![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
My jesteśmy młode damy, lecz o brzuszki się staramy :)
Witajcie kochane
![]() Pozdrawiam ![]() Staraczki: pani_pierozkowa [/COLOR][/B]- Ania, 24 lata. Stara się: drugi cykl, termin @- 10.08 Niunia2011 - 23 lata. Stara się od: maj 2014 mysza93 - Gosia, 20 lat. Stara się od: 28 czerwiec 2014 Talantea - Natalia, 23 lata. Stara się od: 25 lipiec 2014 myboyismine - 25 lat. Stara się od: czerwiec 2014, termin @ - 05.08 owieczkaa - Ewa, 25 lat. Stara się od: wiosny 2014 ola_la_7676 - Ola, 20 lat. Stara się od: luty 2014 Jeannee - 23 lata. Stara się od: grudzień 2013 Przyszłe mamusie: przezduzeem - 24 lata. 2 miesiąc ciąży ![]() emdzik - Magda, 23 lata. 13 tydzień ciąży ![]() ZygaEffka - Ewa, 29 lat. 32 tydzień ciąży - córeczka ![]() ![]() Jagódkaaa - 27 lat. 8 tydzień ciąży ![]() Edytowane przez diamantegirl Czas edycji: 2014-07-31 o 08:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: My jesteśmy młode damy, lecz o brzuszki się staramy :)
Aktualna lista:
Staraczki: pani_pierozkowa - Ania, 24 lata. Stara się: 3cs, termin @- 15.09 Niunia2011 - Weronika, 23 lata. Stara się od: maj 2014 mysza93 - Gosia, 20 lat. Stara się od: 28 czerwiec 2014 Talantea - Natalia, 23 lata. Stara się od: 25 lipiec 2014 myboyismine - Monika, 25 lat. Stara się od: 4cs, termin @ - 25.09 owieczkaa - Ewa, 25 lat. Stara się od: wiosny 2014 Jeannee - 23 lata. Stara się od: grudzień 2013 AgleRkowa- 21 lat, 1cs, termin @ - 28.08 k a j a- Karolina, 24l, 1cs, termin @ 16.09 She Wolf- Renata, 36 lata, 2cs, termin @ 17.09 Przyszłe mamusie: ola_la_7676 - Ola, 20 lat, udało się w 7cs,II kreseczki- 1.09 ![]() Izuniaa- Iza,25 lat, II kreseczki - 29.07, tp.21.03.2015 ![]() Edytowane przez myboyismine Czas edycji: 2014-09-03 o 07:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Nie żeby pytanie jakieś chamskie, ale za co chcesz utrzymać to dziecko? Świeżo po maturze, na studia się nie wybierasz? Masz pracę? Mieszkanie? Partner zarabia? Czy tak po prostu z tym wyskoczyłaś, bo słodkie brzusie, malutkie śpioszki i zaślepienie totalne chęcią posiadania dida?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;47447774]Nie żeby pytanie jakieś chamskie, ale za co chcesz utrzymać to dziecko? Świeżo po maturze, na studia się nie wybierasz? Masz pracę? Mieszkanie? Partner zarabia? Czy tak po prostu z tym wyskoczyłaś, bo słodkie brzusie, malutkie śpioszki i zaślepienie totalne chęcią posiadania dida?
![]() Partner zarabia, mamy mieszkanie, ja zarabiam. Studia i tak miałam zamiar robić zaocznie, a rok czy dwa przerwy mi nie zaszkodzi. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Zazdroszczę Ci tej pewności, ze chcesz juz mieć dziecko
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Powiem Ci, że sama długo nad tym myślałam ale wiem, że będę dobrą mamą, a tż dobrym tatem. Sama widzę jak opiekuje się bratankiem, który ma 3 miesiące to jestem pełna podziwu. Naprawdę. Myślę, że nadejdzie taka chwila dla Ciebie, że się zdecydujesz na to, a wtedy będę trzymała ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Odważna decyzja, a Twój partner ile ma lat?
