|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Mój fit dziennik
Hej!
![]() Zakładam tutaj swój dziennik treningowy jak i żywieniowy dla własnej motywacji. Mam nadzieję, że również poznam tutaj osoby o takim samym zainteresowaniu ![]() Fitness w moim życiu jest od roku. Obecnie chcę się bardziej zaangażować w pakernie. Moja sylwetka jest straszna, dla własnego samopoczucia oraz zadowolenia muszę i chce ją zmienić. Kiedyś mi się udało, naprawdę sporo zmieniłam, ale straciłam wszystko przez swoją głupotę, bo zaczęły mi się kompulsy i zajadanie smutków. Okropieństwo! Teraz walczę z tym i biorę się ostro za siłówkę ![]() Sama po sobie wiem, że lekkie ograniczenie węgli świetnie wpływa na wygląd mojej sylwetki. Założyłam sobie takie BTW 100/70/150 Do tego aero i treningi siłowe. Jestem na diecie bezglutenowej i chcę ograniczyć nabiał. Może ktoś się przyłączy do zmieniania swojej osoby w strefie fizycznej jak i psychicznej ? ![]() Chcę pisac tu regularnie, więc możecie się spodziewać częstego relacjonowania
|
|
|
|
|
#2 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mój fit dziennik
życzę powodzenia i czekam na relacje!
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Trzymam kciuki
![]() Ja właśnie pół godzinki temu wróciłam z jazdy na rowerze 5 km, trochę po górę ![]() Ja też kiedyś byłam uzależniona od "zajadania" szczególnie słodyczy. Jadłam mnóstwo, nie wyobrażałam sobie dnia bez słodyczy Paznokcie łamały mi się bez przerwyAle pokonałam to, teraz w ogóle nie dodaję cukru do posiłków ( i tak już od ok. sześciu miesięcy), paznokcie w ogóle mi się nie łamią, są długie i zdrowe a najważniejsze jest to że ja czuję się zupełnie inaczej. Jem dużo warzyw i owoce ![]() Biegam co najmniej dwa razy w tygodniu Dużo ćwiczę i trenuję siatkówkę ![]() Pozdrawiam i powodzenia
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
chętnie coś podpatrzę
czekam na pierwsze wpisy
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Hej!
![]() Napiszę trochę wiecej o sobie i o planach dotyczących diety i treningów. Obecnie nie jem słodyczy już jakies 2 lata, wiadomo że czasami się zdarzy ale generalnie są to albo święta, albo jakaś imprezka lub wyjście z kumpelą na deser lodowy. Także jeżeli postanawię sobie, że słodyczy nie jem to nie ma z tym większego problemu. Uwielbiam jeść dużo, ale bardzo zdrowo. Pochłaniam duże ilości warzyw, owoców troszkę mniej, duża ilość kaszy jaglanej i gryczanej, ryż brązowy, soczewica cieciorka, fasola i gorszek. Nie jem mięsa, próbuję ograniczyć nabiał i nie jem glutenu (celiakia). Plan diety: jeść to co do tej pory, ale w mniejszych ilościach, zero słodyczy. Jeżeli chodzi o trening to uwielbiam biegać. Obecnie nie robię tego regularnie Muszę popracować nad tym...Trening siłowy http://www.sfd.pl/%5Bart%5D_Plany_tr...o-t438773.html ale nie ten na brzuch, tylko zaczynający się od wyciskania płasko. Robiłam go 2 razy i jak najbardziej mi się podoba. W domu posiadam hantle: 2x3kg i 2x4,5kg, piłka swiss, guma czerwona, stepper, skakanka. Co sądzicie o tym planie? Ahhh i najważniejsze, nie spodziewajcie się, że będe podawała ile kg straciłam czy coś takiego. Nie znoszę wagi, ponieważ kiedyś miałam obsesję ważenia się codziennie. CHcę to wyeliminować , więc zrobię jutro pomiary i będę dodawała je systematycznie. Wieczorkiem wstawię moją dzisiejszą miskę!
