|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Najpiekniejsze miejsce w Polsce
Dziewczyny chce przygotować dla mojego ukochanego niespodzianke.Mam miesiac zeby przygotowac wyjazd na góra tydzien i to ma byc naprawde wyjatkowe.Tylko nie wiem jakie miejsce wybrac,chce zeby bylo gdzie sie pobawic,isc na zakupy na miasto ale wieczorem ma byc najbardziej romantycznie na świecie,spokoj,i piekni ema byc
ale jakie miejsce tak przy okazji mam pytanie czy kolacja na w nocy na dachu wieżowca jest realna waszym zdaniem?
|
|
#2 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Najpiekniejsze miejsce w Polsce
Cytat:
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
no własnie..popieram przedmówczynię, bo w jednym miejscu troszkę ciężko może byc to wsztystko zorganizować. Jeśli macie samochód to nie ma problemu.Goraco polecam Jurę Krakowsko-Częstochowską.Jest tam masa ciekawych, średniowiecznych zamków do zwiedzania.Sa one w różnym stanie "rozpadu" ale zamek w Ogrodzieńcu czy Olsztynie k.Częstochowy robi niesamowite wrażenie. Tylko kiepsko tam może byc z zabawa i imprezami.Ale jeśli chodzi o romantyczna kolację to polecam mały hotelik w Busku-Zdroju, gdzie jest mały taras (otwierany tylko na prośbę gości) i tam obsługa może Wam przygotowac małe przyjątko(koalcje i deser).Zapalają świece w świeczniku, zapalaja małeświeczki pływające, dekorują stół i przy tym wszytskim można sobie spoglądać z góry na uliczkę spacerowiczów(łądnie oświetloną wieczorkiem).I naprawde nie było osoby która by nie spojrzała do góry, bo jest tam cudownie.Polecam bo sama taką koalcję tam przeżyłam.
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
przekonałyscie mnie do tego miejsca odwiedzilam strone internetowa i ogladalam fotki z Jury i sie zakochałam w tym miejscu.Dziekuje wam!
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Aha i prosze o adres albo jakis tel. do tego hoteliku
|
|
#6 |
|
Zadomowienie
|
a ja polecam Kazimierz Dolny i okolice - w wątku "podróż poślubna -gdzie w Polsce ?" wkleiłam fotki
romantycznie to tam jest na bank w końcu miasteczko artystów
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
http://www.derslaw.busko.com.pl/
|
|
|
#8 |
|
Wtajemniczenie
|
mnie sie podobało w Krynicy
, byłam tam tylko raz i już troche tamu
|
|
|
|
|
#9 |
|
Rozeznanie
|
ja bym polecała plaże lub klif w Jastrzębiej Górze nocą lub nadranem ...
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#11 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
Warto zajrzeć tutaj i porównać ceny kwater, domków, itp.
![]() Mi stronka bardzo pomogła w szukaniu miejscóweczki na wakacje ![]() http://www.tanie-kwatery.pl/ |
|
|
|
|
#13 |
|
Zadomowienie
|
dzięki madziarka.n
|
|
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ma za co
![]() Jeszcze jest taki http://www.tanie-noclegi.topka.pl/ ale w tamtym pierwszym jest fajna wyszukiwarka
|
|
|
|
|
#15 |
|
Rozeznanie
|
W Jastrzębiej Górze polecam pensjonat (chyba pensjonat, z tego co pamietam) LAGUNA
|
|
|
|
|
#16 |
|
Zadomowienie
|
Kazimierz Dolny. Nie ma sensu opisywać tego, bo i tak mi nie wyjdzie
. Tego nie da się opsiać. Ten maagiczny klimat trzeba poczuć 1Jedynym minusem może być sporo turystów :/, wiec polecam wyjazd poza sezonem .
|
|
#17 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
popieram,prześliczne miasto i okolice,ale ja byłam w trakcie festiwalu filmowego,i całe dnie były zajete-filmy,zwiedzanie i tak na zmiane![]() ale tak na cały tydzień w bez festiwalu byłoby chyba nudno ![]() ale do tej pory to jest jeden z najlepszych moich wyjazdów a tak poza tym,to polecam Mazury,Bieszczady albo nad morze,Gdańsk, Hel albo Władysławowo
Wróbelek to mała ptaszyna, Wrobelek istota niewielka, On brzydką stonogę pochłania, Lecz nikt nie pokochał wróbelka, Więc wołam: Dlaczego nikt nie pamięta, Że wróbelek do druh nasz szczery Kochajcie wróbelka dziewczęta, Kochajcie do jasnej cholery...