![]()
II kreseczki - 11.09.2014r. ![]() 26 lipca - kolejny rok razem! ![]() Julek - 10.05.2015r. 21:40 ![]() pierogowamama.com |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Nie chcę Cię pouczać absolutnie, bo wierzę, że Twoja decyzja jest świadoma, aczkolwiek nie mogę nie wtrącić swoich trzech groszy.
Mam 21 lat, 13. czerwca urodziłam Synka. Ciąża była całkowitą wpadką. Skłamałabym, gdybym powiedziała, że nie myślałam o usunięciu, o aborcji. Nie wstydzę się tego, że miałam takie myśli. Nie usunęłam. Mój Syn kończy dziś 6 tygodni. Jest wspaniały, cudowny. Nie żałuję. Wiem, że robię wszystko co mogę, żeby być najlepszą Mamą. I kocham Go nad życie. Ale pamiętaj, Dziecko to nie tylko radość i przytulanie. Opieka nad bratankiem ma się naprawdę nijak do opieki nad własnym Dzieckiem. Dziecko to 24h na dobę opiekowanie się Nim, to nieprzespane noce, to często brak możliwości swobodnego pójścia do toalety, wieczorne picie herbaty, którą zrobiło się rano. Ja mam bardzo grzeczne Dziecko. Płacze tylko wtedy, kiedy chce jeść. Ale nie wszystkie Dzieci są takie, pokusiłabym się o stwierdzenie, że niewiele jest takich Dzieci. Przemyśl wszystko na spokojnie. Rozważ „za” i „przeciw”. Dziecko to decyzja na całe życie. Nie możesz któregoś dnia powiedzieć „sorry, nie chce mi się, wychodzę”. Życzę Ci podjęcia właściwej decyzji ![]()
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Skoro to Wasza świadoma decyzja, to czemu nie
![]() Kiedy ruszacie ze staraniami?
II kreseczki - 11.09.2014r. ![]() 26 lipca - kolejny rok razem! ![]() Julek - 10.05.2015r. 21:40 ![]() pierogowamama.com |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;47450072]^ zgadzam się
![]() Hej, nie nawracajcie jej, myślę że przegadała to z Tż, tutaj szuka wsparcia w staraniach, nie kazań. Studia z dzieckiem można zrobić, mało to zaocznych gdzie studiujesz w weekendy? Ciąża trwa 9 miesięcy, rok akademicki tylko miesiąc dłużej, więc myślę że spokojnie w czasie ciąży może chodzić na zajęcia. Co do jednej wypłaty - napisała niżej, że zarabia, a urlop macierzyński jest płatny.
![]() ![]() |
![]() |
#14 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Ruszyliśmy już ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
Nawet nie wiesz jak wiele siły dodały mi Twoje słowa. Bardzo dziękuję, bo znów zaczęłam wierzyć, że jednak nie będzie tak źle. Każdy mi mówi, że jestem za młoda. Ja nie chcę się wyszumieć, nie chcę się wybawić. Dla mnie priorytetem jest rodzina. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#15 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Cytat:
![]() ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiele dają mi Twoje słowa, jakiś przypływ siły poczułam ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#18 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ojejku, trzymam za Ciebie tak mocno ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pani pierozkowa - a ja wlasnie jem pierozki apropo nazwy hihi ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zdecydowanie młoda dama i to bez dyskusji! ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A regularne masz cykle? Zabezpieczaliście się z Tż? Czy już nie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Ja zaszlam w ciaze majac 20 lat