Edytowane przez fit_klaudia Czas edycji: 2014-07-19 o 15:22 |
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Ale gorąco! Już nie mogę wytrzymać
![]() Wczorajsza miska: śniadanie: 30g płatek owsianych, 10g otręb owsianych, 10g siemienia lnianego, 70g jagód, serek wiejski, kawa z mlekiem obiad: omlet z warzywami (fasolka szparagowa, cebula, papryka, pomidor) podwieczorek: kasza jaglana z jagodami, jogurtem kolacja: 4 racuchy razowe z twarogiem BTW 102/62/180 Po pierwsze za dużo nabiału, po drugie kolacja nie miała tak wyglądać, ale zrobiłyśmy z mamą pierwszy raz w tym roku racuchy i z razowej mąki, więc się skusiłam - dlatego tak podbiło mi węgle. Zero ćwiczeń. |
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Warto rano pobiegać jak jest chłodno, ja biegam o 7:30, polecam
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dzisiejszy dzień: ś: płatki owsiane z jagodami i jogurtem naturalnym IIś. serek wiejski i 700g pomidorków koktajlowych, kawa z mlekiem o. soczewica zielona z warzywami duszonymi (cebula, papryka, cukinia) p. groszek zielony, fasolka szparagowa, soczewica zielona, bób k. twaróg chudy z odrobiną mleka, pomidor, marchew BWT 111/180/25 Cholera węgle są wyższe przez duż ailość warzyw, ale teraz jest sezon na takie żarełko. DLa mnie jako osoby któa nie je miesa warzywa to najważniejsze jedzenie ![]() Tłuszczu pożal się Boże. Jutro do menu dodam siemie lniane i jajka bo dzisiaj nie zjadłam ani jednego. Jak dobrze mieć taki dziennik, bo zawsze sprawdzę co jest nie tak ![]() Trening: lekka siłówka + bieganie 45 min |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Przyczajenie
|
Witam,
jestem tu nowy. Chciałbym się w końcu zmobilizować i zacząć chudnąć.. Może u Was uda mi się odnaleźć motywacje i wsparcie, bo od dawna marzy mi się taki 6-pak, którym zachwycałaby się moja kobieta :P Miłej nocy
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zakladaj swoj dziennik treningowy i ruszamy chetnie bede zagladac!
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no chyba , że Twoje wyliczenia to uwzględniają ![]() a co do tłuszczy zawsze warto mieć orzechy pod ręką
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
Ostatni czas mnie trochę dobija, bo praca dom praca dom. Zaniedbałam dietę przez kilka dni a o treningach nie będę wspominać bo szkoda gadać. Za to dzisiaj ma dzień wolny i powoli ogarniam co trzeba. Obecnie jestem po 6km biegu, wieczorem wstawię miskę
|
|
|
|
|
#16 |
|
Przyczajenie
|
A jak to założyć? Nauczcie mnie
Wybaczcie, że ja tak rzadko, ale mam dość wymagającą pracę no i kobietę, hehe. Będę się starał zaglądać tu jak najczęściej
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Moja miska dzisiaj - placek owsiany (otręby owsiane, jajko, ostropest plamisty) + kawa z mlekiem, warzywa - zupa warzywna bez ziemniaków, ryba sola gotowana na parze z kaszą jaglaną (100g) i warzywami - serek wiejski 300g ze słonecznikiem i wiórkami kokosowymi, kawa z mlekiem TRENING (nogi - 2 obwody), brzuch i rozpiętki - kasza jaglana z groszkiem zielonym i serkiem wiejskim, warzywa Wyszło mi około 1500 kcal, 120g B, 115g W, 60gT |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
serek wiejski 300g? pomyśl mad lepszym źródłem bialka
|
|
#19 |
|
Raczkowanie
|
Wiem właśnie że to nie jest świetny pomysł. Jestem wege a nabiał to moje uzależnienie. Nie potrafię się bez niego obyć... Ryby jest 2 razy w tygodniu, strączki to węgle a jajka staram się jak najczęściej.
Co myślisz o soi? Ona faktycznie jest taka zła? |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
a no tak. ja jestem miesozerna.
straczki tez są dobrym źródłem bialka może więcej ryb jedz? A co do soi to ona rzeczywiście zawiera fitohormony ale uważam. ze jedzona w niezbyt dużych ilościach nie powinna wywierać aż tak dużego wpływu na gosp. hormonalna a ten serek... może lepiej twaróg?
|
|
#21 |
|
Raczkowanie
|
Muszę jeść więcej ryb, to prawda.