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Zadomowienie
|
ja tez byłam podczas festiwalu -trochę tłoczno
|
|
|
|
|
#19 |
|
Zadomowienie
|
Malbork.
|
|
|
|
|
#20 |
|
Rozeznanie
|
Dołączam się do dziewczyn które polecają Jure krakowsko-częstochowską. Ogrodzieniec jets śliczny. Miejscem w którym się tez zakochałam to oczywiście Zakopane, dlaczego chyba nie muszę tłumaczyc
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#22 | |
|
Podróżniczka
|
Cytat:
Nawet zamek w Olsztynie, mimo, ze nie prezentuje sie juz najlepiej, robi wrazenie. Zamki na szlaku Orlich Gniazd sa przepiekne. W okolicach zamku w Olsztynie mozna zwiedzic od razu Mirow i Bobolice. Oraz zamek w Ogrodziencu. Widoki sa przepiekne. Oczywiscie polecam rowniez okolice Kilec i gory Swietokrzyskie. Piekna okolica. Zamek w Checinach, dworek Sienkiewicza w Oblegorku. Najwyzszy Szczyt w Gorach Swietokrzyskich - Lysica, ktory mozna spokojnie zdobyc [612 m.n.p.m] oraz jaskinia Raj. Swietne miejsce !! Podaje link mozesz tam obejrzec zdjecia okolicy http://www.adamski.pl/gory/swietokrzyskie/ Zapomnialam dodac, ze w okolicach gor Swietokrzyskich jest Ujazdow z piekjnym zamkiem Krzyztopor Wszytsko to mozesz zwiedzic, majac do dyspozycji oczywiscie samochod
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Przyczajenie
|
Moim zdaniem najpiekniejsze miejsce to Mikołajki.
To miasto ma tyle atrakcji... byłam tam dokladnie tydzień i nawet 1/4 nie zwiedziłam czy tez zobaczyłam. Piekne miasto, mnóstwo atrakcji, a Mikołajkiwieczorem....raj dla romantyków. Ogólnie Mazury są piekne, ale do Mikołajek najpierw chciałabym powrócić. To miasto ma swój klimat i może szybko zauroczyć. Najwyżej z wieżowcem bylyby małe problemy. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem czy tydzień wystarczy
|
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Góry Świętokrzyskie również są cudne, przepiękna Jaskinia Raj (chyba najładniejsza jaką do tej pory widziałam, a widziałam niemało).Przy wchodzeniu na Łysicę widać fragmenty pradawnych wałów w których odprawiane były pogańskie rytuały.Wogóle Łysica z tego słynęła zanim pojawiło sie tam chrześcijaństwo. A ruiny Krzyżtopora robią niesamowite wrażenia, możemy zobaczyć jakie kiedyś pałace budowano. Była tam sala która zamiast sufitu miała akwarium wypełnione woda i rybami...to musiało robić niesamowite wrażenie!!Warto zobaczyć..
|
|
|
#26 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#27 |
|
Raczkowanie
|
Ja zakochana jestem w kilku magicznych miejscach w Polsce:
- Kraków - piekny, piekniejszy z dnia na dzien. uwielbiam spacerowac po plantach, popijac piwko na Kazimierzu i odkrywac coraz to nowe miejsca tutaj - Wladyslawowo - i w ogole ta czesc pomorza. uwielbiam jazde na rowerze po trasach na Helu, spacery plaza od Wladyslawowa do Jastrzebiej Gory, pysznego dorsza w porcie, ktory nigdzie nie smakuje jak ten, fokarium na Helu, Gdansk, Sopot. rok bez wyjazdu tam, rokiem straconym - Bory Tucholskie - piekne, dzikie, nieokielznane - Wysowa - piekne tereny Beskidu Niskiego. Powietrze pachnie ziolami, pyszne rydze, bardzo dobra kuchnia łemkowska, spacery po górach, stadnina koni... i mimo wszystko malo turystow. |
|
|
|
|
#28 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawy temat, a tak tu cicho
Może uda się reanimować
|
|
#29 |
|
Raczkowanie
|
najładniejsze miasteczka na południu
Witajcie!
Jakie są ładne miasteczka godne uwagi (wygląd miasta, imprezy kulturalne, ogólne fajne miejsca)? Podoba mi się Żywiec, Nysa, Pszczyna... głównie chodzi mi o miejsce do zamieszkania, żeby było co robic
|
|
#30 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: najładniejsze miasteczka na południu
Zakopane
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:17.

ale jakie miejsce
tak przy okazji mam pytanie czy kolacja na w nocy na dachu wieżowca jest realna waszym zdaniem?