![]() Decyzja byla przemyslana pod kazdym wzgledem, nie byl to moj kaprys ani nic z tych rzeczy, po prostu bardzo pragnelam miec dziecko tak jak i moj partner ( teraz maz ) ![]() Mam nadzieje ze u Ciebie decyzja jest przemyslana pod kazdym wzgledem jak i finansowej i tego ze jestes pewna swojego partnera i ze sobie poradzisz. Jezeli tak to trzymam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ktoś się jednak tym dzieckiem w czasie weekendów ze studiami i w czasie sesji, kiedy egzaminy bywają w różnych dniach, musi zająć, a autorka nie odpowiedziała, czy będą mieli na podorędziu dziadków dziecka, którzy pomogą. A co z nauką? Roczne dziecko, czy dwuletnie, a ona będzie siedzieć i zakuwać, projekty robić? Kiedy? A wiesz, że jak nie pracuje na umowie o pracę to jak zajdzie w ciążę to ją najpewniej zwolnią? Czy nie wzięłaś tego pod uwagę? A wątpię żeby 19-latka bez studiów zarabiała kokosy i to jeszcze na umowie o pracę. Nie wiem, ja uważam, że wszystko powinno być w swoim czasie, a nie utrudnianie sobie życia na siłę, jesteście młodzi, nic by się wam chyba nie stało, gdybyście poczekali chociaż te trzy lata, żebyś mogła zrobić zaocznie licencjat przynajmniej i mieć COKOLWIEK, może w tym czasie znaleźlibyście stabilniejsze, lepiej płatne prace? Im większa wypłata, tym lepiej, szczególnie planując dziecko. |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Właśnie moje cykle to zagadka. Ale lekarka dała mi Cycladynon czy to Cyclodynon zawsze ta literka mi się przestawia. Niby miało wyregulować a @ nie ma. W tym cyklu już się nie zabezpieczaliśmy. Po teście 1 dzień przed @ straciłam nadzieję w tym cyklu, a znowu wczoraj miałam tak dużo śluzu, że wydawała mi się druga owulacja. Mój tż nawet się zdziwił ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- [1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;47450723]Dla mnie również i podejście mam takie samo, a jednak nie pcham się w bety w wieku lat 19-stu ![]() Ja nie nawracam, tylko wyrażam swoją opinię i namawiam do ponownego przemyślenia sprawy, bo dziecko to nie zabawka, jak już się na świecie pojawi, to na całe życie i nie da się ukryć, że zmienia sposób funkcjonowania i generuje również koszty, niemałe. Ktoś się jednak tym dzieckiem w czasie weekendów ze studiami i w czasie sesji, kiedy egzaminy bywają w różnych dniach, musi zająć, a autorka nie odpowiedziała, czy będą mieli na podorędziu dziadków dziecka, którzy pomogą. A co z nauką? Roczne dziecko, czy dwuletnie, a ona będzie siedzieć i zakuwać, projekty robić? Kiedy? A wiesz, że jak nie pracuje na umowie o pracę to jak zajdzie w ciążę to ją najpewniej zwolnią? Czy nie wzięłaś tego pod uwagę? A wątpię żeby 19-latka bez studiów zarabiała kokosy i to jeszcze na umowie o pracę. Nie wiem, ja uważam, że wszystko powinno być w swoim czasie, a nie utrudnianie sobie życia na siłę, jesteście młodzi, nic by się wam chyba nie stało, gdybyście poczekali chociaż te trzy lata, żebyś mogła zrobić zaocznie licencjat przynajmniej i mieć COKOLWIEK, może w tym czasie znaleźlibyście stabilniejsze, lepiej płatne prace? Im większa wypłata, tym lepiej, szczególnie planując dziecko.[/QUOTE] Odpisałam, że dziadkowie są za. I posiadam umowę o pracę, tż także i nie zarabia mało. Wiem jak to jest, doskonale wiem że życie zmienia się o 360 stopni i nic nie jest takie samo. Nie chcę dziecka jako zabawki. Nigdy nawet bym tak nie pomyślała. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#25 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;47450723]Dla mnie również i podejście mam takie samo, a jednak nie pcham się w bety w wieku lat 19-stu
