo podoba mi sie bukiet jezeli tak to wrzuc albo wysle ci na priva moj adres mailowy, dziekuje

a propozycje super, sama mam krotsze wlosy, klasycznego boba i kilka przedstawionych tu opcji spodobalo mi sie

ilonka daj znac na co sie zdecydujesz

Edytowane przez judith8
Czas edycji: 2009-06-19 o 09:24
judith8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-19, 15:27   #15
ilonkaczapela
Zakorzenienie

dziewczyny dzięki za wszystkie pomysły, przyjemne to jest, kiedy ktoś Ci pomaga

Co do pytań, to sukienki jeszcze nie mam, ale będzie to coś w stylu wieczorowej, bo nie chcę takiej typowo ślubnej (nie pasują do mnie)

mam jakieś zdjęcie, ale niestety na tym kompie nie zainstalowałam jeszcze żadnych programów, więc jest obrabiane w paintcie bo nie mam teraz w ogóle czasu na kompa

I jeszcze jedno, czy taki toczek będzie pasował do sukni skromnej?

Ps.: jak widać, mam zaczesane włosy i normalnie tak tego nie widać (chociaż w tym momencie grzywkę mam już lekko krótszą)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Bez☠tytułu.jpg (64,9 KB, 103 załadowań)
Stary 2009-06-19, 15:54   #16
Bakteryika
Wtajemniczenie

Cytat:

Co do pytań, to sukienki jeszcze nie mam, ale będzie to coś w stylu wieczorowej, bo nie chcę takiej typowo ślubnej (nie pasują do mnie)

mam jakieś zdjęcie, ale niestety na tym kompie nie zainstalowałam jeszcze żadnych programów, więc jest obrabiane w paintcie bo nie mam teraz w ogóle czasu na kompa

Ps.: jak widać, mam zaczesane włosy i normalnie tak tego nie widać (chociaż w tym momencie grzywkę mam już lekko krótszą)
Oczywiscie ze bedzie pasowal!!! Fajnie ze decydujesz sie na taka troche inna suknie, mi sie to strasznie podoba

Tu znalazlam dwa zdjatka z fruzura (mozesz cos takiego uszyc)
I zdjecia sukienek malo weselnych - tez mozna uszyc, ale by tofajnie wygladalo
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sabine-jenny-packham.jpg (63,8 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg hair-apparent_5.jpg (45,9 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg metalic_jenny_packham.jpg (24,5 KB, 14 załadowań)
Bakteryika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-19, 15:56   #17
anuulaa
Wtajemniczenie

Cytat:

Włosy nie są aż tak bardzo krótkie jak myślałam. Toczek byłby ok, bo też jest skromny.
Stary 2009-06-20, 09:55   #18
marhalczar
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez judith8 Pokaż wiadomość
marhalczar ja tak nie w temacie ale masz moze zdjecie pierwsze w lepszej rozdzielczosci? bardzo podoba mi sie bukiet jezeli tak to wrzuc albo wysle ci na priva moj adres mailowy, dziekuje

a propozycje super, sama mam krotsze wlosy, klasycznego boba i kilka przedstawionych tu opcji spodobalo mi sie

ilonka daj znac na co sie zdecydujesz

nie moglam znalezc samego bukietu ale wprowadz e wyszukiwarce google "boda fonsi nieto" i poszukaj fotek z ich slubu, jest sporo... zalaczam fotke wiazanki podobnej Na tej stronie jest mnóstwo pieknych bukietów ...http://images.google.com/imgres?imgu...JsSBjAfqo4T-Dw
w menu z lewj: Ramo....itd sa posegregowane w zaleznosci od typu kwiatów jak np: ramos de rosas (z rózy), ramos de ...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (39,7 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg noviac4c.jpg (14,8 KB, 4 załadowań)

Czas edycji: 2009-06-21 o 13:48
Stary 2009-06-20, 10:03   #19
marhalczar
Zadomowienie

Cytat:

...pewnie, ze bedzie pasowal!! ..i suknia w toim stylu bedzie sie super prezentowala...cos prostego, gladkiego, ...poszukam cos w necie i wstawie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 11.jpg (22,4 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 12.jpg (18,7 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2007261931531172539913.jpg (20,8 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg olivia-molina-vs-anne-hathaway.jpg (42,6 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pronovias1.jpg (22,5 KB, 21 załadowań)

Czas edycji: 2009-06-20 o 10:16

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-20, 13:39   #20
judith8
Rozeznanie

marhalczar dziekuje
Stary 2009-06-20, 14:26   #21
ilonkaczapela
Zakorzenienie

suknie piękne i eleganckie, a ja szukam czegoś z zapięciem na szyję, albo po prostu zakładane na szyję
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości