|
|||||||
| Notka |
|
| Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
pismo do wspólnoty o kosz na kupy psa jestem już bezradna
pomóżcie nie mam pomysłu jak napisać prośbę do wspólnoty o kosz na kupki ponieważ dzwoniłam do urzędu miasta i niestety prośbę musi napisać wspólnota a moja się do tego się nie pali.
może macie jakieś wzory takiej prośby lub macie jakieś pomysły jak to napisać to proszę pomóżcie proszę pomóżcie |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: pismo do wspólnoty o kosz na kupy psa jestem już bezradna
Miejscowość, data
adresat, nadawca Zwracam się z prośbą o udostępnienie mieszkańcom osiedla X koszy do wyrzucania psich odchodów. Uzasadnienie: kosze na psie odchody umożliwiają właścicielom psów sprzątanie po swoich psach, co przyczynia się do zachowania czystości na osiedlu. podpis Ja bym jakoś tak napisała
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
Jedna z pan wspomniała coś o wrzucaniu odchodów do kosza na śmieci. Zadzwoniłam do gminy. Pani z gminy powiedziała, że nie bardzo... Czyli co? Wszyscy chcą porządek i czystość, ale nie ma komu zadbać o organizację. Z drugiej strony , ja będę sprzątać za swoimi psami, ale co to da, jeśli inne psy wchodzą na podwórko i się załatwiają? Głupie to trochę. Raczej nie ma na to gotowego wzoru. Po prostu piszesz pismo , znajdź wcześniej w regulaminie porządku domowego bądź w ustawie o własności lokali punkt i ustęp, który odnosi się do sprzątania za psami i piszesz, ze zgodnie z regulaminem/ ustawa ... wnoszę o zakup koszy na psie odchody itd. Napomknij o czystości, higienie itp. Powinnaś dostać potwierdzenie przyjęcia i odpowiedz do 2 tyg. A masz problem z sąsiadami czy sama chcesz sprzątać? Pamiętaj, że to wspólnota powinna zakupić kosz, a nie Ty. I opłat też nie powinnaś ponosić np. za opróżnianie.
Majlo 13.03.2013 r. Melman Pers Cham Figiel-z zepsutą łapką Papugi 23 Króliki Maksiu 20.11.2010 MałeKróliki Edytowane przez Nimfa20 Czas edycji: 2014-03-18 o 16:05 Powód: polskie znaki |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
A czemu nie można wyrzucać do normalnych koszy? U mnie wszyscy sprzątający do nich wyrzucają, bo innych po prostu nie ma.
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Zużyte pieluchy też się wrzuca do specjalnych koszy?
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
mozna mozna
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
|
#7 | |
|
|
Cytat:
Poza tym, u mnie kosze są przy pomieszczeniach gospodarczych (komórkach na węgiel i drzewo) i z doświadczeń z moimi sąsiadami z góry zakładam, że zaraz by była o to awantura, że śmierdzi itd. Kosze opróżniają co 2 tyg (ostatnio co 3), latem mógłby być problem...
|
|
|
#8 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
|
Cytat:
A w parku (należącego do pałacu) też koszy brak (nawet tych zwykłych) . Na szczęście psy załatwiają się za bramą pałacu, a w parku pod krzakami. Jak się zdarza przy drodze, to zawsze mam worki, albo zgarniam gałęzią pod krzaki.
|
|
|
#10 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
chciałabym sprzątać po psie ale nie mogę iść z psem wyrzucić kupkę do kontenera gdyż tam są zapchlone koty |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
|
Cytat:
) to niech one napiszą stosowne pismo, niech się wszyscy podpiszą. Załatwienie takich koszy to nie jest prosta sprawa, jak pisałam. Wątpię, aby panie zgodziły się łożyć kasę na ten cel ze wspólnego konta , pewnie uważają, że to Twój obowiązek. Po drugie, od razu co mogę Ci poradzić- nie daj się takim babom. Ja w moim 8 rodzinnym bloku mieszkam od 23 lat. Odkąd wprowadziły się 3 nowe rodziny (jedna już się wyprowadziła ) mam piekło. Jako jedyna rodzina najdłużej nie kupowaliśmy mieszkania i te 2 robiły wszystko, żeby nas wyrzucili bez możliwości dostania lokalu zamiennego, czyli po prostu na ulicę. Sama z siebie na stwarzaj problemów, niech pies się nie załatwia pod blokiem, oknami , wychodź gdzieś dalej. I zastanów się, czy taki kosz coś da. Bo moi i tak by twierdzili, że to tylko moje psy się załatwiają
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#12 |
|
Wtajemniczenie
|
to ja tak w temacie powiem, co wymyśliła wczoraj rada mojego osiedla:
otóż pojawił się pomysł, że stworzą kawałek ogrodzonego terenu, na który trzeba będzie chodzić wykupać psa ![]() ogólnie wszyscy psiarze powiedzieli, że chyba pomysłodawca nie ma psa, że nie każdy pies kupa na zawołanie i żeby zamiast tracić pieniądze w ten sposób, poustawiali lepiej kosze na śmieci, bo z kupą trzeba zazwyczaj wędrować przez pół osiedla [kontenery są zamykane na klucz, pojedyncze śmietniki może ze 3, z czego jeden spalili tydzień temu]. także tego...
|
|
|
|
|
#13 | |
|
|
Cytat:
Moi sąsiedzi też mają jakieś dziwne argumenty w rozmowie ze mną
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:17.

A w parku (należącego do pałacu) też koszy brak (nawet tych zwykłych) . Na szczęście psy załatwiają się za bramą pałacu, a w parku pod krzakami. Jak się zdarza przy drodze, to zawsze mam worki, albo zgarniam gałęzią pod krzaki.
) mam piekło.