![]() Ja nie nawracam, tylko wyrażam swoją opinię i namawiam do ponownego przemyślenia sprawy, bo dziecko to nie zabawka, jak już się na świecie pojawi, to na całe życie i nie da się ukryć, że zmienia sposób funkcjonowania i generuje również koszty, niemałe. Ktoś się jednak tym dzieckiem w czasie weekendów ze studiami i w czasie sesji, kiedy egzaminy bywają w różnych dniach, musi zająć, a autorka nie odpowiedziała, czy będą mieli na podorędziu dziadków dziecka, którzy pomogą. A co z nauką? Roczne dziecko, czy dwuletnie, a ona będzie siedzieć i zakuwać, projekty robić? Kiedy? A wiesz, że jak nie pracuje na umowie o pracę to jak zajdzie w ciążę to ją najpewniej zwolnią? Czy nie wzięłaś tego pod uwagę? A wątpię żeby 19-latka bez studiów zarabiała kokosy i to jeszcze na umowie o pracę. Nie wiem, ja uważam, że wszystko powinno być w swoim czasie, a nie utrudnianie sobie życia na siłę, jesteście młodzi, nic by się wam chyba nie stało, gdybyście poczekali chociaż te trzy lata, żebyś mogła zrobić zaocznie licencjat przynajmniej i mieć COKOLWIEK, może w tym czasie znaleźlibyście stabilniejsze, lepiej płatne prace? Im większa wypłata, tym lepiej, szczególnie planując dziecko.[/QUOTE] Ale jeszcze raz wracam do tematu wątku, dziewczyna nie prosiła tu o niczyją opinie, chciała znaleźć rówieśniczki które też starają się o dziecko, jeżeli planowanie ciąży nazywasz "pchaniem się w bety" to chyba jednak jeszcze rodzina nie jest dla Ciebie priorytetem. Od pomocy w czasie studiów ma ojca dziecka - ja też teraz planuję ciążę, wybieram się na studia podyplomowe i już mam ustalone z Tż, że jak będę na zjazdach w weekendy to ściągam mleko dla Malucha zostawiam go w domu z Tatą i idę na zajęcia. Skąd w ogóle to przekonanie że studia są tak ważne? Ja owszem, mam skończone, ale pracuję w kompletnie innej branży i nie wpłynęły one na wysokość moich zarobków, Diamante już podjęła decyzję i nie zmieni jej od marudzenia obcej dziewczyny na forum. Jeżeli jej decyzja Ci nie odpowiada - idź na inny wątek ![]() Diamantegirl - Test dzień przed terminem @ może jeszcze nic nie pokazać, zwłaszcza przy nieregularnych miesiączkach, poczekaj jeszcze parę dni, jak nie będzie małpy to zatestuj jeszcze raz ![]()
II kreseczki - 11.09.2014r. ![]() 26 lipca - kolejny rok razem! ![]() Julek - 10.05.2015r. 21:40 ![]() pierogowamama.com Edytowane przez pani_pierozkowa Czas edycji: 2014-07-25 o 12:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#27 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e Czas edycji: 2014-07-25 o 12:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;47450887]A znasz takie określenie jak "mieć dystans" do jakiejś sprawy?
![]() ![]() No jednak "pchanie się w bety" ma pejoratywny wydźwięk. Stosy pieluch? Może 50 lat temu, teraz są jednorazowe pieluchy które po zużyciu się wyrzuca i nie układa w żadne stosy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#29 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiem właśnie, że mogło nie wykryć. Tż też ciągle pyta i pyta ![]() ![]() Z tą małpą to okropność. Jest złośliwa ![]() ![]() Moja prywatna obrończyni, niech Ci Bozia w dzidziusiu wynagrodzi ![]() ![]() A umowa to wogóle najbardziej spontaniczna rozmowa o pracę. Zdecydowałam się z dnia na dzień ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Cytat:
I proszę się nie kłócić przeze mnie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#30 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:25.