Jeżeli chodzi o twaróg to również go jem, akurat dzisiaj było więcej wiejskiego. Widzę, że już długo ćwiczysz siłówkę. Ćwiczysz wg konkretnego planu ? |
|
|
|
|
#22 |
|
Zakorzenienie
|
i jajek. jakoś ich nie zauważyłam u Ciebie
![]() tak na prawde to cwicze juz od kilku ladnych lat ale mialam dluzsza przerwe wiec to taki moj drugi start. teraz chwilowo mam krotka przerwę w ćwiczeniach. tzn nie powinnam. ale po urlopie ciężko mi się zmobilizowac i jeszcze te upały. a tak normalnie to zawsze trzymam się planu
|
|
#23 |
|
Raczkowanie
|
Jakie to wege jak jesz ryby?
Z soi polecam tofu, parówki sojowe i pasztet sojowy. Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
|
#24 |
|
Raczkowanie
|
2 razy w tyg jem jak nie rzadziej ale musze to zmienić
tofu jest świetne, a parówek sojowych się boję... |
|
|
|
|
#25 |
|
Przyczajenie
|
Kurde, wiecie więcej ode mnie
Ja ostatnio usłyszałem, że najlepiej jeść co 3 h, żeby schudnąć. Ponoć to najlepsza dieta... |
|
|
|
|
#26 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie, 100% wegetarianie nie jedzą ryb, bo ryba to też żyje, oddycha i zakłada rodziny. Skoro jesz ryby to na twoim miejscu bym w ogóle mięso dołożyła.
|
|
|
#27 |
|
Raczkowanie
|
Nie jem moesa juz od 10lat. Nie doloze tego produktu do swojego menu poniewaz nie lub smaku ani zapachu miesa.
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#28 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pisząc, nie jem mięsa, odnosi się to do nie jedzenia świnki, krówki ale i rybki. U Ciebie to może być Pescowegetarianizm czyli odmiana semiwegetarianizmu. A tak przy okazji: Przez niektóre źródła semiwegetarianizm określany jest jako rodzaj diety wegetariańskiej, jednak jest to zasadniczy błąd, gdyż zgodnie z logiką nie można być półwegetarianinem - bo albo się spożywa mięso, albo nie. Termin semiwegetarianizm został wymyślony przez dietetyków, jednak z wegetarianizmem jako sposobem odżywiania i życia (filozofia wegetariańska) ma niewiele wspólnego. |
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#30 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wegetarianie nie jedzą zwierząt, ryby to zwierzęta. A potem jak pytam o coś wegetariańskiego w knajpie, to się dowiaduję że jest łosoś, jak przychodzę do znajomych w odwiedziny, to specjalnie dla mnie jest sałatka z tuńczykiem i wychodzi masa przykrych sytuacji, których można by uniknąć, gdyby 'rybożercy' mówili po prostu 'nie jem czerwonego mięsa' albo coś takiego, zamiast próbować zahaczyć o ten nieszczęsny wegetarianizm.To tak jakby ktoś postanowił przestać jeść pieczywo, a publicznie - dla uproszczenia - mówił że jest na diecie bezglutenowej i wtrząchał naleśniki i makarony, z mąki pszennej oczywiście. Osobom trzecim robi się trochę mętlik w głowie, nie?
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:08.

Paznokcie łamały mi się bez przerwy

Pisząc, nie jem mięsa, odnosi się to do nie jedzenia świnki, krówki ale i rybki.
Wegetarianie nie jedzą zwierząt, ryby to zwierzęta. A potem jak pytam o coś wegetariańskiego w knajpie, to się dowiaduję że jest łosoś, jak przychodzę do znajomych w odwiedziny, to specjalnie dla mnie jest sałatka z tuńczykiem i wychodzi masa przykrych sytuacji, których można by uniknąć, gdyby 'rybożercy' mówili po prostu 'nie jem czerwonego mięsa' albo coś takiego, zamiast próbować zahaczyć o ten nieszczęsny wegetarianizm.